ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۲۹ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۰۸۲ تومان

ممنوعیت استفاده از دلار در زیمبابوه؛ تب بیت کوین در آفریقا

ممنوعیت استفاده از دلار در زیمبابوه؛ تب بیت کوین در آفریقا

خریدوفروش بیت کوین در کشور زیمبابوه روزبه‌روز بیشتر و پرطرفدارتر می‌شود. این در حالی است که دولت این کشور به‌تازگی قانونی را تصویب کرده که استفاده از دلار آمریکا در زیمبابوه را ممنوع می‌کند. به گفته دولت، این طرح به‌منظور تشویق شهروندان به استفاده هر چه بیشتر از ارز ملی به اجرا درآمده است. در ادامه با ارزدیجیتال همراه باشید.

به گزارش سی‌سی‌ان، ارز ملی زیمبابوه در سال ۲۰۰۹ از چرخه اقتصادی این کشور حذف شد تا به این وسیله ثبات به اقتصاد این کشور بازگردد و حالا بار دیگر توسط دولت و با عنوان دلار RTGS احیاشده است.

از این واحد پول با عنوان «دلار زیمباوه» و «زولار» هم یاد می‌شود. دولت علاوه بر بازگردانی واحد پول ملی، استفاده از ارزهای خارجی در تبادلات مالی را نیز ممنوع اعلام کرده است.

ارز ملی زیمبابوه زولار نام دارد

این حرکت دولت به مذاق بسیاری خوش نیامده و عده زیادی از مردم هم از زولار استفاده نمی‌کنند. برخی مانند «گارفری موپانگا» هم از دادگاه خواسته‌اند تا تصمیم دولت را نقض نماید. برخی دیگر نیز به بازارهای سیاه‌ روی آورده‌اند تا از شر تورم سرسام آورده زیمبابوه در امان بمانند. این در حالی است که بسیاری از اهالی تکنولوژی در این کشور پیش‌دستی کرده‌ و راه چاره را در ارزهای دیجیتالی نظیر بیت کوین جستجو می‌کنند.

بیت کوین؛ ارز جدیدی که در مقابل زولار قد علم کرده

افزایش قیمت اخیر بیت کوین باعث شده تا حجم معاملات و بیت کوین‌های خریداری‌شده در این کشور بالا رود. ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و برخی از شهروندان با استفاده از ارزهای دیجیتال در پی ارائه خدمات و کسب‌وکارهای مبتنی بر بلاک چین هستند تا به این وسیله محدودیت‌های اعمال‌شده توسط دولت را دور بزنند.

«تیناش جانی»، ازجمله همین افراد است که با استفاده از بیت کوین، امکان ارسال پول از زیمبابوه به آفریقای جنوبی یا بالعکس را فراهم کرده است. کاری که پس از ممنوعیت استفاده از کارت‌های اعتباری در خارج از زیمبابوه توسط دولت، غیرممکن بود.

محدودیت‌های اتخاذشده از جانب دولت باعث می‌شد که نتوانید از حساب خود پول انتقال دهید یا پول‌ها را از حساب خود بردارید. امکان تسویه اجاره‌بها، پرداخت مخارج و حتی خرید مایحتاج زندگی به‌وسیله حساب‌های بانکی ممکن نبود. به خاطر همین، به خرید بیت کوین روی آوردیم. کار ما خرید بیت کوین، ارسال آنها به افریقای جنوبی و تبدیل آنی آنها با «رند» (واحد پول آفریقای جنوبی)، آن‌هم با کارمزدهای ناچیز است.

نکته حائز اهمیت اینجاست که دولت زیمبابوه استفاده از بیت کوین را غیرقانونی اعلام کرده، اما همچنان شهروندان زیمبابوه خطر استفاده از آن را به جان می‌خرند تا قدرت خریدشان حفظ شود.

دولت زیمبابوه برای تشویق مردم به سوی استفاده از ارز ملی، دلار را در این کشور ممنوع اعلام کرده است

درواقع بیت کوین به‌اندازه‌ای در این کشور رشد داشته که حالا در بخش جنوبی قاره آفریقا به یکی از بازارهای مهم این ارز بدل شده است.

«تاواندا کمبو»، مدیرعامل و بنیان‌گذار صرافی ارزهای دیجیتال «گالیکس» در مصاحبه‌ای با «کوارتز آفریقا»، می‌گوید:

چیزی که در حال حاضر می‌بینیم تقاضای بسیار زیاد برای بیت کوین است و در شرایط فعلی عرضه کمتر از تقاضاست، از همین رو تمام فعالیت بیت کوین که شاهدش هستیم به جای صرافی‌ها در بازارهای سیاه در حال انجام است.

ونزوئلا؛ انعکاس واقعیت حاکم بر زیمباوه

چیزی که در حال حاضر در زیمبابوه شاهدش هستیم، جدید نیست. در سال ۲۰۰۳، ونزوئلا نیز راهکاری مشابه را در پیش گرفت و استفاده آزادانه از ارزها را در کشور ممنوع کرد. درنتیجه این اقدام، پول ملی کشور مدام ارزشش را از دست می‌داد و از طرف دیگر تبادلات غیرقانونی با افزایش مواجه شد.

تمام این‌ها در وضعیتی انجام می‌شد که خبرگزاری‌ها، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی آتش ادعای مرتبط با ناکارآمد بودن دولت را شعله‌ور‌تر می‌کردند و دولت را در کنترل ارزها ناتوان می‌دیدند.

ونزوئلا نمونه دیگری از یک اقتصاد بدحال است که بیت کوین شرایط خوبی برای دادوستد در آن پیدا کرده است

از اولین توییت یک سال می‌گذرد. در طی این مدت قیمت دلار به نسبت قیمت ارز ملی افزایش ۸۸,۶۱۹.۹ درصدی داشته است. نرخ ارائه‌شده توسط صرافی رسمی دولتی نیز تا ۶۷۰,۷۳۱.۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد. بولیوار ۹۹.۹ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

ظهور بیت کوین باعث تغییرات آنی در رفتارهای عادی مالی در ونزوئلا نشد، اما رشد ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۷، باعث شد تا تبادل آنها در ونزوئلا، با سرعت بسیار بالایی رشد کند.

تصور این مسئله واقعیتی سخت اما غیرقابل‌انکار است که کشورهایی که در حاشیه رکورد قرار دارند، بازارهای مهم بیت کوین به‌حساب می‌آیند. درست به‌مانند زیمباوه، بازار ارزهای دیجیتال در ونزوئلا هم توسط شهروندانش سرپاست نه حمایت‌های دولتی.

به نظر می‌رسد که بیت کوین سرپناه اینترنتی شهروندان کشورهایی است که دولت‌مردانشان تصمیمات ناکارآمدی را اتخاذ کرده‌اند. و اگر اتفاقی مشابه ونزوئلا در زیمبابوه رخ دهد، دیر یا زود باید منتظر تبدیل این کشور به بزرگ‌ترین بازار ارزهای دیجیتال در آفریقا باشیم.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب