آیا بیت کوین میتواند از پس روند نزولی فعلی بر بیاید؟
حرکات قیمتی اخیر بیت کوین موجب شده بسیاری از معاملهگران یک سوال اساسی بپرسند: آیا تقاضا آنقدر زیاد هست که بتوان از یک بازار نزولی دیگر هم با موفقیت عبور کرد؟
به نقل از کوین دسک، این سوال از آنجا نشات میگیرد که پس از ماههای ژوئن و جولای (تیر و مرداد) که بیت کوین به ۱۳,۸۰۰ و ۱۳,۰۰۰ دلار رسید، این ارز دیجیتال نتوانسته بار دیگر خود را به این سطوح قیمت برساند. افزایش قیمت بیت کوین طی ماههای گذشته پس از انتشار اخبار عرضه ارز دیجیتال فیسبوک و خوشبینیها نسبت به آن صورت گرفت.
شکست بیت کوین برای رسیدن دوباره به قیمتی بالای ۱۳,۰۰۰ موجب شده تا معاملهگران تمایل داشته باشند قیمت را به سطوح پایینتر سوق دهند؛ مسئلهای که با توجه وجود گزینههایی نظیر قراردادهای آتی میتواند شدیدتر هم بشود.
این در حالی است که سرمایهگذاران و تحلیلگران همچنان نسبت به احتمال ادامه ثبات در روند تقاضا امیدوارند و بر این عقیدهاند که ثابت ماندن تقاضا میتواند تا ماه می سال آینده (خرداد ۱۳۹۹) قیمت بیت کوین را در حدود ۱۰,۰۰۰ دلار نگه دارد. ماه می سال آینده با نصف شدن پاداش بیت کوین، سرمایهگذاران شاهد کاهش عرضه روزانه بیت کوین خواهند بود چرا که بیت کوینهای تولید شده در هر بلاک از ۱۲.۵ واحد به ۶.۲۵ واحد کاهش مییابد.
همانطور که در هاوینگ لایت کوین مشاهده کردیم، با پررنگتر شدن ویژگی کمیاب بودن این ارز، تقاضا برای خرید آن نیز چند ماه مانده به این رویداد بالاتر رفت.
«جف دورمان»، مدیر بخش سرمایهگذاری شرکت «آرکا» (Arca) معتقد است که با ورود بیت کوین به موسساتی نظیر «بکت» (Bakkt) و «فیدلیتی» (Fidelity) و با توجه به تنشهای اقتصادی فعلی که در دنیا شاهدش هستیم، بیت کوین میتواند به سرپناه مناسبی برای شرکتهای فعال در زمینه صندوقهای پوششی بدل شود که به دنبال کاهش ریسک سرمایهگذاریشان هستند.
بیشتر صندوقهای پوششی بزرگ به دنبال استفاده از بیت کوین هستند. به عقیده این قبیل صندوقها بیت کوین برای کاهش ریسکهای سیستماتیک که در سطح جهانی ایجاد میشوند، راهی مناسبتر است. به نظر میرسد توجهات و مبالغی که به بازار تزریق میشود بیشتر از چیزی است که باعث شود بازار سقوط محسوسی داشته باشد.
روشهای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال هر روز با تغییراتی جدید رو به رو میشود و رفته رفته شاهد ظهور تکنیکهای پیشرفتهتری در خصوص آنها هستیم؛ بر اساس معیارهای جدید، با توجه به شرایط فعلی و پیش از هاوینگ بیت کوین، قیمت این ارز بالاتر خواهد رفت.
«ویلی وو»، از تحلیلگران برجسته بازار، بهتازگی نموداری را منتشر کرده که آن را «روبان سختی» مینامد. وو در این نمودار به بررسی تاثییرات بالا رفتن فشار فروش از جانب استخراج کنندگان بر قیمت بیت کوین پرداخته است. بر این اساس وو فرض کرده که یک ماینر برای پرداخت هزینههای جاری نظیر حقوق کارکنان و هزینه برق، مجبور به فروش بیت کوین است و این مسئله بر بازار و تحولات آن تاثیر خواهد گذاشت.
سختی شبکه بیت کوین نشان میدهد که پیدا کردن و ایجاد بلاکهای جدید و در نهایت دریافت ارزهای دیجیتال تازه چه میزان به طول میانجامد. نمودار بالا نشاندهنده همین پارامتر است.
به عقیده این تحلیلگر، افزایش آهسته سختی شبکه خروج برخی ماینرها از شبکه را نشان میدهد؛ چرا که در این میان تنها ماینرهای قدرتمند باقی میمانند و به تناسب آن، مایلند تا برای روشن نگه داشتن دستگاههای خود سکههای کمتری را به فروش برسانند. چنین کاری باعث کاهش فشار فروش و ایجاد فضایی برای افزایش قیمت خواهد شد.
در روبان به راحتی میتوان تغییرات سختی شبکه را مشاهده کرد. بهعقیده وو، ناحیه فشردگی روبان، بهترین زمان برای خرید بیت کوین است:
آخرین فشردگی روبان روند بازار را بسیار صعودی کرد، مخصوصا هماکنون که منتظر فشردگی دیگری در زمان هاوینگ هستیم، فکر نمیکنم تا آن موقع وارد روند نزولی شویم.
برخی از تحلیلگران بر این عقیدهاند که تنها دورنمای کوتاه مدت قیمت بیت کوین میتواند از حالت صعودی به نزولی تغییر یابد و نظرات نسبت به روند کلی تنها در حالی تغییر میکند که بیت کوین در نمودار روزانه خود زیر میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (که هم اکنون در قیمت ۷۵۲۶ دلار قرار دارد) بسته شود.
مهم نیست که تغییرات قیمت در کوتاه مدت نزولی باشند، چرا که بیشتر تحلیلگران بر این عقیدهاند که بر اساس دادههای فعالیتهای استخراج، وضعیت بیت کوین دارای روندی مثبت است:
به طور کلی، در خصوص تمامی داراییها وقتی اتفاق نظر بر سر انتظار برای کاهش قیمت است، به ندرت پیش میآید که چنین شانسی پیدا کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.