ارز‌ها: ۳۱,۸۷۳
ارزش بازار: ۳.۴۷۲ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۰۰۱ تومان

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

ویژگی‌های بی‌بدیل ارزهای دیجیتال سبب نفوذ این فناوری در جوامع مختلف شده است. شهرهایی که با آغوش باز پذیرای صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال هستند، درحقیقت در حال شکل‌دادن به فناوری، قوانین، فرهنگ و سیاست‌های این صنعت هستند. قوانین وضع‌‌شده در بسیاری از مناطق بستری مناسب برای کسب‌وکارهای حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال ایجاد می‌کنند و به‌دنبال آن، کسب‌وکارها و متخصصان و حتی کاربران ارزهای دیجیتالی که در کشورهای خود با محدودیت‌های متعددی مواجه می‌شوند، به این کشورها سوق می‌دهند.

دوبی یکی از شهرهایی است که قصد دارد پذیرای کسب‌وکارهای حوزه ارزهای دیجیتال از سراسر جهان باشد. در سال ۱۸۳۳، شیخ مکتوم بن‌بطی بن‌سهیل آل‌مکتوم دوبی، بزرگ‌ترین شهر امارات متحده عربی را رسماً بنیان نهاد. در‌حال‌حاضر، این شهر در‌حدود ۴‌میلیون نفر جمعیت دارد. زبان عربی زبان رسمی این شهر است و درکنار آن تکلم زبان انگلیسی و هندی نیز رواج دارد.

در این مطلب که برگرفته از مقاله‌ای از وب‌سایت کوین‌تلگراف است، در ابتدا نگاهی به شهر دوبی و موقعیت آن خواهیم انداخت و سپس فرهنگ ارزهای دیجیتال در دوبی و شرکت‌ها و پرو‌ژهای فعال در آن و زیرساخت‌های مالی این شهر را بررسی خواهیم کرد. در پایان نیز، به تحصیلات حوزه بلاک چین در دوبی و دوره‌های آموزشی این حوزه در این شهر اشاره خواهیم کرد؛ پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دوبی

دوبی یکی از شهر‌های بزرگ کشور امارات متحده عربی است. این شهر که به‌عنوان ادامه صحرای عربستان شناخته می‌شود و با خلیج‌‌فارس هم‌مرز است، اغلب به آبادی‌ای در دل بیابان تشبیه می‌شود. آسمان‌خراش‌های درخشان و ساکنان چند‌قومیتی و فضای پیشرفته کسب‌وکار تضاد فاحشی را با بیابانی که خاستگاه اصلی این شهر بوده، ایجاد کرده است.

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

در سال ۱۵۸۰ و پیش از حضور تاجران متعدد جواهر و مشهور‌شدن به‌عنوان شهر طلا، تاجری ونیزی لقب «منبع مروارید» را به دوبی داده بود. این شهر که ابتدا دهکده ماهی‌گیری کوچکی بود، در قرن نوزدهم با انگلستان قراردادهای دفاعی امضا کرد. در سال ۱۹۰۱ و پس از اینکه حاکم دوبی آن را بندر آزاد و بدون مالیات بر صادرات و واردات معرفی کرد، این شهر به‌عنوان مرکز تجاری به‌سرعت به‌ شکوفایی رسید.

بیش از یک قرن بعد و با پشتوانه ثروت عظیم نفت، دوبی به‌ یکی از چهارراه‌های تجاری و معاف از مالیات جهان تبدیل شد و موقعیت مهمی را به‌عنوان شهر بین‌المللی به‌دست آورد. این موقعیت جهانی به‌ بهترین نحو در نمایشگاه جهانی اکسپو ۲۰۲۰ دبی خود را نشان داد.

دوبی، بزرگ‌ترین منطقه تجارت آزاد امارات (DMCC)، منطقه‌ای تجاری در مرکز شهر و در قلب منطقه برج‌های جمیرا را در خود جای داده است. از‌طریق همین منطقه است که دبی توانسته امکان دسترسی به ۶۵درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را در ۸ ساعت یا کمتر، برای شما مهیا کند.

موقعیت دوبی در وسط آفریقا‌اوراسیا آن را به نقطه‌ اشتراک و محل بازدید بین ساکنان کشورهای اروپا، آفریقا،‌ آسیا و خاورمیانه تبدیل می‌کند. با‌توجه‌به موقعیت جغرافیایی و فرهنگی این شهر، شهروندان غیربومی تقریبا ۹۰درصد جمعیت این شهر را تشکیل می‌دهند. بر‌این‌اساس، فرودگاه بین‌المللی دوبی (DXB) یکی از فرودگاه‌های شلوغ‌ جهان است که سالانه ۸۸میلیون نفر مسافر را جابه‌جا می‌کند.

جمعیت انبوه مهاجران انرژی انکارناپذیری به این شهر می‌بخشد. جاذبه‌هایی مانند برج خلیفه (بلندترین ساختمان در جهان)، دبی مال (بزرگ‌ترین مال در جهان)، برج العرب (هتل هفت ستاره)، مجمع‌الجزایر جهان و نخل جمیرا که با شن‌و‌ماسه در اقیانوس طراحی و ساخته شده‌اند، به جذب حدود ۲۰‌میلیون نفر گردشگر در سال کمک می‌کنند. تعداد زیاد گردشگران طبیعتاً شامل ثروتمندان ارزهای دیجیتال نیز می‌شود و این به‌معنای یک چیز است: همایش‌ها و گردهمایی‌های بسیار زیاد در این حوزه.

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

به‌طور‌کلی، این کشور به‌شدت طرفدار دارایی‌های دیجیتال است و حتی گرامی‌داشت پنجاهمین سالگرد خود را با تمبر NFT جشن می‌گیرد. در‌حقیقت، دوبی به‌عنوان قطب تجاری امارات متحده عربی پیش‌گام حوزه ارزهای دیجیتال در منطقه نیز به‌شمار می‌آید. حتی چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao)‌، مدیر‌عامل صرافی بایننس‌، در اکتبر‌۲۰۲۱ برای خرید آپارتمان به دوبی رفت. ژائو در انجمنی در سنگاپور در‌این‌باره گفت: «دولت آن‌جا بسیار در حال پیشرفت است و کسب‌وکار بسیار خوبی در‌زمینه محیط زیست دارد.» او افزود که قصد دارد به‌طور بلندمدت با دوبی مشارکت کند. در دسامبر‌۲۰۲۱، بایننس قرارداد همکاری با اداره مرکز معاملات جهانی دبی امضا کرد. اخیراً این اداره به نهادی قانون‌گذار در فضای ارزهای دیجیتال تبدیل شده است.


فرهنگ ارزهای دیجیتال

با وجود همه‌گیری بیماری کرونا در سال ۲۰۲۱، این شهر میزبان رویداد‌های مرتبط با مباحث ارزهای دیجیتال در مقیاسی بزرگ بود. در می‌۲۰۲۱، ای‌آی‌بی‌سی یو‌ای ای (AIBC UAE)، همایش هوش مصنوعی و بلاک‌چین، در شهر جشنواره‌ای دبی در نزدیکی محل ساخت‌و‌ساز برج نهر دبی برگزار شد. اکتبر‌۲۰۲۱ (مهر‌۱۴۰۰) نیز رویدادهای متعددی از‌جمله اکسپو ارز دیجیتال دوبی (Crypto Expo Dubai) و جهان وب ۳.۰ (WOW Summit) و رویداد بلاک چین آینده (Future Blockchain Summit)، بخشی از نمایشگاه جیتکس (GITEX)، در آتلانتیس پالم برگزار شد.

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

وقتی فرهنگ ارزهای دیجیتال در دوبی را با فرهنگ ارزهای دیجیتال در سیلیکون‌ولی و میامی و برلین مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که فرهنگ دوبی به‌طور واضحی سنتی‌تر و رسمی‌تر است. در طول گرمای تابستان، دبی شهری سرپوشیده و مجهز به تهویه مطبوع و فضای شرکتی می‌شود. این در حالی است که رویداد بیت کوین ۲۰۲۱ در میامی هم از‌نظر فضا و هم از‌نظر لباس‌پوشیدن شبیه به جشنواره موسیقی ساحلی بود و متخصصان فنی همچنان هودی‌هایی نه‌چندان رسمی به‌تن داشتند.

