۴ شباهت کلیدی قیمت بیت کوین با چرخه صعودی قبلی
در حالیکه مشتریان بکت از هفته آینده قادر به انتقال سرمایههایشان به این پلتفرم خواهند بود، قیمت بیت کوین سطح ۱۰,۰۰۰ دلار را شکسته و زیر آن معامله میشود. سوالی که وجود دارد این است که آیا خبر بکت تاثیر خود را بر روی قیمتها گذاشته یا اینکه چرخههای بازار در حال تکرار شدن هستند؟ در این تحلیل که از کوینتلگراف انتخاب شده، نگاهی به شباهتهای بیت کوین در وضعیت کنونی با چرخههای صعودیاش در گذشته خواهیم انداخت. با ما همراه باشید.
شباهت اول و دوم: حمایتهای MA-100 و EMA-21 هفتگی
بحث جدیدی که در توییتر به راه افتاده، به شباهت میان حباب سال ۲۰۱۷ و اوج قیمت اخیر بیت کوین که آن را به ۱۳,۹۳۵ دلار هدایت کرد، اشاره دارد. با یک نگاه کلی میتوان فهمید که حرکات پارابولیک قیمتی در نهایت به چرخههای تکراری ختم شدهاند که البته میان آنها تفاوتهایی نیز به چشم دیده میشود.
اوج قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷ که در پایان چرخه صعودی بازار رخ داد، با تایید شاخصهای MA-100 و EMA ۲۱ هفتگی در ژانویه ۲۰۱۶ آغاز شد.
هرچند سقف قیمتی که جولای امسال اتفاق افتاد، اولین سقف شکل گرفته بر روی شاخص MA-100 هفتگی بود و هیجان بازار به هیچ وجه قابل قیاس با اواخر سال ۲۰۱۷ نبود.
در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، چندین روند پارابولیک اتفاق افتاد که در انتهای هر کدام، یک اصلاح قیمتی انتظار بیت کوین را میکشید.
آغاز این روند از سه ماهه آخر ۲۰۱۵ و ابتدای ژانویه ۲۰۱۶ بود که بیت کوین بازار نزولی را به پایان رساند و حمایت خوبی بر روی MA-100 و EMA-21 هفتگی پیدا کرد.
پس از تایید پایان یافتن بازار نزولی، چندین اصلاح که قیمت بیت کوین را تا ۳۰ الی ۴۰ درصد پایین کشیدند، رخ داد که سلامت روند صعودی را تضمین میکرد.
از این جهت بهتر است روند پارابولیک اخیر که قیمت بیت کوین را به مرز ۱۴,۰۰۰ دلار هدایت کرد با اولین حرکت سهمیوار بیت کوین پس از پایان یافتن بازار نزولی سال ۲۰۱۵ مقایسه کنیم.
با تکیه به اتفاقات گذشته در نمودار بیت کوین میتوان گفت که قیمت بیت کوین باید بار دیگر با MA-100 و EMA-21 هفتگی تماس داشته باشد تا چشمانداز صعودی حفظ شده و فاز انباشت پیش از هاوینگ اتفاق بیافتد.
در هاوینگهای گذشته لایت کوین و بیت کوین، روند صعودی چند ماههای پیش از تاریخ رویداد اتفاق افتاده است که در صورت تکرار تاریخ میتوانیم منتظر حرکات صعودی بعدی در سه ماهه ابتدایی ۲۰۲۰ باشیم.
شباهت سوم: حمایت MA-200 روزه
شاخص دیگری که صعودی بودن بازار را نشان میدهد، نقش حمایتی MA-200 روزه است. در چرخه صعودی قبلی، بیت کوین پس از تثبیت خود بر روی این شاخص موفق شد که MA-100 روزه را نیز به حمایت نسبتا مطمئن خود تبدیل کند. در حال حاضر MA-200 روزه در محدوده قیمتی ۷,۵۰۰ دلار قرار دارد.
در همین حال، سقوط بیت کوین به زیر ۱۰,۰۰۰ دلار که موجب شکسته شدن و از دست رفتن MA-100 روزه شد، مشابه اتفاقی است که در چرخه قبلی در ژانویه ۲۰۱۶ رخ داد.
شباهت چهارم: وضعیت خونین آلت کوینها
چند ماه گذشته اوضاع برای آلت کوینها چندان جالب پیش نرفته است. در حالیکه بیت کوین به روند صعودی ادامه میدهد و یا تثبیت میشود، سرمایهگذاران آلت کوینها به خاطر نگهداری کوینهایشان مجازات میشوند.
این اتفاق منجر به ترس از خرید آلت کوینها شده و سرمایهگذاران را در چرخهای قرار داده که تماما به ضرر آلت کوینهاست؛ هرچند این اتفاق در تاریخ بازار ارزهای دیجیتال قبلا رخ داده بود.
در سال ۲۰۱۵ که بیت کوین حرکت خود را از ۱۹۶ به سمت ۵۰۵ دلار آغاز کرد، آلت کوینها از این روند تبعیت نکردند. در عوض آلت کوینها پس از به کف قیمت رسیدن بیت کوین پس از اولین حرکت سهمیوارش در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۶ (که بیت کوین با MA-100 و EMA-21 هفتگی تماس پیدا کرده بود) رشد خود را شروع کردند.
اگر نگاهی به نمودار سهم بازار آلت کوینها بیاندازیم، میتوانیم بفهمیم که در پایینترین نقطه دو سال اخیر خود قرار دارند و شاخص RSI نیز عدد ۲۲ را نشان میدهد. این بدان معنی است که آلت کوینها هماکنون در شرایط اشباع فروش (Oversold) قرار دارند.
به طرز جالبی، یک سطح حمایتی بالقوه و خط روندی که تقریبا ۵ سال شکسته نشده، در حال اهمیت پیدا کردن است. در مقایسه با اوایل سال ۲۰۱۶ که سهم آلت کوینها، از ۱۶ درصد به ۸ درصد کاهش یافت، این اتفاق رشدهای عجیب و قابل توجهی را در برخی ارزهای دیجیتال به وجود آورد. برای مثال اتریوم افزایش ۱۷۰۰ درصدی و ورتکوین رشد ۸۰۰ درصدی را تجربه کرد.
تا به امروز همبستگی زیادی بین قیمت بیت کوین و آلت کوینها وجود داشته (اوج قیمت بیت کوین در دسامبر ۲۰۱۷ و آلت کوینها در ژانویه و فوریه ۲۰۱۸ اتفاق افتاد) که البته اثری از آن در ماههای اخیر دیده نشده است.
با تحلیل این دو وضعیت میتوان نتیجهگیری کرد که در حال حاضر بیت کوین به فاز انباشت و حرکات قیمتی در محدوده ثابتی نیاز دارد تا آلت کوینها نهایتا فرصت رشد پیدا کنند.
ارزش بازار آلت کوینها
نمودار ارزش بازار آلت کوینها از توقف آن در مقاومت ۱۲۵ میلیارد دلار خبر میدهد که سال ۲۰۱۸ چندین بار به عنوان حمایت آلت کوینها عمل کرده بود.
با توجه به نمودار، در حال حاضر وضعیت آلت کوینها در سطح حمایتی حساسی قرار گرفته است و اگر قادر به یافتن حمایتی در محدوده ۶۲ – ۶۶ میلیارد دلار شود، مقاومت ماههای نوامبر و دسامبر ۲۰۱۸ آلت کوینها به حمایت تبدیل خواهد شد.
در این صورت کف بالاتری شکل خواهد گرفت و با توجه به چرخههای روانی بازارهای مالی، بیت کوین وارد «فاز ناباوری» میشود. برای درک بهتر فاجعهای که برای آلت کوینها اتفاق افتاده بهتر است بدانید که در حال حاضر ارزش بازار آلت کوینها برابر با ۶۶ میلیارد دلار است و با مقداری که در مارس ۲۰۱۹ و زمانی که بیت کوین ۴۰۰۰ دلار بود، برابر است.
بررسی سناریوهای مختلف
با شکسته شدن خط روند صعودی بیت کوین که از اواسط آگوست شروع شده بود، حمایت ۱۰,۰۰۰ دلاری دوام نیاورده و ریزش به قیمت ۹,۳۰۰ دلار دوباره رخ داد. این بار سومی است که این حمایت مورد آزمایش قرار گرفته است.
دیدگاه صعودی
در دیدگاه صعودی قیمت باید سطح ۹,۸۰۰ را بشکند و دوباره بر روی آن حمایت شود. در این صورت باید منتظر بازگشت قیمت به محدوده ۱۰,۸۰۰ دلار باشیم که محدوده مقاومت افقی و خط روند نزولی در آن قرار گرفته است.
دیدگاه نزولی
در صورتی که بیت کوین در شکستن سطح ۹,۸۰۰ دلار ناکام باشد، سطح حمایتی احتمالی بعدی ۸,۹۰۰ و محدوده ۸,۵۰۰ دلار خواهد بود که MA-100 هفتگی در آن قرار گرفته است.
در صورتی که ریزشی نیز اتفاق بیافتد، احتمال اینکه گذرا و سریع باشد بالاست. اگر سری به تحلیلگران ارزهای دیجیتال در توییتر بزنیم، بسیاری از آنها ۸,۵۰۰ دلار را به عنوان محدوده کلیدی زیر نظر گرفتهاند.
به همین خاطر انتظار میرود که ریزشی کوچکتر اتفاق بیافتد و پیش از رسیدن قیمت بیت کوین به این منطقه، خریداران وارد عمل شوند. همانطور که بارها نیز اتفاق افتاده، زمانی که همه به انتظار اتفاقی مینشینند، برعکس آن رخ میدهد.
با تمامی اوصاف، حرکات قیمت بیت کوین برای بازاری که در روند صعودی قرار گرفته، سالم به نظر میرسد و در همین حال فرصتهایی را برای خرید در کفهای نسبی قیمت در اختیار معاملهگران قرار میدهد.
این یعنی یه متن با سر و ته.
مقدمه عالی، متن عالی نتیجه گیری عالی.
دم شما گرم.