ارز‌ها: ۳۱,۶۸۱
ارزش بازار: ۳.۲۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۶۱ تومان

پس از استخراج تمام بیت کوین‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد؟

پس از استخراج تمام بیت کوین‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد؟

تاکنون و در طول ۱۲ سالی که از ظهور بیت کوین می‌گذرد، بیش از ۹۰ درصد از عرضه کل ۲۱ میلیون واحدی آن استخراج شده است. ساتوشی ناکاموتو، فردی (یا گروهی) که بیت کوین را اختراع کرده است، عرضه کل این ارز دیجیتال را ثابت نگه داشته تا همیشه ارزشمند باقی بماند.

اکنون که تعداد بسیار محدودی بیت کوین برای استخراج باقی مانده است، پرسش‌های زیادی درباره اینکه بعد از استخراج تمام واحدها چه اتفاقی برای نظام اقتصادی بیت کوین خواهد افتاد، مطرح می‌شود. در این مطلب که بر اساس گزارشی از وب‌سایت سی‌ان‌بی‌سی نوشته شده است، به این سؤال‌ها پاسخ خواهیم داد.

ساختار عرضه بیت کوین چگونه است؟

ساتوشی ناکاموتو با قراردادن یک الگوریتم در کد منبع بیت کوین یک سقف یا به بیان ساده‌تر محدودیت ۲۱ میلیون واحدی برای عرضه کل آن در نظر گرفته است و هیچ‌گاه قرار نیست این عدد افزایش یابد. محدودبودن عرضه کل، بیت کوین را به یک کالای کمیاب تبدیل کرده است و می‌تواند در ادامه باعث افزایش چشمگیر قیمت این ارز دیجیتال شود.

عرضه بیت کوین یک نرخ ثابت دارد و با استخراج یک بلاک در هر ۱۰ دقیقه، مقدار مشخصی به بیت کوین‌های موجود اضافه می‌شود. با این‌ حال الگوریتم بیت کوین به گونه‌ای طراحی شده است که هر چهار سال یک‌بار پاداش استخراج بلاک‌ها نصف می‌شود؛ رویدادی که از آن با عنوان هاوینگ (Halving) یاد می‌کنند.

در حال حاضر حدود ۱۹ میلیون بیت کوین استخراج شده و تنها ۲ میلیون واحد برای آینده باقی مانده است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که بیت کوین‌های باقی‌مانده تا سال ۲۱۴۰ میلادی استخراج خواهند شد.

همچنین بخوانید: هاوینگ بیت کوین چیست و چه تاثیری بر قیمت دارد؟

پس از استخراج تمام بیت کوین‌ها چه اتفاقی برای ماینرها خواهد افتاد؟

حضور ماینرها برای تولید واحدهای جدید ضروری است. آنها با حل‌کردن مسائل رمزنگاری، تأیید و اعتبارسنجی بلاک‌ها، تراکنش‌های شبکه را پردازش می‌کنند. ماینرها در ازای فعالیت در شبکه، پاداشی دریافت می‌کنند که شامل بیت کوین‌های تازه‌استخراج‌شده و مجموع کارمزد تراکنش‌هایی است که در یک بلاک پرداخت شده است.

تنها مانع پیش روی ماینرها این است که پاداش استخراج هر بلاک تقریباً هر چهار سال یک‌بار نصف می‌شود. در سال ۲۰۱۲ این مقدار به ۲۵ بیت کوین رسید و در سال ۲۰۱۶ به ۱۲.۵ واحد کاهش یافت. از مه ۲۰۲۰ (اردیبهشت ۹۹) هم ماینرها در ازای استخراج هر بلاک جدید، تنها ۶.۲۵ بیت کوین دریافت می‌کنند.

فرایند استخراج بیت کوین شامل حل مسائل پیچیده ریاضی است. آنها به سخت‌افزارهایی با قدرت محاسباتی بالا نیاز دارند که مقادیر زیادی انرژی مصرف می‌کند. ماینرها از پولی که از پاداش استخراج هر بلاک به دست می‌آورند، برای جبران هزینه‌های عملیاتی استخراج و کسب سود استفاده می‌کنند.

با این حال، از آنجا که پاداش‌ها هر چهار سال یک‌بار به نصف می‌رسد، هزینه‌های استخراج در نهایت از پاداشی که ماینرها دریافت می‌کنند، بیشتر خواهد شد. این امر می‌تواند استخراج را به یک مدل تجاری ناپایدار تبدیل کند.

از سوی دیگر اما، کارمزد تراکنش‌ها به‌تدریج افزایش می‌یابد؛ چراکه تنها تعداد محدودی از تراکنش‌ها را می‌توان در هر ۱۰ دقیقه تأیید کرد. در حالی که این موضوع می‌تواند کمبود پاداش استخراج بلاک‌ها را برای ماینرها جبران کند، میزان درآمد حاصل از پردازش تراکنش‌ها به وضعیت شبکه در آینده بستگی دارد. ماینرها همچنین می‌توانند از فناوری‌های جدید برای افزایش بهره‌وری انرژی در استخراج و کاهش هزینه‌ها استفاده کنند.

پایان فرایند استخراج چه تأثیری بر شبکه خواهد داشت؟

فعالیت شبکه‌ای اساسی‌ترین جنبه بیت کوین است و مدل دفتر کل توزیع‌شده هم مانند قلب هر ارز دیجیتال عمل می‌کند.

اگر در آینده تعداد تراکنش‌ها در شبکه افزایش یابد، این احتمال وجود دارد که سرعت پردازش آنها کمتر شود. معماری شبکه بیت کوین بیش از سرعت، به سمت دقت و یکپارچگی سوق داده شده است.

از سوی دیگر اما، اگر تعداد تراکنش‌ها در شبکه کاهش یابد، این احتمال وجود دارد که بیت کوین به یک دارایی ذخیره‌ای تبدیل شود. این امر باعث بیرون‌رفتن معامله‌گران خرد و جایگزینی آنها با سرمایه‌گذاران بزرگ می‌شود؛ اتفاقی که احتمالاً کارمزد تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد و انجام معاملات را گران‌تر از قبل می‌کند.

پایان استخراج برای بیت کوین به‌عنوان یک ارز چه پیامدهایی خواهد داشت؟

همان طور که گفته شد، کمبود عرضه احتمالاً به افزایش فشار خرید در بازار بیت کوین منجر خواهد شد. با شکل‌گیری احساس فومو (ترس از دست دادن) ممکن است عجله‌ای برای خرید این دارایی کمیاب به وجود بیاید و افرادی که بیت کوین دارند، احتمالاً در موقعیت بسیار خوبی برای فروش قرار خواهند گرفت. با این‌ حال این احتمال هم وجود دارد که قانون‌گذاری‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، به حفظ نوسانات بازار کمک کنند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

15 دیدگاه
سیاوش بزرگمهر
سیاوش بزرگمهر
۲ سال قبل

حالا مگر پول خیلی از کشورها پشتوانه داره ، ارزهای دیجیتال همین که معامله میشه و بابتش باید پول داد خود به خود ارزش پیدا میکنه و تبدیل به پول میشه

محمد شهبازی پور
محمد شهبازی پور
۲ سال قبل

بیت کوین یک بازی کامپیوتری بزرگ است که دارای سکه یا کوین های فرضی بنام بیت کوین هستند این سکه ها هیچ ارزشی ندارند و از هیچ پشتوانه ای هم برخوردار نیستند اما بعلت تبلیغات بیش از حد و زیاد شدن کاربران -این سکه های فرضی در نظر کاربران با ارزش شده و به سکه با ارزش یا ارز دیجیتال تبدیل شده اند و بین کاربران قابل انتقال و خرید و فروش.شده اند سازنده انرا طوری طراحی کرده که ابتدا در مراحل اولیه بازی کاربران با تلاش کم و با استفاده از کامپیوتر و لب تاپ های معمولی تعداد زیادی سکه بدست بیاورند و رفته رفته که بازی به پیش میرود سطح بازی سخت تر شده و کامپیوترهای خانگی دیگر قادر به استخراج نیستند و دستگاه های خاص با سی پی یو های قوی با مصرف برق بسیار بالایی لازم هستند تا بتوان سکه ها را استخراج نمود و هرچه بازی به جلوتر برود برای استخراج سکه هزینه ای بیشتر میخواهد و در نهایت روی قیمت سکه اثر گذاشته و سکه ها گرانتر میشوند کاربرانی که با صرف هزینه های کم تعداد بسیار زیادی سکه بدست آورده اند و حالا. قیمت آنها زیاد شده به طمع گرانتر شدن سکه ها را نگهداری میکنند و بازی را رها نمیکنند و اما برای اینکه کاربران با سخت شدن سطح بازی و نهایتا مشکل شدن استخراج سکه- بازی را رها نکنند سازنده استخر و یا شبکه ای رو طراحی کرده که دران استخر سکه ها استخراج میشوند و با اتصال کامپیوتر ها به ان استخر سهمی از استخراج سکه به اندازه توان سی پی یو خود داشته باشند و بازی را رها نکنند و در حقیقت استخراج سکه ها در این استخر بین همه کاربران به تناسب توان دستگاهشان تقسیم میشود در این بازی 21 میلیون سکه در نظر گرفته شده و هر کاربری دارای یک کیف پول است که هر سکه ای استخراج یا خریداری کند در این کیف پول ذخیره میشود و در بین شبکه این بازی سکه ها یا کوین ها قابل انتقال و خرید و فروش هستند این بازی طوری طراحی شده که هر ده دقیقه یک سکه استخراج شود و تا بحال حدودا 18 میلیون از ان استخراج شده و مابقی هم با هزینه های بسیار زیادی در آینده استخراج میشوند که در خوشبینانه ترین نظر حدودا 200 سال طول میکشد تا بازی به اتمام برسد عرضه کم و تقاضای زیاد باعث میشود تا قیمت سکه های روند صعودی داشته باشد البته نوساناتی را هم تحمل خواهند کرد و ممکنست برای مدتی افت هم داشته باشند اما در نهایت قیمت سکه ها به علت کمتر شدن استخراج گران میشود
به نظر میرسد سازنده این بازی یک دولت و یا یک نهاد بزرگ است که خود را ساتوشی و ناشناس معرفی کرده است تا به ماهیت کار و تفکرش کسی پی نبرد اما این سازنده این بازی قصد دارد کل دارایی جهان را در یک جا جمع کند و یک جهان تک قطبی از نظر سرمایه داری ایجاد کند که آینده خطرناکی دارد و برای اینکه ذهن مارا منحرف کند. انرا بواسطه بلاکچین غیر قابل حک معرفی میکند تا امنینت سرمایه گذاری رو در ذهن ما پروش بدهد و از طرفی میگوید که طبق روابط و مسایل پیچیده ریاضی کوین ها استخراج میشوند که اینهم نوعی پنهان کاری و انحراف است تا ذهن ما به سخت بودن و پیچیده بودن پروسه و فرایند استخراج سکه عادت کند در جایی دیگر گفته که فقط 21 میلیون بیت کوین وجود دارد و بعد از آن دیگر بیت کوین استخراج نمیشود گویی که این یک قانون بزرگ و غیر قابل شکست است و بجز همین 21 کوین استخراج نمیشود در صورتی که در پشت این برنامه بینهایت سکه یا بیت کویین برای خودش در نظر گرفته است درواقع بیت کویین یک کلاهبرداری بزرگ است که تاریخ کلاهبرداری به این بزرگی رو ندیده است و عده زیادی هم با نادانی و ناآگاهی خود به سازنده بازی کمک میکنند تا سازنده راحتتر بتواند کار خود را انجام دهد ضمن اینکه معلوم نیست سازنده در کدام مرحله از بازی این برنامه را از صفحه اینترنت حذف کند
سازنده کیف پول خود را که از دید کاربران مخفی میباشد و در درون برنامه قرار دارد پر از سکه کرده کرده تعداد این سکه چنان زیاد است که با گران شدن قیمت سکه ها و همه گیر شدن بیت کوین در بین همه مردم و استفاده ان در فروشگاهها بعنوان ارز دیجیتال رایج - سازنده بازی با فروش این سکه ها یا همان بیت کوین ها کل کره زمین را با تمامی دارایی هایش خریداری میکند و بازی را هم از صفحه اینترنت حذف کرده کل سرمایه جهان را در اختیار میگیرد و کاربران را با تعداد ناچیز 21 میلیون بیت کوین که در مقابل کیف مخفی خودش اندک هستند هم تا مدتی به دنبال نخود سیاه میفرستد. اینست پایان بیت کوین 😲😲😲

خلاصه کلام
نویسنده این مطلب با ارز دیجیتال مخالف نیست و شک ندارد که ارز دیجیتال جایگزین ارزهای فیزیکی کنونی میشوند اما نه این روش که سازنده این بازی با عقل خلاق خود و با حمایت یک دولت استعماری که هدفش قبضه کردن تمامی ثروت جهان و به استعمار گرفتن بقیه کشورهاست بدون هیچ پشتوانه فیزیکی و با استفاده از قدرت خود در استفاده از شبکه اینترنت و تبلیغات دروغین پنهان کاری و سواستفاده از نادانی بقیه کاربران و همچنین سخت جلوه دادن استخراج و غیر قابل حک شدن در نظر کاربران و با بهره گیری از طولانی شدن پایان بازی که. ممکنست قرنها طول بکشد تا بازی به پایان برسد قصد دارد سر کل مردم کلاه بگذارد و سرمایه جهان را صاحب شود
امیدوارم کاربران در مورد خطرات و عواقب بیت کوین فکر کنند و به خاطر سود کوتاه مدت خود از استخراج یا خرید و فروش ان که از نظر نویسنده این مطلب. حرام هم میباشد به سازنده این بازی در کلاهبرداری کمک نکنند و اما بانک های جهانی هم نوعی ارز دیجینال با پشتوانه ای قوی طراحی کنند

امید نعمتی
امید نعمتی
۲ سال قبل

ممکنه قیمت بیت کوین بشه چند میلیون دلار همون چند ساتوشی کارمزد استخراجم شاید کلی سود بده
ممکنه حدود ۱۲۰ سال دیگه کلا به این نتیجه برسند که ارز دیجیتال اشتباه هست و فراموش بشه
و...

Masoudb
Masoudb
۲ سال قبل

بالاخره نگفتید تو سال ۲۱۴۱ چه اتفاقی واسه ماینرها میافته؟

Sjpey
Sjpey
۲ سال قبل

به همه چیز پرداخته شد الا سوالی که تیتر مقاله بود. مباحث در مورد این بود که استخراج چه سناریوهایی خواهد داشت که کلا بی ارتباط به موضوع بودن. وقتی چنین سوالی در تیتر مقاله مطرح میشه از همون پاراگراف اول باید شرح داده بشه که بعد از ۲۱۴۰ و استخراج آخرین ساتوشی های موجود و ۲۱میلیونی شدن میزان موجود این ارز، چه اتفاقی خواهد افتاد. تکلیف ماینرها که شبکه بدون اونها معنی نمیده و تبعش، تکلیف شبکه چی میشه

ایمان
ایمان
۲ سال قبل
پاسخ  Sjpey

انجمن بیت کوین در باره اش تصمیم گیری می‌کنه. با رای گیری و اکثریت آرا.

74bed
74bed
۲ سال قبل

بعد از رد شدن از مرز ٢١ ميليون
في از تركنش هاش ميگيرن ماينر ها و ادامه دار ميشه ولي نوسانات و ارزش بازار ديدن داره 🤭

مهدی بدری بلقان
مهدی بدری بلقان
۲ سال قبل

از انرژی های پاک استفاده هم بشه باز لوازم بسیار گران خواهد بود از این رو تنها چاره کار. اجماع سهام یا شکلی دیگر خواهد بود که ما الان ازش نمیدونیم و دانشمندان در آینده خواهند فهمید

USDT
USDT
۲ سال قبل

بیت کوین بدلیل اثبات کار بودنش کنار گذاشته میشه مگر در اینده سبک استخراجش عوض بشه

ایمان
ایمان
۲ سال قبل
پاسخ  USDT

نقطه قوت بیت کوین اثبات کار بودنشه. امنیت بالا و هزینه تولید بالا. مثل طلا که استخراجش هزینه داره و هیچ وقت کمتر از هزینه پایه فروخته نمیشه. از هوا که طلا در نمیاد! باید براش زحمت بکشن و هزینه کنن تا استخراج بشه. بیت کوین هم به همین منوال. به همین دلیل و دلایل دیگه که یکی دیگش محدود بودنش هست دارایی ارزشمند حساب میشه. ضمنا تنها کریپتو کارشناسی هست که واقعا غیر متمرکزه. هیچ مالک و توسعه دهنده خاصی نداره تا بتونن یقه شو بگیرن. یه اکو سیستم واقعی.
کریپتو : ریسک
بیت کوین : دارایی
دلار : پول
در بلند مدت بیت کوین برنده هست. کوین های دیگه هر روز مثل قارچ سبز میشن و توی رقابت گوی و میدان رو از هم میزنن. هر روز یه برنده و بازنده داره. که فرداش جاشون با هم عوض میشه. حتی بعضی هاشون جوری توسط رقبا کنار زده میشن که چیزی ازشون نمی‌مونه.
کوین های دیگه فقط برای خالی کردن جیب شما هستن تا نهنگ هاشون بتونن بیت کوین بیشتری بخرن. حتی بهترین هاشون. اگه به موقع خارج نشی بازنده ای. یه کازینوی تمام عیار که با خبرهای مضحک و رویدادهای بی معنی بعضاً خریده میشن بالا میرن و بعدش با کله میریزن. فرداش یکی دیگه...

Sosistoken
Sosistoken
۲ سال قبل
پاسخ  USDT

بیا پایین

Ho3ien
Ho3ien
۲ سال قبل
پاسخ  USDT

نه عزیز جان الگوریتم هایه مشابه شاید کنار گذاشته شن ولی بیت نه

صالحی
صالحی
۲ سال قبل
پاسخ  USDT

هیچی بعید نیست... اونم تو دنیای مجازی و دیجیتال که معلوم نیست کی به کیه...

کوروش سعادت
کوروش سعادت
۲ سال قبل
پاسخ  صالحی

اتفاقا اینجا معلومه کی به کیه تو دنیای متمرکز امروزیه که معلوم نیست کی داره واسه ما تصمیم میگیره همه حقیقت ها پشت پرده پنهان شده

احسان
احسان
۲ سال قبل
پاسخ  صالحی

دقیقا حرفت درسته، معلوم نیست توی این بازار کی به کی شده . . . !

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب