بیت کوین و مارپیچ‌های مرگ؛ تبعات خروج ماینرها از شبکه

بیت کوین و مارپیچ‌های مرگ؛ تبعات خروج ماینرها از شبکه

رکود اخیر بازار ارزهای دیجیتال، قیمت بیت کوین را درخطر ریزش‌های شدیدتری قرار داده است به‌طوری‌که این ارز در حال حاضر برای بازگشت در حال دست‌وپنجه نرم کردن با سطوح مقاومتی مهم خود است. این کاهش قیمت می‌تواند شانس خروج دوباره ماینرها از شبکه را افزایش دهد. چیزی که گفته می‌شود باعث افت شدید قیمت بیت کوین در دسامبر سال ۲۰۱۸ شد. در مقاله‌ای که توسط کوین‌تلگراف منتشر شده است، امکان خروج ماینرها از شبکه بیت کوین را بررسی می‌کنیم.

قیمت بیت کوین در اواخر سال ۲۰۱۸ و پس از حدود سه ماه ثبات قیمتی بین قیمت‌های ۶,۰۰۰ تا ۶,۵۰۰ دلار به ۶,۰۰۰ دلار رسید و در طول تنها یک ماه تا ۳,۰۰۰ دلار هم سقوط کرد.

چرا ماینرها از شبکه خارج می‌شوند؟

بیت کوین و مارپیچ‌های مرگ؛ تبعات خروج ماینرها از شبکه
ماینرهای کوچک‌تر زودتر خارج می‌شوند

این مسئله هنگامی در بازار بیت کوین اتفاق می‌افتد که استخراج بیت کوین دیگر سوددهی نداشته باشد. با کم شدن سوددهی، ماینرها معمولاً در جواب به بدتر شدن وضعیت بازار، ذخیره‌های بیت کوین خود را به فروش می‌رسانند. این اقدامِ ماینرها در فروختن کوین‌هایشان، فشار فروش در بازار را به‌شدت افزایش می‌دهد و این فشار می‌تواند باعث شود که ارزهای دیجیتال اصلی بازار نتوانند روند صعودی خود را حفظ کنند.

خیلی از مراکز و شرکت‌های بزرگ استخراج به دلیل قراردادهای بلندمدتی که با تأمین‌کنندگان برق خود دارند معمولاً در هنگام وقوع ریزش‌های قیمتی کوتاه‌مدت دست به خروج از شبکه و فروش کوین‌های خود نمی‌زنند. آن‌ها سرمایه بیشتری برای مقاومت در برابر نوسانات طولانی‌مدت در اختیار دارند.

اما خروج‌های کوتاه‌مدت توسط شرکت‌های استخراج کوچک‌تر این صنعت زیاد اتفاق میفتد. تعطیل شدن شرکت‌های استخراج بزرگ، یکی پس از دیگری، در این صنعت می‌تواند به وقوع یک مارپیچ مرگ ختم شود که هش ریت شبکه بیت کوین را به عدد صفر نزدیک خواهد کرد.

اما همان‌طور که آندریاس آنتونپولوس، محقق معروف امنیت و ارزهای دیجیتال، قبلاً گفته بود وقوع یک سقوط ناگهانی در هش ریت شبکه بیت کوین تا نزدیک صفر بسیار دور از ذهن است چرا که ماینرها به‌ طور معمول کار خود را با یک نگرش و استراتژی طولانی‌مدت آغاز می‌کنند. او در توضیح اظهارات خود می‌افزاید:

یکی از دلایلی که به نظر من احتمال وقوع این رویداد را بسیار پایین می‌آورد این است که ماینرها معمولاً نگرش بسیار بلندمدتی به این قضیه [ماینینگ] دارند.

به همین دلیل است که وقتی خروج ماینرها از شبکه اتفاق میفتد بازار شش ماه تا یک سال برای بازیابی به زمان احتیاج دارد. هنوز زود است که بخواهیم وقوع آن را در این روزهای پایانی سال [میلادی] پیش‌بینی کنیم؛ اما چنانچه این احساسات منفی پیرامون بازار تا سه ماه اول سال ۲۰۲۰ هم ادامه پیدا کند، می‌توانیم انتظار وقوع یک خروج دیگر مثل دسامبر سال ۲۰۱۸ را داشته باشیم.

سقوط تا کجا ادامه دارد؟

خرس‌های بیت کوین
بازار خرسی تا کی برقرار خواهد بود؟

قیمت بیت کوین پس از یک جهش کوتاه‌مدت به بالای ۱۰,۶۰۰ دلار در ۲۳ اکتبر، وارد یک روند نزولی شد و بسیاری از تحلیلگران تکنیکال پیش‌بینی کردند که قیمت تا محدوده ۵,۰۰۰ تا ۶,۰۰۰ دلاری عقب‌نشینی خواهد کرد.

برای مثال معامله‌گر معروف ارزهای دیجیتال، اریک تیس (Eric Ties) گفت که بعد از مشاهده یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های نزولی، هیچ نشانه‌ای برای یک بازگشت قیمتی شدید در آینده نزدیک دیده نمی‌شود. اریک بعد از این که در توئیت اول دسامبر خود نوشت که بیت کوین وضعیت چندان خوبی ندارد، اعلام کرد که بیت کوین احتمالاً در حال آمده شدن برای بازیابی خود است. این تحلیلگر خاطرنشان کرد که ساختار کنونی می‌تواند برای طرفداران بازار صعودی (گاوها) بسیار مهم باشد و در عین حال، احتمال بازگشت قدرتمندانه بیت کوین به سطوح مقاومتی بالاتر را هم رد نکرد. به عقیده تیس وضعیت بد بیت کوین به دنبال تحرکات قیمتی عجیبی ایجاد شده بود که در نهایت نوسانات قیمتی شدید را برای این ارز دیجیتال ایجاد نمود.

دان آلت (DonAlt) یک معامله‌گر ارزهای دیجیتال هم گفت که هنوز زود است بگوییم بیت کوین برای یک بازیابی کامل آمادگی دارد چرا که قبل از یک حرکت صعودی قوی باید با این سطوح در تایم فریم‌های بالاتر درگیر شود.

سطوح مقاومتی تایم فریم‌های بالاتر بیت کوین بین قیمت‌های ۷,۶۰۰ و ۸,۵۰۰ قرار دارند و به نظر دان آلت، گذشتن از این سطوح در کوتاه‌مدت می‌تواند نشان‌دهنده یک حرکت صعودی باشد. او در تشریح صحبت‌های خود افزود:

در حال حاضر بازار آرام گرفته است و روحیه صعودی آن خیلی سریع از بین رفته است. چیزی که من در حال حاضر مشاهده می‌کنم بازگشت موقت به روند نزولی بعد از کاهش شدید قیمت است.

شرکت‌های بزرگ استخراج شرایط دشواری دارند

ماینر

مطابق اطلاعات ارائه‌شده توسط Miner Hut8، شرکت عظیم استخراج مستقر در کانادا که هزینه استخراج هر بیت کوین در سه‌ماهه سوم سال برای آن‌ها ۴,۳۰۰ دلار بوده است، هزینه استخراج هر بیت کوین در حال حاضر بین ۴,۱۰۰ تا ۴,۵۰۰ دلار تخمین زده می‌شود. این شرکت در گزارش سالانه خود می‌نویسد:

شرکت ما با درآمد ۲۶.۷ میلیون دلاری، سود ناخالص استخراج ۵۸ درصد، درآمد منهای مالیات، بهره و استهلاک ۱۴.۷ میلیون دلار توانست تعداد ۱,۹۶۵ بیت کوین را با هزینه ۴,۳۶۳ دلار برای هر بیت کوین استخراج کند. این هزینه شامل هزینه برق، کارمزد استخرهای استخراج و دیگر هزینه‌های تولید هم می‌شود.

اما ستریس پاریباس (Ceteris Paribus)، محقق نام‌آشنای ارزهای دیجیتال خاطرنشان کرد که در هزینه محاسبه‌شده توسط شرکت Miner Hut۸ هزینه‌هایی چون ضررهای ناشی از افت قیمت، مخارج جانبی و مخارج تأمین مالی خالص منظور نشده است. هزینه‌هایی که در صورت محاسبه آن‌ها می‌تواند هزینه استخراج هر بیت کوین را تا ۷,۱۰۰ نیز دلار برساند. این محقق افزود:

در صورت سقوط به قیمت‌های پایین‌تر از ۷,۱۰۰ دلار، آن‌ها بازهم به استخراج ادامه خواهند داد چراکه هزینه‌های تجهیزات استخراج و مخارج عملیاتی انجام‌شده دیگر قابل‌ برگشت نیست؛ اما این ادعا که استخراج در قیمت‌های کمتر از ۵ هزار دلار در طولانی‌مدت هنوز هم سوددهی دارد، قابل‌قبول نخواهد بود زیرا آن‌ها در این مدت باید به جایگزین کردن تجهیزات با نمونه‌های جدید‌تر، پرداخت حقوق کارکنان و تأمین هزینه‌های مالی دیگر ادامه دهند.

کاهش قیمت بیت کوین و افزایش سختی استخراج تأثیرات منفی زیادی بر شرکت Hut8 و دیگر شرکت‌های بزرگ استخراج داشته است. البته این شرکت‌ها به دلیل ذخیره‌های های عظیم دلاری و بیت کوینی‌شان فعلاً مجبور نیستند تا با اخراج کارکنان و کم کردن توان تولید، خود را با روند نزولی قیمت بیت کوین سازگار کنند.

اما ادامه این شرایط دشوار می‌تواند برای شرکت‌های کوچک‌تر استخراج مخصوص در حالتی که قیمت زیر ۶,۰۰۰ دلار بیاید، گران تمام شود. قیمتی که کمتر از هزینه تولید بیت کوین بسیاری از تولیدکنندگان این صنعت است.

تأثیر هاوینگ روی قیمت تدریجی خواهد بود

هاوینگ بیت کوین

یکی از مورد انتظارترین رویدادهای سال ۲۰۲۰ نصف شدن پاداش استخراج بلاک در ماه می (اردیبهشت ۹۹) است. این سازوکار که هر چهار سال یک‌بار اجرا می‌شود، پاداش ماینرها برای استخراج بلاک‌های حاوی تراکنش را به نصف تقلیل داده و نرخ تولید بیت کوین‌های جدید را با نزدیک شدن به سقف ذخیره ثابت ۲۱ میلیونی آن، کاهش می‌دهد.

رویداد هاوینگ سال بعد از سال ۲۰۱۸ تاکنون به‌عنوان عامل تحریک رالی قیمتی بعدی بیت کوین مطرح بوده است. برای بیت کوین به‌عنوان یک دارایی با موجودی محدود، هر رویدادی که میزان عرضه آن را کاهش دهد حداقل روی کاغذ باید در روند قیمتی آن تاثیرگذار باشد اما طبق گفته بسیاری از سرمایه‌گذاران مطرح این صنعت، هاوینگ هیچ تأثیر فوری روی قیمت بیت کوین نخواهد گذاشت.

اگر رویداد هاوینگ هیچ تأثیر مثبتی روی قیمت نداشته باشد، ماینرها مجبور خواهند شد با به‌کارگیری زیرساخت‌های بهتر و ماینرهایی با بازدهی بیشتر این کاهش قیمت را پوشش دهند.

با نگاهی به رویدادهای گذشته هاوینگ متوجه می‌شویم که تأثیر این رویداد روی قیمت بعد از یک یا دو سال اتفاق افتاده است و دلیل آن‌هم می‌تواند این باشد که معمولاً تغییر قیمت مورد انتظار، قبل از وقوع آن اتفاق افتاده است. از همین رو، خروج ماینرهای کوچک‌تر ممکن است باعث لمس سطوح حمایتی پایین در محدوده ۵,۰۰۰ تا ۶,۰۰ دلار شده باشد. رسیدن به این سطوح حمایتی در حالی انجام شد که قیمت به نسبت اواسط سال ۲۰۱۹ با کاهش شدیدی همراه بوده است. همین مسئله در نهایت منجر شد تا با نزدیک شدن به آغاز سال جدید میلادی، شاهد جو منفی در جامعه ارزهای دیجیتال باشیم.

درباره روند حال حاضر قیمت بیت کوین

بیت کوین، از نظر تحلیل بنیادین (فاندامنتال)، در بسیاری از زمینه‌ها مثل سطح فعالیت کاربران، ارزش دلاری تراکنش‌ها و هش ریت شبکه، قوی به نظر می‌رسد. اطلاعات ارائه‌شده توسط سایت بلاک چین نشان‌دهنده این است که تعداد آدرس‌های یکتای مورداستفاده در شبکه از ۳۱۰,۰۰۰ در ژانویه ۲۰۱۹ و در کمتر از ۱۲ ماه به ۵۰۰,۰۰۰ آدرس رسیده است. هش ریت شبکه هم از ۴۱ اگزاهش در ماه ژانویه امسال به ۹۲ اگزاهش رسیده است که نسبت به سال قبل یک افزایش دو برابری را نشان می‌دهد.

مارپیچ‌های مرگ و بیت کوین – تبعات خروج ماینرها از شبکه
هش ریت شبکه بیت کوین

تیموتی پترسون (Timothy Peterson)، یکی از سرمایه‌گذاران مطرح بیت کوین، بر اساس همین تحلیل فاندامنتال عقیده دارد که در بازه‌ای در حدود دو هفته آینده شاهد ترکیدن حباب سال ۲۰۱۹ بیت کوین خواهیم بود و پس از آن کف قیمت در سال جاری خود را نمایان می‌کند. در این صورت اگر در هفته‌های آینده شاهد یک فروش گسترده بودیم، علت اصلی ریزش به‌ احتمال‌ زیاد خروج شرکت‌های استخراج کوچک‌تر از شبکه خواهد بود. این خروج از سوی بسیاری از سرمایه‌گذاران، یک سیگنال مثبت برای بازگشت میان‌مدت یا بلندمدت بیت کوین و همچنین نشانه ورود به فاز انباشت (Accumulation) از سوی سرمایه‌گذاران است.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

7 دیدگاه
BEHRANG
BEHRANG
4 سال قبل

نهضت استخراج ادامه دارد حالا می خواد قیمت کاهشی بشه یا نشه من یکی بیخیال نمیشم بهتر هم هست ماینرها خارج بشن سختی شبکه کاهش پیدا میکنه.

خط مقدم
خط مقدم
4 سال قبل

تبعات؟
مارپیچ مرگ؟
سقوط؟
نزول؟
نصف شدن حمالی؟
چه قدر اینها آشنان...
اردیبهشت ۵۰میلیون سرمایه ریختم تو حلقوم دلال ماینر و اومدم تو معدن و شدم روسیاه...
هنوز ۲۰تومن در نیاوردم...اونم بدون کرایه و پول برق
فازتون چیه خداوکیلی
سرکاریم...اولشم گفتم سرکاریه و هرم و حمالی واس طبقه بالایی ها...
همیشه کارگر معدن حقش خورده شده و صاحب معدن چاقتر
یا حق

MasterMind
MasterMind
4 سال قبل
پاسخ  خط مقدم

جناب سایبری 7.000تومنی! اولا شما بدون دانش وارد اینکار شدی! خیلی ها با M3 روی قیمت 1.500 و بیت کوین 3.300دلاری وارد اینکار شدند و سودهای چند برابری بردند!

همیشه با چشمان بسته قضاوت میکنی عاقبتش ضرره!

مسترمایند ??

خط مقدم
خط مقدم
4 سال قبل
پاسخ  MasterMind

دانش؟

بهترین دستگاه رو ک اس۱۱ بود و گرفتم.دلار ۱۲ بود بیتم ۶۰۰۰
با خیلی ها چی کار دارم.اشتباه کردم تو اون برهه شروع کردم؟حرفا میزنیا...
چشام باز بود و دورو وریامو دیدم ک طمع کردم برادر...خواستی یه چی بگی دیگه مسترررر مستر

موسی
موسی
4 سال قبل
پاسخ  خط مقدم

کسی مجبورت کرده بود وارد این کار بشی؟

خط مقدم
خط مقدم
4 سال قبل
پاسخ  موسی

چه سوال خنده داری موسی?
معلومه ک نه.خودم کردم ک ...

هایزنبرگ
هایزنبرگ
4 سال قبل

LIKE