اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول: بیت کوین مثل طلاست

اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول: بیت کوین مثل طلاست

راگورام راجان (Raghuram Rajan)، اقتصاددان ارشد پیشین صندوق بین‌المللی پول می‌گوید که با ملحق‌شدن بانک‌های مرکزی به روند پذیرش ارزهای دیجیتال، ارزهای نوپدیدی همچون بیت کوین و لیبرا می‌توانند ایفاگر نقش‌هایی مهم‌تر در نظام مالی باشند.

به گزارش دیلی هودل، راجان در مصاحبه با ارژون کرپال (Arjhun Kharpal)، مجری برنامه تلویزیونی Beyond the Valley گفته است که همزمان با موج فزاینده ورود بانک‌های مرکزی به قلمرو ارزهای دیجیتال، بیت کوین و لیبرا می‌توانند در آینده نظام‌ مالی، کارکردهای متفاوتی را از خود به نمایش بگذارند.

راجان می‌گوید:

فکر می‌کنم مهم‌ترین نکته این است که آنچه ارزهای خصوصی انجام می‌دهند، متفاوت با کارکرد بیت کوین است. احتمال دارد بیت کوین بتواند با مطرح‌کردن خود به‌عنوان یک ابزار ذخیره ارزش برتر یا یک دارایی سوداگرانه، کارش را به پیش برد، اما در این میان، لیبرا ارزی است که می‌تواند کارایی بیشتری در معاملات و تراکنش‌ها داشته باشد.

راجان که پیش‌تر سکان هدایت بانک مرکزی هند را در دست داشته، بیت کوین را به طلا تشبیه کرده است، اما در عین ‌حال می‌گوید که ارزش این ارز دیجیتال پیشتاز، عمدتاً از معاملات سوداگرانه ناشی می‌شود. وی می‌افزاید:

از این نظر (سفته‌بازی)، بیت کوین، شباهت اندکی به طلا دارد. طلا ویژگی‌های جانبی دیگری نیز دارد که باعث می‌شود ارزشمندی خاص خود را داشته باشد، برای مثال، ما از آن به‌عنوان زیورآلات استفاده می‌کنیم، اما بیت کوین حتی فاقد این قابلیت جانبی است. با این حال، چون عده‌ای فکر می‌کنند که بیت کوین ارزشمند است، پس ارزش خاص خودش را دارد.

راجان در عین حال بر این باور است که لیبرا می‌تواند نقش برجسته‌ای را از نظرگاه بانک‌های مرکزی ایفا کند. وی می‌گوید:

توسعه لیبرا تلاش برای ایجاد ارزی است که بتوان از آن برای دادوستد استفاده کرد و تمام قابلیت‌های آن به یک دارایی سوداگرانه که دارندگان آن در انتظار افزایش بهایش هستند، خلاصه نمی‌شود. کارکرد اصلی این ارز، انجام معاملات و تراکنش‌ها است. بنابراین، ارزش زیربنایی غایی لیبرا نصیب بانک‌های مرکزی می‌شود؛ چرا که مأموریت اصلی این بانک‌ها حفظ ارزش ارز است؛ البته نه ارزش لیبرا بلکه ارزش آنچه می‌تواند با لیبرا دادوستد شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
guest

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط غیرمجاز است.

دیدگاه‌هایی که از قوانین فوق تخطی کرده باشند، تأیید نمی‌شوند و حساب کاربران خاطی ممکن است مسدود شود.

در صورت وقوع کلاهبرداری یا فریب، ارزدیجیتال این حق را دارد که از مراجع قضایی پیگیری کند یا با این نهادها همکاری داشته باشد.

3 دیدگاه
sina
sina
3 سال و 1 ماه قبل

مهمترین تفاوت طلا و بیتکوین اینه که بیتکوین ساخت بشر هست چیزی که ساخت بشر باشه میشه بازم ازش ساخت هزار تا میسازن به کدومش باید اعتماد کنیم؟ اینکه بیتکوین اولینشه اصلا دلیل منطقی و دایمی نیست چون بهتر از بیتکوین هم داریم. چیزی که میشه نتیجه گرفت اینه که بلاکچین و غیرمتمرکز بودن ارزش خیلی خیلی زیادی داره چیزی مثل اتریوم (البته فعلا) که کاربردهای خارقالعاده ای تو حوضه مالی و غیر مالی داره دقیقا ارزش یلاکچین و کاربردش تو دنیای آینده رو مطرح میکنه! دنیای اینده به بلاکچینی نیاز داره که هم تو حوضه مالی کاربرد داشته باشه هم غیر مالی.

نهنگ بیچاره دشمن خونی ساتوشی
نهنگ بیچاره دشمن خونی ساتوشی
3 سال و 1 ماه قبل

بدبخت شدیم ریزش نزدیکه

محمدرضا
محمدرضا
3 سال و 1 ماه قبل

درست که با طلا میشه زیورآلات درست کرد یا تو تراشه های کامپیوتری بعنوان یکی از بهترین رساناها استفاده کرد. اما نکته اول اینه که از هر چیزی میشه بعنوان زیورآلات استفاده کرد نکته دوم‌مصرف طلا تو تراشه های کامپیوتری نسبت به استفاده به قول ایشان سوداگری ۱درصد هم نیست و مساله دیگه بیت کوین هم علمی بنام بلاک چین رو به دنیا معرفی کرد و تقریبا همه ارزهای دیگه از روی بیت کوین کپی برداری کردن و این میشه استفاده غیر از سوداگری که هزاران پروژه با همین بلاک چین تو صنعت دنیا در حال راه اندازیه

ارزهای دیجیتاللیست کامل
اخبار و مقالاتاخبار و مقالات بیشتر
صرافی ارزهای دیجیتالصرافی های بیشتر
دستگاه ماینر ارزهای دیجیتالدستگاه های بیشتر
موردی یافت نشد.