شمارش معکوس برای به‌روزرسانی بعدی اتریوم؛ هرآنچه باید درباره ارتقای اِرو گلیسیر بدانید

شمارش معکوس برای به‌روزرسانی بعدی اتریوم؛ هرآنچه باید درباره ارتقای اِرو گلیسیر بدانید

به‌روزرسانی جدید شبکه اتریوم که اِرو گلیسیر (Arrow Glacier) نام دارد، قرار است فردا ۸ دسامبر (۱۷ آذر) راه‌اندازی شود. هدف از انجام این به‌روزرسانی به‌تعویق‌انداختن فعال‌سازی بمب سختی شبکه اتریوم است.

به گزارش دیکریپت، چند ماه پیش توسعه‌دهندگان اتریوم از کاربران شبکه خواسته بودند تا نودهای خود را به‌روزرسانی کنند. نودها همان دستگاه‌هایی هستند که نرم‌افزار شبکه را اجرا می‌کنند و معمولاً دفتر کل غیرقابل‌تغییر تراکنش‌ها را ذخیره می‌کنند.

آنها اکنون بازهم درگیر این فرایند شده‌اند و این دفعه دلیل آن به‌‌ تعویق انداختن «بمب سختی» است. بمب سختی مفهومی است که در سال ۲۰۱۵ توسط توسعه‌دهندگان اتریوم مطرح شد و طی یک نقشه عمدی با افزایش سختی، استخراج را در شبکه اتریوم متوقف می‌کند. این برنامه به این منظور طراحی شده است که توسعه دهندگان اتریوم مجبور شوند به سمت اثبات سهام حرکت کنند. پس از تکمیل به‌روزرسانی اتریوم به نسخه دوم و انتقال شبکه به مدل اجماع اثبات سهام که استخراج این ارز دیجیتال را متوقف می‌کند، بمب سختی هم منسوخ خواهد شد.

همچنین بخوانید: اثبات انجام کار و اثبات سهام، مفاهیم و تفاوت ها

برخلاف هاردفورک لندن که ساختار تعیین کارمزد اتریوم را تغییر داد و فشار طرح ضدتورمی را به شبکه وارد کرد، به‌روزرسانی ارو گلیسیر که قرار است این هفته انجام شود، به این شدت تأثیرگذار نخواهد بود. در حقیقت ارو گلیسیر حتی در حد و اندازه‌های به‌روزرسانی پرسروصدای الطایر (Altair) هم نیست؛ به‌روزرسانی‌ای که در ماه اکتبر (مهر) انجام شد و بیکن چین (Beacon Chain) را برای انتقال اتریوم به سازوکار اثبات سهام آماده‌ کرد. بیکن چین در واقع نقطه شروع برای انتقال شبکه اتریوم به سازوکار اثبات سهام است.

تنها هدف ارو گلیسیر جلوگیری از انفجار بمب سختی و دادن زمان بیشتری به توسعه‌دهندگان برای انتقال به نسخه دوم شبکه اتریوم است. بدون این به‌روزرسانی کارایی شبکه فعلی می‌تواند کمتر شود.

بمب سختی از سال ۲۰۱۵ و هم‌زمان با آغاز توسعه شبکه اتریوم، شروع به کار کرد. سازندگان شبکه اتریوم امیدوار بودند که از سازوکار اجماع اثبات کار که در شبکه بیت کوین وجود داشت، عبور کنند. این سازوکار افراد را تشویق می‌کند تا با به‌اشتراک‌گذاشتن قدرت پردازش خود برای اجرا و ایمن‌سازی شبکه، به‌عنوان پاداش واحدهای جدید دریافت کنند.

اثبات کار در واقع یک رقابت تسلیحاتی برای در اختیار گرفتن قدرت پردازش بیشتر ایجاد می‌کند که نه برای محیط زیست خوب است و نه برای کسانی که این کار را در ابعاد کوچک و به‌صورت خانگی انجام می‌دهند. به همین دلیل است که شبکه اتریوم در حال انتقال به سازوکار اثبات سهام است. در طراحی جدید، دارندگان اتریوم می‌توانند واحدهای خود را در شبکه قفل کرده و از این طریق امنیت شبکه را تأمین کنند. در ازای آن، متناسب با سهم خود واحدهای جدید دریافت می‌کنند، حتی اگر بهترین سخت‌افزار را نداشته باشند. در این مدل دیگر صحبتی از سخت‌افزارهای قدرتمند استخراج نیست.

توسعه‌دهندگان با علم به این موضوع که می‌خواهند اتریوم را از اثبات کار دور کنند، محرکی را در بلاک چین اتریوم کدگذاری کردند تا اطمینان پیدا کنند که این کار را در آینده انجام خواهند داد. این کد به‌عنوان بمب سختی شناخته می‌شود و رفته‌رفته استخراج اتریوم را برای افراد دشوارتر می‌کند و تا زمانی که اثبات کار در این شبکه وجود داشته باشد، سرعت استخراج را کاهش می‌دهد.

از آنجا که هاردفورک لندن در ماه اوت (مرداد)، درست مانند به‌روزرسانی‌های قبلی، زمان انفجار را تا ماه دسامبر (آذر) به تعویق انداخت، توسعه‌دهندگان مجبور بودند برای به تعویق انداختن دوباره آن به پشت میز گفت‌وگو بازگردند. این امیدواری وجود دارد که به‌روزرسانی‌هایی از این دست، به‌زودی غیرضروری شوند.

تیم بیکو (Tim Beiko)، یکی از توسعه‌دهندگان اصلی شبکه اتریوم، هفته گذشته با انتشار مطلبی در وب‌سایت رسمی بنیاد اتریوم، نوشت:

امیدواریم این آخرین باری باشد که بمب سختی پیش از انتقال اتریوم به اثبات سهام به تعویق می‌افتد!

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

4 دیدگاه
Mohamad reza
Mohamad reza
2 سال قبل

بمب سختی چیه

ali
ali
2 سال قبل

8 دسامبر 17 ابان ؟؟!!!!!!!

ارش
ارش
2 سال قبل

چرا اینقد کدگذاری شده حرف میزنین
این بروز رسانی کی انجام میشه کی دستگاها دیگه نمیتونم اتریوم استخراج کنن ؟

امید قائمی
امید قائمی
2 سال قبل
پاسخ  ارش

ظاهراً اینطوره