یادداشت محمدرضا شرفی: صنعت ماینینگ همچنان در مسیر بیراهه

یادداشت محمدرضا شرفی: صنعت ماینینگ همچنان در مسیر بیراهه

محمدرضا شرفي، رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک‌چین ایران درباره وضعیت این روزهای صعنت استخراج ارزهای دیجیتال یادداشتی نوشته است که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید.

«متاسفانه سیستم عریض و طویل تصمیم‌گیری کشور ما حتی زمانی که حرف آدم به‌حق نیز باشد، امکان نتیجه‌گیری را بسیار دشوار می‌کند. متولیان امر آنقدر متعدد هستند که پیگیری این امر برای رسیدن به نتیجه بسیار سخت است.

مسئولان یک مسیر اشتباه را تدوین می‌کنند، که اصلاح آن غیرممکن مینماید. هیچ کسی هم پاسخگو نیست. مسئولان ما متوجه نیستند که خیلی جاها با این کار معیشت خانوار و منافع ملی‌مان به خطر می‌افتد. گاهی این ما هستیم که در مسابقه سد راه دونده‌های تیم خودمان می‌شویم. متاسفانه در مسابقه استخراج هر لحظه و هر ثانیه اهمیت دارد. طبیعتا این کار در نتیجه اثر می‌گذارد. این شرایطی هست که در حال حاضر وجود دارد.

ما تاکنون بیش از ۵۰ درخواست و پیشنهاد برای اصلاح مسیر قانونی شدن فعالیت کار فعالان داده‌ایم؛ ولی هیچ نهادی پاسخگو نیست. ما از تمام معاونان و شخص رئیس‌جمهوری خواستیم که نظری به شرایط امنیتی در این حوزه داشته باشند؛ ولی متاسفانه هیچ پاسخی ندادند.

این مسیر از اساس اشتباه چیده شده است. مصوبه از اول بد تدوین و تصویب شده است. از آنجا به بعد یک دستورالعمل باز هم اشتباه داشتند. کسانی هستند که تعداد کمی دستگاه داشتند و خیلی ها که اعتقادی به قانون ندارند به فعالیت خود ادامه می‌دهند. آنها در حال فعالیت هستند و هیچ مشکلی برایشان پیش نیامده است.

تعداد افرادی هم که در حال فعالیت زیرزمینی هستند در حال افزایش است. اینها اخطارهایی است که ما قبلا به مسئولان داده‌ایم. این صنعت از ابتدا این‌گونه نبوده است و وقتی مسئولان هیچ پاسخی نمی‌دهند، باعث این روند می‌شود. وقتی یک مسیر سخت می‌شود، چنین نتایجی به بار خواهد آورد. شما اجازه نمی‌دهید که مردم بیایند و در فضای سالم کار کنند.

فقط کسانی در حال حاضر متضرر می‌شوند که می‌خواستند قانونمند کار کنند و کسانی که سودجو هستند در حال حاضر منافع خود را کسب می‌کنند. مثل کسانی که دستگاه‌هایشان را به مردم فروخته‌اند و هنوز به این کار ادامه می‌دهند و سود می‌کنند و هیچ کسی هم کاری به آنها ندارد و مصرف کننده به جرم قاچاق کالا، حبس و جریمه میشود. اینها اگر منافع یک‌سری آدم خاص نیست، پس چیست؟

در حال حاضر ما با آگهی هتلینگ دستگاه‌ها که با مجوز یا بدون مجوز اقدام به این کار می‌کنند، مواجهیم. مشخص نیست با وجودی که فعالان این صنعت هنوز هیچ مجوزی دریافت نکرده‌اند آن مجوزها چگونه صادر می‌شود؟ مگر می‌شود یک کشور ۱۰ قانون داشته باشد؟ مگر یک نظام و یک حاکمیت نداریم؟ چرا هر کسی که رابطه داشت می‌تواند کار کند و هر کسی ندارد، نمی‌تواند؟

افرادی از مناطق ویژه مجوز گرفته‌اند و دستگاه وارد می‌کنند و کسانی که در داخل کشور می‌خواهند دستگاه بیاورند، هیچ راهی برای ثبت سفارش ندارند و همه راه‌ها بسته است. چرا در کشور ما چند قانون و چند مسیر متفاوت وجود دارد؟ اسم آن هم یک کشور است. مردم ما و منافع ملی ما در داخل کشور است نه در مناطق ویژه و آزاد.

در هتلینگ صاحب فارم سرمایه مردم را می‌برد و رانت ایجاد می‌شود. چرا یک فرد می‌تواند فعالیت کند؛ ولی دیگران نمی‌توانند؟ این رانت و رقابت ناسالم است. در هتلینگ به مردم دستگاه می‌فروشند و برای آنها نگهداری می‌کنند و در قبال آن پول می‌گیرند. سود اصلی به جیب فروشندگان دستگاه می‌رود.

تمام ریسک سرمایه‌گذاری مال کسی است که دستگاه را خریداری کرده است. در حال حاضر شاید برای صاحب دستگاه این کار سودده باشد؛ ولی دو ماه دیگر که سختی شبکه بالا می‌رود برای او زیان‌ده می‌شود و حتی از خیر دستگاهش می‌گذرد. دستگاه او هم برای آن کسی می‌ماند که هتلینگ می‌کرده و همه هزینه‌ها با صاحب دستگاه است. صاحبان فارم هم از فروش دستگاه سود می‌کنند و هم اجاره نگهداری می‌گیرند تنها به این بهانه که مجوز دارند و هیچ کس نمی‌تواند با آنها رقابت کند.

