ارز‌ها: ۳۲,۸۴۶
ارزش بازار: ۳.۴۸۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۸۴,۴۸۳ تومان

۱۰ نقل‌ قول ماندگار از ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین

۱۰ نقل‌ قول ماندگار از ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین

جملاتی از مرد یا زنی که ماهیت پول را دگرگون کرد.

خالق بیت کوین کیست؟ ساتوشی ناکاموتو.

ساتوشی ناکاموتو کیست؟ هیچ‌کس به‌طور قطعی نمی‌داند.

ما نمی‌دانیم آیا ساتوشی یک انسان است یا موجودی بیگانه که از ابعاد دیگری به وجود آمده است. برخی حتی این احتمال را می‌دهند که ساتوشی ناکاموتو نام گروهی است که از بیش از یک نفر تشکیل شده است.

ویتالیک بوترین خالق اتریوم، دومین ارز دیجیتال بزرگ دنیا، معتقد است که ناشناس بودن در کسب‌وکاری که هیچ شخصیت مرکزی ندارد، مزایایی واقعی به همراه دارد. این موضوع از ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال نشأت می‌گیرد. ساتوشی هر که هست، با شاهکار خود دنیای مالی و اقتصادی را دگرگون کرده است و تغییر دنیای مالی می‌تواند به تغییر تمام دنیا منجر شود.

از ساتوشی ناکاموتو اکنون فقط تعداد زیادی گفتگوی اینترنتی به ‌جا مانده است. خالق گمنام بیت کوین تا اواخر سال ۲۰۱۰ برای پیش‌برد اختراع خود، به‌صورت متنی و آنلاین با جامعه ارتباط برقرار می‌کرد تا اینکه در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۰ پس از انتشار آخرین پست خود برای همیشه ناپدید شد. اکنون می‌توانید با مراجعه به صفحه ساتوشی در انجمن بیت کوین تاک (Bitcointalk.org) تمام نوشته‌های ساتوشی ناکاموتو را بخوانید. اشعیا مک‌کال (Isaiah McCall) در مقاله‌ای با گشت‌وگذار در نوشته‌های ساتوشی ۱۱ نقل‌قول جذاب از او را گلچین کرده است که یک مورد از آنها به‌دلیل غیرمجاز بودن انتشار آن در ایران، امکان انتشار در وب‌سایت ارزدیجیتال را ندارد.

۱۰ نقل‌قول مشهور از ساتوشی ناکاموتو را در ادامه می‌خوانید.

۱. پیام مقدس در اولین بلاک

به اولین بلاک در بلاک چین بیت کوین، جنسیس بلاک (بلوک پیدایش) می‌گویند. مشابه با روایات دینی درباره پیدایش خلقت، ساتوشی با ایجاد این بلاک، بیت کوین را به موجودیت رساند و برای ثبت در تاریخ پیام مخصوصی را در آن ثبت کرد. این بلاک را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

۱۰ نقل‌قول ماندگار از ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین

ساتوشی بیت کوین را پس از بحران بانکی سال ۲۰۰۸ و با هدف انتقال قدرت به مردم بنیان نهاد. او ارزی را اختراع کرد که تورم در آن راه ندارد و می‌تواند در نهایت دلار آمریکا را پشت‌سر بگذارد. او برای به سخره‌‌گرفتن بانک‌ها و همچنین ایجاد یک اثبات برای زمان به موجودیت رسیدن بیت کوین، یک پیام هوشمندانه را در اولین بلاک بیت کوین ثبت کرد:

«[تیتر] روزنامه تایمز، تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹: رئیس خزانه‌داری [انگلستان] در آستانه دومین کمک مالی به بانک‌ها است.»

۱۰ نقل‌قول ماندگار از ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین

[تیتر] روزنامه تایمز، تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹: رئیس خزانه‌داری [انگلستان] در آستانه دومین کمک مالی به بانک‌ها است.

— The blockchair

۲. مشکل ساتوشی با ارزهای ملی

ساتوشی معتقد بود مشکل آشکار ارزهای فیات، متمرکزبودن آنهاست. «قدرت فساد می‌آورد و قدرت مطلق برابر است با فساد مطلق»، عبارتی بود که ساتوشی به آن ایمان داشت.   

وقتی قدرت در اختیار تعداد محدودی از افراد باشد (برای مثال بانک‌ها)، فساد به وجود می‌آید و سپس به اشتباهات بزرگی ختم می‌شود که هزینه آن را مردم عادی باید متحمل شوند.

پاسخ او به چنین وضعیتی، غیرمتمرکزسازی یا نبودِ یک قدرت یکتا بود. او در این باره نوشت:

«بسیاری از مردم، به‌خاطر همه آن شرکت‌های حوزه کسب‌وکارهای الکترونیکی که از دهه ۱۹۹۰ نتوانستند به موفقیتی دست پیدا کنند، به‌شکل خودکار ارزهای الکترونیکی را به‌عنوان یک هدف از دست رفته رد می‌کنند. امیدوارم این موضوع جا افتاده باشد که ماهیت کنترل مرکزی در این سیستم‌ها تنها دلیل شکست آنها بود. فکر می‌کنم این اولین بار است که ما یک سیستم غیرمتمرکز و بدون نیاز به اعتماد را امتحان می‌کنیم.»

— P۲PFoundation

۳. حذف واسطه‌

سیستم بلاک چین بیت کوین مرجعی است که واقعاً نیازی به یک قدرت مرکزی ندارد. به‌نوعی این سیستم خودش را اداره می‌کند.

قدرت در دست اکثریت شبکه قرار دارد. ساتوشی درباره حذف واسطه‌ها، جملات جالبی دارد:

«با داشتن یک ارز الکترونیکی مبتنی بر اثبات رمزنگاری، بدون نیاز به اعتمادکردن به یک واسطه شخص ثالث، پول می‌تواند ایمن باشد و تراکنش‌ها به‌آسانی انجام شود.»

— Bitcoin minting

۴. کپی‌کاری ممنوع

کد در یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز قانون است. تغییر در کد منجر به ایجاد چندین ارز الکترونیکی فرعی شده است.

بیت کوین‌کش، اتریوم کلاسیک و بیت کوین آنلیمیتد (Bitcoin Unlimited) اولین هاردفورک‌ها (انشعاب‌ها) در دنیای ارز دیجیتال بودند. به این معنا که افرادی با برخی ایده‌های اصلی که ابتدا توسط بیت کوین مطرح شده بود، به مخالفت برخاستند. ساتوشی می‌دانست که اگر فرمول به‌صورت پیوسته تغییر کند، موضوع تمرکززدایی را با چالش مواجه می‌کند.

ساتوشی مجبور بود از همان ابتدا کار را به‌درستی انجام دهد. او می‌نویسد:

«ماهیت بیت کوین به‌گونه‌ای است که با انتشار نسخه ۰.۱ (اولین نسخه)، طراحی اصلی آن برای ادامه حیاتش بدون تغییر باقی خواهد ماند… به اعتقاد من یک پیاده‌سازی دوم و قابل‌تطبیق از بیت کوین، هرگز ایده خوبی نخواهد بود. بیشترین بخش این طرح به این موضوع وابسته است که همه نودها با نتایج کاملاً یکسانی با یکدیگر همگام باشند که این موضوع، پیاده‌سازی دوم را به تهدیدی برای شبکه بدل خواهد کرد.»

— Transactions and Scripts: DUP HASH۱۶۰ … EQUALVERIFY CHECKSIG

 ۵. ریشه همه بدی‌ها

۱۰ نقل‌قول ماندگار از ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین

ساتوشی واقعاً فیلسوف است. او در نقل‌قول زیر یکی از بزرگ‌ترین ایده‌های مدرن در خصوص پول را بیان می‌کند.

«مشکل ریشه‌ای ارزهای رایج، همه‌ی آن اعتمادی است که برای کارکرد آن موردنیاز است. به بانک مرکزی باید اعتماد کرد که ارز را بی‌ارزش نکند، اما تاریخ ارزهای فیات پر است از مواردی که این اعتماد نقض شده است. باید به بانک‌ها برای نگه‌داشتن پولمان و همچنین انتقال الکترونیکی آنها اعتماد کنیم، اما آنها پول‌های ما را در موج‌هایی از حباب‌های اعتباری و با تقریباً مقدار ناچیزی ذخیره [واقعی]، وام می‌دهند. ما ناچاریم برای حریم خصوصی‌مان به آنها اعتماد کنیم؛ به آنها اعتماد کنیم که به سارقان هویت اجازه نمی‌دهند که حسابمان را خالی کنند.»

— Bitcoin open source implementation of P۲P currency

۶. چرخه ارزش بیت کوین

ساتوشی اولین نفری است که حدس می‌زد بیت کوین از ارزهای فیات پیشی خواهد گرفت. او اولین مؤمن واقعی به بیت کوین بود. هر چه باشد او خود بیت کوین را خلق کرده است.

فقط ۲۱ میلیون بیت کوین تا سال ۲۱۴۰ میلادی (۱۵۱۸ شمسی) تولید خواهد شد. با این حال، قبل از آن زمان، بیت کوین به یکی از کمیاب‌ترین کالاهای روی کره زمین تبدیل می‌شود. ساتوشی درباره این موضوع گفته است:

«بیت کوین چیزی بیشتر از یک فلز گران‌بها است. به‌جای تغییر در عرضه برای حفظ ارزش، میزان عرضه از پیش تعیین‌شده است و این ارزش آن است که تغییر می‌کند. هر چه تعداد کاربران بیشتر شود، ارزش هر سکه (کوین) افزایش می‌یابد. این وضعیت پتانسیلی برای یک چرخه بازخورد مثبت فراهم می‌کند؛ با افزایش کاربران، ارزش بیت کوین بیشتر می‌شود و بالا رفتن ارزش باعث می‌شود کاربران بیشتری به‌ سوی آن جذب شوند تا از مزایای این افزایش ارزش استفاده کنند.»

— P۲PFoundation Comment by Satoshi Nakamoto

۷. جنگ خیر و شر

۱۰ نقل‌قول ماندگار از ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین

ساتوشی از نهادهای فاسد متنفر بود. او می‌دانست که بیت کوین در نهایت با مسائل مرتبط با قانون‌گذاری مواجه خواهد شد و حتی یک «طرح پانزی» نامیده می‌شود؛ ولو اینکه این اتهامات از سوی کسانی باشد که اکنون روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

جالب اینجاست که یکی از اولین دارندگان بیت کوین در انتخابات مجلس سنای ایالات‌متحده در سال ۲۰۲۰ به پیروزی رسید. سناتور سینتیا لومیس (Cynthia Lummis) از ایالت وایومینگ (Wyoming) اولین بیت کوین خود را در سال ۲۰۱۳ خریده است، چراکه او به قدرت اقتصادی محدودیت عرضه و پتانسیل بیت کوین برای مقابله با برخی سوءاستفاده‌ها از سیستم مالی معتقد بود.

ساتوشی درباره جنگ ارزهای دیجیتال با دولت‌ها نوشته است:

«بله [با رمزنگاری نمی‌توان مشکل با سیاست را حل کرد]، اما ما می‌توانیم برنده یک جنگ بزرگ در مسابقه تسلیحاتی شویم و برای چندین سال یک قلمرو آزادی جدید به دست آوریم. دولت‌ها در نابودکردن شبکه‌هایی مانند نپستر (Napster) که به‌صورت مرکزی اداره می‌شوند، تبحر دارند، اما به نظر می‌رسد شبکه‌های همتا به همتای خالصی نظیر تور (Tor) و ناتلا (Gnutella) می‌توانند خود را از شر دولت حفظ کنند.»

— Satoshi Nakamoto Mail Archive

۸. همه یا هیچ

بیت کوین برای حفظ خود تلاش می‌کند. بیت کوین قرار نیست شکل درجه‌دویی از یک ارز باشد. همانند طلا که در سالیان گذشته به این شکل در بازارهای مالی نقش خود را ایفا کرده است. ساتوشی معتقد است بیت کوین اگر به موفقیت برسد، عصر جدیدی از پول را آغاز خواهد کرد، یا به‌کل شکست خواهد خورد. او در این باره می‌نویسد:

«(در پاسخ به یک سؤال) درست است. در غیر این صورت نمی‌توانستیم یک سقف محدود ۲۱ میلیونی داشته باشیم، چراکه همواره برای تولید به مقدار حداقلی از پاداش نیاز است. در دورانی که پاداش‌ها بسیار کم خواهد شد، کارمزد معاملات، انگیزه اصلی برای [استخراج] نودها خواهد بود. من مطمئنم که حدود ۲۰ سال دیگر یا حجم معاملات بسیار زیادی با بیت کوین خواهیم داشت یا اینکه هیچ اثری از بیت کوین باقی نخواهد ماند.»

— BitcoinTalk

۹. آینده همین حالاست

ساتوشی در پاسخ به دن لریمر (Daniel Larimer)، خالق ارز دیجیتال ایاس که درباره مشکلات بیت کوین و آینده این ارز دیجیتال پرسیده بود، گفته است:

«اگر این را باور یا درک نکرده‌اید، متأسفم؛ من وقتی برای متقاعدکردن شما ندارم.»

— Bitcointalk Thread

۱۰. او واقعاً دوست نداشت در مورد خودش توضیحی ارائه دهد

ساتوشی خیلی دوست نداشت از فضای امن خود خارج شود؛ شاید به این خاطر که می‌دانست چه چیزی را خلق کرده است. او یک‌بار در واکنش به ثبت ایده بیت کوین در یک شبکه اجتماعی مرتبط با اختراعات فناورانه گفت:

«متأسفم که آدم ضدحالی هستم. نوشتن توضیحات برای مخاطب عمومی بسیار سخت است. هیچ چیز [مشابهی] برای ارتباط‌دادن وجود ندارد.»

— BitcoinTalk

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

107 دیدگاه
فرهاد*mo
فرهاد*mo
۲ سال قبل

وقتی امکان جلوگیری ومبارزه یاممانعت از بوجود آمدن یا رشد ارزهای دیجیتال نیست به نظرشخصی من بهترین راه برای کنترل کردن وبه دست گرفتن آن تایید وواردشدن به این عرصه هست مثل ساخت یک ارز مرجع برای قیمت گذاری وخریدوفروش که خودش موجب ثبات قیمت دلارمیشه که توسط خودآمریکاهم ساخته شده مثل usdt که هم متمرکز کرده ومیتونه تقریبا کنترلش کنه ویامواردی مثل این

@@@ ه
@@@ ه
۲ سال قبل

به نظر من بیت کوین میتونه مثل بازار سهام یه بیزینس بزرگ بشه ولی اگر سال 3000 میلادیم بشه باور کنید دلار از بین میره سهام شاید از بین بره ولی طلا از بین نمیره ارزش طلا از قرون وسطا تا به امروز بیشتر و بیشتر شده من با بیت مخالف نیسم خوبه ولی وقتی ارزشش میاد پایین خیلیا پولشون از دست میدن میرن دیگم سرمایه واردش نمیکنن چون ثروتمندان بزرگ میتونن کنترلش کنن اینتوریام نیست که فکر کنید قرار بشر از دست پولدارا خارج کنه دقیقا برعکسشم ممکنه وقتی سقف بزنه دیگه برای 1 یا 2 سال نباید سراغش رفت فقط یه بزینس سوداوره باید بلد باشی برای ما ایرانیا خوبه با وضعیت پولمون که هر روز به چوخ میره چون ما طلاهم برامون گرون تموم میشه ولی ارز دیجیتال عالیه ولی خیلی در اینده باید مواظب بود ممکنه اتفاق بدیم براش بیفته مثل سال 2006 سهام والستریت همرو برشکست کردن دقیقا 40 برابر افت

یه بنده خدا
یه بنده خدا
۲ سال قبل

خدا خیرت بده راه نجات بشریت رو نشون دادی

سایه خدا
سایه خدا
۳ سال قبل

اون یک موردی که غیر مجاز بود رو از کجا میتونیم بخونیم ؟

سروش
سروش
۳ سال قبل

چقدر بخندیم روزی که بفهمیم بیت کوین کار ایران بوده!

DELPASAND
DELPASAND
۳ سال قبل

باید قبول کنیم ساتوشی با خلق بیت کوین استارت قدم سوم ورود به عرصه ی جدیدی از معامله و سرمایه ی جهانی را زد

حسن
حسن
۳ سال قبل

از تهیه کننده این مطلب بسیار سپاسگزارم.

احمد
احمد
۳ سال قبل

چرا با اینکه بیتکوین نقطه ی مقابل دلار هست و یکی از بازو های قدرت آمریکا همین دلار هست،آمریکا برای مقابله با ارزهای دیجیتال کاری نمیکنه
مثل ترکیه که خرید و فروش و مبادله ی ارزهای دیجیتال رو ممنوع کرد چون لیرش در خطر بود
به نظر من بیت کوین رو دولت های غربی ساختن تا اقتصاد کشور های ما رو به فنا بدن و همون کلاه رو سر دنیا بزارن که در قرن بیستم سر دنیا گذاشتن: توی سال1944 دلار رو به عنوان ارز مرجع قرار دادند و قرارداد با کل دنیا بستن، میگفتن چون دلار پشتوانه طلا داره
اما سال 1971 پشتوانه طلا رو حذف کردن و میلیاردها دلار رو اونموقع به جیب زدن بعدش که دلار در خطر قرار گرفت با خاورمیانه ای ها بازی کردن و اونها را مجبور کردن نفت رو به دلار بفروشن تا دلار ارز مرجع باقی بمونه و موند
حالا سوال اساسی این هست که چرا آمریکا با اینکه قبلا واسه دلار خودش هر کاری حاضر بوده بکنه الان کاری نمیکنه؟ معلومه بیت کوین برای اونها خطری نداره خرش برای ماست ما آسیایی ها
چرا با اینکه بیتکوین نقطه ی مقابل دلار هست و یکی از بازو های قدرت آمریکا همین دلار هست،آمریکا برای مقابله با ارزهای دیجیتال کاری نمیکنه
مثل ترکیه که خرید و فروش و مبادله ی ارزهای دیجیتال رو ممنوع کرد چون لیرش در خطر بود
به نظر من بیت کوین رو دولت های غربی ساختن تا اقتصاد کشور های ما رو به فنا بدن و همون کلاه رو سر دنیا بزارن که در قرن بیستم سر دنیا گذاشتن: توی سال1944 دلار رو به عنوان ارز مرجع قرار دادند و قرارداد با کل دنیا بستن، میگفتن چون دلار پشتوانه طلا داره
اما سال 1971 پشتوانه طلا رو حذف کردن و میلیاردها دلار رو اونموقع به جیب زدن بعدش که دلار در خطر قرار گرفت با خاورمیانه ای ها بازی کردن و اونها را مجبور کردن نفت رو به دلار بفروشن تا دلار ارز مرجع باقی بمونه و موند
حالا سوال اساسی این هست که چرا آمریکا با اینکه قبلا واسه دلار خودش هر کاری حاضر بوده بکنه الان کاری نمیکنه؟ معلومه بیت کوین برای اونها خطری نداره خطرش برای ماست ما آسیایی ها

بینام
بینام
۳ سال قبل

بدون شک بیت کوین بزرگترین ابزار فریب گلوبالیستهاست
به دلایلی که ذکر می کنم
شما فعلا ایران فلاکت زده را در نظر نگیرید پرسشهایی که مطرح می کنم بدون شک حاوی پاسخ نیز هست
اینجا مبنا را اقتصاد آمریکا قرار می دهیم که در دنیای امروزی غالب است
و همچنان دلار بعنوان ارز مرجع در تمام دنیا شناخته می شود (دلار آمریکا)

حقوق ماهیانه یک کارگر ساده در آمریکا در بدترین شرایط ماهیانه 3000 دلار است که بطور متوسط روزانه 100 تا 110 دلار می شود
کارگری که مشغول تولید ارزش افزوده است
یا در چرخه تولید و یا چرخه خدمات

حالا مقایسه کنید استخراج ارزهای دیجیتال از قبیل بیت کوین نیازمند چقدر هزینه و سرمایه اولیه است
در اینجا به سراغ استخراج از طریق ریگ میرویم
فرض بفرمایید در بهترین حالت یک ریگ 10 کارته با استفاده از بهترین و قدرتمندترین کارت گرافیک موجود یعنی RTX 3090 تهیه کنیم
اگر ما قیمت هر کارت را خوشبینانه 1500 دلار در نظر بگیریم نیاز به سرمایه ای در حدود 20000 دلار در شروع کار داریم
در حالی که بازده این ریگ در حالت کارکرد فول مبلغی روزانه کمتر از 130 دلار است که در ماه حدود 3900 دلار می شود که معادل همان حقوق کارگر ساده است و در صورتیکه بصورت سنتی نه کالایی فیزیکی تولید شده و نه خدماتی به جامعه ارائه شده
حال اگر فرض را بر این بگذاریم که همان کارگر ساده در آمریکا بخواهد وارد این تجارت شود حداقل نیاز به سرمایه گذاری بیست هزار دلاری دارد تا معادل همان حقوق ماهانه خود را درآورد و به همین نسبت اگر سرمایه اولیه خود را دو یا سه یا چند برابر کند درآمدش بالاتر خواهد رفت
برای مثال اگر بخواهد ماهیانه حدود 40000 دلار از این طریق درآمد داشته باشد باید 200000 دلار سرمایه گذاری کند
بنده خوب میدانم که همان مبلغ 20000 دلار هم در آمریکا قابل توجه است چه برسد به 200000 دلار
البته و بدون شک که طبقه متوسط رو به پایین مردم آمریکا توانایی انجام چنین سرمایه گذاری را ندارند
ولی خوب گلوبالیسم سیستم هوشمندانه ای دارد و روش سلطه بر جوامع بشری را از نظامهای کپتالیستی سنتی به استعمار دیجیتالی تغییر می دهد چیزی که 99 درصد مردم جهان از آن غافلند
از شما می پرسم که برای سوددهی چشمگیر در این سیستم نیاز به چه دارید؟
یک ریگ یا دو ریگ یا حتی ده ریگ؟؟؟
یک ماینر یا دوماینر یا حتی ده ماینر؟؟؟
نه عزیزان خوب می دانید که پیش نیاز شما یک مزرعه استخراج ماینر است که بدون شک راه اندازی آن از عهده من و شما و افراد طبقه متوسط حتی متمول هم بسیار سخت یا در بیشتر موارد غیر ممکن می نماید
امروزه در تمامی کشورهایی که وارد بازی ارزهای دیجیتال شدند هم همان انحصار طلبی و مصادره به مطلوب حکومتها و وابستگان و نورچشمی های آنها وجود دارد
در کشورهای در حال توسعه و مخصوصا عقب مانده که تحت مدیریت همین نظام گلوبالیستی با از بین رفتن زیر ساختهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی ملتهارا به این نوع استعمار خود خواسته سوق می دهند و مردم همچنان غافل از این مار خوش خط و خال
اما میرسیم به بحث شیرین کشور خودمان ایران
کشوری که نه تولید به معنای واقعی و کلانش در آن جریان دارد نه خدمات ارزش افزوده را می سازد
و از همه مهمتر تیر خلاص بر پیکر اقتصاد آن نشسته است که نمادش سقوط ارزش پول ملی ماست
میرسیم به جایی که اگر همان ریگ 10 کارته را با سرمایه بیش از یک میلیارد تومان ببندیم به لطف بی ارزش شدن روز افزون پولمان
ماهیانه نزدیک به 100 میلیون تومان درآمد داریم که خوب پول خوبی است!!!!!!!!!!!
کدام بانک یا موسسه یا سرمایه گذاری مولد به شما چنین سود کلانی می دهد؟؟؟
گفتم سود کلان که یادم افتاد تازه میشود معادل حقوق یک کارگر ساده در امریکا!!!!!!!!!!
یکی از دوستانم مدتی پیش به من مراجعه کرد و پرسشی داشت
میخواست خانه اش را که حدود یک میلیارد تومان ارزش داشت بفروشد و در این کار سرمایه گذاری کند!!!!
من هرچه گفتم حداقل همه زندگی ات را روی این کار نگذار گوش نکرد و زن و بچه اش را آواره اجاره نشینی کرد!!!
ایشان حداقل باید یک سال بدون وقفه ماین کند تا دوباره همان خانه را بخرد در صورتیکه قیمت ملک تغییری نکند
حال اگر ما استهلاک سرمایه اولیه را در نظر نگیریم بعد از یک سال به سود می رسد
از این افراد چند نفر را می شناسید؟؟
ویرانی اقتصاد یک کشور را وقتی در چهار چوب همین تجارت مثلا استخراج ارز دیجیتال ببرید بخوبی به ابعاد آن آگاه می شوید.
شک ندارم که این سیستم در کشورهایی که درآمد سرانه آنها هرچه پایین تر باشد بیشتر و بیشتر مردم را به درون خود می کشد.
شما کافیست با یک تحقیق میدانی یا پرس جوی ساده از اقوام و دوستانی که در کشورهای توسعه یافته ای نظیر سوئد و نروژ و ژاپن و سوییس و یا حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل کویت و امارات و قطر و ... زندگی می کنند براحتی متوجه شوید که استخراج ارز دیجیتال در آنها چقدر با استقبال عمومی مردم همراه است.
آقای ساتوشی ناکاموتو می گوید که انحصار ثروت و قدرت از دست حکومتها خارج شده و اصولا یکی از فلسفه های بوجود آوردن ارزهای دیجیتالی همین مورد است!!!!!!!!
باز از شما می پرسم دوستان
در همین ایران خودمان
چقدر مزرعه استخراج وجود دارد؟
چه کسانی هستند که بتوانند دهها بلکه صدها میلیارد تومان صرف راه اندازی آنها کنند؟
چه کسانی هستند که فقط هزینه برق مصرفی یک ماه مزرعه شان بشود 42 میلیارد تومان؟
چه کسانی هستند که از منابع عمومی تولید برق کشور برای استخراج استفاده می کنند؟
من یا شما؟
یک نفر مرا روشن کند که اگر این انحصار ثروت و قدرت و چپاول توسط حکومتها و اعوان و انصارشان نیست پس نامش چیست؟


می گویند مثلا ارزش بیت کوین امروز بیشتر از 60 هزار دلار یا اتریوم بالای 2400 دلار است...
چه پارامترهای موجه اقتصادی باعث بالارفتن آن می شود؟

به گمان من ارزهای دیجیتال چیزی نیست جز یک رانت جهانی اطلاعاتی با ایجاد یک بازار کاذب و غیر مولد و انحصار طلبی خالقین آنها با تزریق اطلاعات و بازی با اعداد و الگوریتم های ریاضی با هدف فریب و جذب مردم.

ادامه دارد.........

@@@ ه
@@@ ه
۲ سال قبل
پاسخ  بینام

معلومه دولتیی شماها چیکار کردین واسه مردم جز اینکه پراید 7 م بفروشید 180م

آقا هادی
آقا هادی
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

خودم ماینر دارم و کارم هم همینه ولی همه این حرفهات قبول دارم،در واقع بیت کوین توسط فرد درست نشده و کار دولت یا دولت هاست ولی شما تکنولوژی بلاکچین که البته به عنوان یه برنامه نویس بهت میگم خیلی قدیمیه ولی الان تازه پتانسیلش مشخص شده از بین نمیره دنیا به عقب بر نمی گرده ولی ممکنه خیلی از این کوین ها دیگه نباشن همونطور که الان در سیستم های غیر متمرکز انحصار دولت بر روی وجوه از بین رفته ولی کلاهبرداری بیشتر شده در آخر این پروژه ها رو برای اعتماد بیشتر به سیستم های بانکی درست کردن،با بیرون رفتن چین از معادلات خیلی راحت میشه فهمید آمریکا شاید بازیگردان واقعی این بازی باشه

آرش
آرش
۳ سال قبل

دقیقا، بنده نیز برنامه نویس هستم سیستمی با این دقت و حساب شده کار یک شخص نیست و ساتوشی ماتوشی کشکی بیش نیست، حالا من کاری با فلسفه ایجاد این سیستم پولی ندارم ولی به نظر می رسه تکنولوژی های جدید با رشد بسیار سریع، نیازمند یک واحد مالی یا پولی شبیه به خود نیز هست.
ولی اینجا یک مسله دیگر نیز هست و ان هم اساس کار بیت کوین و ... هست که برپایه رمزنگاری و ... می باشد و فعلا به علت محدودیت قدرت پردازش کامپیوترهای فعلی امکان شکستن/حدس زدن رمز کیف های پول نیست ولی کامپیوترهای کوانتومی نیز در حال ظهور هستن که به نظرم دردسر بزرگی برای سیستم بیت کوین و .. کلا هر سیستمی که با الگوریتم های رمزنگاری فعلی کار می کند، درست خواهند کرد

پیمان
پیمان
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

الان از اون دوستت بپرس که با سرمایه گذاری 1 میلیارد تومنی، چند تا خونه تونسته بخره؟ قطعا تعجب میکنی و افسوس میخوری!

علی دیلمی
علی دیلمی
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

بقول ساتوشی اگه قبول نداری یا درک نمیکنی منم وقتی ندارم که برات توجیح کنم
شما در گام اول برو ببین ارزهای فیات پشتوانه شون چیه و در گام دوم ببین اینهمه بانک در جهان با اون همه منابع و نیروی انسانی و سوخت و هزینه دارن چیکار میکنن و هزینه هاشون چند برابر ماینر هاست
سوم اینکه از این لحاظ میفرمایید که فقط پولدارا دارن ماین می‌کنند اگر سال 2010 تا 2013 میرفتی دنبالش با کامپیوتر خانگی ماین میکردی الان شما هم میلیاردر بودی

جانان
جانان
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

الان شما نظریه پردازی کردی و توی صحبتهاتون موارد متناقض و دارای ایراد بسیاری بود که بهشون استناد کردید و میخواستید نظریه تون رو اثبات کنید. اما یک مورد رو فراموش کردید!!!! گلوبالیستهای دنیا دشمن شماره یک سیستم های غیرمتمرکز هستن. اونها همه چیز رو برای یک عده خاص و اقلیت میخوان. ؛ ادمین جان ده ها بار پیام گذاشتم و تایید نمیشه جریان چیه؟

عرفان
عرفان
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

من نمیدونم واقعا هدف شما از بیان این جملات چی بود ولی بنده هم شما رو ارجاع می‌دم به خواندن و خواندن و خواندن. گویا شما هنوز هدف و بنیان چنین پروژه‌ی عظیمی رو درک نکردی و به نظر بنده هنوز دید کافی از رمزارزها به ویژه بیت‌کوین این اختراع هوشمندانه و اعجاب‌آور نداری. توصیه می‌کنم منابعت رو (اگه از روزنامه کیهان انتخاب می‌کنی) حتما عوض کنی. موفق باشی

سعید
سعید
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

یک نفر مرا روشن کند که اگر این انحصار ثروت و قدرت و چپاول توسط حکومتها و اعوان و انصارشان نیست پس نامش چیست؟

داداش شما همون روشن نشی بهتره خخخخخ

ارزدوست
ارزدوست
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

برو ببین چنتا جوون از قعر فلاکت به یه زندگی نرمال رسیدن با همین رمز ارزها
دیگه شاید زیاد حساب و کتاب و آسمون ریسمون نبافی که این تکنولوژی رو بکوبی....
گاهی ذهن ثروتمنده که ثروت میسازه نه جیب پر پول....

احمد
احمد
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

ساتوشی یک چیز را پیش بینی نکرده بود: انحصار ماینینگ در دست عده ای خاص
وقتی بیت کوین کار خود را آغاز کرد، هر کس میتوانست با اتصال کامپیوتر خود به شبکه بلاکچین، بیت کوین استخراج کند
حالا کار به جایی رسیده که فقط با دستگاه های ماینر میتوان بیت کوین استخراج کرد که برق زیادی مصرف میکنند و برای همه ی مردم امکان پذیر نیست
و مشکل دیگر این هست که حدود 60 درصد شبکه بلاکچین فقط در دست سه استخر استخراج هست این یعنی آنها با همکاری میتوانند در شبکه بلاکچین اختلال ایحاد کنند و بیت کوین های اضافی وارد چرخه کنند
از همه ی این ها بگذریم بالاخره همه ی بیت کوین ها روزی باید استخراج بشن و بعد از آن ماینرها پاداشی در ازای تایید تراکنش ها دریافت نخواهند کرد. شاید بگین پاداش آنها کارمز تراکنش ها خواهد بود، اما بیت کوین فقط میتواند 7تراکنش در ثانیه را تایید کند که کارمز چندانی ندارد
و مشکل دیگر هم این تایید تراکنش هاست که سرعت پایین (7تراکنش در ثانیه) هست و وقتی کاربران زیاد باشند تاخیر زیادی در انتقال بیت کوین رخ خواهد داد
اتریوم این مشکلها را حل کرده است و به نظر من ارز شماره یک دیجیتال اتریوم هست

نوروز
نوروز
۳ سال قبل
پاسخ  بینام

قرار نبوده با بیت کوین پولدارا فقیر بشن و فقیرا پولدار و یا اینکه همه مساوی شوند، خیر ... ذات ثروت طوریه که ثروتمندا روز به روز ثروتمند تر و فقرا روز به روز فقیر تر میشن و غیر قابل اجتناب، ظاهرا شما انتظارات بیجا دارید! بیت کوین و خالقش به نظرم فقط یک هدف داشتند و اونم اینکه نیاز به اعتماد کردن به شخص یا نهاد ثالث رو در خیلی از مسایل دنیا از بین ببره، چون تجربه ثابت کرده ازین اعتماد سواستفاده شده در طول تاریخ و عرض جغرافیا! شما الان بیت کوین رو فقط به عنوان یک ارز در نظر بگیر مثل دلار، توی متن گفتید بهش گفتید:غیر مولد! الان سیستم چاپ و توزیع و... دلار چه تولیدی داره ؟! هیچی، فقط کاغذی دارای ارزش رو تولید میکنه و کسی هم انتظار نداره گندم تولید کنه یا نون بپزه!!!

بینام
بینام
۳ سال قبل
پاسخ  نوروز

دوست عزیز اینکه می فرمایید قرار نبوده با بیت کوین پولدارا فقیر بشن یا بلعکس در مورد پول سنتی هم همینطوره و اصولا ارتباطی به هم ندارند این دو موضوع.
بله شاید به زعم شما قرار نبوده ولی عملا این اتفاق افتاده حالا شما چه قبول کنید چه نکنید.
در ثانی همونطور که گفتم تمام کسانی که این هدفشون جایگزین کردن این نوع اقتصاد با نوع سنتی هست
همون کسایی هستند که با فلسفه بافی و مغلطه های بی ربط سعی در موجه کردن اون دارند
از طرفی که در یک سیستم مالی نوین شما یک ارتباط منطقی بین پارامتراهای اون پیدا کنید
وقتی یک نفر یا یک گروه تولید کننده اون هستند بطور طبیعی خودشون هم مثل آب خوردن و با چند کلیک میتونن به راحتی به اون جهت بدن
در مورد مولد بودن یا نبودن فکر کنم باید باز هم شما مطلب بنده رو با دقت بیشتر بخوانید
بنده عرض کردم در یک اقتصاد غیر مولد
اصولا هدف از به راه انداختن ارز دیجیتال از بین بردن اقتصاد تولید و خدمات محور هست
همونطور که بالاتر هم عرض کردم این سیستم در کشورهایی با بیشترین استقبال روبرو شده که دچار فروپاشی اقتصادی هستند
مخصوصا اینجا بطور خاص در ایران
وقتی مثلا یک کارآفرین ایرانی تصمیم میگیره بجای درگیر شدن با بروکراسی دولتی از دارایی گرفته تا تامین اجتماعی و ... در نهایت کارخانه خودش رو بفروشه و پول خودش رو توی این سیستم هزینه کنه (که البته باید بهش حق داد)
یا کارگری که خانه و زندگیشو میفروشه حالا یا همش یا یه بخشش و میره یک ماینر یا ریگ میخره با هدف اینکه مثلا ماهی 10 یا بیست میلیون در بیاره (که باید به اینم حق داد)
اینا فقط دو تا مثال کوچیک هست که جامعه به سمت اقتصاد غیر مولد سوق داده بشه و زیرساختهای تولید به مرور زمان از بین برن
بنده ساکن آمریکا هستم
در نروژ و دانمارک و دبی زندگی کردم
دیدم که میگم
در آمریکا شاید کم و بیش ولی در سوئد و دبی کمترین اقبال برای این سیستم وجود داره
چون اقتصاد این کشورها تولید محوره
سرانه درآمد مردم در بالاترین سطح قرار داره
به همین دلیل در کشوری مثل سوئد مردم نسبت به صنایع و تولید خودشون بسیار متعصب هستند و این در گوشت و خونشون وجود داره و اساسا نیازی به استخراج ارز رمز ندارن

در بالا هم گفتم در بهترین حالت نیاز به 20000 دلار سرمایه هست تا بتوان ماهی کمتر از 4000 دلار درآمد داشت
شما اگر همین رو مبنی قرار بدید هر چقد در لول اقتصاد جهانی پایین تر میایم به نسبت خراب بودن اقتصاد ارزش همین 4000 دلار بیشتر می شود

باز هم میگم ارزهای دیجیتال و در راس همشون بیت کوین ثمری غیر از انحصار ثروت (حالا اینجا بصورت دیجیتال) برای عده ای خاص و نابودی زیرساختهای تولید کشورها ندارند و بدون شک ابزار جدید اقتصادی نظام گلوبالیستی و تغییر راه نظام سلطه از روش سنتی به دیجیتال هستند

حالا شما ممکنه قبول نکنید خود دانید چون این مطالب رو برای خوشایند شما نگفتم
دوستانی که به این صفحه مراجعه می کنند خودشون قضاوت خواهند کرد

Davood
Davood
۳ سال قبل

چیز خوبیه
همین الان هم مگه پول دستمونه؟ جز اینکه با خودپرداز یا برنامه ها پول جابجا میکنیم یا خرید میکنیم.
این هم در نوع خودش تک هست،و در آینده پیشرفته تر و پولای کاغذی حذف میشن

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب