ارز‌ها: ۳۲,۲۶۴
ارزش بازار: ۳.۳۰۳ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۶,۷۰۲ تومان

طرح پیشنهادی ناسا برای مدیریت ترافیک هوایی با بلاک چین

طرح پیشنهادی ناسا برای مدیریت ترافیک هوایی با بلاک چین

طبق اعلام وب سایت رسمی اداره کل ملی هوانوردی و فضا ایالات متحده آمریکا (ناسا) در تاریخ ۱۰ ژانویه (مورخ ۲۰ دی ماه ۱۳۹۷)، این سازمان پیشنهاد ایجاد یک بلاک چین برای مدیریت ترافیک هوایی را مطرح کرده است.

سیستم پیشنهاد شده از سوی ناسا از یک بلاک چین متن باز برای فراهم آوردن امکان ارتباط ناشناس، خصوصی، و امن با خدمات ترافیک هوایی استفاده می کند. در این سند نوشته شده است:

از قابلیت های این چهارچوب صدور گواهی نامه، پشتیبانی از قرارداد هوشمند، و کانال های ارتباطی با پهنای باند بالاتر برای اطلاعات خصوصی است که احتمالا در برقراری ارتباط ایمن میان هواپیماهای خاص و اشخاص مجاز بخصوصی استقاده خواهند شد.

بنابر گزارش های موجود، نمونه اولیه مهندسی این سیستم از هایپرلجر فابریک (Hyperledger Fabric) استفاده کرده و نشان داده است که چنین زیرساختی می تواند به سرعت گسترش و از لحاظ اقتصادی ادامه پیدا کند.

در ماه دسامبر سال گذشته، هایپرلجر که به عنوان یک پروژه متن باز که توسط بنیاد لینوکس ایجاد شده و هدف از ساخت آن حمایت از توسعه دفاتر کل توزیع شده مبتنی بر بلاک چین بود، ۱۲ عضو جدید از جمله شرکت های بزرگی نظیر علی بابا کلاود، سیتی گروپ، دویچه تلکوم را به لیست خود اضافه کرد.

طرح پیشنهادی ناسا برای مدیریت ترافیک هوایی با بلاک چین

طبق سند مذکور، سامانه ناوبری نظارتی ADS-B (که تا سال ۲۰۲۰ اجرای آن اجباری خواهد شد) نسبت به third-party spoofing یا تقلب شخص ثالث آسیب پذیر است، زیرا موقعیت هواپیماها را به صورت عمومی اعلام می کند. طبق توضیح پژوهشگران، این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که موقیت هواپیماها به صورت جعلی گزارش داده شود.

پژوهشگران متذکر شده اند که استفاده از رمزنگاری برای رفع مشکلات حریم خصوصی و حملات جعل (spoofing) پیشنهاد شده است. علاوه بر آن، در پیشنهاد مذکور در مورد سختی چنین راه حل هایی توضیح داده شده است:

یک مشکل قابل توجه در بسیاری از طرح های PKI (زیرساخت کلید خصوصی)، سختی اجرای چهارچوب کلید خصوصی به شیوه ای است که بتواند توسط یک هواپیما در پرواز استفاده بشود.

با توجه به این پیشنهاد، راه های سازمانی مبتنی بر بلاک چین می توانند یک PKI کابردی برای هواپیما باشند. در این سند نوشته شده است:

یکی از ویژگی های مثبت این طرح های مبتنی بر بلاک چین، امکان ایجاد زیرساخت کلید خصوصی است که در آن هیچ الزامی برای وابستگی کاربر نهایی به یک سازمان واحد و یا اتصال به یک پروتکل سرور/کلاینت واحد وجود ندارد.

در این نسخه اولیه، مرجع صدور گواهی دیجیتال هایپرلجر فابریک برای ثبت نام اشخاص، صدور، تمدید یا لغو گواهی ثبت نام به کار گرفته می شود. براساس مقاله ارائه شده، چنین سیستمی «سیستم های مبتنی بر ADS-B را قادر به تحقق یا ارتقا سطح امنیت و حریم خصوصی موجود در سیستم ملی حریم هوایی (NAS) می سازد.»

طرح پیشنهادی ناسا برای مدیریت ترافیک هوایی با بلاک چین

کوین تلگراف پیش از این در آگوست ۲۰۱۸ گزارشی مبنی بر حمایت ناسا از یک برنامه تحقیقاتی مرتبط با بلاک چین منتشر کرده بود. بر اساس این گزارش، ناسا اولین قدم های خود در راستای اتخاذ فناوری بلاک چین را در سال ۲۰۱۸ برداشته بود. اداره کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا)، یک کمک هزینه ۳۳۰ هزار دلاری را به توسعه یک فضاپیمای خودگردان اختصاص داده بود که می‌توانست با استفاده از بلاک چین و بدون دخالت انسان فعالیت کند.

همچنین در ماه دسامبر سال قبل، شرکت فناوری بلاک چین بلاک استریم اعلام کرد که خدمات ماهواره‌ای خود را گسترش داده و بواسطه این اقدام امکان ارسال تراکنش‌های بلاک چین بیت کوین به نقاط اصلی کره زمین ممکن شده است.

منبع: cointelegraph
ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب