بایننس کوین چیست؟ همه چیز درباره ارز دیجیتال بی ان بی (BNB)

بایننس کوین چیست؟ همه چیز درباره ارز دیجیتال بی ان بی (BNB)

تقریباً غیرممکن است که از علاقه‌مندان به دنیای ارزهای دیجیتال باشید و نام بایننس (Binance) را تا به حال نشنیده باشید؛ عنوانی که برای اغلب کاربران تداعی‌کننده صرافی ارزهای دیجیتال است. اما این نام تنها به یک بستر مبادلاتی ختم نمی‌شود. بایننس علاوه بر فراهم‌کردن امکان تبادل ارزهای دیجیتال، یک ارز بومی با نام بایننس کوین (Binance Coin) دارد که توانسته در اندک زمانی به یکی از موفق‌ترین دارایی‌های دیجیتال تبدیل شود.

بایننس کوین در ابتدا به‌منظور ارائه تخفیف در کارمزدهای معاملات صرافی بایننس ایجاد شد؛ اما پس از مدتی کاربردهای آن گسترش بیشتری پیدا کرد. اکنون بایننس کوین نه‌تنها ارز دیجیتال بومی مجموعهٔ بایننس لقب گرفته است، بلکه به کلیدی برای بازکردن درب‌های شبکه‌های بایننس چین و بایننس اسمارت چین تبدیل شده است.

در حال حاضر چه موافق باشیم چه نه، بایننس در حال پیشتازی در صنعت ارزهای دیجیتال است. به‌ همین بهانه در این مطلب مروری بر بایننس کوین، قابلیت‌ها و کاربردهای آن و همچنین نحوه خرید و نگهداری آن خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است و با نماد BNB در بازار ارزهای دیجیتال معامله می‌شود. صرافی بایننس در حال حاضر بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال در جهان است. این صرافی با سازوکار فوق‌العاده‌اش می‌تواند بیش از ۱.۴ میلیون تراکنش را در هر ثانیه انجام دهد و همین موضوع موجب شده تا بسیاری این بستر تبادلاتی را برای مقاصد مالی خود انتخاب کنند.

به‌طور کلی صرافی‌های ارز دیجیتال اغلب دارایی مخصوص خود را برای پیشبرد اهدافی خاص مانند ارائه تخفیف در کارمزدها یا تسهیل در پردازش تراکنش‌ها و جذب بیشتر کاربران به این مراکز راه‌اندازی می‌کنند. BNB هم از این قاعده مستثنا نبوده و به‌عنوان دارایی صرافی بایننس و با اهدافی مشابه کار خود را آغاز کرد. استفاده از این توکن به‌ راهی تبدیل شد که کاربران صرافی بایننس بتوانند پس از راه‌اندازی صرافی، هزینه‌های معاملاتی کمتری را روی این پلتفرم پرداخت کنند.

ویژگی‌های فنی و توکنومیک بایننس کوین

بایننس کوین در ابتدا روی شبکه اتریوم و با استاندارد ERC-۲۰ توسعه یافت و در حال حاضر نیز ارز دیجیتال بومی اکوسیستم بایننس محسوب می‌شود. این توکن برای اولین بار در رویداد عرضه اولیه کوین (ICO) در ژوئیه ۲۰۱۷ معرفی شد. این رویداد از ۲۶ ماه ژوئن تا سوم ماه ژوئیه سال ۲۰۱۷ ادامه داشت. جالب است بدانید که معرفی و عرضه این دارایی دیجیتال در بازار، تنها چند روز پیش از راه‌اندازی و شروع به‌کار صرافی بایننس انجام شد.

بیشتر بخوانید: عرضه اولیه سکه یا کوین (ICO) چیست؟

سقف عرضه BNB حداکثر ۲۰۰ میلیون واحد خواهد بود. در حال حاضر بایننس کوین در رتبه‌بندی ارزهای دیجیتال از لحاظ ارزش بازار در رتبه چهارم قرار گرفته و بیت کوین، اتریوم و تتر به‌ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

BNB را می‌توان با سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و هر ارز دیجیتال دیگری مبادله کرد. علاوه بر این کاربران می‌توانند از بایننس کوین برای انجام معاملات در صرافی بایننس، صرافی غیرمتمرکز بایننس با نام بایننس دکس (Binance DEX) و مشارکت در پروژه‌هایی که بر بستر بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) حضور دارند استفاده کنند. همچنین، کاربرانی که بایننس کوین در اختیار داشته باشند می‌توانند از تخفیف در کارمزد تراکنش صرافی بایننس به‌عنوان نوعی مشوق بهره‌مند شوند.

تاریخچه بایننس کوین

اشاره کردیم که بایننس کوین در ژوئیه ۲۰۱۷ و در رویداد عرضه اولیه کوین معرفی و راه‌اندازی شد؛ اما مانند بسیاری از عرضه اولیه‌های مشابه، بخشی از توکن‌های BNB میان شرکت‌کنندگان مختلف از جمله سرمایه‌گذاران فرشته یا انجل (Angel investors) و تیم مؤسس بایننس تقسیم شد.

در زمان عرضه ۱۰۰ میلیون BNB و هر کوین به مبلغ ۱۵ سنت فروخته شد. بایننس در مجموع توانست حدود ۱۵ میلیون دلار از این عرضه اولیه جمع‌آوری کند.

بایننس کوین چیست؟

از ۱۵ میلیون دلار جمع‌آوری شده، ۳۵ درصد برای ارتقای پلتفرم و سیستم معاملاتی بایننس، ۵۰ درصد برای برندسازی، بازاریابی و آموزش کارکنان جدید و ۱۵ درصد باقی‌مانده نیز به‌عنوان ذخیره‌ای‌ برای مواقع اضطراری یا شرایط غیرمعمول و پیش‌بینی‌نشده در نظر گرفته شد. بایننس پلتفرم صرافی خود را تنها کمی بعد از پایان عرضه اولیه و در اواسط سال ۲۰۱۷ افتتاح کرد.

این صرافی دو سال بعد بلاک چین بومی خود را راه اندازی کرد و آن را بایننس چین (Binance Chain) نامید. با راه‌اندازی بایننس چین، بایننس کوین به ارز بومی این بلاک چین تبدیل شد.

تیم سازنده بایننس کوین

چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao) مشهور به CZ، مؤسس صرافی بایننس و بنیان‌گذار بایننس کوین است. زندگی‌ چانگ‌پنگ ژائو با چالش‌های بی‌شماری روبه‌رو بود. پدرش به‌دلیل تفکرات بورژوازی از کشور تبعید شد و او مجبور بود برای تأمین مخارج خانواده‌اش در هر شرایطی کار کند. هیچ‌‌کس تصور نمی‌کرد ژائوی جوان، روزی بتواند مسیر دنیا را با ایده‌ها و اقداماتش تغییر دهد.

در نهایت باید قبول کنیم شکل‌گیری بایننس مدیون تفکرات خاص و ویژه این مهندس علوم کامپیوتر چینی-کانادایی و هم تیمی‌های او است.

بایننس کوین چیست؟

با اینکه از آغازبه‌کار بایننس مدت‌زمان زیادی نمی‌گذرد، اما اقدامات برجسته توسعه‌دهندگان این مجموعه در راستای ارتقای جایگاه ارزهای دیجیتال، موضوعی غیر‌قابل‌انکار است.

چانگ‌پنگ ژائو در گذشته عضوی از تیم توسعه بلاک چین دات اینفو (Blockchain.info) و همچنین مدیر تکنولوژی صرافی اوکی‌کوین (OkCoin) بوده ‌است. او همچنین پیش از راه‌اندازی صرافی بایننس شرکتی با نام بیجی تک (Bijie Tech) را تأسیس کرد؛ شرکتی که در نقش یک هولدینگ برای بایننس عمل کرده و تمامی بخش‌های این اکوسیستم زیر نظر کارشناسان برجسته‌ای مانند راجر وانگ (Roger Wang)، جیمز هاف‌باوئر (James Hofbauer) اداره می‌شود.

بایننس کوین چگونه کار می‌کند؟

بایننس کوین از دیدگاه کلی شبیه به سایر دارایی‌های دیجیتال موجود در بازار است؛ دارایی‌های دیجیتالی که ارزش آنها نسبت به میزان استفاده و معامله کاربران افزایش یا کاهش می‌یابد.

کاربران می‌توانند BNB را مانند سایر ارزهای دیجیتال در کیف پول‌های سازگار خارج از صرافی‌ها نگهداری کنند و این دارایی را به‌طور مستقیم ارسال و دریافت کنند.

BNB به‌طور کلی با دو بلاک چین بایننس چین و بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) در تعامل است. بایننس اسمارت چین شبکه‌ای است که کاملاً جدا از بایننس چین ساخته شده، اما به موازات این شبکه کار می‌کند. بایننس اسمارت چین ویژگی‌ها و امکانات متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های این شبکه پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است.

هدف از طراحی بایننس اسمارت چین این بود که ضمن حفظ توان عملیاتی بالای بایننس چین، قراردادهای هوشمند نیز وارد این اکوسیستم شوند.

هدف بایننس از ساخت بایننس چین، بهینه‌سازی عملکرد این پلتفرم در انجام معاملات و تراکنش‌ها بود. این مجموعه اندکی بعد، صرافی غیرمتمرکز بایننس (DEX) را در شبکه بایننس مستقر کرد. با آنکه بایننس چین توانسته بود روند معاملات و سرعت تراکنش‌ها را بهبود ببخشد، اما همچنان از نظر پتانسیل موردنیاز توسعه‌دهندگان محدود به‌حساب می‌آمد.

بایننس با افزودن قابلیت‌های بیشتر به اکوسیستم خود، زنجیره هوشمند بایننس یا همان بایننس اسمارت چین را در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرد و دست توسعه‌دهندگان را برای ساخت پروژه‌های بلاک چینی خود در بایننس اسمارت چین بازتر کرد.

برای مثال، بایننس اسمارت چین از پیاده‌سازی و اجرای قرارداد هوشمند پشتیبانی می‌کند، در حالی که بایننس چین چنین امکانی ندارد. علاوه بر این، بایننس اسمارت چین با ماشین مجازی اتریوم (EVM) نیز سازگار است.

استانداردهای توکن‌سازی

در این بخش به استانداردهای شبکه‌های بایننس نگاهی خواهیم داشت و می‌بینیم که این استانداردهای توکن‌سازی چه هستند و اهمیت آنها به‌ چه علت است.

شبکه بایننس چین از استاندارد توکن BEP-2 که مخفف «Binance Chain Evolution Proposal ۲» است میزبانی می‌کند. این استاندارد ترسیم‌کننده چهارچوبی برای توسعه توکن در این شبکه است.

به‌طور کلی توسعه‌دهندگان می‌توانند از این چهارچوب برای ایجاد توکن‌های جدید در بایننس چین استفاده کنند. پایبندی به چارچوب‌های یک استاندارد تضمین می‌کند که هر توکن پس از راه‌اندازی در این قالب، با برنامه‌ها و کیف پول‌های آن هماهنگ باشد و کار کند.

استاندارد توکن در اتریوم ERC-20، در بایننس چین BEP-2 و در بایننس اسمارت چین، BEP-20 است.

توکن‌سوزی BNB

با وجود آنکه ۱۰۰ میلیون بایننس کوین در ICO ارائه شد، اما تعداد توکن‌های در گردش این ارز دیجیتال کمتر از این مقدار است. علت چنین موضوعی این است که هر سه ماه، بایننس یک پنجم سود خود را برای بازخرید و نابودی دائمی یا به‌اصطلاح «سوزاندن» کوین‌های بایننس صرف می‌کند.

بایننس همواره به‌طور منظم رویدادهای سوزاندن را انجام داده است. آخرین رویداد سوزاندن BNB در ژانویه ۲۰۲۳ رخ داد. در این رویداد بایننس در مجموع ۲,۰۶۴,۴۹۴.۲۳ کوین به ارزش بیش از ۵۷۵ میلیون دلار را سوزاند. این بیست‌و‌دومین رویداد توکن‌سوزی بایننس کوین بود.

بایننس تا زمانی که ۱۰۰ میلیون بایننس کوین، یعنی ۵۰ درصد از کل BNB‌های عرضه‌شده را خریداری و نابود کند، به روند توکن‌سوزی ادامه خواهد داد. این عمل تضمین می‌کند که عرضه بایننس کوین محدود باقی می‌ماند و آن را کم‌یاب‌تر و ارزشمندتر می‌کند.

کاربردهای BNB

بایننس به‌عنوان یک توکن کاربردی برای تخفیف در کارمزدهای معاملاتی در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد؛ اما از آن زمان، مرزهای استفاده از بایننس کوین تنها در اکوسیستم بایننس خلاصه نمی‌شود و امکان به‌کارگیری آن در سایر زمینه‌ها نیز ایجاد شده است.

همان‌ طور که در قسمت‌های قبل نیز گفته شد، بایننس کوین ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است. این ارز دیجیتال کاربردهای متعددی دارد. به‌عنوان مثال، از BNB می‌توان برای خرید آنلاین در فروشگاه‌ها استفاده کرد. در عین حال کاربران می‌توانند از BNB برای پرداخت هزینه‌های سفر خود، ایجاد قراردادهای هوشمند، وام‌دادن و موارد دیگر استفاده می‌کنند. جالب است بدانید تا‌به‌حال میلیون‌ها BNB برای چنین مواردی استفاده شده‌اند.

بسیاری از معامله‌گران، بایننس کوین را برای پرداخت کارمزد معاملات خود استفاده می‌کنند. تنها در پلتفرم معاملاتی بایننس، حدود دو میلیون کاربر از بایننس کوین برای پرداخت کارمزدهای معاملاتی خود استفاده کرده‌اند. در مجموع این معاملات، بیش از ۴۰ میلیون BNB در ۱۲۷ میلیارد معامله استفاده‌ شده است.

ارز بومی صرافی‌های بایننس

کاربران می‌توانند از BNB برای پرداخت هزینه‌ها در این پلتفرم استفاده کنند. همچنین در صرافی غیرمتمرکز بایننس، BNB جفت‌ارز کلیدی برای معاملات محسوب می‌شود. بنابراین بایننس کوین به‌عنوان ارز بومی و نیروی محرکه اقتصادی بایننس دکس و شبکه اصلی این مجموعه عمل می‌کند. در حقیقت کمک به اجرای صدها نرم‌افزار کاربردی روی بایننس اسمارت چین، بخش دیگری از قابلیت‌های این ارز دیجیتال به‌ شمار می‌رود. BNB می تواند در طیف گسترده‌ای از برنامه‌های غیرمتمرکز و بازی‌های ارائه‌شده در بایننس چین استفاده شود.

علاوه بر این، بایننس کوین در لیکوئید سواپ بایننس (Binance Liquid Swap) نیز قابل‌استفاده است. همچنین کاربران می‌توانند از BNB برای کمک به نهادهای مردمی و خیریه‌ها استفاده کنند. در حال حاضر بیش از ۳۵۰ دارایی دیجیتال روی بایننس اسمارت چین منتشر شده و میلیون‌ها کاربر نیز در ارتباط با این شبکه هوشمند از BNB استفاده می‌کنند.

بایننس مدعی است کاربران می‌توانند با استفاده از BNB و کارمزد‌های مقرون‌به‌صرفه و در عین حال بهر‌ه‌مندی از سیستم تطبیق سریع معاملاتی، بیش از ۳۵۰ ارز دیجیتال را مبادله کنند.

پرداخت کارمزد

اشاره کردیم که بسیاری از معامله‌گران، از بایننس کوین برای پرداخت کارمزد معاملات خود استفاده می‌کنند؛ اما این مورد را فراموش نکنیم که کاربران در صرافی بایننس می‌توانند با استفاده از سایر دارایی‌های دیجیتالی خود نیز کارمزد معاملات را بپردازند. البته اگر کاربران از BNB برای پرداخت کارمزد‌ها استفاده کنند، مشمول تخفیف‌های ویژه‌ای خواهند شد.

به‌طور کلی در صرافی بایننس، برای هر معامله کارمزدی استاندارد و معادل ۰.۱ درصد در نظر گرفته‌ شده است. البته این میزان کارمزد بسته به حجم معاملات و اندوخته‌های BNB معامله‌‌‌گران متغیر بوده و دارای سطح‌بندی VIP ۱ ،VIP ۰ و سطح‌های دیگر است. کاربران بسته به اینکه سفارش‌گذار (Maker) باشند یا سفارش‌بردار (Taker)، مبالغ متفاوتی را پرداخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: میکر و تیکر در بازار چه کسانی هستند؟

به‌ خاطر داشته باشید که نرخ کارمزد معاملات بر اساس یک برنامه مشخص تعیین می‌شود و می‌توانید کارمزد فعلی معاملات را در وب‌سایت بایننس مشاهده کنید. البته باید توجه داشت این برنامه و نرخ کارمزد‌ها برای پلتفرم معاملاتی فیوچرز یا آتی بایننس، اندکی متفاوت است.

پرداخت هزینه کالا و خدمات

علاوه بر موارد استفاده‌ای مانند پرداخت کارمزد و استفاده در صرافی‌های این پلتفرم، می‌توان از بایننس کوین به‌منظور پرداخت هزینه کالا و خدمات نیز استفاده کرد.

از BNB می‌توان برای پرداخت در سایت‌هایی مانند Crypto.com ،Monetha ،HTC و برای رزرو اقامتگاه‌های مسافرتی در سایت هایی مانند TravelbyBit ،Trip.io ،Travala.com و خرید هدایای مجازی، کارت‌های بازی، قرعه‌کشی و پرداخت هزینه خدمات آنلاین BitTorrent Canva ،Storm و حتی برای دریافت خدمات مالی مانند وام‌گیری از ETHLend یا سرمایه‌گذاری در Moeda استفاده کرد.

سایر کاربردها

بایننس هم‌راستا با پیشبرد قابلیت‌ها و امکانات صرافی خود از پروژه‌ای با نام لانچ‌پد بایننس (Binance Launchpad) در سال ۲۰۱۹ پرده‌برداری کرد. در حقیقت این بستر، محلی برای جذب سرمایه و فروش توکن‌های نوپا بوده و بسیاری از ارزهای دیجیتالی که ما امروزه شاهد آنها هستیم، با حضور در این پروژه به جهان معرفی شده‌اند. توکن بیت‌تورنت (BTT) و Fetch.AI نمونه‌‌هایی از این موارد هستند.

بایننس هر سال از میان پروژه‌هایی که در این لانچ‌پد حضور دارند بهترین‌ها را انتخاب کرده و در آخرین مورد نیز آلفا فاینانس لب (Alpha Finance Lab) به‌عنوان پروژه برتر سال ۲۰۲۱ این پلتفرم برگزیده شد. از آنجا که لانچ‌پد بایننس میزبان ICO‌ها و IEO‌هاست، می‌توان با استفاده از BNB در این رویدادها مهم شرکت کرد و روی این دارایی‌های جدید سرمایه‌گذاری کرد.

کیف پول‌های بایننس کوین

نگهداری و استفاده از BNB چندان سخت به‌ نظر نمی‌رسد. تراست والت (Trust Wallet) در سال ۲۰۱۸ به اکوسیستم بایننس پیوست و اکنون بهترین کیف پول برای نگهداری BNB محسوب می‌شود. تراست والت به‌عنوان کیف پول موبایلی بایننس کوین فعالیت می‌کند. این کیف پول امکان امن و آسانی را برای ذخیره وجوه کاربران در خارج از بایننس فراهم می‌کند.

تراست والت یک کیف پول موبایلی ایمن، منبع‌باز و غیرمتمرکز برای ذخیره بیش از بیست هزار توکن مختلف مبتنی بر اتریوم است و از زمان راه‌اندازی آن در نوامبر ۲۰۱۷ تاکنون مورداستقبال کاربران قرار گرفته است. این شرکت به‌دلیل امنیت بالایی که برای کاربرانش فراهم می‌کند، شهرت فراوانی به‌دست آورده است.

در جدول زیر لیستی از کیف پول‌های مناسب و مطمئن برای نگهداری بایننس کوین را مشاهده می‌کنید:

نامنوعلینک دانلود
تراست والتنرم‌افزاریدانلود
بایننس چین والتنرم‌افزاری/افزونه مرورگردانلود
سیف پالنرم‌افزاریدانلود
لجرسخت‌افزاریفیزیکی
ترزورسخت‌افزاریفیزیکی

آموزش خرید بایننس کوین

با توجه به محبوبیت بایننس کوین، طبیعی است که تعداد زیادی از کاربران به‌دنبال خرید این ارز دیجیتال باشند. خبر خوب این است که BNB در اکثر صرافی‌های ایرانی لیست شده و به‌راحتی می‌توانید این کوین را با ریال خریداری کنید.

بایننس کوین چیست؟

البته مانند همه کوین‌های دیگر، می‌توانید ارز دیجیتال دیگری (مثلاً یک استیبل کوین) را از صرافی ایرانی بخرید و سپس آن را به صرافی خارجی انتقال دهید و تبدیل به بایننس کوین کنید.

اما توجه داشته باشید که اکنون احراز هویت در اکثر صرافی‌های مطرح خارجی الزامی است و کاربران ایرانی از استفاده از آن‌ها منع می‌شوند. همچنین احراز هویت به روش‌های معمول دیگر، یا استفاده از صرافی‌هایی که الزامی برای احراز هویت ندارند هم، ریسک‌های خاص خود را دارد. بنابراین راحت‌ترین و مطمئن‌ترین روش خرید بایننس کوین در حال حاضر خرید آن از صرافی ایرانی است.

قابلیت جدید ارزدیجیتال در پیداکردن همه صرافی‌هایی که از بایننس کوین پشتیبانی می‌کنند به شما کمک می‌کند. این قابلیت همچنین صرافی‌ای که بهترین نرخ خرید و بهترین نرخ فروش بایننس کوین را دارد را به شما نمایش می‌دهد.

برای این کار کافی است به صفحه خرید بایننس کوین بروید، گزینه می‌خواهیم بایننس کوین «بخرم» را انتخاب کنید، و مقدار را تعیین کنید. خواهید دید که صرافی‌ها به‌ترتیب بهترین نرخ خرید برایتان لیست خواهند شد. برای فروش هم کافی است گزینه «بفروشم» را انتخاب کنید و مقدار را تعیین کنید تا فهرست صرافی‌ها را به‌ترتیب بهترین نرخ فروش مشاهده کنید.

با کلیک روی دکمه خرید (و فروش) روبه‌روی نام هر صرافی به صفحه صرافی هدایت خواهید شد. اگر پیش‌تر در صرافی موردنظر احراز هویت نکرده‌اید، ابتدا باید ثبت‌نام کنید و مراحل احراز هویت را طی کنید. اگر در صرافی احراز هویت کرده‌اید، مانعی برای استفاده از صرافی ندارید و می‌توانید به‌راحتی به خریدوفروش بپردازید.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس که بایننس کوین نام دارد را بررسی کنیم و نگاه جامعی به کاربردهای آن داشته باشیم. همان طور که مطالعه کردید، کاربرد اصلی بایننس کوین در ابتدا تنها پرداخت کارمزد و دریافت تخفیف بود؛ اما رفته‌رفته این کاربردها گسترش پیدا کرد.

ارز دیجیتال بومی بایننس هم مانند خود این صرافی، در دنیای ارزهای دیجیتال به موفقیت‌ رسید و جایگاه خوبی پیدا کرد. شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که BNB بتواند در بین همه ارزهای دیجیتال بازار، رتبه چهارم را از لحاظ حجم بازار به خود اختصاص دهد و جایگاهی نزدیک به ارزهایی مانند اتریوم و تتر پیدا کند.

البته مسلم است که شهرت و جایگاه صرافی بایننس هم در این رابطه بی‌تأثیر نبود؛ اما همه موفقیت بایننس کوین را نمی‌توان به این عامل مرتبط دانست. این ارز دیجیتال ویژگی‌های جالب و کاربردهای منحصربه‌فردی هم دارد که در کنار این عامل، موفقیت فعلی آن را رقم زدند.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

3 دیدگاه
امیر اجود
امیر اجود
1 سال و 7 ماه قبل

یه سوال فنی : چطور مقاله ای که 4 ماه پیش منتشر شده دوتا کامنت هاش یکیش مال 2 سال پیش هست یکیش 3 سال پیش؟

جابر
جابر
4 سال و 1 ماه قبل

کد memo رو از کجا بگیریم، هنگام خرید بایننس کوین؟

محمود پیراسته
محمود پیراسته
5 سال و 3 ماه قبل

چاپینگ ژائو یک فرد نمایشی هست