چارلی لی، خالق لایت کوین: حوزه NFT مثل ICO ها در سال ۲۰۱۷ است

چارلی لی، خالق لایت کوین: حوزه NFT مثل ICO ها در سال ۲۰۱۷ است

چارلی لی، خالق لایت کوین، در توییت اخیر خود ضمن اشاره به شباهت‌های میان توکن‌های غیرمثلی و عرضه‌های اولیه سکه در اواخر سال ۲۰۱۷ که رسوایی بار آوردند، نوشت که تعداد کمی از این توکن‌ها ارزش دارند و اغلب آنها از بین می‌روند.

به گزارش کریپتواسلیت، به نظر می‌رسد که چارلی لی (Charlie Lee)، بنیان‌گذار لایت کوین، علاقه‌ای به NFTها، بخش فرعیِ در حال رشد از حوزه ارزهای دیجیتال که در گذشته رشدی بی‌سروصدا داشت، اما در ماه‌های اخیر با ارزش ۳٫۴۴ میلیارد دلاری خود به مرز انفجار رسیده است نداشته باشد.

چارلی لی در توییتر توضیح داد که چرا طرفدار این حوزه نوظهور نیست. او در تاریخ ۲ مارس (۱۲ اسفند) در توییتر نوشت:

من تشابهات زیادی بین NFT‌ها در سال ۲۰۲۱، ICO‌ها در سال ۲۰۱۷ و آلت کوین‌ها در سال ۲۰۱۳ مشاهده می‌کنم. ویژگی‌های مشابه آن‌ها:

ساخت یک نمونه جدید بدون هیچ مانعی صورت می‌گیرد.
درک کردن و توضیح دادن آن ساده است.
بسیاری از افراد جدید را به حوزه ارزهای دیجیتال می‌کشاند.
قیمت بالا و پامپ‌های قیمتی منجر به هایپ و ترس از عقب افتادن (FOMO) می‌شود.
تعداد کمی از آن‌ها باقی می‌مانند و ارزش دارند و اغلب آن‌ها از بین می‌روند.

بازار فرعی NFT‌ها در ماه‌های گذشته رشد فوق‌العاده‌ای را تجربه کرده است. حوزه‌ای که ارزش کل آن در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) پایین‌تر از ۳۰۰ میلیون دلار بود، در سال ۲۰۲۰ به بیش از یک میلیارد دلار رسید و ارزش فعلی آن ۳٫۴ میلیارد دلار است. حجم معاملات NFT‌ها نیز گسترش پیدا کرده است.  

بر اساس اطلاعات دی‌اپ‌رادار (Dappradar)، میانگین حجم معاملات در ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) زیر ۳۰٬۰۰۰ دلار بود. این در حالی است که اکنون این عدد تنها در یک روز به ده‌ها میلیون دلار می‌رسد. حجم معاملات بالای پلتفرم‌های NFT‌ هم کمی برای آنها دردسر ایجاد کرده است. چندین پلتفرم نظیر کریپتوپانکس (CryptoPunks)، ان‌بی‌ای تاپ‌شات (NBA Top Shots) و اوپن‌سی (OpenSea) فروش یک میلیون دلاری برای هر NFT را در سال ۲۰۲۱ تجربه کرده‌اند. مسئله‌ای که انتقادات متعددی را در پی داشته است.

این انتقادها چندان هم بیراه نیستند. یک سرمایه‌گذار ناشناس ارزهای دیجیتال با نام مستعار دیفای تد (DeFi Ted) که مشاور پروژه بیمه‌ای با نام کاور پروتکل (Cover Protocol) نیز هست تجربه‌های خود را درباره ان‌بی‌ای تاپ‌شات در توییتر منتشر کرده است. او در این توییت به مشکلاتی که در روند برداشت پولش به آنها مواجه شد اشاره می‌کند و می‌نویسد:

در اینجا تجربه دردناک من با «Dapper labs» آمده است. هیچ چیز پنهانی وجود ندارد. من مسئولیت هر نوع انتقادی را بر عهده می‌گیرم.

دیفای تد در توییتر مدعی شد که پلتفرم تاپ‌شات (Top Shots) پاسخی به درخواست برداشت از حساب او نداده است. این موضوع توانایی پرداخت بدهی این پروژه را زیر سؤال می‌برد.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

6 دیدگاه
داود
داود
3 سال و 1 ماه قبل

هر دم از این باغ بری میرسد

حمید
حمید
3 سال و 1 ماه قبل

ببخشید NFT چیه؟

محمد
محمد
3 سال و 1 ماه قبل

به نظر میاد از دست کلاه برداری در nftها باید به کریپتو ها پناه برد

حسین
حسین
3 سال و 1 ماه قبل

این انتقادات بیشتر از سر طمع اون هاست تا دلسوزی

Reza
Reza
3 سال و 1 ماه قبل

پس از چه طریقی میتونیم مناسبترین رو انتخاب کنیم!؟

امین
امین
3 سال و 1 ماه قبل

دقیقا درست گفته
به نظرم چندتا دونه درشتایی که توسعه فعالی داشته باشن باقی می مونن و تو حوزه های تخصصی مثل گیم, دیجیتال آرت و موسیقی رشد میکنن