ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۸۳ تومان

آیا چین می‌تواند از فعالیت بیت‌کوین جلوگیری کند؟

آیا چین می‌تواند از فعالیت بیت‌کوین جلوگیری کند؟

در حال حاضر، چین حسابی مشغول این است که بیت کوین را محدود کند. منتها ارزهای دیجیتال، گسترده تر از آن هستند که یک کشور خاص محدودشان کند. علاوه بر این، فناوری ارزهای دیجیتال در چین از محبوبیت بخصوصی برخوردار است.

بابی‌لی مدیر عامل BTCC، بزرگترین و همچنین قدیمی ترین صرافی تبادل بیت کوین در چین، خیلی زود گرفتار قوانین دست و پا گیر این کشور شد. با توجه به وضعیت بیت کوین در کشور چین، ادامه فعالیت این صرافی با مشکلاتی مواجه شد، چرا که برای آن مجوز صادر نشده بود و بدین ترتیب فعالیتهای آن غیر قانونی تلقی میشد. بیت کوین نوعی ارز دیجیتال غیرمتمرکز است که می توان آن را از طریق دنیای الکترونیک به سرتاسر جهان ارسال کرد و به همین دلیل، محبوبیت روز افزون آن، رفته رفته مسئولین چین را بیشتر نگران می‌کند. طبق آمار منتشر شده، اکثر معاملات بین کوین در سال ۲۰۱۶، از طریق یوان چینی صورت گرفته است.

در ژانویه ۲۰۱۷، تحقیقات گسترده ای از سوی بانک مرکزی چین بر روی BTCC انجام شد. در ادامه چنین فعالیت هایی، در ماه سپتامبر دولت چین اعلام کرد که برخی از استارت‌آپ‌ها از قبیل ICO محدود خواهند شد. شیوه کار این استارت آپ ها به گونه ای است که بعضی از شرکت ها از طریق توکن یا سکه های دیجیتالی به جذب سرمایه میپردازند.

در آن زمان افرادی مانند لی بر این عقیده بودند که صرافی هایی نظیر BTCC هیچ گونه مشکلی نخواهند داشت. درهمان ماه، در راستای دشوار ساختن روند ورود مردم عادی به چنین بازار هایی و همچنین ایجاد محدودیت برای خرید بین کوین قانونی وضع شد. به دنبال تصویب این قانون، فعالیت BTCC و سایر صرافی‌های ارزهای مجازی با محدودیتهایی روبرو شده و در نهایت تعطیل شدند.

لی در اینباره گفت که نه از چنین تصمیم هایی شوکه شده و نه ترسیده، فقط تا حدودی احساس نا امیدی به او دست داده است:

«به هر حال هر چیز خوبی یک روز تمام می‌شود.»

بیت کوین برای اولین بار توسط ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۸، پس از بحران مالی این دوره به دنیا معرفی شد. پیش از آن، هیچ کس نام این سازنده مرموز و ناشناس را نمی‌دانست. این نوع ارز توسط هیچ دولت و یا نهاد قدرتمندی پشتیبانی نمی شود، در نتیجه افراد زیادی و بویژه کسانی که به نهادهای دولتی اعتماد نداشتند، جذب آن شدند.  از آن زمان تاکنون ارزش این ارز روز به روز افزایش میابد. این روند صعودی در سال ۲۰۱۷ که ارزش آن از حدود ۱۰۰۰ دلار به ۱۰۰۰۰ دلار افزایش پیدا کرد، مشهود است.

این جهش به نگرانی بیشتر دولت‌ها دامن زد. با توجه به اینکه خلاف کاران و همچنین افرادی که در زمینه پول شویی فعالیت دارند، میتوانند از این ویژگی به نفع خود استفاده کنند، دولتهای بسیاری با این چالش‌ روبرو شدند؛ که آیا باید اجازه دهند این نوع ارز جدید با توجه به ویژگی غیر قابل شناسایی بودن آن، در گردش باشد و یا اینکه لازم است فعالیت های آن را محدود کنند؟ در این میان، کشور ژاپن اجازه فعالیت این ارز دیجیتالی را به صورت قانونی و بدون هیچ گونه محدودیتی فراهم کرده است. بیت کوین به عنوان یک روش پرداختی کاملا قانونی در این کشور به رسمیت شناخته شده است. از این رو، سؤال مهمی که دولتها را به فکر واداشته این است: آیا باید در این زمینه محدودیت ایجاد کنند و یا همانند بعضی از کشور ها نظیر ژاپن به آن اجازه فعالیت بدهند؟

معاملات بیت کوین در بستر بلاک چین صورت میگیرند. شبکه بلاک چین توزیع شده، و غیر قابل دستکاری است. یک شبکه کامپیوتری جهانی، پیوسته بلاک چین را بروزرسانی میکند. ویژگی مهم ارزهای دیجیتال این است که ماهیت غیر متمرکز دارند و به همین دلیل هیچ کشوری نمیتواند آن را تعطیل کند یا ببندد. در همین راستا، دولت چین قصد دارد این کار را امتحان کند. خبر منتشر شده در زمینه محدودیت های به وجود آمده در BTCC باعث شد تا قیمت بین کوین به سرعت سیر صعودی به خود بگیرد. کشور چین به این معروف است که کنترل چیزهایی را در دست بگیرد که از سوی سایر نهاد ها غیر قابل کنترل در نظر گفته می شوند. چین تاکنون موفق شده بعضی از سایت ها و شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر را از دسترس خارج کند. این در حالی است که کاربران اینترنتی این کشور نیز، روز به روز در حال بیشتر شدن هستند. هم اکنون کشور چین در حال گسترش و ایجاد ارز دیجیتالی مخصوص به خود است. هدف اصلی آن کاهش هزینه تراکنش های مالی آنلاین، مبارزه با پول شویی و ردیابی بهتر این نوع از فعالیتهاست.

به نظر نمیرسد که هیچ یک از این اقدامات آینده بیت کوین را رقم بزنند. چند هفته بعد، با سرمایه‌گذاران چینی فعال در زمینه ارزهای دیجیتال مصاحبه شد. همه این افراد به آینده بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در چین امید داشته و بر این عقیده بودند که ایجاد محدودیت آنطور که انتظار می رود، نتیجه بخش نخواهد بود.

محدودیت‌های سرعت

دنیای ارزدیجیتال در چین چیزی شبیه به یک سیلیکون‌ولی در شرق است. افراد فعال در محیط های جمع و جوری در این زمینه با هم همکاری کرده و برای کسب تجربه بیشتر همیشه یادداشت برمی‌دارند. این افراد همواره به دنبال این هستند که از فرصتهای موجود برای کسب و کار استفاده کنند و به شهر های دیگری همانند نیویورک و یا توکیو بروند تا فعالیت های مالی خود را دنبال کنند. گائو دونگلیانگ یکی از سرمایه‌گذاران بلاک‌چین در این باره میگوید:

«چنین فعالیت هایی مرا یاد اینترنت در سال ۱۹۹۵ می‌اندازد. همه افراد فعال در این زمینه یکدیگر را میشناسند.»

آیا چین می‌تواند از فعالیت بیت‌کوین جلوگیری کند؟در نوباوگی ظهور اینترنت، افرادی بودند که به آن ایمان داشتند و میدانستند که یک روز در دنیا تحول بزرگی ایجاد خواهد کرد. طرفداران بلاک چین در کشور چین، با این افراد هم عقیده هستند و به همین میزان از بلاک چین طرفداری میکنند. یکی از افراد فعال در این زمینه لو بین، مدیر عامل یکی از استارت آپ های بلاک چین تحت عنوان Andui و فارغ التحصیل دکترا از دانشگاه ایالتی لویزیانا است. او نام yitaifang معادل واژه اتریوم را برای شبکه خود در نظر گفته است. ایده اصلی این شبکه از بیت کوین بوده و برای انجام تراکنش های مالی پیچیده تر در نظر گرفته شده است. در اواخر ماه آگوست، لو به جذب سرمایه برای گسترش پلتفرم سایت bihu.com تحت فناوری بلاک چین پرداخت. در آی.سی.او، استارت آپ ها توکن مجازی جدیدی را به عموم ارائه میدهند، ( معمولا به این دلیل که برای استفاده از محصول استارت‌آپی به آن نیاز خواهند داشت.) هر چه میزان تقاضا برای محصول افزایش پیدا کند، ارزش این توکن ها نیز بالاتر می‌رود. bihu.com مشابه سایت های توییتر و یا رددیت است. البته با این تفاوت که کاربران میتوانند به عنوان پاداش به محتوای خوب، «کلید» بدهند که در واقع توکن خود پلتفرم است.

آی.سی.او Bihu با استقبال خوبی روبرو شد. به نقل از لو، ظرف چند ساعت حدود ۲۰ میلیون دلار سرمایه برای این پلتفرم جذب شد. به عقیده او به هیچ وجه نمی توان از روش های قدیمی و در مدت زمانی به این کوتاهی، چنین مبالغی را جذب نمود. مدتی پس از این رویداد، دولت چین فعالیت آن را غیر قانونی اعلام کرد و به همین دلیل لو مجبور شد تمام پول دریافت شده از این راه را به دولت تسلیم کند. لو با رعایت کردن جانب احتیاط، این مسئله را بررسی نمود. وی «وجود نا امیدی در تیم» و همچنین «اتلاف انرژی» به طور کلی را تصدیق نمود. با این حال به گفته او، اقدامات دولت در این زمینه توانست جلوی کلاهبرداری های بسیار گسترده ای را بگیرد. در حقیقت تمامی افراد فعال در زمینه ارزهای رمز نگاری شده از اقدامات دولت در راستای ممنوع کردن آی.سی.او پشتیبانی می نمایند. بارها شنیده شده است که در حدود ۹۰ درصد از فعالین چینی در این حوزه کلاهبردار هستند. این شرکت ها از پلتفرم هایی برای عرضه توکن استفاده می کردند که در حقیقت اصلا وجود خارجی نداشتند و هدف اصلی‌شان کلاهبرداری در این زمینه بوده است.

با این حال، آی.سی.اوهای قلابی و شرکت های کلاهبردار موجود در حوزه ارزهای دیجیتال مختص به چین نیستند. در سال ۲۰۱۷ دولت آمریکا موفق به شناسایی دو شرکت کلاهبردار فعال در این زمینه شد. این شرکت ها به پشتوانه الماس و املاک، دست به انجام چنین اقداماتی زدند. در واقع به گفته نهاد های دولتی، هیچ یک از این شرکت ها فعالیت واقعی نداشتند. به نظر می رسد به علت مشارکت افراد کم تجربه تر و همچنین جدید الورود به این بازار در چین، شرایط آن به مراتب نسبت به سایر مناطق بدتر شده است.

دا هونگفی که مؤسس یکی دیگر از شرکت های فعال در زمینه ارزهای رمزنگاری شده با نام NEO است، در این زمینه گفت که توقف این نوع از فعالیت ها در بازار چین ضروری به نظر می رسد. اولین آی.سی.او NEO در سال ۲۰۱۴ برگزار شد و از آن به بعد به یکی از بهترین ارزهای دیجیتال در دنیا تبدیل شد. در ماه دسامبر ارزش این ارز به ۲.۵ میلیارد دلار رسید. گفته شده که پس از تصویب این قانون، فعالین شرکت مذکور تصمیم گرفتند سرمایه جذب شده را به صاحبان اصلیشان باز گردانند. اما آنها ترجیح دادند توکن هایشان را نگاه دارند.

وقتی از او در زمینه علل پشتیبانی از چنین تصمیمی پرسیده شد، او خاطره ای از سفری که به آلمان داشت را تعریف نمود. او در این سفر متوجه اتوبانی در آلمان شد که هیچ نوع محدودیت سرعتی نداشت. به گفته وی آلمان به علت داشتن مسیر های مناسب، می توانند چنین اتوبان هایی داشته باشد. علاوه بر این، قوانین راهنمایی و رانندگی و همچنین مراحل دریافت گواهی نامه در این کشور بسیار سخت و دشوار است. همه افراد در این کشور، قوانین ترافیکی را رعایت می کنند و علاوه بر این، از اتومبیل های با کیفیتی نیز استفاده می نمایند. به گفته او اگر در چین و یا حتی آمریکا محدودیت سرعت وجود نداشته باشد، به طور قطع با فجایع زیادی مواجه خواهیم شد.

آیا چین می‌تواند از فعالیت بیت‌کوین جلوگیری کند؟دولت چنین تنها به ایجاد محدودیت در این زمینه اکتفا نکرد، بلکه فعالیت این نوع ارزها را نیز به صورت کامل متوقف ساخت. شاید هم علت توقف استفاده در این شرایط، ایجاد وقفه ای برای شناخت بهتر و تصمیم گیری در زمینه اجرا و مدیریت بهتر آن باشد. لو که یکی از افراد مهم و فعال در این حوزه هست امید دارد که اتفاق مشابه ای روی دهد.

به گفته او آی.سی.اوها مدل های تجاری جدیدی را پیشنهاد میکنند که در آنها کاربران، سهام دار به حساب می‌آیند. در این موقعیت، آنها به جذب کاربران جدید و دعوت آنها به این مسیر ترغیب خواهند شد. لو معتقد است که صرافی های ارزهای دیجیتال به زودی فعالیت خود را از سر میگیرند، ولی این بار دولت نقش مهمی در مدیریت آنها به عهده خواهد داشت. به عقیده او دولت چین قوانین مورد نیاز خود را از سایر کشور های دنیا و بخصوص ایالات متحده آمریکا دریافت خواهد کرد. علاوه بر این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اخیرا اخطار داده است که قصد دارد موضع خود را نسبت به آی.سی.او تغییر داده و با جدیت بیشتری با این مساله برخورد نماید.

فعلا، لو توسعه bihu.com را ادامه خواهد داد.  این کار از شانگهای شروع میشود و جذب سرمایه به صورت خصوصی انجام خواهد شد. او میگوید:

« نا امید نخواهیم شد. اگر قرار است ارزهای دیجیتال در دنیا جای باز کنند، چین از این قافله عقب نخواهند ماند!»

ماینرها در چین

قبل از اینکه بیت کوین جایگاه خود را در میان مردم چین باز کند، مسئولین این کشور در این زمینه جانب احتیاط را رعایت می کردند. حتی در ماه می سال ۲۰۱۳ نیز شبکه تلویزیونی دولت چین با نام CCTV، مستندی در این زمینه پخش کرد. همزمان با آن، در سال ۲۰۱۴ زنون کاپرون در کتاب خود از گذشته،حال و آینده بیت کوین در چین نوشت. کیف پول نرم افزاری است که کلید های رمزنگاری شده خصوصی افراد در آن ذخیره و مدیریت میشود. این کیف پولها در کشور چین نسبت به بقیه دنیا بیشتر دانلود میشوند.

دلیل توجه و استفاده زیاد مردم چین از بیت کوین به سادگی قابل درک است. کاپرون پیش بینی میکند که در فضای اقتصادی قانونمند چین، این ارز جزو معدود گزینه های موجود برای سرمایه گذاران صنعت خرده فروشی باشد. در سال ۲۰۱۳، بورس شانگهای اعلام کرد که سالهای متمادی بازار تبادلات چین رشد منفی داشته است. قیمت ملک و مسکن نیز برای اکثر افراد عادی بالا بوده است. این در حالی بود که مردم چین می توانستند به ارزشی معادل یک دلار ناقابل، کسری از بیت کوین خریداری نمایند. ازین رو پیش از پایان سال ۲۰۱۳، اقتصاد چین به سمتی رفت که روزانه جامعه حدود ۳۵ میلیون دلار روی بین کوین سرمایه گذاری میکرد.

این روند به نوعی تهدید علیه اقتصاد چین تبدیل شد. به همین علت دولتمردان چینی نگران شدند که ممکن است بیش از اندازه یوآن از کشور خارج شود. دولت چین سقف یوآن را در حدود ۵۰۰۰۰ دلار برای هر نفر در سال تعیین کرده است. با این حال به صورت دقیق مشخص نبود که چه تعداد از مردم چین از بیت کوین استفاده می کنند. به همین دلیل، امکان این وجود داشت که کنترل اوضاع از دست دولتمردان چینی خارج شود. در چنین حالتی، مردم چین می توانستند با یوآن بیت کوین خریداری کنند و سپس آن را تبدیل به دلار نمایند و در نهایت دلار را به صورت نقد دریافت کنند. در اواخر سال ۲۰۱۳ دولت چین دست به مقابله با این روند زد و باعث توقف ارائه معاملات و خدمات مالی برای فعالیت در زمینه بین کوین شد. به همین علت، مردم عادی دیگر نمی توانستند به صورت مستقیم دست به خرید بین کوین از طریق یوآن بزنند.

مدتی بعد مردم چین روشی برای مقابله با این نوع از محدودیت ها پیدا کردند. به جای انجام معاملات از طریق سیستم بانکی و همچنین حساب های بانکی خود، به صورت نقدی اقدام به خرید و پرداخت برای دریافت بیت کوین نمودند. علاوه بر این، می توانستند برای خرید بیت کوین به صورت مستقیم به حساب یکی از افراد فعال در این زمینه پول واریز کنند.

پس از آن، قوانین سخت گیرانه تری تصویب شد که استفاده از ارزهای رمزنگاری شده را به صورت کامل متوقف ساخت. با این حال پس از آن مجدداً مردم راه هایی را برای استفاده از آن پیدا کردند. گروهی از افراد اقدام به خرید مستقیم از همکاران به صورت آنلاین و یا آفلاین کردند. علاوه بر این، گروهی دیگر از افراد از طریق پیام رسان تلگرام دست به خرید و فروش آن زدند. این در حال است که دسترسی به تلگرام در کشور چین محدود می باشد. ولی مردم با استفاده از وی پی ان از آن استفاده میکنند و محدودیت های موجود در این زمینه را به نوعی دور می زنند. افرادی که از قبل بیت کوین دارند هم میتوانند برای ترید کردن از طریق اینترنت به وبسایت ها و مراکز خارج از چین متصل شوند و تراکنش های مالی خود را در آنها انجام دهند. گروهی دیگر از طریق پیام رسان وی چت که محبوبیت بسیار بالایی در چین دارند، خرید و فروش میکنند.

در هر صورت، چین تاکنون استفاده از خود بیت کوین را ممنوع اعلام نکرده، منعی روی انجام معاملات مستقیم نیز قرار نداده و مهم تر از همه اینکه استخراج بیت کوین را نیز ممنوع نکرده است.بنابرین، از طریق ماینینگ و حل معادلات پیچیده ریاضی میتوان به بیت کوین رسید! اکثر قطعات مورد استفاده برای این کار در کشور چین ساخته می شوند. ماینرها با صرف هزینه و همچنین توان کامپیوتری بالا و با استفاده از نیروی الکتریسیته ارزان قیمت در کشور چین، می توانند از چنین مزیت هایی بهره مند شوند. تا کنون بالغ بر دو سوم بیت کوین در چین استخراج شده است. رشد صنعت ماینینگ بیت کوین در چین؛ گروهی را نگران کرده زیرا در آینده چین نقش مهمی در توسعه فناوری بلاک چین خواهد داشت.

آیا چین می‌تواند از فعالیت بیت‌کوین جلوگیری کند؟فردی به نام دیسکوس فیش، یک استخر استخراجی تشکیل داده است. او میگوید زمانی دولت چین ماینر ها را تشویق می کرد تا از نیروی هیدرو الکتریک موجود در کوهستان های این کشور برای استخراج سکه های بیت کوین استفاده نمایند. این افراد می توانستند از این انرژی برای تولید سکه ها به صورت رایگان استفاده کنند و در غیر این صورت، الکتریسیته تولید شده در این محل ها تلف می شد. به دنبال این موضوع در ماه سپتامبر در شرایط سیاسی تغییراتی به وجود آمد و به همین علت، بعضی ها اعتقاد داشتند که ممکن است گروهی از دولت های محلی با آن مخالفت نمایند. با این حال سایر افراد در شرکت های ماینینگ، به این شرایط توجهی نکردند. ژائو کیانجی، معاون شرکت BTCC؛ در این زمینه گفت که پس از تهدید های صورت گرفته از سوی دولت چین، در روند استخراج های انجام شده در این شرکت تغییراتی صورت نگرفت و در این زمینه صحبتی از سوی دولت به میان نیامده است. در نتیجه، وقتی در چین سخنی در مورد ایجاد محدودیت به میان نیاید، علاقه مندان به چنین موضوعاتی با سرعت هر چه بیشتر به سوی جلو حرکت می کنند.

دور زدن محدودیت‌ها

مشخص است که این محدودیت ها مسیر ورود تازه وارد ها به این عرصه را دشوار کرده اند. شاید این موضوع چندان هم بد نباشد. این نظر جیمز گانگ یکی از متخصصین ارزهای رمز نگاری شده ساکن در شانگهای و موسس ICOage است. از طریق این پلتفورم، کاربران می توانند اقدام به افزایش پول خود نمایند. ICOage ژانویه سال گذشته تأسیس و در سپتامبر گذشته تعطیل شد. به گفته او، اکثر مشتریان خدمات این پلتفرم، خارج چین بودند و اکثر پروژه های انجام شده توسط این افراد  به نسبت از کیفیت و قدرت بالاتری برخوردار است. جیمز گانگ، متخصص ارزهای دیجیتال میگوید:

« افرادی که سر رشته ای از بلاک چین و همچنین ارزهای دیجیتالی ندارند، نباید شروع به فعالیت در این بازار کنند. ریسک موجود در این نوع بازار ها بسیار بالا است. ایجاد محدودیت برای افراد معمولی در جهت شرکت در این نوع بازار ها و مشارکت در چنین معامله هایی می تواند برای آنها مفید باشد. گروهی از افراد چینی بدون در نظر گرفتن چنین خطراتی وارد بازار می شدند و سرمایه گذاری های کلانی را نیز در این زمینه انجام می داند. آنها اقدام به خرید همه چیز می کردند. »

هم اکنون چینی هایی که قصد انجام معاملات در ارزهای رمز نگاری شده را دارند، در نهایت می توانند روشی برای مشارکت در این زمینه به دست آورند. انجام این معاملات سخت است، ولی غیر ممکن نه. دولت چین از استراتژی های مشابه ای برای سانسور اینترنت استفاده می کند. اما افراد با استفاده از وی پی ان این محدودیت ها را دور میزنند. اما این کار برای عده کثیری از مردم دشوار است و ترجیح میدهند از پیام رسان های داخلی همانند وی چت استفاده می کنند. بالعکس، به احتمال زیاد اگر چین ارز دیجیتال خود را به آنها معرفی کند، بیت کوین به آن ترجیح داده خواهد شد.

دوآن زین‌سینگ معاون سابق صرافی اوکی‌کوین و رییس اجرایی فعلی استارت‌آپ 8btc در هانگژو میگوید:

«اینترنت شبکه به اشتراک گذاری اطلاعات است و بین کوین شبکه پول. این شبکه از ارزش بالایی برخوردار است.»

شاید بیت کوین در چین ممنوع باشد و نزد مردم چین واژه بیت کوین اندکی نامناسب به نظر برسد، اما بلاک چین نه. هن فنگ یکی از مؤسسین شرکت Elastos Foundation در پکن است.  یکی از مهم ترین اهداف این شرکت استفاده از فناوری بلاک چین در ارتباطات اینترنتی به حساب می آید. در پاییز سال جاری قرار بود که هن از طریق آموزش های ویدئویی که توسط دانشگاه سینگوا در سرتاسر جهان برگزار می شد، در این زمینه مطالبی را بیان نماید. برای برگزاری این مراسم، او ماه های زیادی در حال تمرین و آمادگی بود. تمامی وسایل و تجهیزات مورد نیاز را سفارش داده بود. قرار بود که این دوره از طریق وی چت نیز برگزار شود و نام اولین دوره آموزشی بیت کوین در دانشگاه سینگوا را نیز برای آن انتخاب کردند.  دانشگاه سینگوا در این مورد با سیاست عمل نکرد و در چنین دوره حساسی از واژه بیت کوین استفاده نمود. هن از این موضوع بسیار ناراحت شد.  به همین دلیل، دوره آنلاین او قبل از آغاز کنسل شد. با این حال هن از اراده آهنین خود کنار نکشید. او توانست دوره دیگری در دانشگاه سینگوا تحت عنوان مناسب تر « اقتصاد پویا و بلاک چین» برگزار کند.

بیت کوین چین را با همان چالشی که در ابتدای ورود اینترنت رو برو کرده بود، مواجه ساخت. دولتمردان چینی به فناوری بلاک چین به عنوان فناوری آینده نگاه می کنند. حتی توسعه این فناوری بخشی از سیزدهمین برنامه پنج ساله حزب کمونیست در چین است. با استفاده از چنین فناوری می توان مبادلات متعددی را انجام داد. مایکل کیسی از دانشگاه MIT عقیده دارد که دولت چین فناوری بلاک چین را به عنوان یکی از ابزارهای موفق در زمینه انجام امور بازرگانی در نظر دارد.

دولت چین قصد دارد تا از فناوری بلاک چین بدون کاربرد بیت کوین استفاده نماید. دولت مرکزی در نظر دارد بلاک چین را برای ایجاد اطمینان در زمینه تبادل صحیح داده ها به کار گیرد. بن کو، پروفسور مهندسی در دانشگاه سینگوا در این باره گفت:

«با این حال، این دولت نمی خواهد تا مردم عادی از پول هایی که خود تولید می کنند، استفاده نمایند.»

علاوه بر این، دولت چین امیدوار است تا بتواند بیت کوین را با ارز رایج خود جایگزین کند. گروهی از فعالین این حوزه همانند بابی لی بر این باور هستند که نمونه تولید شده توسط دولت چین، کاربرد کاملاً متفاوتی با این جریان خواهد داشت. به عقیده او ارز مورد استفاده توسط این دولت همانند نمونه رایج در این کشور متمرکز و کنترل شده خواهد بود با این تفاوت که به صورت دیجیتالی تبدیل می شود. علاوه بر این، فناوری رمزنگاری در این ارز به گونه‌‌ای متفاوت خواهد بود. او میگوید:

«چنانچه سیاست‌های پولی، نرخ بهره، محدودیت ها، و قوانین یکسانی شامل حال این ارز جدید شوند، این ارز به هیچ عنوان با بیت کوین که کاملا آزاد است، قابل مقایسه نخواهد بود.»

پایان فصل سرما

آیا چین می‌تواند از فعالیت بیت‌کوین جلوگیری کند؟

فعالیت های چین نشان داد که هیچ کشوری نمی تواند باعث توقف روند رو به رشد بیت کوین شود. به عبارتی می توان این عامل را نقطه قوت این شبکه به حساب آورد. در صورتی که ملتی آن را کنار بگذارند، سایر افراد و ملت ها جایگزین آن خواهند شد و جای خالی آنها را پر می کنند. پس از اینکه کشور چین محدودیت های فراوانی برای بیت کوین در نظر گرفت، بخش اعظمی از فعالیت های آنها به کشور های ژاپن و همچنین کره جنوبی منتقل شد. هن، یکی از بنیان گذران Elastos در این زمینه گفت:

«فناوری شبکه بلاک‌چین جهانی است و در هر کشور عملکرد متفاوتی دارد. برای انجام تبادلات مالی، از کشور هایی همانند ژاپن استفاده کنید که قوانین ساده تری دارند. در صورتی که دنبال مشتری هستید، به چین بروید و چنانچه دنبال افراد فعال در زمینه فناوری این محصول هستید، در آمریکا به هدف خود خواهید رسید.»

اقدامات چین نه تنها نتوانست خللی در این زمینه وارد کند، بلکه باعث جهش ناگهانی قیمت بیت کوین شد. به اعتقاد بسیاری از افراد، قوانین سخت گیرانه چین به عنوان عاملی مهم در افزایش ناگهانی قیمت بیت کوین در نظر گرفته می شود. به عقیده یان چن مدیر عامل خدمات رسان کیف پولی NBL ، پس از تصویب قوانین منع بیت کوین در چین، دست به اقدامات گسترده و مهمی در این زمینه زده شد. همین باعث شد تا بازار متوجه این موضوع شود که اگر دولت مردان چین از بیت کوین واهمه دارند، قطعا این ارز از قدرت بالایی برخوردار است.

عده‌ای از صاحب نظران در NEO میگویند، کاربرد ارزهای دیجیتال در چین طی مدت کوتاهی کاهش پیدا می کند و به نوعی می توان گفت که «زمستان» ارزهای دیجیتال در این کشور فرا رسیده. با این حال، در نهایت آینده روشنی برای این نوع ارز ها پیش بینی شده است. به باور این مسئولین، دولت چین نمی تواند برای همیشه این بازار را در کنترل خود نگه دارد و حذف این ارز ها فقط در کوتاه مدت تأثیر گذار خواهد بود.

بین کوین تأثیری مشابه اینترنت در اوایل ورود آن به چین دارد. در ابتدای ورود اینترنت به چین، دولت این کشور با نگرانی به این موضوع نظاره می کرد؛ اگر اینترنت را به صورت کامل آزاد میگذاشت، کنترل اوضاع تقریبا از دست آن خارج میشد. ولی در نهایت دولت چین به این نتیجه رسید که قطع کردن اینترنت می تواند باعث وخیم تر شدن اوضاع برای این کشور شود. زیرا چنین کاری باعث قطع ارتباط اقتصادی این کشور با سایر مناطق دنیا خواهد شد. دوراهی موجود در بین بیت کوین تفاوت عمده ای با این موضوع دارد. جداکردن چین از سایر قسمت های جهان تا حدودی دیر شده است. ژائو معاون شرکت BTCC میگوید که دیگر نمی توان بیت کوین را در چین ممنوع کرد و تا زمانی که حداقل یک کابل ارتباطی با دنیای خارج وجود دارد، بیت کوین باقی می‌ماند.

در حال حاضر بین کوین توانسته است با موفقیت، آزمون کشور چین را پشت سر بگذارد. دولت چین نتوانست با اقدامات خود محدودیتی در این زمینه به وجود آورد. این ارز مجازی توانست بر اصولی که بر مبنای آن بنا شده است، استوار بماند و دولت های مختلف بعنوان مثال دولت قدرتمندی مانند چین نتوانستند تاثیری در این رابطه داشته باشند. به گفته لی؛ هر زمان کسی بخواهد باعث مرگ بیت کوین شود، این ارز قدرتمند تر ظاهر میشود!

منبع: medium
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

5 دیدگاه
میلاد
میلاد
۶ سال قبل

ولی به نظرم تو ایران راحت میتونن این کارو انجام بدن کافیه صرافی های انلاین ارز رو مسدود و ممنوع کنن و برای محل درامد های ارزی هر شخص در حساب های مثل پرفکت و وب مانی و مستر کارت و... دلیل بخوان.
نظر شماها چیه؟

رضا
رضا
۶ سال قبل
پاسخ  میلاد

تو ایران شتر با بارش گم میشه چه برسه به این داستانا

حمید
حمید
۶ سال قبل
پاسخ  رضا

شتر با بارش برای منو تو گم میشه نه برا اونا...به نظر من در صورتی که یه کم دیگه ارزهای دیجیتال همه گیر بشه... ایران برای مردم عادی قوانین سختر از چین رو اعمال میکنه از همین الانشم سیف و دیگران کلی جبهه منفی گرفتن (تو خبر گذاری های مختلف میتونید خبراشو ببنید)اون وقت نقد کردن ارزهای دیجیتال به بزرگترین چالش تبدیل میشه....مگر مگر اینکه همه گیر نشه.
به نظر شما ایا این احتمال وجود داره؟اگر نه چرا؟و اگر بله در اون شریط چطور میشه ارزی رو نقد کرد؟

Mr_cracker
Mr_cracker
۶ سال قبل
پاسخ  حمید

همه گیر ک شده ولی صداش در نیومده.....

Mr_cracker
Mr_cracker
۶ سال قبل

سلام.استاد خسته نباشید. راه هایی برای بدست اوردن بیت کوین میدونین جوز ماین سرور ؟ خیلی طول میشکه و زمان بر هست برای ماین سرور اگه راهی حدااقل بهتر برای بدست اوردن . پول هایی مثل بیت کویین. یا مونرو میدونید اطلاع بدین ممنون میشم :)

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب