یوتیوب ویدیوهای مربوط به ارزهای دیجیتال را پاک کرد
یوتیوب (YouTube) به عنوان پر طرفدارترین پلتفرم شبکههای اجتماعی برای بهاشتراکگذاری ویدیو، به تازگی با جدیت بالا در حال پاک کردن محتوای مربوط به ارزهای دیجیتال است. تا به اینجا ویدیوهای چندین فرد مشهور در این حوزه پاک شده است.
به گزارش کوین تلگراف، کاربران در توییتر و ردیت میگویند یوتیوب در تصمیمی ناگهانی تعدادی از ویدیوهای مرتبط با ارزهای دیجیتال را پاک کرده است. به گفته این کاربران یوتیوب این اقدام را ۲۳ دسامبر (۲ دی) انجام داده است.
کریس دان (Chris Dunn) از فعالان یوتیوب با کانالی که بیش از ۲۱۰,۰۰۰ عضو دارد، روز شنبه متوجه شد که یوتیوب تمام ویدیوهایش که در آنها به ارزهای دیجیتال اشاره کرده بود را پاک کرده است.
دان سپس در توییت خود این موضوع را اطلاع داد. به گفته دان یوتیوب از این ویدیوها با عنوان «محتوای خطرناک و مضر» و «فروش کالاهای فهرست خاص» یاد کرده است. دان بخش دیگری از توییت خود مینویسد:
ده سالی میشود که در حال ساخت ویدیو هستم و بیش از ۲۰۰ هزار نفر عضو کانالم هستند و ویدیوهایم بیش از ۷ میلیون بازدید دارند.
او در ادامه خطاب به مسئولین یوتیوب گفت:
چه خبرته «یوتیوب»؟
دان تنها فردی نیست که در رویکرد جدید یوتیوب متضرر شده است. ۲۴ دسامبر (۳ دی)، روبرت بیدلس (Robert Beadles)، صاحب حساب «کریپتو بیدلس» (Crypto Beadles) با بیش از ۸۹.۳ هزار عضو، در توییتی نوشت که یوتیوب حساب کانالش را به صورت موقتی مسدود کرده است. او در پست توییتری خود نوشت:
یوتیوب برای مدتی کار ما را متوقف کرد. مگه محتوای رایگانی که بدون دریافت پولی قرار گرفته باشه بده؟ تمام محتوا روی لینکداین، توییتر و اینستاگرام با نام رابرت بیدلس قرار میگیره. خدا سانسور رو حفظ کنه!
حساب کاربری کریپتو بیدلس در حال حاضر فعالیتش را از سر گرفته است. با این حال بسیاری دیگر از حسابها همچنان درگیر موانعی هستند که یوتیوب برای آنها ایجاد کرده است.
ایوان آن تک (Ivan on Tech)، از فعالان دیگر حوزه ارزهای دیجیتال در یوتیوب با بیش از ۲۱۰,۰۰۰ دنبالکننده نیز تحت تاثیر این ممنوعیتها قرار گرفته است. پس از آن که یک ویدیو در حساب کاربریاش توسط یوتیوب هدف قرار گرفت، طی اقدامی احتیاطی ویدیوهای دیگرش را بر روی حالت «شخصی» (Private) قرار داد. او در مصاحبهای با کوین تلگراف گفت:
این حمله فقط به ارزهای دیجیتال نیست، بلکه حملهای به مفهوم آزادی بیان است. پلتفرمهای متمرکز بیش از اندازه بزرگ و قدرتمند شدهاند و از این قدرت به نفع خود استفاده میکنند. به همین دلیل اقدام به خفه کردن صدای بقیه میکنند؛ بخاطر همین است که پلتفرمهای غیرمتمرکز دنیا را خواهند گرفت.
عمر بیهام (Omar Bham) که با نام کریپتونیوز در توییتر فعالیت میکند، روز سه شنبه (۳ دی)، فهرستی از حسابهای یوتیوبی که تحت تاثیر ممنوعیت تازه یوتیوب قرار گرفتهاند را منتشر کرد.
دلیل اقدامات یوتیوب چیست؟
یوتیوب هنوز بیانیهای رسمی در خصوص مسدود کردن محتوای ارزهای دیجیتال منتشر نکرده است. این غول حوزه شبکههای اجتماعی که جزو شرکتهای تابعه گوگل است، هنوز پاسخی به سوالات کاربران و مراجع خبری نیز در خصوص اقدامات خود نداده است؛ همین مسئله سبب شده تا دلایل این تصمیم یوتیوب در هالهای از ابهام قرار گیرد.
