ارز‌ها: ۳۱,۶۹۹
ارزش بازار: ۳.۳۵۳ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۶۰ تومان

چگونه از نوسانگر مهیب برای یافتن سیگنال خرید و فروش استفاده کنیم؟

چگونه از نوسانگر مهیب برای یافتن سیگنال خرید و فروش استفاده کنیم؟

ابزارهای معامله‌گری اندکی در تحلیل تکنیکال وجود دارند که استفاده از آن‌ها به اندازه نوسانگر مهیب (Awesome Oscillator) ساده و کاربردی باشد. این اندیکاتور که توسط بیل ویلیامز، معامله‌گر آمریکایی، ساخته شده و نوسانگر مهیب (به معنی فوق‌العاده نیز هست) نام گرفته، یک شاخص شتاب حرکتی است که تغییر روند‌های ناگهانی را از دست نمی‌دهد.

این اندیکاتور داده‌های خود را بر روی یک هیستوگرام نمایش می‌دهد که مانند هیستوگرام شاخص MACD عمل می‌کند. ساده‌ترین هشدار خرید و فروشی که از سمت این شاخص می‌توان دریافت کرد، به زمانی مربوط می‌شود که شاخص از خط صفر (خنثی) رو به بالا یا پایین عبور می‌کند.

اما این تنها یکی از چندین کاربرد این اندیکاتور است. از جمله کاربردهای دیگر نوسانگر مهیب می‌توان به دنبال کردن شتاب حرکت قیمت بر روی هیستوگرام اشاره کرد که هر تغییر آنی را نمایش می‌دهد.

ابتدا نگاهی به فرمول این شاخص بیاندازیم:

فرمول نوسانگر مهیب

نوسانگر مهیب از تفاضل میان میانگین ساده متحرک با دوره ۳۴ و میانگین ساده متحرک با دوره ۵ تشیل شده که با استفاده از قیمت متوسط (میانگین بالاترین و پایین‌ترین قیمت) محاسبه می‌شود.

این شاخص برای نمودارهای با دوره زمانی هفتگی و روزانه، علی‌الخصوص در بازار ارزهای دیجیتال نتایج مثبتی دارد.

نوسانگر مهیب – نمودار هفتگی

الگوهای بر روی هیستوگرام را می‌توان در دو شکل قابل تفکیک از هم به نام‌های نعلبکی (saucer) و قله‌های دوقلو (Twin Peaks) تقسیم کرد.

الگوی نعلبکی زمانی اتفاق می‌افتد که میله‌های هیستوگرام بر روی خط صفر قرار بگیرند. سیگنال نعلبکی زمانی که سه میله پشت سر هم بر روی عدد صفر به گونه‌‌ای تشکیل شوند که دوتای اولی قرمز (دومی کوچکتر از اولی) و سومین میله به صورت سبز و بزرگتر از میله قبلی شکل گیرد.نوسانگر مهیب - نمودار هفتگی بیت کوین

برای نمونه همانطور که در نمودار هفتگی بیت کوین نیز نشان داده شده، در تاریخ ۱۷ جولای این الگو شروع و در تاریخ ۳۱ با بسته شدن میله سبزرنگ، الگوی نعلبکی سیگنال خرید داد. قیمت بیت کوین در همین زمان از ۳,۲۰۰ دلار شروع شد و طی دوره زمانی ۵ ماهه به ۲۰,۰۰۰ دلار رسید.

الگوی قله دوقلو از دیگر کاربردهای این نوسانگر در نمایش سیگنال خرید است. این الگو زمانی اتفاق می‌افتد که دو قله زیر خط صفر تشکیل شوند و قله دوم ارتفاع کمتری نسبت به قله اول داشته باشد.

نمونه‌ای از وقوع این الگو بر روی نمودار هفتگی بیت کوین به تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸ برمی‌گردد که عملا پایان بازار نزولی را علامت داد. قله قبل از آن نیز در تاریخ ۹ جولای تشکیل شده بود.

همین الگو را می‌توان بالای خط صفر نیز با مفهوم علامتی برای فروش استفاده کرد؛ بطوریکه اگر ارتفاع قله دوم کوتاه‌تر از قله اول باشد، کاهش قدرت خریداران را از آن استنباط کرد.

کاربرد دیگری که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره شد، عبور رو به بالا یا رو به پایین از خط صفر است. در صورتی که عبور رو به بالا اتفاق بیافتد علامتی برای خرید و اگر رو به پایین باشد، علامتی برای فروش است.

در حالیکه این اندیکاتور پایان بازار نزولی را درست پیش‌بینی کرد، در تخمین آغاز روند صعودی سال ۲۰۱۹ نیز موفق عمل کرد و در تاریخ ۲۲ آوریل ۲۰۱۹ با ثبت اولین میله سبز بالای خط صفر، آن را علامت داد.

معامله‌گران می‌توانند از این ابزار تکنیکال برای تایید اینکه بازاری که واردش می‌شوند، خطر ریزش هرچه بیشتر را به همراه نداشته باشد استفاده کنند.

در حالی که گروهی از تریدرها به وجود چندین اندیکاتور بر روی نمودارهایشان و پیچیده‌ کردن کار علاقه دارند، برخی دیگر از آن‌ها روش‌های ساده‌ای مانند نوسانگیر مهیب را ترجیح می‌دهند.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

7 دیدگاه
محمد
محمد
۵ سال قبل

با سلام .طبق این روش چه زمانی برای خرید مناسبه؟

بهراد
بهراد
۵ سال قبل

حالا چرا مهیب ترجمه کردی؟؟؟؟؟؟؟

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۵ سال قبل
پاسخ  بهراد

بهترین معادلی بود که برای Awesome میشد به کار برد !

م. ف
م. ف
۵ سال قبل

این کلمه در انگلیسی به معنی عالی و شگفت انگیزه. البته مهیب و هولناک هم معنی میده ولی در اینجا (البته به نظر من) بهترین معادل براش شگفت انگیز هست نه مهیب

امید
امید
۵ سال قبل

نحوه بدست آوردن نمودارش یکم گنگ بود.خط صفررو هم یکم بیشتر توضیح میدادین.باید بیشتر تحقیق کنم. مرجع کاملی از این روش میتونید معرفی کنید. رفرنس خارجی باشه بهتر

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۵ سال قبل
پاسخ  امید

سلام
همونطور که تو مطلب هم اشاره شده، باید اول قیمت متوسط (Median Price) رو به دست بیارین و تفاضل دو تا میانگین متحرک از این قیمت میشه مقدار AO.
خط صفر هم همون AO‌ای هست که درواقع مقدارش صفره.
این مطلب در واقع چکیده و نکات اصلی منبع هستش

امید
امید
۵ سال قبل

تشکر. بسیار عالی.با توجه به توضیحات شما و رفرنس اصلی و مطالب دیگه ای توی رفرنس بود خیلی کمک کرد. یه پیشنهاد داشتم اینکه اگر مطالبی رفرنس داشتن بزارید که برای بررسی های بیشتر بشه بهشون مراجعه کرد.این یکی که خیلی عالی بود.

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب