سقوط ۱.۹ تریلیون دلاری ارزش بازار ارزهای دیجیتال در ۶ ماه؛ ترس از وضعیت استیبل کوین‌ها ادامه دارد

سقوط ۱.۹ تریلیون دلاری ارزش بازار ارزهای دیجیتال در ۶ ماه؛ ترس از وضعیت استیبل کوین‌ها ادامه دارد

شکسته‌شدن پیوند قیمتی استیبل کوین «UST» با دلار و سقوط شدید قیمت لونا در کنار کاهش ارزش بازار ارزهای دیجیتال موجی از نگرانی را میان سرمایه‌گذاران به راه انداخته است. در همین حال، کارشناسان درباره خطرات استیبل کوین‌ها و تأثیر منفی آنها بر سایر بازارهای مالی هشدار می‌دهند.

به گزارش کوین تلگراف، ارزش بازار ارزهای دیجیتال ۶ ماه پس از رسیدن به اوج خود حدود ۱.۹ تریلیون دلار کاهش یافته است. جالب اینجاست زیان سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال در این سقوط نسبت به ضررهای حدوداً ۱.۳ تریلیون دلاری بحران مسکن آمریکا در سال ۲۰۰۷ بیشتر است. سقوط ارزش بازار ارزهای دیجیتال باعث ایجاد ترس از نفوذ ریسک این حوزه به بازارهای مالی سنتی و آسیب‌رسیدن به سهام و همچنین اوراق قرضه شده است.

نمودار ارزش بازار ارزهای دیجیتال در نمای هفتگی.
نمودار ارزش بازار ارزهای دیجیتال در نمای هفتگی.

برخلاف تصورها استیبل کوین‌ها چندان هم باثبات نیستند

کاهش شدید قیمت بیت کوین از ۶۹٬۰۰۰ دلار در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) تا ۲۴٬۳۰۰ دلار در مه ۲۰۲۲ (اردیبهشت)، فشار فروشی بسیار قوی در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است.

با این حال، متأسفانه احساسات نزولی حتی روی استیبل کوین‌ها که قاعدتاً باید قیمتی ثابت و معادل یک دلار آمریکا داشته باشند نیز تأثیر گذاشته است و این ارزهای دیجیتال به‌اصطلاح باثبات، نتوانستند «ثبات» خود را حفظ کنند.

به‌عنوان مثال، UST که زمانی سومین استیبل کوین بزرگ صنعت ارزهای دیجیتال بود، اواسط هفته گذشته پیوند قیمتی خود را با دلار از دست داد و در تاریخ ۱۳ مه (۲۳ اردیبهشت) به ۰.۰۵ دلار سقوط کرد.

نمودار قیمت UST در نمای ۱روزه.
نمودار قیمت UST در نمای ۱روزه.

در همین حال، تتر (USDT)، بزرگترین استیبل کوین از نظر ارزش بازار، نیز برای مدت کوتاهی در ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) به ۰.۹۵ دلار سقوط کرد؛ اما برخلاف UST، تتر توانست دوباره به حدود یک دلار بازگردد. دلیل موفقیت تتر بیشتر به‌خاطر ادعای توسعه‌دهنده آن مبنی بر استفاده از ذخایر واقعی دلار و اوراق قرضه دولتی به‌عنوان پشتوانه است.

ریسک ارزهای دیجیتال به بازارهای سنتی سرایت می‌کند؟

مشکل دقیقاً از همین جا شروع می‌شود که یک استیبل کوین برای حفظ ارزش خود از اوراق قرضه یا بدهی استفاده کند. سال گذشته آژانس رتبه‌بندی فیچ (Fitch) دراین‌‌باره هشدار داده و گفته بود نگران است رشد سریع USDT بر بازار اوراق بدهی کوتاه‌مدت تأثیر بگذارد؛ جایی که تتر در آن ذخایر زیادی دارد و گزارش‌های مجموعه عرضه‌کننده این استیبل کوین هم این موضوع را تأیید می‌کند.

فیچ افزوده است اگر معامله‌گران تصمیم بگیرند تترهای خود را بفروشند، خطر بی‌ثبات‌کردن بازار اوراق بدهی کوتاه‌مدت وجود خواهد داشت.

یک تحلیلگر بازار با نام مستعار «Mac10»، روز جمعه با انتشار عکس زیر در توییتر نوشت:

زیان ارزهای دیجیتال اکنون به ۱.۷ تریلیون دلار می‌رسد. ضررهای بحران مسکن آمریکا در سال ۲۰۰۷ حدود ۱.۳ تریلیون دلار بود. ممکن است بازار ارزهای دیجیتال محرکی برای فروپاشی سریع اقتصاد جهانی باشد. اوایل هفته بعد میزان خطر مشخص می‌شود.

نمودار ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال.
نمودار ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال و هم‌بستگی آن با شاخص بورسی نزدک.

بازار اوراق بدهی در حال حاضر تحت‌فشار نرخ بهره بانکی بالا در آمریکاست. تتر ممکن است فشار بیشتری روی این بازار وارد کند، چراکه ۲۴ میلیارد دلار اوراق تجاری، ۳۵ میلیارد دلار اوراق خزانه و ۴ میلیارد دلار اوراق قرضه شرکتی در اختیار دارد.

نشانه‌های این فشار تتر در حال حاضر قابل‌مشاهده است. به‌عنوان مثال، پائولو آردوینو (Paolo Ardoino)، مدیر ارشد فناوری تتر، در ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) تأکید کرد که این شرکت ذخایر اوراق تجاری خود را در طول اصلاح بازار ارزهای دیجیتال در ۶ ماه گذشته کاهش داده است.

بنابراین، بر اساس هشدار آژانس فیچ در سال گذشته، بسیاری از تحلیلگران نگران هستند که این «تحولات مالی» به‌زودی به بازارهای سنتی سرایت کنند.

جوزف آبیت (Joseph Abate)، مدیر بخش تحقیقات درآمد ثابت از شرکت بارکلیز (Barclays)، نیز معتقد است تصمیم تتر برای فروش اوراق تجاری و گواهی‌های سپرده‌گذاری قبل از تاریخ سررسید، می‌تواند به‌ معنی پرداخت سود چند ماهه‌شان به‌عنوان جریمه باشد.

در نتیجه، آنها ممکن است مجبور به فروش اسناد خزانه خود شوند که نقدشوندگی بهتری دارند و حدود ۴۴ درصد از دارایی‌های خالص شرکت تتر را تشکیل می‌دهند.

رابرت آرمسترانگ (Robert Armstrong)، نویسنده خبرنامه آن‌هِجد (Unhedged) در فایننشال تایمز (Financial Times)، نیز اخیراً در این رابطه گزارشی نوشته است.

آرمسترانگ گفته است:

نمی‌دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد، از طرفی هم نمی‌توانیم خطر را جدی نگیریم. ارزش بازار استیبل کوین‌ها بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار است. اگر پیوند قیمتی آنها با دلار به‌طور کامل شکسته شود که احتمال آن نیز وجود دارد، اثرات مخرب این اتفاق فراتر از بازار ارزهای دیجیتال خواهد بود.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
💰
💰
۲ سال قبل

خودشون هم نمیدونن چی میخاد بشه ‌‌.
فقط من تنها چیزی که به ذهنم میرسه اینکه ..کل جهان فقط به دنبال این هستن که از گرسنگی نمیرند

P
P
۲ سال قبل

احتمالا یک سونامی وحشت و معلق شدن در زمین و فضا!برزخ