بیهام کمی پس از آنکه فهرستی از حسابهای کاربری که یوتیوب بخشی از محتوای آنها را حذف کرده است، منتشر نمود، اعلام کرد که حذف محتوا توسط این شرکت در خصوص پستهایی صورت گرفته است که به صرافیها یا وبسایتهای مرتبط لینک شده بودند. او در این باره مینویسد:
به نظر میرسد یوتیوب به سراغ کانالهایی رفته که در توضیحات ویدیوهای خود لینک صرافی یا وبسایتهای [مرتبط] دیگر را قرار داده بودند.
ریچل سیگال (Rachel Siegel)، مدیر کانال کریپتوفاینالی (Crypto Finally)، با ۲.۵ هزار فالوور اعلام کرده است که شامل ممنوعیتهای یوتیوب نشده است. او در این خصوص به کوین تلگراف گفت:
من هدف ممنوعیتهای یوتیوب در خصوص محتوای حوزه ارزهای دیجیتال قرار نگرفتهام، با این حال فکر میکنم جای شک نمانده است که این حملات از پیش برنامهریزی شده بودند و هدف دار صورت گرفتهاند. ممنوعیتهای بخش فناوری با نیرویی دو چندان در حال گسترش هستند و همانطور که به عنوان یک صنعت رشد میکنیم، باید منتظر افزایش بیش از پیش این ممنوعیتها در سطوحی گستردهتر باشیم.
سیگال همچنین تایید کرد که در ویدیوهایش لینکی از یک وبسایت دیگر قرار نداده است. او در تکمیل صحبتهایش میگوید:
یک بار لینکی از کوین بیس قرار دادم ولی آن را برداشتم.
نکته جالب اینجاست با وجود اینکه برخی میگویند کانالهایشان توسط یوتیوب مسدود نشده است، در توییتر سیل عظیمی از کاربران و گردانندگان کانال از اقدامات این غول فناوری شکایت دارند.
مون کارل (TheMoonCarl) به تازگی در توییتی نوشت:
پاکسازی یوتیوب به کانال من رسید. [آنها] یک ویدیوی من که برای ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ بود را پاک کردهاند چرا که آن را مضر و خطرناک دانستهاند. مسلما بیت کوین برای بانکها خطرناک و مضر است، اما این کار مسخره است!
کارل پیش از ارسال این توییت در صحبتهایش با خبرگزاری کوین تلگراف گفت:
امیدوارم این اقدامات سهوا توسط یوتیوب صورت گرفته باشند، چرا که اگر عمدی باشد، نمونهای بدیهی از سانسور است. فعالان بزرگ در یوتیوب ویدیوهایشان پاک شده است. این ویدیوها کاری جز آموزش مردم در خصوص قدرت بیت کوین نبودهاند. دیر یا زود حملات به کانال من خواهد رسید.
در حالی که بسیاری از کاربران یوتیوب که فعالیتهایی در حوزه ارزهای دیجیتال دارند، با سردرگمی در جستجوی دلیل ممنوعیتهای این شبکه اجتماعی هستند، حساب کاربری رسمی یوتیوب در توییتر به فهرست منتشرشده از جانب بیهام واکنش نشان داد. یوتیوب در جوابیه توییتری خود مینویسد:
در حال بررسی هستیم. امیدواریم به زودی با خبرهای تازه در این رابطه برگردیم.
هنوز اخبار جدیدی در خصوص اقدام یوتیوب از جانب این پلتفرم منتشر نشده است. بیهام در این خصوص گفت:
پیام یوتیوب نهایت جوابی بود که توانستم در این رابطه بدست بیاورم. تیم پشتیبانی یوتیوب اعلام کرده است که حسابهای کاربری که تحت تاثیر قرار گرفتهاند میتوانند تقاضای بررسی مجدد کنند و لینکی از راهنمای جامعه کاربریشان را نیز برایم ارسال کردند. تعدادی از فعالان تقاضای بررسی مجدد کردند که تقاضای آنها رد شد. هنوز هم دلیل مشخصی برای اینکه چرا این ویدیوها ناقض دستورالعملهای یوتیوب هستند، ارائه نشده است.
راه جایگزینی وجود دارد؟
یوتیوب با بیش از ۱.۹ میلیارد کاربر دومین پلتفرم پر طرفدار در دنیای شبکههای اجتماعی است، با این حال اینفلوئنسرهای دنیای ارز دیجیتال به دنبال جایگزینی برای انتشار محتوای خود هستند. به عبارت دیگر این افراد به دنبال یک شبکه اجتماعی مبتنی بر بلاک چین هستند که بتوان آن را در اختیار جامعه ارزهای دیجیتال قرار داد.
پلتفرم LBRY، یک شبکه اجتماعی است که بر پایه بلاک چین ایجاد شده است. این پلتفرم به کاربران امکان میدهد که با به اشتراک گذاری محتوای خود، کسب درآمد کنند. با استفاده از شبکه پرداخت داخلی LBRY، کاربران میتوانند در ازای محتوای منتشرشده خود پول دریافت کنند.
کسب درآمد دیگر جنبه حیاتی در خصوص فعالانی است که در یوتیوب فعالیت میکنند. آمارها نشان میدهد که مجموع درآمد سالیانه کانالهای یوتیوب چند صد هزار دلاری است و این رقم هر سال با افزایش ۴۰ دلاری رو به رو است.
بیهام معتقد است کانالی که با چنین ممنوعیتهایی از جانب یوتیوب مواجه میشود، ممکن است تا ۹۰ روز نتواند به صورت زنده محتوایی منتشر کند و این مسئله به شدت بر روی درآمدش تاثیرگذار خواهد بود. او در بخش دیگری از صحبتهای میافزاید:
در خصوص درآمد باید گفت، اگر با تقاضای بررسی مجدد یک حساب هم موافقت شود، باز هم نمیتوان تا ۹۰ روز فعالیت داشت. این مسئله برای من اتفاق افتاد و درآمد من با کاهش شدید مواجه شد؛ چرا که درآمدم به تعامل زنده با بینندگان برنامههایم مرتبط است.
با وجود اینکه پلتفرم LBRY فضایی برای کسب درآمد فعالان یوتیوب در حوزه ارزهای دیجیتال فراهم کرده است، همچنان کاربران زیادی به سمت استفاده از آن نرفتهاند.
نائومی بروکول (Naomi Brockwell)، گرداننده کانال یوتیوبی NBTV که بیش از ۳۰ هزار دنبالکننده دارد به کوین تلگراف گفت که ممنوعیتهای یوتیوب شامل حال او و کانالش نشده است. وی در ادامه افزود:
ممنوعیت فعالیت یوتیوب هنوز شامل حال من نشده است، اما مدتهاستی که پلتفرمهای غیرمتمرکزی نظیر LBRY داریم، اما حمایت محدودی از آن میشود. امیدوارم این مسئله [سختگیری یوتیوب] زنگ خطری برای ما باشد.
برخی از تولیدکنندگانی که محتوای خود را در LBRY قرار دادهاند از کم بودن مخاطبانشان در این پلتفرم گلایه کردند. به گفته آنها بیشتر این کاربران در خصوص بلاک چین و ارزهای دیجیتال اطلاع دارند.
سیگل در خصوص پلتفرمهای غیرمتمرکز اشتراکگذاری محتوا میگوید:
بسیاری از تولیدکنندگان از جمله خودم برای اشتراک مطالب از پلتفرمهایی نظیر دی تیوب (DTube)، استیمیت (Steemit)، مایندز (Minds)، LBRY، بیتچیوت (Bitchute) و بیت تیوب (Bittube) استفاده میکنند. با اینکه چنین پلتفرمهایی مشکل سانسور را حل میکنند اما مخاطبان آنها محدود است؛ به عبارت دیگر از همان ابتدا فعالیت تعداد افرادی که با ارزهای دیجیتال آشنا میشوند، محدود است.
جدای از محدود بودن مخاطلبان در این پلتفرمهای نوظهور، مشکلاتی دیگری نیز بر راه آنها وجود دارد. حریم شخصی، مسائل قانونی، قوانین کپی رایت و … معضلهایی هستند که باید پیش از مهاجرت از یوتیوب به این پلتفرمها، برطرف شوند.
چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل و بنیانگذار صرافی بزرگ بایننس که با عنوان «CZ» شناخته میشود، در توییتر خودش نوشت:
شاید وقت آن رسیده که شبکه اجتماعی بلاک چینیمان را عرضه کنیم که سانسور شدنی نیست. با این حال چالشهایی مثل هرزنامهها، کلاهبرداری، کاربرنماها، کپی رایت، اقتصاد مبتنی بر توکن، نظارت، وفاداری، حریم شخصی، مشوقهای مالی و … بر سر راهمان است. اما دیگر وقتش رسیده است.
سلام. مدیر بخش بررسی محتوای یوتیوب اعلام کرده که این موضوع به اشتباه رخ داده و ویدئوها برمی گردند. لطفا شما نیز کنترل کنید در صورت صحت خبر را اصلاح نمایید. ممنون.