ارز‌ها: ۳۱,۴۶۵
ارزش بازار: ۲.۸۸۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۸,۳۹۵ تومان

۲ معیار روی بلاک چین بیت کوین که وضعیت صعودی را نشان می‌دهند

۲ معیار روی بلاک چین بیت کوین که وضعیت صعودی را نشان می‌دهند

داده‌های جدید حاکی از آن است که احتمالا شاهد تغییر در روند نزولی فعلی باشیم که پس از هاوینگ ایجاد شده است. ذخیره و نگه‌داری بیت کوین‌های جدید توسط ماینرها به‌عنوان یکی از دلایل این تغییر روند مطرح شده است.

به نقل از کوین تلگراف و براساس گزارش تازه کریپتوکوانت (CryptoQuant)، داده‌های شبکه بلاک چین نشان می‌دهد که ماینرها، بیت کوین‌های تازه استخراج‌شده خود را نگه می‌دارند و اقدام به فروش آنها نمی‌کنند. به گفته بسیاری، این مسئله می‌تواند سبب تداوم احیای قیمت بیت کوین شود؛ چرا که فشار فروش عمده‌ای که از جانب ماینرها ایجاد می‌شود، از میان خواهد رفت.

شاخص موقعیت ماینرها (MPI) به تشریح این مسئله می‌پردازد که چگونه تغییر در موقعیت‌های اتخاذ شده توسط ماینرها می‌تواند در نوسانات قیمت تأثیرگذار باشد. اگر شاخص موقعیت ماینرها عددی بالاتر از ۲ را نشان دهد، بیانگر این حقیقت است که ماینرها بیت کوین‌هایشان را پس از استخراج می‌فروشند. این در حالی است که اگر این رقم منفی باشد، می‌توان برداشت کرد که ماینرها در حال انباشت سرمایه خود هستند.

شاخص موقعیت ماینرها
شاخص موقعیت ماینرها، رقم بالاتر از دو نشانه فروش و ارقام منفی نشانه انباشت سرمایه است

نمودار بالا نشان می‌دهد که شاخص موقعیت ماینرها در رقم منفی ۰.۵۹ قرار دارد و پیش از آن (۲ ژوئن) نیز به کمترین رقم خود، یعنی منفی ۰.۷۰ رسیده بود. این وضعیت به معنای آن است که ماینرها، بیت کوین‌هایی را که تازه استخراج کرده‌اند نمی‌فروشند و به دنبال قیمتی باب میل‌تر هستند.

طی نوامبر ۲۰۱۸، زمانی که قیمت بیت کوین از ۶,۵۰۰ دلار به ۳,۷۰۰ دلار رسید، ماینرها رفتاری مشابه داشتند و تصمیم گرفتند تا در طول بازار نزولی اقدام به فروش نکنند و منتظر قیمت‌های بیشتر بمانند.

به‌محضِ اینکه قیمت در ماه مه، ژوئن و ژوئیه افزایش یافت، شاخص موقعیت ماینرها وارد محدوده مثبت شد. در حال حاضر، شاخص موقعیت ماینرها، رفتاری مشابه نوامبر ۲۰۱۸ دارد که حاکی از عدم تمایل ماینرها به فروش در قیمت فعلی است.

مقایسه شاخص موقعیت ماینرها در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰
مقایسه شاخص موقعیت ماینرها در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰

کی جونگ جو (Ki Young Ju)، مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن بیان این موضوع که شاخص موقعیت ماینرها در رقم منفی ۰.۷ قرار دارد و در حال حاضر استخراج‌کنندگان تمایلی به فروش بیت کوین‌های تازه خود ندارند، افزود:

نوامبر ۲۰۱۸ (آبان ۹۷)، شاخص موقعیت ماینرها به رقمی پایین‌تر از منفی ۰.۷ کاهش یافت و شاهد سقوط قیمت بودیم. آنها طی این روند نزولی به بیت کوین‌های خود دست نزدند و حتی شاخص موقعیت ماینرها به منفی ۱ رسید. [سپس] با ظهور بازار صعودی، آنها نیز شروع به فروش ارزهای خود کردند. این مسئله بدان معناست که اگر شاخص موقعیت ماینرها کمتر از منفی ۰.۷ شود، باز هم ماینرهای بزرگ تصمیم به فروش بیت کوین نمی‌گیرند؛ به‌عبارت دیگر، ما به کف قیمت نزدیک هستیم و چند کاهش قیمت دیگر را نیز شاهد خواهیم بود.

پیش از هاوینگ بیت کوین، قیمت بیت کوین در محدوده‌ای مشابه قرار داشت و این مسئله سبب شد تا شاخص موقعیت ماینرها به رقمی بسیار بالاتر از سطح فعلی برسد، اما با این تفاوت که هزینه تولید در حال حاضر بالاتر است. به‌عبارت دیگر، ماینرها برای اینکه به حد سربه‌سر شدن برسند، مجبورند تا در رقمی بالاتر بیت کوین‌های خود را بفروشند. به همین دلیل هم برخی از ماینرهای کوچک از دو هفته گذشته وارد مرحله فروش ارزهای خود شده‌اند.

داده‌های بایت تری (Bytetree) نشان می‌دهد که طی هفته آخر ماه مه، قیمت بیت کوین به رقمی کمتر از ۹,۰۰۰ دلار رسید و پس از آن با احیای دوباره، ۲۷ مه (۷ خرداد) به محدوده ۹,۲۰۰ دلار برگشت. به گفته بایت تری، این موضوع سبب شد تا ماینرها، بیت کوین‌های بیشتری بفروشند.

آنها ۶۷۳ واحد بیت کوین بیش از میزانی که در بازه ۲۵ تا ۳۱ مه (۵ تا ۱۱ خرداد) استخراج کردند، فروخته‌اند. این مسئله باعث شد تا شاخص موجودی متغیر ماینرها (MRI) به ۱۱۱.۴۴ درصد برسد.

به گفته کی یونگ جو، اگر موجودی متغیر ماینرها در رقمی بالا باشد، باعث خواهد شد تا برخی ماینرها اقدام به فروش بیت کوین‌های خود کنند. او در این باره گفت:

فکر می‌کنم که این کاهش قیمت‌ها موقتی باشد، چرا که تنها ماینرهای ناشناس و کوچک در حال فروش [بیت کوین] هستند.

با توجه به این مسئله که قیمت بیت کوین علیرغم فروش بیش از استخراج ماینرها احیا شده است، می‌توان گفت که افزایش فروش به‌واسطه خروج ماینرهای ناکارآمد از چرخه ماینینگ باشد. این اتفاق می‌تواند باعث نوسانات شدیدتر در بازار بیت کوین شود. مت دیسوزا (Matt D’Souza)، مدیرعامل سابق بلاک ور (Blockware)، در مصاحبه خود گفت:

بعد از خروج [برخی ماینرها] از چرخه، بیت کوین‌هایی که آنها دریافت می‌کردند به ماینرهایی با راندمان بالاتر و تجربه بیشتر می‌رسد که حاشیه سود بیشتری دارند و رویکردشان به نحوی است که درصد بالاتری از بیت کوین‌های استخراج‌شده را انباشت می‌کنند و این مسئله باعث کاهش شدید فشار فروش می‌شود.

هفته جاری، دارای جنبه‌های مثبت بیشتری برای ماینرهای بیت کوین است، چرا که بیت کوین‌های استخراج‌شده از ۱۰۸ واحد عبور کرده است. تا ۵ ژوئن (۱۶ خرداد)، ماینرها ۹۶ واحد بیشتر از میزانی که فروخته‌اند، استخراج کرده‌اند.

با توجه به احیای شاخص موجودی متغیر ماینرها، ماینرهای بزرگتر در حال انباشت بیت کوین هستند. باید به یاد داشت که ماینرها کوچک، تنها بخشی جزئی از چرخه ماینینگ را تشکیل می‌دهند.

فروش بیت کوین توسط ماینرهایی با بازدهی پایین، ممکن است باعث افزایش فشار فروش در قیمت‌های بالایی شود که توسط ماینرهای بزرگ ایجاد شده است. از سوی دیگر، شاخص میانگین ماینرها نیز این فرضیه را تأیید می‌کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

7 دیدگاه
hosein
hosein
۴ سال قبل

شرایط امروز رمزارزها دقیقا مشابه این شده که شما ملک خود را میفروشید و سود میکنید و چندین بار دیگر هم ملکهای دیگری با همان پول میخرید و سود میکنید و خوشحال ...
اما وقتی به ملک اول خود بر میگردید متوجه میشوید که تمام دارایی و سود خود را پرداخت کنید ، همان ملک اول خود را نمیتوانید خریداری کنید .
به همین دلیل اعتقاد دارم نگهداری رمز ارزها در این برهاه از کانورت یا ترید مکرر ان سود بهتری به همراه دارد .

hosein
hosein
۴ سال قبل

دوستان ، بنده یک تریدر هستم و تجربیاتی در زمینه رمز ارزها دارم .
مدتی هست که کف سازی بازار بسیار زیبا و شیرین ساخته میشه . دلیل شیرینی مطلب این که این کف ، هربار بالاتر از سطح قبل ساخته میشه و جالب اینکه حجم معاملات حتی در قیمت های بیش از ۹۰۰۰دلار هم به شدت کاسته شده .
این نشون میده تریدر ها دیگه تمایلی به ترید ندارن و با درک شرایط تصمیم به نگهداری ارز گرفتن ، چرا که انها هم عین بنده متوجه شده اند روند رشد ارزها بگونه ای شده که نگهداری انها از ترید انها سود بیشتری به همراه دارد !! همین مطلب سطح حجم معاملات رو پایین اورده

محمد
محمد
۴ سال قبل

آقا دنبال چی هستن یه عده؟
ریزش قیمت نداریم ، اینجا کف قیمت بیت کوینه
من نمیدونم چرا تا میره بالا همه در بدر دنبال و منتظر ریزش قیمتن.
به مرور زمان تثبیت هم میشه ، نه رشدهای تخیلی در کاره نه ریزش های کلاهبردارانه.
چون سفته بازها جاشون رو به سرمایه گذارهای واقعی میدن.
همیشه یادمون باشه ریزش زمانی اتفاق میوفته که کسی اصلا انتظارشو نداره نه الان که از هرسه تا مقاله یکیش از ریزش قیمت حرف میزنه

وحید ارجمند
وحید ارجمند
۴ سال قبل

اخرش نفهمیدیم ماینرها دارن میفروشن یا نه من نمیدونم مطالبی که گزاشته میشه ایا توسط تیم تحرییه صحتش سنجش میشه ؟ بارها شده تو همین سایت اعلام شده فشار فروش ماینرها بعد از هالوینگ بیشتر شده اما اینسری با کتمان این قضیه عدم فروش رو ملاک افزایش قیمت دونستن.

محمد
محمد
۴ سال قبل

بنده از جزییات اطلاع ندارم اما فکر میکنم این دست از مطالب غالبا ترجمه متون دیگر سایتها هستند. صحت سنجی اونها بحث دیگه ای هست که ما و شما اگر دغدغه اون رو داریم میتونیم انجام بدیم و با دیگران هم به اشتراک بگذاریم.

poorya
poorya
۴ سال قبل

طبق گفته خودت فروش ماینر ها فشار زیاد به بازار وارد می کنه و باعث افت قیمت می شه ولی تو چند روز قبل شروع jan2020فروش به بیشترین حد خودش رسیده ولی شاهد افت قیمت نبودیم بلکه بازار صعودی رو شاهد بودیم

بهزاد ناصرفلاح
بهزاد ناصرفلاح
۴ سال قبل
پاسخ  poorya

سلام و درود، نکته‌ای که شما فراموش کردید میزان عرضه و تقاضا بوده، نسبت این دو در حال حاضر و ماه ژانویه متفاوته

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب