ارز‌ها: ۳۱,۸۷۳
ارزش بازار: ۳.۴۴۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۳۵۷ تومان

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند

تعامل‌پذیری شبکه‌های بلاک چینی و برقراری ارتباط بین پروتکل‌های مختلف، روز‌به‌روز برای کاربران حوزه ارز دیجیتال اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ اما چه پروژه‌هایی بیشترین سهم را در این بازار روبه‌رشد به خود اختصاص داده‌اند و می‌توانند رهبران آینده یکی از مهم‌ترین بخش‌های اکوسیستم ارزهای دیجیتال باشند؟

به گزارش کوین تلگراف، برخورداربودن از امکان برقراری ارتباط با سایر شبکه‌های بلاک چینی، در حال تبدیل‌شدن به یکی از جریان‌های اصلی و مهم بازار ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ است. تاکنون پروژه‌های زیادی در اکوسیستم ارزهای دیجیتال از همکاری‌های میان‌‌زنجیره‌ای خود رونمایی کرده‌اند؛ اقدامی که شبکه‌ آنها را با ماشین مجازی اتریوم سازگار می‌کند.

تبدیل‌شدن به شبکه‌‌ای متشکل از پروتکل‌های به‌هم‌پیوسته، یکی از اهداف بلندمدت اکوسیستم ارزهای دیجیتال است. حرکت به‌سمت این هدف می‌تواند یک بازار غیرمتمرکز جدید برای پروژه‌های فعال در حوزه دیفای (DeFi) و پل‌های میان‌زنجیره‌ای ایجاد کند.

در ادامه این مطلب سه پل میان‌زنجیره‌ای برتر بازار را معرفی کرده‌ایم که بیشترین حجم مبادلات مالی مربوط به این بخش را به خود اختصاص داده‌اند و در حال حاضر کاربران زیادی با استفاده از آنها، توکن‌های خود را بین شبکه‌های بلاک چینی مختلف جابه‌جا می‌کنند.

مولتی چین یا اِنی سواپ سابق

مولتی چین (Multichain) که پیش‌تر با نام اِنی سواپ (AnySwap) شناخته می‌شد و کم‌کم با عنوان قدیمی خود خداحافظی می‌کند، یک پروتکل میان‌زنجیره‌ای است که هدف اصلی آن تبدیل‌شدن به روتر اصلی نسل سوم وب (Web3.0) است.

داده‌های پلتفرم تحلیلی دیفای لاما (Defi Llama) نشان می‌دهد که مولتی چین از نظر ارزش کل سرمایه قفل‌شده در آن، برترین پروتکل مبادله توکن میان‌زنجیره‌ای است و در حال حاضر ۸.۹۵ میلیارد دلار ارز دیجیتال در آن قفل شده است.

همچنین بخوانید: وب ۳.۰ چیست؟ چگونه روی نسل بعدی اینترنت سرمایه‌گذاری کنیم؟

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
نمودار ارزش کل سرمایه قفل‌شده در پروتکل مولتی چین

یکی از دلایل اصلی استقبال کاربران از مولتی چین و بالابودن رقم سرمایه قفل‌شده در آن، تعداد زیاد شبکه‌هایی است که این پروتکل از آنها پشتیبانی می‌کند. مولتی چین در حال حاضر میزبان تراکنش‌های ۳۰ شبکه مختلف است.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
فهرست شبکه‌هایی که مولتی چین از آنها پشتیبانی می‌کند

داده‌های منتشرشده در مولتی چین نشان می‌دهد که این پروتکل از زمان شروع به کار خود ۵۳.۱۵ میلیارد دلار تراکنش را پردازش کرده که ۱۹.۰۸ میلیارد دلار آن مربوط به ۳۰ روز گذشته بوده است. تاکنون ۴۸۵,۳۹۹ کاربر از خدمات مولتی چین استفاده کرده‌ و بالغ بر ۲.۲۵۶ میلیون تراکنش به ثبت رسانده‌اند.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
آمار کلی مربوط به پروتکل مولتی چین

کاربرانی که توکن‌های خود را به یکی از استخرهای تأمین نقدینگی مولتی چین ارسال می‌کنند، بخشی از کارمزد تراکنش‌های مرتبط با آن استخر را به‌عنوان پاداش دریافت خواهند کرد. این پروتکل جدای از اِنی سواپ (ANY)، توکن دیگری هم به نام مولتی (MULTI) دارد که کاربران از آن برای شرکت‌ در رأی‌گیری‌های حاکمیتی پروتکل استفاده می‌کنند و در حال حاضر ۱۸.۶۴ میلیون واحد از عرضه کل ۱۰۰ میلیون واحدی آن در گردش است.

سیناپس

سیناپس (Synapse) خود را یک «پروتکل لایه بی‌نهایت میان‌زنجیره‌ای» (اشاره به شبکه‌های لایه اول و لایه دوم) معرفی می‌کند که کاربران با استفاده از آن می‌توانند تعامل میان‌زنجیره‌ای را تجربه کنند.

داده‌های دیفای لاما نشان می‌دهد که ارزش کل سرمایه قفل‌شده در سیناپس اخیراً به اوج تاریخی خود در ۱.۱۶ میلیارد دلار رسیده است. البته این رقم کمی بعد با افزایش فشار جریان خروج سرمایه از پروتکل به ۷۴۰.۴۳ میلیون دلار رسید.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
نمودار ارزش کل سرمایه قفل‌شده در سیناپس

این پروتکل که در حال حاضر از ۱۲ شبکه مختلف پشتیبانی می‌کند، تاکنون ۵.۳۳ میلیارد دلار تراکنش میان‌زنجیره‌ای را پردازش کرده است.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
ارزش سرمایه جابه‌جا‌شده در سیناپس بین شبکه‌های مختلف

بیشتر فعالیت‌های ثبت‌شده در پروتکل سیناپس مربوط به دوران پس از آغاز سال ۲۰۲۲ است و آن‌طور که از نمودار زیر پیداست، رقم ارزش سرمایه‌ جابه‌جاشده در این پل میان‌زنجیره‌ای، در ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) به اوج تاریخی خود در ۱۵۷.۸ میلیون دلار رسیده است.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
نمودار حجم مبادلات پروتکل سیناپس

توکن بومی این پروتکل که با نماد «SYN» در بازار شناخته می‌شود، کاربردهای زیادی در اکوسیستم سیناپس دارد. هولدرهای این توکن می‌توانند در رأی‌گیری‌های حاکمیتی سیناپس شرکت کنند و تأمین‌کنندگان نقدینگی پروتکل هم سود خود را در قالب توکن SYN دریافت می‌کنند. علاوه بر این، از توکن‌های SYN به‌عنوان کمک‌هزینه برای پرداخت مبلغ گس (سوخت) مصرف‌شده اعتبارسنج‌های تراکنش‌های شبکه نیز استفاده می‌شود.

این را هم اضافه کنیم که تأمین‌کنندگان نقدینگی موردنیاز پروتکل، بخشی از کارمزدهای سیناپس را که برای پردازش هر تراکنش دریافت می‌شود، به‌عنوان سود سهام‌گذاری به خود اختصاص می‌دهند.

پل میان‌زنجیره‌ای سِلِر

یکی دیگر از پل‌های میان‌زنجیره‌ای محبوب بازار ارز دیجیتال سِلِر سی‌بریج (Celer cBridge) است. سِلِر سی‌بریج یک شبکه میان‌زنجیره‌ای بوده که امکان انجام مبادلات بین‌شبکه‌ای سریع و کم‌هزینه را بین ۱۹ بلاک چین مختلف فراهم می‌کند.

سی‌بریج در واقع یکی از زیرمجموعه‌های اکوسیستم بزرگ سِلِر است و از توکن «CELR» برای پیش‌برد فعالیت‌های مربوط به پروتکل اهدای پاداش به تأمین‌کنندگان نقدینگی استفاده می‌کند.

در کنار پاداشی که به تأمین‌کنندگان نقدینگی پرداخت می‌شود، بخشی از کارمزد پردازش تراکنش‌های میان‌زنجیره‌ای بین همان تأمین‌کننده‌های سرمایه لازم برای استخر نقدینگی سِلِر تقسیم شده و مستقیماً وارد استخر می‌شود. با این کار پاداش دریافتی کاربران هم به‌مرور افزایش پیدا می‌کند.

آن‌طور که از داده‌های بخش تحلیلی سی‌بریج پیداست، ارزش کل سرمایه قفل‌شده در این پل میان‌زنجیره‌ای به ۲۴۰.۹۲ میلیون دلار رسیده است.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
داده‌های مربوط به پروتکل سی‌بریج

تاکنون ۸۹,۸۹۷ آدرس منحصربه‌فرد با این پروتکل در ارتباط بوده‌اند و ۲.۸۴۲ میلیارد دلار تراکنش نیز در آن پردازش شده است. مشابه روندی که پروتکل سیناپس تجربه کرده است، حجم تراکنش‌های سی‌بریج هم با شروع سال ۲۰۲۲ رشد قابل‌توجهی داشته و در ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) به اوج خود در ۷۱.۱۲ میلیون دلار رسیده است.

معرفی ۳ پروژه میان‌زنجیره‌ای که می‌توانند رهبران جدید دیفای باشند
نمودار حجم معاملات روزانه سی‌بریج

اتریوم، بایننس اسمارت چین، اولنچ، پالیگان، فانتوم (Fantom)، متیس (Metis)، هارمونی (Harmony)، جی‌نویسِس (Gnosis)، آربیتروم (Arbitrum) و آپتیمیسم (Optimism) پروتکل‌هایی هستند که سی‌بریج در حال حاضر از آنها پشتیبانی می‌کند.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
mojtaba
mojtaba
۲ سال قبل

سلام تفاوت مولتی چین با کراس چین چیه؟(از نظر امنیت میدونم که مولتی چین ها امن تر هستند )همچین از نظر راحتی کار ، کدام کاربر پسندتر هستند؟

علی اکبر نوروزی
علی اکبر نوروزی
۲ سال قبل

میشه روش دستیابی به اطلاعات جزی این گزارش مثل حجم معاملات به تفکیک هر chain در این سه پل را هم بگید؟

علی اکبر نوروزی
علی اکبر نوروزی
۲ سال قبل

سلام
ممنون بابت اطلاعات خوبتون

جزییات تراکنس و حجم اونها در هر کدام از این پروژها را از کجا استخراج کردین؟ مثلا شکل شبکه ها و حجم معاملاتی در multichain را؟

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب