ارز‌ها: ۳۲,۰۳۳
ارزش بازار: ۳.۵۳۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۴,۷۴۱ تومان

سلر نتورک چیست؟ معرفی کامل Celer Network و ارز CELR

سلر نتورک چیست؟ معرفی کامل Celer Network و ارز CELR

سلر نتورک (Celer Network) پروتکلی با تمرکز بر تعامل‌پذیری بلاک چین‌هاست. این پلتفرم دسترسی به دیفای، گیم‌فای، توکن‌های غیرمثلی و بسیاری قابلیت‌های دیگر را در بین زنجیره‌های مختلف تنها با یک کلیک فراهم می‌کند.

در ادامه، می‌خوانیم که شبکه سلر چیست و با شیوه سازوکار و فناوری‌های به‌کاررفته در زیرساخت Celer Network بیشتر آشنا می‌شویم. همچنین، مرور کوتاهی بر معماری چندلایه‌ای و اقتصاد توکنی این شبکه داریم و به تعدادی از محصولات اکوسیستم سلر اشاره می‌کنیم.

بررسی توکن بومی CELR و کیف پول‌های سازگار با ارز دیجیتال CELR هم بخش پایانی این مقاله را تشکیل می‌دهند. اگر شما هم کنجکاو هستید با این شبکه پرکاربرد بیشتر آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

سلر نتورک (Celer Network) چیست؟

پروتکل سلر نتورک (Celer Network) یک پروتکل لایه دوم و مبتنی بر اثبات نقدینگی (Proof of Liquidity) است که با هدف بهبود مقیاس‌پذیری، تعامل‌پذیری و نقدینگی بلاک چین‌های مختلف طراحی شده است. تخصص این شبکه در انجام تراکنش‌های پرداخت و پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند به‌شکلی برون‌زنجیره‌ای، سریع و ‌ارزان است.

سلر نتورک چیست؟ معرفی کامل شبکه Celer و ارز CELR

سلر نتورک روی بهبود سه ویژگی کلیدی تعامل‌پذیری، نقدینگی و کاربردپذیری تمرکز دارد و تلاش دارد با فناوری منحصربه‌فرد لایه دوم خود، مسیر توسعه‌دهندگان و کاربران اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین را هموار کند.

بیشتر بخوانید: راهکارهای لایه دوم اتریوم چه هستند؟

تاریخچه سلر

وایت پیپر سلر نتورک در ژوئن ۲۰۱۸ همراه با جزئیات کامل درخصوص فناوری به‌کاررفته در این پروتکل عرضه شد. این پروژه محصول فکری تیمی قدرتمند از ۱۷ مهندس باتجربه و کارکشته از جمله چهار بنیان‌گذار اصلی آن است که همگی در زمینه علوم رایانه و بلاک چین تخصص دارند.

این ارز دیجیتال پس از ۴ سال توسعه، سرانجام ژانویه سال ۲۰۲۲ به‌صورت رسمی عرضه شد. از آن زمان تا به حال محبوبیت این شبکه لایه دوم تا قابل‌قبولی رشد کرده است و در حال حاضر یکی از پروتکل‌های جذاب اتریوم به حساب می‌آید.

تیم توسعه Celer توانست حدود ۶.۱ میلیون دلار در ۵ دور تأمین سرمایه جمع‌آوری و نظر شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگی همچون پنترا کپیتال (Pantera Capital)، فنبوشی کپیتال (Fenbushi Capital)، آی‌او‌اس‌جی ونچرز (IOSG Ventures)، کاگنیسا کپیتال (Cognisa Capital)، پیپرشیپ کپیتال (PaperShip Capital) و بلاک‌وی‌سی (BlockVC) را برای همکاری‌های مالی جلب کند.

بیشتر بخوانید: وایت پیپر (White Paper) چیست؟

تیم سلر نتورک

چهار هم‌بنیان‌گذار اصلی این پروتکل همگی مدرک دکترا در رشته‌های علوم رایانه از دانشگاه‌هایی مانند اِم‌آی‌تی، پرینستون و یوسی برکلی دارند و در شرکت‌های فناوری برتر دنیا کار کرده‌اند:

  • دکتر مو دونگ (Mo Dong) مدیر محصول در شرکت اعتبارسنجی شبکه وِری‌فلو (Veriflow) و متخصص کاربردهای نظریه بازی الگوریتمی است. دکتر دونگ دروسی نیز درخصوص مهندسی قراردادهای هوشمند برای صدها دانشجوی فارغ‌التحصیل برگزار می‌کند.
  • دکتر یوندا لیو (Junda Liu) از سال ۲۰۱۱ یکی از مهندسان زیرساخت شبکه مرکز داده شرکت گوگل بود و از سال ۲۰۱۴ نیز در پروژه خدمات ارتباطات بی‌سیم گوگل به‌نام پراجکت فای (Project Fi) مشغول به کار شد.
  • دکتر شیائوژو لی (Xiaozhou Li) محقق و متخصص در حوزه‌های مختلف علوم رایانه از جمله سیستم‌های توزیع‌شده، شبکه‌سازی و مدیریت داده است. او سابقه کار در شرکت‌هایی همچون گوگل و اچ‌پی لبز را دارد و مقالات متعددی در معتبرترین ژورنال‌های علمی همچون SIAM و ACM به چاپ رسانده است.
  • دکتر کینگ‌کای لیانگ (Qingkai Liang) در سیستم‌های شبکه‌ای و ساختارهای داده تخصص دارد. دکتر لیانگ هم در شرکت‌هایی همچون گوگل و بِل لبز سابقه فعالیت دارد و چندین سال در بخش تحقیقات دانشگاه ام‌آی‌تی روی مباحثی همچون شبکه‌های بی‌سیم و مراکز داده به کار پژوهش مشغول بوده است. 
تیم سلر نتورک

شبکه سلر چطور کار می‌کند؟

سلر نتورک یک پروتکل لایه دوم است و مبتنی بر اثبات نقدینگی (Proof of Liquidity) است. تراکنش‌های این شبکه خارج از زنجیره Celer Network با کارمزد صفر و سرعتی ۱۰۰هزار برابر تراکنش‌های لایه اول بلاک چین، بهترین شرایط را برای انجام تراکنش‌های خُرد و متعدد روزمره فراهم می‌کنند. جالب است بدانید واژه «Celer» در زبان لاتین به‌معنای «سرعت» است.

توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز می‌توانند محصولات خود را روی این پروتکل لایه دوم و مقیاس‌پذیر اجرا کنند و از ابزارها و عملکردهای لازم برای رفع برخی از بزرگ‌ترین مشکلات فعلی پلتفرم‌های قراردادهای هوشمند برخوردار شوند.

علاوه‌براین، Celer Network تعامل و انتقال دارایی‌ها را بین زنجیره‌های مختلف ممکن می‌کند تا کاربران این شبکه در پلتفرمی واحد و ایمن به توکن‌ها، محصولات دیفای، دارایی‌های گیم‌فای و راه‌حل‌های حفظ حریم خصوصی در چندین زنجیره مختلف دسترسی داشته باشند. این درحالی است که توان عملیاتی این شبکه ۱۵برابر بیشتر از راه‌حل‌های پیشرفته دیگر برای بهبود مقیاس‌پذیری است.

شبکه عمومی کانال وضعیت (Generalized State Channel Network)

شبکه عمومی کانال وضعیت یا به‌اختصار GSCN عملکردی شبیه به شبکه لایتنینگ (Lightning Network) در بلاک چین بیت کوین برای قراردادهای هوشمند ایفا می‌کند. این فناوری به کاربران اجازه می‌دهد در کانال‌هایی خارج از زنجیره تعامل داشته باشند و فقط نتیجه تعامل خود را به زنجیره اصلی ارسال کنند.

با فناوری GSCN، حجم زیادی از تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند که ترافیک شدیدی روی لایه اول بلاک چین ایجاد می‌کنند، به خارج از بلاک چین منتقل می‌شوند.

فناوری زنجیره جانبی (Side-Chain) و رول‌آپ‌ها (Rollups)

زنجیره جانبی در ساخت کانال‌های متصل به لایه اول بلاک چین نقشی حیاتی ایفا می‌کند. درواقع، زنجیره‌های جانبی موازی با زنجیره‌ اصلی و با کارکردها و قوانینی منحصربه‌فرد عمل می‌کنند؛ اما درنهایت، به زنجیره اصلی متصل هستند و باید نتایج نهایی را به لایه اول بلاک چین منتقل کنند.

این فناوری به‌شکلی ایمن بخشی از پردازش تراکنش را به خارج از زنجیره منتقل می‌کند و در لایه دوم بلاک چین کار پردازش داده‌ها را انجام می‌دهد. ترکیب شبکه عمومی کانال وضعیت با فناوری زنجیره جانبی و رول‌آپ‌ها در سلر نتورک از تعداد تراکنش‌های زنجیره اصلی می‌کاهد و به‌این‌ترتیب، باعث افزایش توان عملیاتی، مقیاس‌پذیری، ظرفیت، انعطاف‌پذیری، قابلیت و سرعت پردازش تراکنش‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: مدت‌زمان تأیید تراکنش‌ها در بلاک چین‌های مختلف چقدر است

سی استک (cStack) و سی‌اکونومی (cEconomy)

نحوه کارکرد سلر نتورک

به‌طور کلی، معماری زیرساخت این شبکه از دو بخش اساسی تشکیل شده است:

  • سی‌استک (cStack)
  • سی‌اکونومی (cEconomy)

سی‌استک مجموعه‌ای از پروتکل‌های نرم‌افزاری چندلایه‌ای است که توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز می‌توانند روی بلاک چین‌ها و پلتفرم‌های مختلف به کار بگیرند. چهار لایه اصلی سی‌استک شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سی‌اواِس (cOS): لایه زیربنایی cOS چارچوبی برای طراحی و توسعه قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز به‌صورت برون‌زنجیره‌ای فراهم می‌کند که می‌تواند به افزایش پذیرش راهکارهای Celer Network منجر شود.
  • سی‌روت (cRoute): لایه میانی سی‌روت وظیفه مسیریابی بهینه و سریع برای انتقال ارزش در شبکه‌های برون‌زنجیره‌ای را برعهده دارد.
  • سیچنل (cChannel): این لایه شامل کانال وضعیت عمومی و ابزارهای توسعه زنجیره جانبی برای پردازش تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند به‌صورت برون‌زنجیره‌ای می‌شود.
  • سی‌اَپس (cApps): لایه سی‌اَپس برای ذخیره‌سازی اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز استفاده می‌شود. این بخش روی مقیاس‌پذیری و حفاظت از حریم خصوصی کاربران متمرکز است.  

سی‌اکونومی هم به مدل اقتصادی و مشوق‌های درون‌شبکه‌ای Celer Network اشاره دارد. این ساختار به مشارکت‌کنندگان انگیزه می‌دهد تا در راستای افزایش امنیت، کارایی و نقدینگی شبکه تلاش کنند. سی‌ایکونومی اقتصاد توکنی، نوع سهام‌گذاری و سیستم‌های پاداش Celer Network را مشخص می‌کند. سی‌ایکونومی هم از سه بخش اساسی تشکیل شده است:

شبکه نگهبان وضعیت (State Guardian Network)

در Celer Network، مشارکت‌کنندگان تراکنش‌ها و تعاملات برون‌زنجیره‌ای انجام می‌دهند. امنیت، نظارت و دسترس‌پذیری داده‌ها خارج از زنجیره اصلی، برعهده پلتفرمی به‌نام شبکه نگهبان وضعیت (SGN) است که روی پروتکل تندرمینت (Tendermint) ساخته شده و از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی‌شده (DPoS) استفاده می‌کند. بد نیست به‌صورت خلاصه اشاره کنیم که تندرمینت پروتکلی برای ساخت شبکه‌های بلاک چینی است.

شبکه celer چطور کار می‌کند

کاربران سلر از توکن بومی CELR برای مشارکت در الگوریتم اثبات سهام نمایندگی‌شده این شبکه استفاده می‌کنند که در بخش‌های بعدی این مقاله، بیشتر در مورد خصوصیات ارز سلر توضیح می‌دهیم. افراد می‌توانند با سرمایه‌گذاری توکن‌های CELR خود به‌عنوان نود اعتبارسنج و سهام‌گذار در شبکه عمل کنند.

بیشتر بخوانید: با انواع پروتکل‌های اجماع (Consensus Mechanism) آشنا شوید

اثبات تعهد نقدینگی (Proof of Liquidity)

اثبات نقدینگی دسترس‌پذیری دارایی‌ها برای تراکنش‌ها و عملیات Celer Network را تضمین می‌کند. این سازوکار اقتصادی به مشارکت‌کنندگانی که دارایی‌های خود را برای تأمین نقدینگی در شبکه سرمایه‌گذاری می‌کنند، مزایا و پاداش ارائه می‌کند. درواقع، اثبات نقدینگی با تشویق کاربران به سرمایه‌گذاری در سلر نتورک، از کارایی و عملکرد فعالیت‌های شبکه مطمئن می‌شود.

حراج پشتوانه نقدینگی (Liquidity Backing Auction)

همان‌طور که در یک حراج سنتی، مشارکت‌کنندگان روی آیتم‌های مختلف قیمت‌گذاری می‌کنند، در حراج پشتوانه نقدینگی که به‌اختصار LiBA نامیده می‌شود نیز مشارکت‌کنندگانی که بیشترین سرمایه‌گذاری را در شبکه انجام داده‌اند، تصمیم می‌گیرند که منابع موجود و نقدینگی شبکه به چه شیوه‌ای توزیع شود یا به چه درخواست‌هایی وام کریپتو داده شود.

یعنی هرچه مشارکت‌کنندگان سرمایه بیشتری وارد شبکه کرده باشند، سهم بیشتری در تصمیم‌گیری‌های مالی خواهند داشت. علاوه‌براین، داشتن سهم بیشتر در شبکه باعث وفاداری و تعهد مشارکت‌کنندگان می‌شود و تخصیص منابع هم به‌شکل کارآمدتری صورت می‌گیرد.

بهترین پروژه‌های سلر نتورک

  • لیِرتو فایننس (Layer2.finance): ابزار لیِرتو فایننس در آوریل ۲۰۲‍۱ و با تمرکز روی ارائه راه‌حل‌های لایه دوم برای امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) ارائه شد. هدف این فناوری لایه دوم، افزایش مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه‌های انجام تراکنش برای پروتکل‌های دیفای است و در راستای ساده‌سازی فرایند انتقال ارزش کار می‌کند.
  • سی‌بریج (cBridge): راهکار بین‌زنجیره‌ای سی‌بریج، پُلی است که انتقال ایمن، سریع و کارآمد داده و دارایی را بین شبکه‌های بلاک چینی مختلف ممکن می‌کند. اهمیت سی‌بریج در امکان اتصال بلاک چین‌هایی است که ممکن است مستقیماً با یکدیگر سازگار نباشند. بنابراین، می‌توان گفت این محصول شبکه سلر در بهبود تعامل‌پذیری و انتقال یکپارچه دارایی بین زنجیره‌های مختلف گام بزرگی برداشته است.
  • سلراِکس (CelerX): پلتفرم گیمینگ سلراِکس اولین پلتفرم ایجاد اپلیکیشن روی لایه دوم بلاک چین است که برای نسخه‌های موبایلی اندروید و iOS عرضه شده است. سلراکس ابزارهای لازم را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد تا بازی‌های بلاک چینی ایجاد و پیاده‌سازی کنند. این بازی‌ها از مقیاس‌پذیری و سرعت شبکه سلر استفاده می‌کنند تا تجربه گیمینگ و کسب درآمد از بازی را سریع‌تر، امن‌تر و یکپارچه‌تر کنند.
  • سلر آی‌اِم (Celer IM): چهارچوب پیام‌رسان بین‌زنجیره‌ای سلر (Inter-chain Messaging) درواقع کیت توسعه نرم‌افزاری است که می‌تواند فضای طراحی و ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را متحول کند. این مجموعه ابزار به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد به‌جای ایجاد نسخه‌های مجزا از قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز روی بلاک چین‌های مختلف، اپلیکیشن‌هایی بین‌زنجیره‌ای با نقدینگی کافی، کاربردپذیری و وضعیت‌های مشترک بسازند.
  • سلرپِی (CelerPay): سلرپِی راه‌حل پرداختی با رابط کاربری آسان است که به صاحبان کسب‌وکارها و توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا پرداخت‌های ارز دیجیتال را در اپلیکیشن‌ها یا وب‌سایت‌های خود ادغام کنند. ویژگی‌هایی مانند مقیاس‌پذیری و کارمزد اندک، سلرپِی را به گزینه‌ای مطلوب و مقرون‌به‌صرفه برای انجام تراکنش‌های پرداخت تبدیل کرده است.
  • سلرسواپ (CelerSwap): ابزار کارآمد دیگر Celer Network، صرافی غیرمتمرکز (DEX) سلرسواپ است که معاملات توکن را مستقیماً از طریق کیف پول و به‌شیوه‌ای ارزان و سریع ممکن می‌کند.
  • سی‌والت (cWallet): سی‌والت یک کیف پول غیرامانی برای مدیریت ایمن دارایی‌های دیجیتال در سلر نتورک است. این کیف پول همچنین رابطی برای تعامل با اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و مشارکت در این اکوسیستم است.
  • سلر اس‌دی‌کی (Celer SDK): کیت توسعه نرم‌افزار Celer SDK ابزاری برای ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز روی Celer Network است. این کیت توسعه به کاربران اجازه می‌دهد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز برون‌زنجیره‌ای بسازند که سرعت تراکنشی ۱۰ هزار برابری و کارمزد صفر دارند.
بهترین پروژه‌های celer

قیمت و خرید توکن CELR

توکن سلر با نماد CELR، توکن کاربردی و بومی Celer Network است که به‌عنوان مشوقی برای نظارت بر تراکنش‌ها و همچنین تسهیل فرایندها و خدمات لایه دوم این شبکه به کار می‌رود.

قیمت سلر سپتامبر ۲۰۲۰ به اوج قیمت ۰.۱۶۸ دلاری رسید و از آن زمان تا به حال سقوط قابل‌توجهی را تجربه کرده است. رشد قیمت CELR همزمان با افزایش تب و تاب پیرامون پروتکل‌های لایه دوم اتفاق افتاد.

خرید سلر

برای خرید سلر نتورک دو گزینه پیش روی شماست:

  • خرید از صرافی‌های ایرانی با ریال و ارزهای دیجیتال (پیشنهادی)
  • خرید تتر از صرافی‌های ایرانی و تبدیل به سلر در صرافی‌های خارجی

از آنجایی که تقریباً بیشتر صرافی‌های ایرانی از این ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند، بهترین روش استفاده همین صرافی‌هاست. برای خرید CELR تنها کافی است به صفحه خرید سلر بروید و بعد از احراز هویت چند ثانیه‌ای مبلغ موردنظرتان را وارد کنید و خریدتان را تکمیل کنید.

بهترین کیف پول‌های سلر

از هر کیف پولی که با استاندارد توکن ERC۲۰ و BEP۲۰ سازگار باشد، می‌توانید برای ذخیره‌سازی و انتقال توکن‌های CELR استفاده کنید. ما در این بخش، به تعدادی از بهترین کیف پول‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای نگهداری ارز CELR اشاره می‌کنیم و لینک دانلود و دسترسی به هریک را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

نامنسخه‌های مختلف کیف پول و لینک دانلود/دسترسی
کیف پول لجر (Ledger)سخت‌افزاری؛ باید به‌صورت فیزیکی از فروشگاه‌های معتبر خریداری شود.
کیف پول ترزور (Trezor)سخت‌افزاری؛ باید به‌صورت فیزیکی از فروشگاه‌های معتبر خریداری شود.
تراست والت (Trust Wallet)اندروید، iOS، افزونه مرورگر کروم
متامسک (MetaMask)اندروید، iOS، افزونه مرورگر کروم
ایم‌توکن (imToken)اندروید، iOS
اتمیک والت (Atomic Wallet)اندروید، iOS، ویندوز، مک
مای‌اتروالت (MyEtherWallet)اندروید، iOS، افزونه مرورگر کروم
فری‌والت (Freewallet)اندروید، iOS، تحت وب

بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ آموزش نصب و استفاده از کیف پول ارز دیجیتال

آینده سلر چیست؟

با توجه به تیم بسیار قوی سلر نتورک، همکاری‌ با سازمان‌ها و شرکت‌های بسیار معتبر و مقبولیت قابل‌قبول بین جامعه اتریوم، می‌توان نسبت به آینده CELR امیدوار بود. از سوی دیگر کارمزد شبکه اتریوم بالاست و تقاضا برای پروتکل‌های لایه دوم همیشه وجود دارد.

در حال حاضر Celer Network در رتبه ۲۷۷ برترین ارزهای دیجیتال قرار دارد. شاید فکر کنید رتبه پایینی است ولی یادتان باشد که ارزهای مشهوری مثل بی بی دوج کوین و SLP‌ پایین‌تر از آن هستند.

پرسشهای متداول

در بخش آخر، به رایج‌ترین پرسش‌هایی که درمورد سلر نتورک مطرح می‌شوند، پاسخ می‌دهیم:

آیا عرضه Celer Network محدود است؟

بله؛ در مجموع ۱۰ میلیارد سلر عرضه خواهد شد.

آیا سلر شبکه مخصوص به خودش را دارد؟

خیر، Celer Network یک پروتکل لایه دوم است و روی بلاک چین‌های دیگر مثل اتریوم کار می‌کند.

سلر نتورک چه کاربردهایی دارد؟

شبکه سلر می‌تواند ابزاری برای انجام پرداخت‌های خُرد با کارمزد صفر و سرعت بسیار بالا باشد.

شبکه Celer با چه بلاک چینی سازگار است؟

Celer Network با چندین شبکه بلاک چینی از جمله اتریوم و زنجیره هوشمند بایننس سازگاری دارد و از بسیاری زنجیره‌های سازگار با ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی می‌کند.

جمع‌بندی

در این مقاله بررسی کردیم که سلر نتورک چیست و چه کاربردهایی دارد و چه اهدافی را دنبال می‌کند. فارغ از ویژگی‌های فنی و در یک کلام، Celer Network اینجاست تا به تعامل‌پذیری و مقیاس‌پذیری بلاک چین‌ها کمک کند. همه ما می‌دانیم که این دو ویژگی (تعامل‌پذیری و مقیاس‌پذیری) تا چه حد برای افزایش پذیرش بلاک چین‌ها مهم هستند.

آیا فکر می‌کنید این شبکه در پیاده‌سازی اهداف خود موفق خواهد بود؟ چه موانعی را بر سر راه این شبکه می‌بینید؟ به نظر شما کدام شبکه یا شبکه‌ها رقبای جدی Celer هستند؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب