ارز‌ها: ۳۱,۶۹۹
ارزش بازار: ۳.۳۲۳ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۵۳ تومان

آنچه در رویداد «ماینینگ خوب، بد، زشت» گذشت

آنچه در رویداد «ماینینگ خوب، بد، زشت» گذشت

رویداد «ماینینگ خوب، بد، زشت» روز گذشته (سه‌شنبه ۴ تیر) در دانشگاه امیرکبیر به میزبانی راه پرداخت برگزار شد تا جنبه‌های مختلف این صنعت از نظر فعالین، موافقان و مخالفان صنعت استخراج ارزهای دیجیتال در ایران مورد بررسی قرار گیرد. این رویداد با محوریت پاسخ به این سوال که آیا ماینینگ در نهایت به نفع ایران است یا نه، برگزار شد.

برگزاری این رویداد در بحبوحه موضوع داغ ماینینگ، افزایش قیمت بیت کوین و برخوردهای قانونی با این مسئله در سطح کشور، بستری را برای منتقدان و مدافعان این صنعت فراهم آورد تا به دفاع از مواضع خود بپردازند. در حالی که موضع موافقان بیشتر بر روی استفاده از ماینینگ برای منافع اقتصادی همراستا با منافع ملی متمرکز بود، مخالفان به کمبود برق در شرایط فعلی و تخصیص یارانه به این صنعت ایراد گرفتند. هرچند که عدم وجود قوانین مشخص و نبود قانون‌گذاری در این حوزه، دغدغه مشترکی بود که از سوی هر دو طرف اعلام شد.

ماینینگ در ایران وضعیت بغرنجی پیدا کرده است

مسعود زمانی، مدیر دفتر سیستم‌ها و روش‌های هلدینگ فناپ، با مورد بررسی قرار دادن هزینه نهایی انرژی در کشورهای مختلف و تاکید بر روی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی، حرکت ماینرها به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و سرمایه‌گذاری بر روی آن را مفید دانست.

محمدرضا جمالی

محمدرضا جمالی

محمدرضا جمالی، مدیر نبض‌افزار، با گلایه از نبود قانون‌گذاری در این حوزه، به پرداخت یارانه انرژی توسط دولت اشاره کرده و از توجیه نداشتن ماینینگ در شرایط اقتصادی فعلی گفت.

محمدجواد صمدی راد

محمدجواد صمدی راد

در ادامه محمدجواد صمدی راد، معاون فنی ققنوس، با اشاره به اینکه در بین تمامی سازوکارهای اجماعی که امتحان خود را پس داده‌اند اثبات کار یا PoW بهترین آن‌ها بوده، هزینه کردن برای ماینینگ را در واقع هزینه برای ایجاد اعتماد و استفاده از این بستر دانست. او در ادامه با طرح اینکه رفتارهای هیجانی به جنبه بد صنعت ماینینگ تبدیل شده‌اند، ماینینگ خانگی را یک آفت دانست.

سهیل نیکزاد

سهیل نیکزاد

در ادامه سهیل نیکزاد، از فعالان بیت کوین، با شرح وضعیت استخراج در کشور گرجستان، از تخصیص یارانه دولتی به صنایع دیگر انتقاد کرد و صنعت ماینینگ را به عنوان روشی برای فروش انرژی به خارج از کشور خواند.

نیکزاد با تشبیه وضعیت فعلی ماینینگ در ایران به «خانه‌ای بر روی آب»، دیدگاه متفاوتی نسبت به بیت کوین ارائه داد و استفاده از آن را به عنوان یک «خازن» در شبکه برق مطرح کرد که به عقیده‌ او می‌تواند حتی برای شبکه برق مفید نیز باشد.

محمدعلی اخایی

محمدعلی اخایی

محمدعلی اخایی از اساتید برق دانشگاه تهران نیز در ادامه سخنرانی‌ها به پتانسیل ذخایر گازی از جمله مخازن مشترک ایران و قطر اشاره کرد که می‌توان با اتخاذ رویکردی مناسب، از آن‌ها در جهت استخراج ارزهای دیجیتال و درآمدزایی استفاده کرد.

