جیپی مورگان: بلاک چین تاثیر محدودی در سیستمهای پرداخت دارد
بر اساس گزارش بلومبرگ در تاریخ ۲۹ ژانویه (۹ بهمن)، متخصصین شرکت مالی بزرگ جی پی مورگان بر این باورند که فناوری بلاک چین میتواند برای بانکها و سیستم پرداختی سودمند باشد.
جویس چنگ، رییس تحقیقات بین الملل جی پی مورگان، اظهار داشت که «قرار نیست فناوری بلاک چین سیستم پرداختی جهان را از نو بسازد، بلکه تنها پیشرفت های کمی را برای آن به همراه خواهد داشت. سه الی پنج سال دیگر مانده است تا شاهد تاثیر قابل توجه بلاک چین باشیم، و این تاثیر بیشتر بر حوزه مالی و معاملات تجاری اعمال خواهد شد.»
وی در گزارش اخیر خود عنوان کرده است که کاربردهای بلاک چین در بخش معاملات – امورمالی رایج ترند، زیرا کارایی این بخشها احتمالا با دیجیتالی شدن، بیشتر می شود. در حالی که ارزهای دیجیتال توجه بیشتری را به سوی خود جلب کرده اند، فناوری دفتر کل توزیع شده -تکنولوژی پایه ارزهای دیجیتال- از اهمیت بالاتری برخوردار است.
چنگ در گزارش خود به شبکه اطلاعات بین بانکی که ۱۵۷ بانک از سرتاسر جهان عضو آن هستند، اشاره کرده است. این شبکه توسط جی پی مورگان بر روی پلتفرم مبتنی بر اتریوم کواروم (Quorum)، توسعه یافته است. هدف این سازمان، رفع چالش به اشتراک گذاری اطلاعات میان بانک ها و تسریع تراکنش هاست.
بر اساس این گزارش، بانک های اسپانیایی از جمله BBVA و Santander در استفاده از بلاک چین پیشرو بوده اند. در ماه دسامبر، بانک BBVA نزدیک به ۱۵۰ میلیون یورو وام را از طریق فناوری بلاکچین به شرکت خودروسازی پورشه ارائه کرد. در آپریل ۲۰۱۸، بانک BBVA ادعا کرد اولین بانک جهانی بوده که فرایند اهدای وام را به طور کامل از طریق بلاک چین تکمیل کرده است.
هر دو بانک به انجمن بین المللی اتحادیه اروپا برای برنامه های معتبر بلاک چینی (IATBA) ملحق شده اند. بر اساس گزارش های موجود، این دو بانک جزو ۵ بانک برتری بودند که به این انجمن دعوت شدند.
در حالی که استفاده از بلاک چین در خدمات مالی خاصی گسترش پیدا کرده، چنگ ۴ چالش کلی را برای این تکنولوژی عنوان کرده است: مقیاس پذیری، یکپارچگی، بهره وری هزینه و مقررات.
در ابتدای ماه جاری، گروهی از محققین در دانشگاه های برتر آمریکا، راه اندازی یک «شبکه پرداختی غیر متمرکز و مقیاس پذیر در سطح جهانی» را اعلام کردند. محققان دانشگاه فنی ماساچوست، استنفورد و کالیفرنیا با حمایت مالی بنیاد غیرانتفاعی تحقیقات فناوری های توزیع شده در سوئیس (DTR)، مشغول توسعه یک ارز دیجیتال به نام «Unit-e» هستند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.