این همان فضای رانتی است که پیش از این ما آن را به مسئولان گوشزد کرده بودیم. با بدعتی نوین در قیمت حامل‌های انرژی مواجهیم و این را میگوییم و تاکید داریم که افراد تابع قانون با سرمایه هایشان از ایران می‌روند و کسانی ادامه خواهند داد که خارج از مسیر قانون فعالیت میکنند.

دولت نه تنها منافعی از این شرایط کسب نخواهد کرد (هیچ گونه فعالیت قانونی با قیمتهای مصوب دولت امکانپذیر نیست) بلکه هزینه های بسیاری به بیت المال بابت نظارت بر فعالیتهای غیر مجاز تحمیل میگردد. شرایط موجود مسبب گسترش فساد و رانت و رشوه میگردد. این دلایل ماست که این صنعت می‌جنگد تا شاید بین آن و دیگر صنایع، برابری ایجاد شود. تنها خواسته این صنعت عدالت است.»

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

10 دیدگاه
مینا حسینی
مینا حسینی
4 سال قبل

سلام. اخلاق رسانه ای حکم می کنه اگر مطلبی رو از سایتی برمی دارید با ذکر منبع کار کنید. بنده این یادداشت رو خودم با جناب شرفی تنظیم کردم. لطفا منبع این یادداشت را ذکر کنید.

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
4 سال قبل

سلام. این مطلب رو مستقیما خبرنگار به ما داده از طرف شخص آقای شرفی. ما از اینکه در وب سایت دیگه ای بوده اطلاعی نداریم.

ابی
ابی
4 سال قبل

مشکل ایران ما اینه که هر ارگانی برای خودش یه دولته هر کس تو این مملکت شده رئیس و برای بقیه تصمیم میگیره وزارت فناوری و اطلاعات یه جور حرف میزنه ، وزارت نیرو یه جور ، مجلسمون یه جور ، تا این سیستم قانون گذاری هست بهتر از این نمیشه نه تنها این صنعت بلکه صنایع دیگه هم رو به فنا هستند توی ایران فاتحه صنعت خونده شده س

MC Morgan
MC Morgan
4 سال قبل

شتر را گفتند : چرا گردنت كجه ؟ گفت : كجام راسته ! چه زمانی دست به کاری زدند که خیر بوده که این دومی باشد؟ ما را به خیر آن‌ها امیدی نیست، شر مرسانند.

علی حسینی
علی حسینی
4 سال قبل

وضعیت امروز ماینیک همون بلایی بود که سر isp ها در سال هشتاد و هشت آوردند .نزدیک به هزار شرکت رو ورشکست کرد و امتیاز ای دی اس ال رو به هیجده شرکت خاص داد.متاسفانه سیاسیون و مدیران دولتی درک صحیحی از شرایط ندارند و‌تنها سر مایه های این مرز و بوم رو هدر می‌دهند .به امید روزی که مدیران کارامد در راس باشند نه سیاسیون .

مهندس ماینینگ
مهندس ماینینگ
4 سال قبل

فارم های زیادی با عایق صدا درست شدن و با برق پشت کنتوری یا رشوه دادن به مامور برق دارن خوش و خرم کارشون رو انجام میدن. حتی افرادی هستند علنا نیروگاه گازی به راه انداختن و هیچ کسی بهشون کاری نداره! چرا؟ اطرافیان سیر باشن همه چی حله. دولت با تدوین نکردن بحث ماینینگ فقط راه های زیر زمینی رو افزایش داده. البته در کارهای دیگه هم میبینیم دولت بی تدبیری شدیدی رو اتخاذ کرده مثل بخش کشاورزی . شاید دولت قید مملکت رو زده و منتظر این ساله باقی مانده از عمرش بگذره و برن کنار و جالب اینکه هیچ کسی در آینده مسئولان فعلی دولت رو مواخذه نمیکنه و آقایان در آینده میشوند کارشناس که چرا مثلا در این دوره صنعت ماینینگ تشکیل نشد!؟ متاسفانه سختی شبکه بیت کوین روز به روز بیشتر میشه و فعالان صنعت ماینینگ ناامید تر از گذشته میشوند. متاسفانه خیلی ها دارند راهی گرجستان و قزاقستان میشوند آن وقت میگن چرا فرار مغزها رخ میده!! فعالان ماینینگ تحمل لگد و ناسزاهای شما مسئولین رو ندارن . ای کاش چینی بودم نه ایرانی

احمد
احمد
4 سال قبل

داری زیادی خیال بافی می کنی !! تو شهر ما سه مورد این طوری بود ! مامورا طوری ریختن گرفتنشون که انگار مواد گرفتن ازشون !!! فکر کردی می زارن به همین راحتی ها مردم پول در بیارن؟

آقای کریپتو
آقای کریپتو
4 سال قبل

با جناب آقای شرفی نزدیک به یک ساله در ارتباط هستم و کامل متوجه دوندگی ایشون برای ساماندهی و توجیه مسئولان در خصوص شفاف سازی مساله ماینینگ در ایران هستند و خودم هم شخصا در خیلی از ارگان ها و نهاد ها درخواست کتبی، اینترنتی و ... دادم و یا به راحتی توسط یک فرد بدون دانش فنی رد شده یا حدود 3 ماهه نوشته در حال بررسی توسط کارشناس ستاد. از دید بنده با این نوع سیستمی که مسئولان در پیش گرفتند، بهترین گزینه ماینینگ به صورت زیر زمینی با روش های خنک سازی و صدا گیری اعم از روغن و ... هست.

Afshinashire
Afshinashire
4 سال قبل

سلام خوبید پس ببخشید بنظر شما قیمت بیت کویین چی میشه تا سال 2021 ایا افزایش پیدا میکنه

فرهاد
فرهاد
4 سال قبل
پاسخ  Afshinashire

اگه کسی از آینده خبر داشت به نظرتون به شما میگفت؟