فرخ امینی‌فر

فرخ امینی‌فر

فرخ امینی‌فر، مدیر گروه برق قدرت دانشگاه تهران نیز به امکان واگذاری این صنعت به بخش خصوصی اشاره کرد و وارد کردن توانیر و دولت را به این مقوله زمینه بروز مشکلات بیشتر دانست.

یکی از نکات مطرح شده در این سخنرانی‌ها اشاره به میزان تلفات شبکه برقی کشور بود که به گفته موافقان، شرکت توانیر به جای حل این موضوع به راه‌حل ساده‌‎تر یعنی جمع‌آوری ماینرها بسنده کرده است.

در پنل گفتگو نیز با اضافه شدن امید علوی که به صورت مستقیم با این صنعت در ارتباط است و محمدجعفر نعناکار به عنوان مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات، گفتگوها دنبال شد.

امید علوی

امید علوی

امید علوی با اشاره به اینکه هزینه‌های پنهان زیادی برای رسیدن دستگاه‌های ماینر به داخل کشور باید پرداخت شود، نبود قانون‌گذاری را از این جهت که دولت نمی‌تواند از ماینرها مالیاتی دریافت کند، به ضرر دولت و هم استخراج‌کنندگان دانست.

محمدجعفر نعناکار

محمدجعفر نعناکار

محمدجعفر نعناکار نیز با تشبیه فضای حاضر به یک وضعیت «گل‌ آلود» صبر کردن را راه‌حلی برای مشکلات فعلی این صنعت عنوان کرد تا نهادهای مربوط فرصت کافی برای رگولاتوری را پیدا کنند. او در ادامه نبود درکی صحیح و جامع از این پدیده در بخش دولتی را یکی از عوامل کندی فرایند قانون‌گذاری دانست.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

12 دیدگاه
دادرس
دادرس
۵ سال قبل

دولت میتونه فارمهایی ایجاد کنه و ظرفیت این فارمهارو واگذار کنه به افراد در برابر دریافت هزینه برق و اجاره
طبیعتا هزینه برق باید معقول باشه
مساله اینه که مسئولان دولتی بخصوص نیرو توان و خلاقیت لازم برای حل مساله رو ندارن یعنی باید کنار گذاشته بشن و راه برای افراد شایسته باز بشه
همه جای دنیا همین است اگر مدیری توان مدیریت نداشته باشه با مدیران متخصص جایگزین میشه در کشور ما این مسئولان فقط چسبیدن به صندلی رو خوب بلد هستن اطلاعاتشون آپدیت نمیشه همگی متعلق به دوران قبل از ارتباطات هستن طبیعیه بهترین راهکار این افراد آسانترین برای خودشان است مثل برق صادراتی یا قطع انشعاب!

ali
ali
۵ سال قبل

خیلی از مردم کشور حقوق زیر ۱ میلیون تومان دارن!
من حساب کردم اگه کسی ۳۰ میلیون داشته باشه ، ۱ دستگاه S11 و ۱ توربین بادی خانگی بگیره
در حال حاظر با قیمت 12400$ ماهانه ۲.۵ میلیون تومان درآمد خالص کسب میکنه!‌!‌!
به برق کشور هم آسیبی نمیرسه !‌!‌!‌

علی
علی
۵ سال قبل
پاسخ  ali

میشه لطفا قیمت توربین بادی 2کیلوواتی و لینک فروشنده شو بزاری

ali
ali
۵ سال قبل
پاسخ  علی

هش ریت ماینر S11 در دو حالت به ترتیب 17.5TH/s و 20.5TH/s است. توان مصرفی در این دو حالت به ترتیب وات 1435 وات و 1530 وات است.
از دیجی کالا میشه تهیه کرد توربین بادی 1500 وات !!

مریم
مریم
۵ سال قبل

درمورد تبریز ، هیچ حرفی زده نشد ؟
ترکوندن بابا، الان اطراف تبریز همه ی سوله ها فن های بزرگ آبی رنگ دارن
که نشانه ی فارم هست
حالا برق دزدی هم بماند

دادرس
دادرس
۵ سال قبل
پاسخ  مریم

آخرین حرف در مورد تبریز قطع برق مراکز ماینینگ هست! برق سه فارم رو در شهرک شهید مدنی قطع کردن و احتمالا دنبال بقیه هم هستن
مصرف انرژی ماینینگ در تبریز بهیج وجه بحرانی نیست با بررسی مصرف سالهای پیشین خیلی راحت میشه به این موضوع پی برد بیشتر از ۷۰ مشترک یک مگاواتی در تبریز وجود دارن صنایعی مثل چاپخانه های شیمیایی پارچه که حاصلی جز تخریب محیط زیست چه از طریق مصرف برق چه از طریق آلودگی محیط و غیر استاندارد بودن تجهیزات نداشتن!
ما بیش از ۱۵ سال هست در کشور کمبود برق داریم امسال بهانه ای افتاده بدست اهل نیرو که کم کاری خودشون رو ماله کشی کنن و فعلا بیتکوین رو هدف گرفتن
مدیران نیرو اگر توان تامین انرژی در کشوری مثل ایران رو که صدها برابر گرجستان دارای پتانسیل هست رو ندارن بهتره استعفا بدن و از صندلی بلند بشن جاشون رو بدن به نیروهای جوان و خلاق تا این مسائل حل بشه

عبدالله
عبدالله
۵ سال قبل
پاسخ  مریم

شما موافق ماینینگ هستید یا مخالف؟
اگر برق با قیمت صادراتی که ظاهراً راست یا دروغ میگن یازده سنت هست به ماینر ها داده بشه عملا فرصت ارز آوری برای ایران از دست میره ، چون ماینر ها به کشور های همسایه که برق با قیمت ۳ سنت هست مهاجرت میکنند و با خیال راحت بدون دغدغه بی قانونی و قاچاق ماینر مشغول فعالیت میشن

علی
علی
۵ سال قبل
پاسخ  عبدالله

میشه بفرمایید ارزآوری ماینینگ برای کشور دقیقا چگونه ایجاد میشود ؟ نگو که بیت کوینتو قراره بعدا بفروشی دلارشو با نرخ دولتی وارد سیستم مالی مملکت کنی و درراه آبادی و رفاه مردم سرمایه گذاری کنی !!!!!

دادرس
دادرس
۵ سال قبل
پاسخ  علی

دوست عزیز جبر خطی نیست که متوجه قضیه نشی
بیت کوین کالاست و اتفاقا یک کالای صادراتی مثل کفش!

علی
علی
۵ سال قبل
پاسخ  دادرس

شازده ! معلومه خیلی خوندن ریاضی بهت فشار میاورده !!! ( اگه هنوز محصلی سریع رشته ات رو عوض کن )
اینکه شما ماینرت رو بزنی به برق یارانه ای ، بدون هیچ گردش کاری و مالی در داخل ( که موجب بشه تو زنجیره اش لااقل برای چند ایرانی کار ایجاد بشه ) ، فقط حساب شخصی شما که ازقضا خارج از چرخه دارایی کلی مملکت هم است ، شارژ بشه ، دقیقا مثل تولید کفش میمونه ؟؟؟؟؟!!!!!!!

دادرس
دادرس
۵ سال قبل
پاسخ  علی

عزیز دل
اون چیزی که لازم بود رو من گفتم و بیشتر از این کاری از دستم برنمیاد
شاید واقعا درکش سخته کسی چه میدونه!

رهام سروش
رهام سروش
۵ سال قبل

حرف حق امید علوی زد به نظرم که هیچکی تا زمانی که خودش وارد ماینینگ صنعتی نشه نمی بینه چقدر هزینه های جانبی داره. در ضمن اگر اون دوستمون می گن از نظر اخلاقی درست نیست یه سوال دار. از نظر اخلاقی درسته این همه بیکار تو کشور آلان؟ از مظر اخلاقی درسته سطح درآمد و زندگی مردم انقدر پایینه؟

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب