ذخایر پولی بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند

ذخایر پولی بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند

تحقیقی که به‌تازگی توسط یکی از بانک‌های فرانسوی صورت گرفته است، نشان می‌دهد که بانک‌ها در حال افزایش ذخایر پولی خود هستند.

به گزارش دیکریپت، بر اساس تحقیق بانک سرمایه‌گذاری فرانسویِ ناتیکسیس (Natixis)، موجودی پول بانک‌های مرکزی در سال جاری، بیش از بیست سالِ گذشته رشد خواهد کرد.

طبق این گزارش که ۱۵ می (۲۶ اردیبهشت) منتشر شد، پایه پولی در اقتصاد‌های عضو سازمان بین‌المللی همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) تا حدود ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت. این سازمان متشکل از ۳۵ عضو شامل آمریکا، انگلستان، کشور‌های اروپایی و ژاپن است. پایه پولی، عبارت است از تمام سپرده‌های موجود در بانک‌ها و وجوه نقد در گردش. پایه پولی به تفکیک هر کشور نیز قابل محاسبه خواهد بود.

این گزارش در درجه اول به کمبود‌های مالی که دولت‌ها در واکنش به ویروس کرونا به بار آورده‌اند، اشاره می‌کند. محققان در پاسخ به چاپ پول‌های بی‌رویه اظهار می‌کنند که بانک‌های مرکزی مجبور خواهند شد که به تبدیل بدهی‌های فزاینده به پول و در نتیجه، افزایش ذخایر کلی بانک‌های مرکزی ادامه دهند.

بر اساس پژوهش فوق، این توسعه، پایه پولی را تنها در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱۰ تریلیون دلار افزایش خواهد داد.

ذخایر پولی بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند
پایه پولی OECD (میلیارد دلار)

برای اینکه به برآوردی دقیق‌تر از این ارقام برسید، باید گفت که این مقدار با رقمی که اقتصاد‌های عضو OECD طی دو دهه‌ی اخیر (با احتساب بحران مالی پیشین) افزوده‌اند برابری می‌کند.

پس از رکود سال ۲۰۰۸، زمانی که تسهیل کمی برای اولین بار به طور گسترده انجام گرفت، پایه پولی بانک‌های مرکزی با شیب تندی مواجه شد؛ اما این مقدار با مقیاس سال جاری قابل قیاس نیست. تسهیل کمی، سیاست پولی نا‌متعارفی است که هنگام نا‌کار‌آمدی سیاست استاندارد پولی، برای جلوگیری از افت عرضه پول توسط بانک‌های مرکزی اجرا می‌شود.

این پژوهش این طور نتیجه می‌گیرد که جریان جدید نقدینگی، می‌تواند فشار بالقوه‌ای در جهت رشد قیمت دارایی‌ها اعمال کرده و منجر به عدم همبستگی میان اصول اقتصادی و قیمت دارایی‌ها شود. همچنان، عواقب چنین شوک‌هایی در ذخایر پولی بی‌سابقه است.

در حالی که این آمار و ارقام تکان‌دهنده به نظر می‌رسند، نمی‌توان آنها را دور از انتظار خواند. دولت‌‌های سراسر جهان به منظور آرام کردن آشفتگی‌های اقتصادی، به استفاده‌ی بی‌حد و حصر از تسهیل کمی روی آورده‌اند.

تخمین زده شده است که تنها در ایالات متحده آمریکا، فدرال رزرو در هر ثانیه یک میلیون دلار چاپ می‌کند. متعاقباً، در ماه آوریل (فروردین)، دولت آمریکا به طور کلی ۹۷۹.۷ میلیارد دلار هزینه کرده است. در نتیجه، بدهی‌های دولتی در آغاز ماه می (۱۲ اردیبهشت) به بیش از ۲۵ تریلیون دلار رسید.

اخیراً ریاست بانک فدرال رزرو مینیاپولیس، نیل کاشکاری (Neel Kashkari)، در یک سخنرانی یک ساعته گفت:

پول نقد کافی در سیستم مالی موجود است و مبلغ نا‌محدودی پول نقد در فدرال رزرو وجود دارد. ما هر کاری که لازم باشد انجام می‌دهیم تا اطمینان حاصل کنیم نقدینگیِ سیستم بانکی کافی است.

بسیاری استدلال می‌کنند که چنین سیاست پولی منجر به تقویت بیت کوین شده است.

مارک کوبان (Mark Cuban)، میلیاردر و منتقد ارزهای دیجیتال، از این دسته است. او در قسمت جدید پومپ پادکست (Pomp Podcast) اذعان داشت که گسترش ذخایر پولی می‌تواند شرایطی را فراهم کند که بیت کوین با تکیه بر آنها، بتواند به روند صعودی خود ادامه دهد.

کوبان گفت:

از آنجا که ما پول بسیار زیادی چاپ می‌کنیم و این امر پیامد‌های جهانی دارد، در صورت  بد‌تر شدن اوضاع، مزیت بالقوه‌ای برای بیت کوین خواهد بود و [این ارز] می‌تواند به این اوضاع تکیه کند و حرفی برای گفتن داشته باشد.

وی افزود:

اگر ما چنین کاری نکنیم، چیزی دست بیت کوین را نخواهد کرد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه