زاکربرگ: اگر لیبرا نباشد ارز دیجیتال چین دنیا را میگیرد
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک فردا به کنگره آمریکا خواهد گفت که لیبرا (Libra) میتواند خدمات مالیاش را در اختیار ۱.۷ میلیارد انسانی قرار دهد که به خدمات بانکی دسترسی ندارند. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اعلام میکند که در صورتی که این اتفاق توسط لیبرا نیافتد، ارز دیجیتال بانک مرکزی چین این کار را خواهد کرد.
به گزارش «کوین دسک»، زاکربرگ روز گذشته، متن شهادتش را که امروز در مقابل کمیته خدمات مالیِ مجلس نمایندگان قرائت میکند، منتشر کرد. او در این متن از لیبرا به عنوان یک سرویس پرداخت جهانی یاد میکند که میتواند به افراد کمک کند که سادهتر، پول انتقال دهند. در شهادت زاکربرگ میخوانیم:
سیستم فعلی دردی از آنها دوا نمیکند. صنعت مالی و اقتصادی راکد است و هیچ ساختار دیجیتالی برای حمایت از نوآوریهایی که به آنها نیاز داریم، وجود ندارد. فکر میکنم که این مشکل را میتوان حل کرد و لیبرا به حل آن کمک میکند.
زاکربرگ ضمن اشاره به نقش فیسبوک و واکنشهایی که به پروژه لیبرا صورت گرفته، مینویسد:
بر این عقیدهام که این [لیبرا] چیزی است که باید ساخته شود، اما میفهمم که در حال حاضر پیامرسان چندان ایدهآلی نیستیم. طی چند سال گذشته با مشکلات بسیاری روبهرو شدیم و مطمئنم که مردم میگویند ای کاش هر کسی جز فیسبوک این ایده را جلو میبرد.
فیسبوک به ایالاتمتحده هشدار میدهد که در صورتی که اجازه فعالیت لیبرا را ندهد، ممکن است «رهبری اقتصادی» خودش را در سطح جهان از دست بدهد. او در ادامه میافزاید که چین به سرعت در حال کار بر روی عرضه ایدهای مشابه در ماههای آینده است.
زاکربرگ ذکر میکند تا زمانی که تمام قانونگذاران آمریکایی پروژه را تایید نکنند، فیسبوک نیز قدمی در عرضه لیبرا، در هیچ کجای دنیا بر نخواهد داشت. او در ادامه میگوید که از ایجاد هر تاخیری تا زمان تایید پروژه حمایت میکند.
مدیرعامل فیسبوک خاطرنشان میکند که این شرکت انتظار ندارد تا به فعالیتهای لیبرا جهت بدهد و این وظیفهای است که به شورای تصمیمگیری لیبرا یا همان «انجمن لیبرا» (Libra Association) محول شده است و ۲۱ عضو دارد. کالیبرا، از شرکتهای تابعه فیسبوک و بریک ترو (Breakthrough)، شرکتی سرمایهگذاری که زاکربرگ در آن فعال است از جمله اعضای این انجمن هستند.
زاکربرگ در بخشی از شهادتش ادعا میکند که لیبرا قصدی برای رقابت با حاکمیت ارزهای ملی ندارد و در سیاستهای پولی نیز دست نخواهد برد و از این وظایف با عنوان «قلمرو بانکهای مرکزی» یاد کرد. او مینویسد:
انجمن لیبرا با فدرال رزرو (Federal Reserve) و تمام بانکهای مرکزی به منظور اطمینان دادن به این مسئله، همکاری خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره با این مسئله که انجمن لیبرا حتی انتظار دارد که قانونگذاران، لیبرا را از ورود به این حوزه منع کند، مینویسد:
انتظار داریم که چهارچوبهای قانونی برای انجمن لیبرا، باعث شود تا این انجمن وارد حوزه سیاستهای پولی و مالی نشود. لیبرا با هدف امنیت اقتصادی و ثبات مالی ایجاد شده و تماما توسط «خزانه لیبرا» (Libra Reserve) پشتوانهسازی میشود.
زاکربرگ با تکیه بر بررسی اطلاعات درون زنجیرهای (آن چین) و اطلاعات سیاستهای «شناخت مشتری» (KYC)، میگوید که لیبرا میتواند نسبت به سیستمهای فعلی، عملکردی بهتر در مبارزه با جرایم اقتصادی داشته باشد.
زاکربرگ به دومین مقام بلندپایه فیسبوک بدل میشود که در مقابل کنگره آمریکا قرار میگیرد. پیشتر دیوید مارکوس (David Marcus)، مدیر بخش بلاک چین فیسبوک، در کنگره حاضر شده بود. وی ماه جولای (مرداد) در مقابل نمایندگان کمیته خدمات مالی و همتایان آنها از مجلس سنا قرار گرفت.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.