ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۱۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۵۹ تومان

نگرانی دولت‌های G۲۰ از رشد استیبل کوین‌ها

نگرانی دولت‌های G۲۰ از رشد استیبل کوین‌ها

دولت‌های بیست اقتصاد بزرگ جهان اعلام کردند ارزهای دیجیتال باثبات (استیبل‌ کوین‌ها) می‌توانند تهدیدی برای ثبات مالی باشند و بنابراین باید به صورت مناسبی قانون‌گذاری شوند.

به نقل از کوین تلگراف، هیئت ثبات مالی (FSB) گروه ۲۰، در تاریخ ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین)، مطالعه‌ای جامع بر روی استیبل کوین‌ها منتشر کرد که در آن ۱۰ توصیه برای قانون‌گذاری موثر آنها، ارائه شده است.

استیبل کوین‌ها ارزهای دیجیتال دارای پشتوانه‌ای هستند که ارزش آن‌ها همگام با ارزش پشتوانه تغییر می‌کند. به عنوان مثال، ارزش یک استیبل کوین دلاری، همواره یک دلار است.

با معرفی ارز دیجیتال لیبرا توسط فیس‌بوک، قانون‌گذاران به اخذ تصمیمات تازه تحریک شده‌اند. لیبرا می‌تواند یک استیبل کوین مستقل ایجاد کند که تعدادی از ارزهای مختلف پشتوانه آن باشند. اگرچه لیبرا هنوز این ایده را اجرایی نکرده است، اما دولت‌های جهان همچنان مراقب این پروژه هستند.

در گزارش هیئت ثبات مالی، به این موضوع اشاره شده است که قوانین مالی فعلی، به طور کلی بر روی استیبل کوین‌ها نیز قابل اجرا هستند؛ موضوعی که در اظهارات قانون‌گذاران آمریکایی هم مشاهده می‌شود. با این حال، این هیئت معتقد است فارغ از نوع فناوری استفاده‌شده، قوانین مذکور باید برای تمام کسب‌وکارهایی که می‌توانند ریسک مالی داشته باشند، یکسان باشد.

ماهیت جهانی استیبل کوین‌ها باعث شده تا شکاف‌هایی را در مقررات تعیین شده در کشورهای مختلف شاهد باشیم. برخی از پیشنهادات، بر ایجاد یک چارچوب فرامرزی منعطف تأکید دارند. این چارچوب نباید به استیبل کوین‌ها اجازه دهد از تفاوت‌های موجود در هر حوزه قضایی، سوء‌استفاده کنند.

این هیئت علاوه بر موارد فوق، توصیه‌های عمومی از جمله ایجاد سازوکارهای نظارتی دقیق برای مبارزه با پول‌شویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم را هم ارائه کرد.

خصومتی که در برابر لیبرا وجود دارد با پتانسیل فوق‌العاده‌اش برای کسب مقبولیت سریع، قابل توجیه است. این هیئت همچنین استیبل‌ کوین‌های فعلی، شامل کوین‌های الگوریتمی نظیر DAI را به رسمیت شناخت، اما به این نتیجه رسید که آنها به اندازه‌ای کوچک هستند که توانایی ایجاد خطرات سیستماتیک را ندارند.

مقاله‌ای که هیئت ثبات مالی ارائه داده است، همچنین توضیح می‌دهد چرا استیبل‌ کوین‌ها می‌توانند نوعی تهدید باشند. برخی از این نگرانی‌ها تا حد زیادی به عدم پذیرش آن‌ها مربوط می‌شود، چراکه محققان بر این باورند حتی کوچک‌ترین انحرافات در پشتوانه استیبل‌ کوین‌ها می‌تواند پیامدهای مالی مهمی در سیستم‌های رایج داشته باشد.

همچنین، نگرانی‌های قابل توجهی در خصوص زیرساخت‌های اساسی آن‌ها وجود دارد. این هیئت معتقد است مشکلاتی نظیر قطع شدن فرایند پرداخت که ممکن است به دلیل مقیاس‌پذیری ضعیف این کوین‌ها رخ دهد، برای اقتصادی که متکی به این کوین‌ها باشد خطرآفرین خواهد بود.

نگرانی دولت‌های G20 از رشد استیبل کوین‌ها
تصویری از گزارش اخیر G۲۰

با این حال، به نظر می‌رسد مهم‌ترین مسئله کنترل سرمایه است. در گزارش G۲۰ نوشته شده است:

در طول دوره‌هایی از بحران، ممکن است خانواده‌ها استیبل کوین‌ها را به عنوان ذخیره ارزش امن در مقابل ارزهای رایج موجود در نظر بگیرند و جریان‌های بی‌ثبات کننده سرمایه را افزایش دهند. جریان‌های پرنوسان سرمایه، می‌توانند تأثیری بی‌ثبات‌ کننده بر نرخ‌های تبادل و تامین اعتبار داخلی بانک و واسطه‌‌گری داشته باشند.

اساساً، این هیئت معتقد است قابلیت معامله و انتقال آزادانه استیبل کوین‌ها نیز که یکی از مهم‌ترین مزایای آنهاست، تهدیدی مهم برای ثبات مالی به حساب می‌آید.

این موضوع در کشورهایی مانند لبنان، که در اواخر سال ۲۰۱۹ سیاست‌های نظارتی سخت‌گیرانه‌ای را بر بازار سرمایه اعمال کرده و بخش قابل توجهی از جامعه را از پس‌اندازهای بانکی‌شان محروم کرد، به وضوح قابل مشاهده است.

از آنجا که یکی از اهداف ارزهای دیجیتال، توانمندسازی افراد جامعه در موقعیت‌هایی مشابه این است، این واقعیت که دولت‌ها، ارزهای دیجیتال را به عنوان یک عامل تهدیدکننده ثبات مالی می‌شناسند، احتمالاً پیامدهای مهمی در آینده خواهد داشت.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب