چرا ماینرهای چینی نمیتوانند به شبکه بیت کوین حمله کنند؟
جیسون لوپ (Jameson Lopp)، همبنیانگذار و معاون ارشد فنی شرکت کاسا (Casa) میگوید که حملات علیه شبکه بیت کوین، راه به جایی نمیبرند و دیری نمیپاید که سلطه چین بر صنعت استخراج بیت کوین خاتمه مییابد.
به گزارش کوین تلگراف، چین بیش از نیمی از ظرفیت صنعت استخراج بیت کوین را در دست دارد، اما جیسون لوپ با انتشار یادداشتی وبلاگی در روز ۹ اوت (۱۹ مرداد) توضیح داده است که ماینرهای چینی، تهدیدی برای شبکه بیت کوین قلمداد نمیشوند.
اگرچه بسیاری معتقدند که تمرکز روزافزون توان هش در دست چینیها نگرانکننده است، اما لوپ میگوید که حتی اگر حمله ۵۱ درصد علیه شبکه بیت کوین رخ بدهد، مهاجمان با محدودیتهای بسیاری مواجه خواهند شد.
لوپ افزوده است که حملهکنندگان قادر به سرقت بیت کوینهای افراد نیستند و نمیتوانند قواعد اجماع آن را تغییر دهند. آنها همچنین فاقد قدرت کافی برای تغییر تراکنشهای معتبر هستند. درواقع تنها کاری که از دست آنها برمیآید این است که بیت کوینهای خود را دوبار خرج کنند.
بهترین کاری که مهاجمان حمله ۵۱ درصد برای دستیابی به سود حداکثری میتوانند بکنند این است که پولهای خود را از صرافیهای ارزهای دیجیتال بیرون بکشند و آن را به ارزهای دیجیتال مقاوم در برابر سانسور یا استیبل کوینها تبدیل کنند. بااینحال، این کار نیز با موانع متعددی روبهرو است و با محدودیتهایی مثل احراز هویت در صرافیها مواجه میشوند. از سویی دیگر، از نظر اقتصادی، اصلا بهصرفه نیست که دست به فروش یکباره مقادیر هنگفتی از بیت کوینهای خود بزنند. لوپ میگوید:
وقتی که توانستید با موفقیت از پس حمله ۵۱ درصد به شبکه بیت کوین بربیایید، ارزش بیت کوینهایی که سرقت کردهاید، احتمالا بهشدت کاهش خواهد یافت؛ بنابراین حمله به شبکه بیت کوین، درست مانند شلیک به خود است. حتی اگر موفق به دسترسی به مبالغ موجود در یک صرافی بشوید هم بهتر است دست از پا خطا نکنید؛ چراکه برای مثال، همین چندوقت پیش یک هکر پس از افشای آدرس آیپی رایانهاش مجبور شد ۲۵ میلیون دلاری را که از یک صرافی سرقت کرده بود، به آن بازگرداند.
لوپ میگوید که تقریبا غیرممکن است که یک کشور، کنترل کامل صنعت استخراج را در دست بگیرد؛ چراکه ذینفعان شبکه بیت کوین بهسرعت نسبت به چنین اقدامی واکنش نشان خواهند داد.
حتی اگر مهاجمان بهجای دستگاههای استخراج، استخرهای استخراج را هدف بگیرند، باز هم راه به جایی نمیبرند؛ چرا که تعویض استخر برای ماینرها بهسادگی آب خوردن است. گفتنی است ۷۰ درصد از توان هش چینیها در کمتر از ۱۰ استخر استخراج متمرکز شده است. علاوهبراین، بیرونکشیدن مخفیانه بیت کوینها نیز بهشدت دشوار است؛ زیرا دهها و صدها شرکت مستقل وجود دارد که علیه بازیگران مخرب، هشدارهایی در رسانههای اجتماعی منتشر میکنند. لوپ میافزاید:
دشوار است که تصور کنیم یک بازیگر دولتی بتواند بهسرعت و مخفیانه، به اندازهای توان هش در اختیار داشته باشد که بتواند یک حمله بیوقفه را بهمدت چند ساعت علیه شبکه بیت کوین ترتیب دهد.
بهگفته لوپ، دلیل آنکه از سال ۲۰۱۵ بخش عمدهای از توان هش به دست چینیها افتاده است، این است که بیشتر تراشههای استخراج در آسیا تولید میشود. علاوهبراین، چین از مزیت انرژی ارزان و فراوان برخوردار است و بهدلیل بهرهمندی از ثبات سیاسی و اقتصادی میتواند برپایی زیرساختهای صنعت استخراج را برای فعالان تسهیل کند.
لوپ درنهایت خاطرنشان کرده است که هرگونه حمله در مقیاس بزرگ به شبکه بیت کوین، اثربخشی بسیاری محدودی خواهد داشت. پیشتر نیز رسانهها گزارش داده بودند که با داغ شدن تنور رقابت در حوزه تولید تراشههای نیمههادی و دسترسی به منبع انرژی ارزانتر، تسلط چین بر صنعت استخراج کاهش پیدا میکند.
این کلمه هم بنیان گذار نمیدونم چیه یاد گرفتید این کلمه از نظر معنایی مشکل داره ....