همان‌طور‌که در میامی مهمانی‌های قایق بادبانی رویدادی محبوب برای بازدیدکنندگان کنفرانس است و فرصت‌های مناسبی برای اینفلوئنسرها، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، معامله‌گران و روزنامه‌نگاران فراهم می‌کند، در دوبی نیز تماشای مناظر نخل آتلانتیس تجربه‌ای مشابه و روابط نزدیک‌تری برای آنان رقم می‌زند. کریل میشانین (Kirill Mishanin)، یکی از هم‌بنیان‌گذاران اینفودرایور کپیتال (Infodriver Capital)، دوبی را مکانی جذاب برای راه‌اندازی کسب‌وکار توصیف می‌کند. او می‌گوید:


دبی برای حوزه ارزهای دیجیتال و بلاک چین شهر بسیار مطلوبی است. شما به‌راحتی می‌توانید شرکت مرتبط با دارایی‌های دیجیتال را در منطقه آزاد DMCC با مالیات صفر راه‌اندازی کنید. همچنین، رویدادهای زیادی وجود دارد که دولت از آن‌ها حمایت می‌کند. در‌عین‌حال، در این منطقه خرید خودرو یا ملک با ارز دیجیتال آسان است.

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

علاوه‌بر همایش‌ها، مجموعه‌ای از رویدادهای ارز دیجیتالی دیگر وجود دارد که برخی از آن‌ها به‌صورت غیررسمی و برخی دیگر به‌صورت دورهمی‌هایی درون‌شبکه‌ای برگزار می‌شود؛ از مهمانی‌های روی پشت‌بام گرفته تا ارائه‌های سمینار تیم‌های کوچک‌تر و دورهمی‌های تیم‌های بلاک‌چین. در میان این رویدادها، رویداد دائمی شبکه‌ای بلاک چین اکوایکس (EcoX) وجود دارد که هر هفته در سالن هتل کنراد (Conrad) به سبک صحبت‌های گروهی برگزار می‌شود.


شرکت‌ها و پروژه‌های فعال

کشور امارات تعدادی منطقه آزاد را اداره می‌کند. در مناطق آزاد، افراد غیرشهروند و غیرمقیم می‌توانند به‌راحتی شرکت‌هایشان را برای دریافت ویزا و مجوزهای تجاری تأسیس کنند. DMCC یکی از این مناطق آزاد است که علاوه‌بر معامله طلا، الماس، چای و قهوه، از مرکز ارزهای دیجیتال DMCC در برج پر‌زرق‌و‌‌برق الماس مشرف به مارینا دبی نیز میزبان می‌کند. در این‌جا، شرکت‌های بلاک چینی مالیاتی نمی‌پردازند و به‌راحتی می‌توانند ویزای اقامت برای مالکان و کارمندان و خانواده‌های آنان دریافت کنند.

در اوایل سال ۲۰۲۱، DMCC قراردادی را برای ساخت پالایشگاه فلزات گران‌بها به مساحت ۱۰۰,۰۰۰ فوت‌مربع امضا کرد که از بلاک چین در قالب استیبل کوین برای ردیابی تولید و انتشار دارایی‌های مالی استفاده می‌کند. این استیبل کوین‌ها عبارت‌اند از: کوین طلا (GoldCoin)، کوین نقره (SilverCoin)، کوین پلاتینیوم (PlatinumCoin)، کوین پالادیوم (PalladiumCoin) و کوین رادیوم (RhodiumCoin). این استیبل کوین‌ها بر بستر اتریوم ساخته شده‌اند و هر واحد آن نشان‌دهنده یک گرم از فلزات مرتبط است.

ییش از ۴۰۰ کسب‌وکار حوزه ارزهای دیجیتال در این شهر وجود دارد و احمد بن‌سلیم (Ahmed Bin Sulayem)، رئیس اجرایی و مدیرعامل DMCC، انتظار دارد که این تعداد تا سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱,۰۰۰ کسب‌وکار افزایش یابد. مروان الزارونی (Marwan Al Zarouni)، مدیرعامل بلاک چین دبی، نیز از این دیدگاه پشتیبانی می‌کند. او دبی را شهر حامی بلاک‌ چین می‌داند و به ایجاد مقررات برای این صنعت مایل است. الزارونی می‌گوید:


پنج سال پیش، مردمی را نمی‌دیدید که برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای حوزه ارز دیجیتال به دبی بیایند […] ما ذهنی باز داریم و تمایل داریم قوانین را با دلیل مناسب تغییر دهیم.

مرکز معاملات بین‌المللی دبی (DWTCA) یکی دیگر از مناطق آزاد است و مقررات خاصی را برای کمک به جذب شرکت‌های مرتبط با معاملات ارزهای دیجیتال وضع کرده است. مریم السویدی (Maryam Al Suwaidi)، مدیرعامل سازمان بورس و اوراق بهادار امارات متحده عربی، گفت DWTCA به‌دنبال پشتیبانی و حمایت از کسب‌وکارهایی است که زیرساخت فناوری‌ بلاک چین و ارزهای دیجیتال دارند.
دبی مقر بسیاری از شرکت‌های ارز دیجیتالی، از‌جمله صرافی بیت‌اوسیس (BitOasis) و میدچینز (MidChains) است. این دو شرکت در نزدیکی ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، واقع شده‌اند. اولا دودین (Ola Doudin)، مدیر‌عامل صرافی بیت‌اوسیس، اخیراً با پلیس دبی برای وضع مقررات امنیتی درباره سرمایه‌گذاری‌های ارزهای دیجیتال در منطقه همکاری کرده است.

زیرساخت‌های مالی

علاوه‌بر مالیات صفر برای شرکت‌ها در دبی، نرخ مالیات شخصی برای ساکنان دبی و روی انواع درآمدها بدون توجه به اینکه در دبی یا محلی دیگر به‌دست آمده باشد، همچنان صفر درصد است. چنین مزیت مهمی این شهر را به مقصدی برای معامله‌گران ارزهای دیجیتال تبدیل می‌کند. البته برای شهروندان ایالات متحده که یکی از کشورهایی است که شهروندان غیرمقیم آن نیز همچنان موظف‌اند مالیات بپردازند، این قانون صدق نمی‌کند.

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

از‌آن‌جاکه مالیاتی وجود ندارد، مفاهیمی مانند اظهارنامه مالیاتی نیز برای ساکنان دوبی موضوعی بیگانه است. اگرچه افراد هیچ تعهدی برای ارائه گزارش فعالیت تجاری خود به دولت ندارند، شرکت‌ها طبیعتاً به رعایت مسائل مطابق با قوانین منطقه آزاد ملزم هستند. ناگفته نماند که مالیات بر ارزش افزوده ۵‌درصدی بر‌اساس درهم، واحد پولی امارات، از شرکت‌های مستقر در مناطقی غیر از مناطق آزاد دریافت می‌شود.

با آنکه تعدادی بانک محلی در این شهر فعالیت می‌کنند، امکانات استفاده از حساب بانکی به‌طور‌کامل برای گردشگران در‌دسترس نیست. نبود قوانین مالیاتی در این کشور باعث شد تا امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۷ به‌طور‌موقت به فهرست مقاصد فرار مالیاتی اتحادیه اروپا اضافه شود؛ البته نام این کشور در سال ۲۰۱۹ از این فهرست حذف شد.

در مارس‌۲۰۲۱، دولت تلاش کرد افکار عمومی را درباره قوانین ارزهای دیجیتال، به‌ویژه درزمینه راه‌اندازی توکن‌های امنیتی، تحریک کند. آن‌ها قصد دارند با قانون‌گذاری مناسب، معاملات ارزهای دیجیتال را در این کشور تسهیل کنند.

ارزهای دیجیتال بیشتر در کدام منطقه دوبی خرج می‌شوند؟

کیک‌لب (Kiklabb) منطقه‌ای آزاد است که مشتریان آن می‌توانند فضای اداری را در کشتی تفریحی تاریخی ملکه الیزابت دوم که اکنون در دبی لنگر انداخته است، اجاره کنند. اجاره این کشتی‌ را با بیت کوین و اتر و تتر می‌توان پرداخت کرد؛ اما اگر به‌دنبال سرمایه‌گذاری دورتر از اسکله دوبی هستید، اجاره قایق تفریحی ویژه دوبی (Elite VIP Yacht Rental Dubai) نیز با بیت کوین امکان‌پذیر است. آن‌ها این روش پرداختی را برای کسانی محتاطانه و مناسب می‌دانند که قصد دارند هزینه‌های سفر خود را پنهان نگه دارند. حتی چندین مورد فروش قایق بادبانی در ازای دریافت بیت کوین نیز در این کشور ثبت شده است.

بازدیدکنندگانی که قصد دارند با لامبورگینی یا رولز رویس در جاده شیخ زاید سفر کنند، می‌توانند به وب‌سایت وان‌کلیک‌درایو (OneClickDrive) مراجعه و تقریباً هر نوع وسیله نقلیه‌ای را با استفاده از ارز دیجیتال اجاره کنند. کسانی که به‌دنبال ماندن در دوبی هستند، می‌توانند خودرو سواری خود را از اکسپورت کار (Export A Car) بخرند. آن‌ها نیز ادعا می‌کنند هر ارز دیجیتالی را برای فروش وسایل نقلیه خود می‌پذیرند. از آئودی ۲۰۰۱ گرفته تا مک‌لارن‌ و پورشه‌های جدید در این وب‌سایت فروخته می‌شود. جت‌فایندر (JetFinder) حتی برای کسانی که قصد دارند برای خدمات جت خصوصی بیت کوین یا اتر پرداخت کنند، تخفیف در نظر گرفته است.

در سال ۲۰۱۹، یک دستگاه خودپرداز بیت کوین در هتلی در محله جمیرا بیچ رزیدنس نصب شد؛ اما پس از اینکه مقام‌های این کشور با مشکلاتی درزمینه نبود الزامات احراز هویت (KYC) آن مواجه شدند، پس از یک هفته حذف شد.

تحصیلات در حوزه ارزهای دیجیتال

در سال ۲۰۱۸، حاکم دبی، شیخ محمد بن‌راشد آل‌مکتوم مرکز بلاک‌ چین دوبی، مرکز آموزشی تأثیرگذار در این حوزه را افتتاح کرد. این مرکز به سازمان‌ها در استفاده از بلاک چین به‌عنوان زیرساخت کمک می‌کند. مرکز بلاک‌ چین دوبی دوره‌ای با ۴۵ ویدئو آموزشی با امکان صدور گواهی ارائه می‌دهد که ازطریق آن شرکت‌کنندگان می‌توانند پس از شرکت در آزمون و قبولی در آن، گواهی مرتبط را دریافت کنند.

دانشگاه دبی نیز دوره‌ای ۱۲۰‌ساعته برای ارائه دیپلم حرفه‌ای در‌زمینه مبانی اولیه و توسعه بلاک‌ چین به مبتدیان این حوزه ارائه می‌دهد. دانشگاه ولونگونگ (Wollongong) نیز برنامه آموزشی پنج‌روزه‌ای برای توسعه‌دهندگان بلاک‌چین در نظر گرفته است.

آشنایی با شهرهای کریپتویی؛ دوبی

جمع‌بندی

با اینکه هنوز تعریف واحدی برای شهرهای کریپتویی وجود ندارد، می‌توان گفت که شهر کریپتویی باید دستگاه‌های خودپرداز بیت‌کوین و حجم زیادی از کسب‌وکارهایی را داشته باشد که ارزهای دیجیتال را به‌عنوان پرداخت می‌پذیرند. همچنین، اکوسیستمی پرجنب‌و‌جوش از ارزهای دیجیتال و قوانین تسهیل‌کننده فعالیت کاربران نیز لازمه شهر کریپتویی است.

دوبی یکی از شهرهایی است که درصدد فراهم‌کردن تمامی این امکانات و قابلیت‌هاست. توجه مقام‌های این شهر به جزئیات ایجاد شهر کریپتویی و قوانین معافیت مالیاتی کسب‌وکارهای این حوزه، دوبی را به یکی از مقاصد اصلی فعالان این حوزه تبدیل کرده است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
آرزو
آرزو
۲ سال قبل

دبی همیشه 100 سال جلوتر از همه جا بوده. در این حوزه هم باز طبق معمول جلوتر از همه ست فقط میشه گفت احسنت به این مدیریت و نگرش .<b>b:<b>

ابراهیم ح
ابراهیم ح
۲ سال قبل

آموزش هاشون واقعا ارزان (!) هستن. نزدیک به ۵۰ میلیون تومان برای ۵ روز. یا دو هفته آنلاین در پلت فرم زوم.

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب