بحران نقدینگی در بیت کوین؛ نشانه‌ای صعودی

بحران نقدینگی در بیت کوین؛ نشانه‌ای صعودی

با وجود ثبت اوج تاریخی قیمت بیت کوین و رسیدن به محدوده ۲۴,۰۰۰ دلاری، مدیر بخش فناوری گلاسنود (Glassnode) می‌گوید وضعیت بازار بیت کوین به‌شدت صعودی است و «بحران نقدینگی» در بازار وجود دارد.

به گزارش کریپتوپوتیتو، رافائل شولتزکرافت (Rafael Schultze-Kraft) معتقد است که احتمال واردشدن به یک بحران نقدینگی و عرضه که عاملی صعودی برای قیمت به حساب می‌آید، وجود دارد. او با بررسی رویدادهای اخیر در بازار بیت کوین مانند ورود سرمایه‌گذاران نهادی، فعالیت هودلرهای بیت کوین، موجودی صرافی‌ها و عرضه ماینرها به این نتیجه رسیده است که اوضاع بیت کوین «به‌شدت صعودی» است.

شولتزکرافت با ارائه نمودارها و داده‌های مختلف، ادعا می‌کند که نقدینگی و عرضه بازار بیت کوین در وضعیت بحرانی قرار دارد.

او با اشاره به محدودیت ۲۱ میلیون واحدی این ارز دیجیتال، عنوان کرد که رقم واقعی کمتر از این میزان است. به‌گفته وی، دسترسی به حداقل ۳ میلیون بیت کوین (معادل ۱۶ درصد عرضه کل) وجود ندارد.

او در بخش دیگری از اظهارات خود، آدرس‌هایی که در حال انباشت بیت کوین هستند را مورد بررسی قرار داد. او می‌گوید ۲.۷ میلیون بیت کوین در این آدرس‌ها قرار دارد. این آدرس‌ها تنها مقصد بیت کوین بوده‌اند و هیچ‌گاه ارزهای خود را خرج نکرده‌اند. شولتزکرافت از این افراد باعنوان «هودلرهای واقعی» یاد می‌کند که ۱۴.۵ درصد از عرضه کل بیت کوین را در اختیار دارند.

از ابتدای سال جاری میلادی تا به حال، ارزهای دیجیتالی که روی صرافی‌ها نگهداری می‌شدند، افتی ۲۰ درصدی داشته‌اند. شولتزکرافت از این اتفاق باعنوان «طولانی‌ترین کاهش سرمایه صرافی‌ها» یاد می‌کند و معتقد است که سرمایه‌گذاران همچنان در حال برداشت ارزهای خود از صرافی‌ها هستند؛ با توجه به این اطلاعات می‌توان نتیجه گرفت که نقدینگی در سال جاری به‌شدت کاهش یافته است.

مشخص است که ماینرها هم از نقد‌کردن ارزهای خود روگردانده‌اند، زیرا موجودی کل آدرس‌های متعلق به ماینرها در حال حاضر ۱.۷ میلیون واحد بیت کوین است. در حقیقت، تعداد بیت کوین‌هایی که هیچ وقت از آدرس ماینرها خارج نشده است، از زمان هاوینگ امسال، روندی صرفا افزایشی را طی کرده است.

در ماه‌های گذشته شاهد ورود برخی از بزرگترین شرکت‌ها و مؤسسات به حوزه بیت کوین بودیم. مایکرواستراتژی، اسکوئر، مس میوچوال (MassMutual)، وان ریور است منجمنت (One River Asset Managment) و گوگنهایم از جمله این شرکت‌ها هستند.

شولتزکرافت با اشاره به این تحولات در بازار، عنوان می‌کند که این شرکت‌ها عرضه و نقدینگی در بازار را می‌بلعند. به‌عقیده وی‌، به‌زودی شرکت‌های دیگری هم وارد بازار ارزهای دیجیتال می‌شوند.

شولتزکرافت از رشد شرکت مدیریت سرمایه‌های دیجیتال گری اسکیل (Grayscale) هم به‌عنوان عاملی مهم یاد می‌کند. به‌گفته وی، در شش ماه گذشته، گری اسکیل حدود ۲۱۰,۰۰۰ واحد بیت کوین خریده است. نکته جالب اینجاست که این میزان، از تعداد بیت کوین‌هایی که در مدت مشابه استخراج شده‌اند هم بیشتر است.

نباید فراموش کرد که پس از هاوینگ امسال، تعداد بیت کوین‌هایی که در هر بلاک تولید می‌شود هم به ۶.۲۵ واحد کاهش یافته است. بر پایه اصول اقتصادی، می‌توان گفت که وقتی عرضه یک دارایی کاهش پیدا کند و تقاضا ثابت ماند، به احتمال قوی قیمت دارایی موردنظر افزایش خواهد یافت.

شولتزکرافت ادعا می‌کند که بحران عرضه و نقدینگی در بازار در عین حال که عاملی «به‌شدت صعودی» است، خیلی‌ها آن را «دست‌کم» گرفته‌اند. او در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت:

در ماه‌های پیش رو این مسئله تأثیراتی بزرگ در قیمت بیت کوین می‌گذارد.

error in loading comments. please attention