آناستازیا مارچنکووا (Anastasia Marchenkova)، فیزیکدان کوانتومی، در ویدیوی تازه خود که در فضای مجازی منتشر کرده است، تأثیرات رایانههای کوانتومی را بر حوزه رمزنگاری و ارزهای دیجیتال بررسی میکند.
به گزارش دیلی هودل، مارچنکووا در صحبتهای خود، ضمن اشاره به تأثیرات پردازش کوانتومی و رایانههای کوانتومی در دنیا، عنوان میکند که در حال حاضر رقابت بر سر دستیابی به فناوریهای پیچیدهتر در این حوزه، جریان دارد. او در ویدیوی خود میگوید:
الگوریتم [کوانتومی] شر (Shore’s Algorithm) میتواند رمزنگاری RSA و رمزنگاری منحنی بیضوی (Elliptic Curve) را بشکند. این مسئله نوعی مشکل به حساب میآید؛ چرا که بخش بزرگی از دادههای امروز ما با استفاده از این الگوریتمها رمزنگاری شده است. رایانههای کوانتومی از همه چیز سریعتر نیستند. آنها تنها در حل برخی مسائل سریعتر هستند و وقتی این دو الگوریتم رمزنگاری نیز جزو این مسائل قرار گیرند، آنجاست که پردازش کوانتومی به یک معضل بدل میشود.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود، ضمن اشاره به الگوریتمهای رمزنگاری که تحت تأثیر رایانههای کوانتومی قرار نمیگیرند، افزود:
باید این الگوریتمها را پیدا و پیش از آنکه کامپیوترهای کوانتومیِ قویتر ظهور کنند، از آنها استفاده کنیم.
مارچنکووا معتقد است که برای شکستن رمزنگاری، باید کیوبیتهای فراوان، مثلا ۱۰ میلیون کیوبیت، داشته باشیم. او در این باره گفت:
این در حالی است که این میزان از قدرت پردازش، یکی از اولین چیزهایی بود که در ارتباط با کاربردهای عملی کامپیوترهای کوانتومی کشف شد.
رایانههای کوانتومی با تحتکنترل در آوردن ویژگیهای کوانتومی، اعداد را بسیار سریعتر تجزیه میکند؛ مسئلهای که محوریترین ویژگی پشت امنیت رمزنگاری RSA است. اگر کامپیوترهای کوانتومی به اندازه کافی بزرگ شوند، ازبینرفتن امنیت دادههای ما را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل باید کاری در ارتباط با آنها انجام دهیم.
مدتی است که کامپیوترهای کوانتومی سروصدای زیادی به پا کردهاند و بهعقیده بسیاری، این نوع پیشرفته از رایانهها میتوانند به تهدیدی جدی برای ارزهای دیجیتال و سیستمهای رمزنگاری آنها بدل شوند. کامپیوترهای کوانتومی با سرعت بالای خود این توانایی را دارند تا مسائل پیچیده ریاضی را در زمانی کوتاه انجام دهند.
با وجود اینکه رایانههای کوانتومی تهدید به حساب میآیند، اما مارچنکووا معتقد است که نیازی به انتقال ارزهای دیجیتال به کیف پولهای ضد کوانتومی نیست. در عین حال او فکر میکند که هر کسی که ارزهای دیجیتال نگه میدارد، باید پیشرفتهای رایانههای کوانتومی را با دقت پیگیری کند، چرا که یک روز بلاک چینها باید از خود در برابر ظهور رایانههای کوانتومی محافظت کنند. او در این باره میگوید:
بله، باید نگران باشید، ولی نه به این زودیها. لازم نیست همین حالا بیت کوینهای خود را به کیف پولهایی با الگوریتم ضد کوانتومی منتقل کنید. اما چطور باید بلاک چین را بهروزرسانی کرد؟
با فرض اینکه یک الگوریتم امنِ ضد کوانتومی پیدا کنیم، میتوانیم با یک فورک همه چیز را به روال عادی برگردانیم. اما با ارزهای دیجیتال قدیمی یا ارزهایی که کلید خصوصیشان گم شده است چه کار باید بکنیم؟ فقط باید بگوییم «ببخشید، خداحافظ. این بخش بلاک چین دیگر معتبر نیست، مگر آنکه آن را منتقل کنید و دوباره رمزنگاری انجام دهید» یا قصد داریم فناوری تازهای پیدا کنیم؟
واو ببین چه قدرتی دارهایی رایانه های کواتومی داره که میتونن حمله ی 51 درصدی رو انجام بدن
چقدر برق مصرف میکنند چقدر گرما تولید میکنن
خارق العاده هست
بی نظیره
عجب داستانی شد ،
: !
خود بیت کوین هم وقتی اومد جلوتر از زمانه خودش بود ولی خواسته یا نا خواسته شاخو برگهایی بهش اضافه شد که همین آلت کوینا هستن تا بتونن بازاریو با کمک بیت پدید بیارن که چیدمانش شبیه به بورسه اما رفتارش شبیه طلاست یعنی بیت هم ناچار شد شبیه بشه به بازارهای مالیه قدیمی پس کامپیوترهای کوانتومی هم باید به گونه ای طراحی بشن که پیوستن به اون برای جوامع راحتو آسون باشه و زمینرو برای این پیوست آماده کنه واز یک سری قوانین قدیمی هم پیروی بکنه در غیر اینصورت با تمام برتریهاش ممکنه این کوچ مردمی سالها طول بکشه درست مثل بازار کریپتو که مردمِ کمی باهاش آشنایی دارن بدلیل پیچیدگی و سختیهاش و رنگارنگیه تحلیلو واژه هاش
در نهایت به احتمال قوی کامپیوترهای کوانتومی نه تنها خطری محسوب نمیشن بلکه از این پیچیدگیها کم میکنن و کاربریه ساده تری خواهند داشت خصوصا برای رمزارزها که تا اونزمان جایگزین فیات شدن
انتقال بلاکچین بیت کوین به بلاکچین کوانتومی بیت کوین؟
به نظر بنده
بشر در حال ورود به صنعت جدیدی از الگوریتم ها هست که بر مبنا ریاضیات و ابعاد کوانتومی میباشد
و ما در اولین مرحله ظهور هستیم
و بعد از گذشت ده الی بیست سال آینده بیشتر داده ها همه و همه بر مبنا لوگراتیم کوانتومی بنا میشوند
از سیستم های عامل ویندوز تا سیستم عامل های اندروید بگیرید تا مرورگر و سخت افزار و لب تاب هاو گوشی های فوق هوشمند آینده و دستگاه های استخراج رمز ارز ها که خود رمز ارز های کوانتومی است برای استخراج و ابعاد اندازه گیری و سنجش کوانتومی و بلاک های کوانتومی غیره و همه کوانتومی میشوند و ظهور انقلاب دیجیتال کوانتومی که ما در اول راه جاده هستیم و در آینده وارد بعد جدیدی از فناوری خواهیم شد
که خطر کوانتوم از همه چیز برای رمز ارز های امروزی بیشتر است چرا که در بیست الی سی سال آینده این نوع رمز ارز ها کهنه و دارای قابلیت قدیمی و بلااستفاده خواهند شد
نوعی از رمز ها و همین طور رمز ارز های ضد تمرکز و غیر متمرکز بدون شک وارد بعد کوانتوم میشوند و خیلی بهتر از بیت کوین عمل خواهند کرد و دارای گستره و سلطه زیادی از نظر اقتصادی و همه گیری هستند که خیلی بهتر عمل خواهند کرد
بالاخره لپ کلام رو متوجه نشدیم میتونه شکست بده یعنی؟ ولی نه این زودی؟ یعنی چی؟ اگه این اتفاق روزی بیوفته ارز دیجیتال دیگه هیچ معنی نداره ….
یعنی میتونه شکست بده ولی در حال حاضر نه، در آینده شاید این اتفاق بیافته!
قطعا مطلوب اینه که قبل شکست دادن توسط کامپیوتر های کوانتومی؛ آپدیت کد های اصلی انجام، محکم و بسته بشه که میشه !
میتونه شکست بده
ولی زمان بر است
اگر بیت کوین بتونه خوش را با شرایط کوانتومی در آینه موازی و همسازی کنه احتمال شکست کمتر میشه
بشر برای ادامه حیات خودش نمیتونه فناوری کوانتومی را عرضه نکنه ! چون محکوم به شکست میشه
به همین دلیل آن روز طناب بیت کوین و فناوری های کهنه خواهد گسیخت !
اور خود بلاکچین مد نظر باشه سختی شبکه به محض ابنکه بلاک مد نظر حل شد بالا نیره
الان با ابت سرعت دو هفته طول میکشه ولی بعدا ممکنه به ثانیه وحستنام بره بالا و بعدش همون کوانتوم هم حریف نخواهد شد.
در مورد شکستن کیف پول داستات فرق میکنه
داداش میشه ایندفعه خواستی یه مطلب بنویسی به تایپ جملاتت و دیکتشون ( فقط خوانا بودن ) توجه بیشتری داشته باشی ؟ نیم ساعت میخوام بفهمم چی نوشتی نمیشه . دمت گرم
?
لطفا یکی ترجمه کنه