ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۱۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۹,۸۱۰ تومان

چرا کمیابی بیت کوین می‌تواند دلار را به نابودی بکشاند؟

چرا کمیابی بیت کوین می‌تواند دلار را به نابودی بکشاند؟

فرانسس کوپولا (Frances Coppola)، متخصص در حوزه بانک‌داری، امور مالی و اقتصاد، یکی از نویسندگان کوین دسک است. او همچنین کتابی تحت عنوان «پرونده‌ای برای ارائه تسهیلات مالی به مردم» (The Case for People’s Quantitative Easing) به چاپ رسانده است که توضیح می‌دهد ایجاد پول مدرن و ارائه تسهیلات و مشوق‌های مالی به افراد، چگونه کار می‌کند. علاوه‌براین، کوپولا یکی از حامیان ایده «پول هلیکوپتری» (تزریق پول به اقتصاد) برای کمک به نجات اقتصاد از رکود است.

کوپولا در مقاله اخیر خود، توضیح می‌دهد که چگونه کمیابی بیت کوین می‌تواند برای دلار آمریکا فاجعه‌بار باشد.

سیاست پولی فدرال رزرو چگونه کار می‌کند؟

این باور عمومی وجود دارد که ورود مبالغ هنگفت پول از سوی فدرال رزرو ایالات متحده به اقتصاد این کشور، درنهایت به افزایش نرخ تورم منجر خواهد شد. اگر میزان زیادی پول وارد بازار شده باشد، اما چیزی برای خرید وجود نداشته باشد، قیمت کالا و خدمات طبیعتاً باید افزایش پیدا کند. احتمال پیوستن جودی شلتون (Judy Shelton) به‌ هیئت مدیره فدرال رزرو، امید افرادی را که مایل هستند قدرت ایجاد پول جدید از فدرال رزرو گرفته شود، افزایش می‌دهد. بخش زیادی از شهرت جودی شلتون، وام‌دار حمایت او از به‌کارگیری مجدد طلا به‌عنوان پشتوانه دلار است.

بااین‌حال، فدرال رزرو ملزم به ایجاد ثبات در قیمت‌ها است. اگر فدرال رزرو نتواند میزان پول در گردش را در واکنش به شرایط اقتصادی تغییر دهد، نمی‌تواند قیمت دلار را تثبیت کند.

Frances Coppola: Bitcoin-Like Scarcity Would Be a Disaster for the Dollar

«قیمت» یک دلار چقدر است؟ با اینکه دلار از سال ۱۹۷۱ دیگر پشتوانه طلا ندارد، برخی افراد مایل هستند قیمت دلار را نسبت به طلا بسنجند که احتمالا از حسرتی در مورد رابطه گذشته طلا و دلار ناشی می‌شود. از نظر آنها، قیمت دلار ثابت نیست و فدرال رزرو در حال نابودی این ارز است.

با وجود ساعت‌ها بحث من با طرفداران سرسخت طلا، آن‌ها فکر می‌کنند افزایش بهای دلاری طلا طی یک قرن گذشته به‌معنای بی‌ارزش‌شدن دلار است. من همچنین بحث‌های مشابهی با افرادی دارم که گمان می‌کنند رشد چشمگیر بازارهای سهام، اوراق قرضه، املاک و مستغلات و همچنین بیت کوین، به‌معنای رشد بیش‌ازحد نرخ تورم دلار است. بااین‌حال، با توجه به اینکه دلار هیچ پشتوانه‌ای ندارد، افزایش قیمت دارایی‌ها هیچ نکته ویژه‌ای در مورد قیمت دلار بیان نمی‌کند.

برای کسب‌وکارها و افراد عادی در ایالات متحده، قیمت دلار مساوی با قدرت خرید آن است. قدرت خرید دلار در داخل خاک آمریکا، میزان خدمات و کالاهای آمریکایی است که شهروندان این کشور می‌توانند با دلار به دست آورند. نرخ تغییر قدرت خرید دلار تحت‌عنوان «نرخ تورم» شناخته می‌شود.

اگر افراد طلا یا ارزهای دیگر را نسبت به ارزی مشخص ترجیح بدهند، قدرت خرید آن ارز به صفر کاهش می‌یابد. این پدیده که تحت‌عنوان «اَبَرتورم» (hyperinflation) شناخته می‌شود، هیچ‌گاه برای دلار ایالات متحده اتفاق نیفتاده است.

Frances Coppola: Bitcoin-Like Scarcity Would Be a Disaster for the Dollar

برای افراد در کشورهای مختلف، قیمت دلار برابر با نرخ ارز دلار در مقابل با ارز آن کشور است. نرخ ارز، مقداری از ارز یک کشور است که یک دلار آمریکا می‌تواند آن را بخرد. این مسئله نه‌تنها میزان خدمات و کالاهایی را که شهروندان آمریکایی می‌توانند در کشورهای دیگر خریداری کنند ارزیابی می‌کند، بلکه میزان خدمات و کالاهای آمریکایی را که شهروندان کشورهای مختلف می‌توانند با ارز خود خریداری کنند، تعیین می‌کند. بنابراین، می‌توان نرخ ارز را مساوی با قدرت خرید دلار ایالات متحده در خارج از خاک این کشور دانست.

کاهش نرخ ارز به این معناست که یک دلار توانایی کمتری برای خرید کالاها و خدمات داشته باشد. بنابراین، افت نرخ ارز، معادل خارجی نرخ تورم داخلی است.

سقوط نرخ ارز قدرت خرید خارجی ارز را از بین می‌برد، درست همان‌طور که ابرتورم می‌تواند قدرت خرید داخلی آن را از بین ببرد. در واقع، این دو اغلب باهم مشاهده می‌شوند. اگر کشوری مقادیر بسیار زیادی بدهی در قالب ارزهای خارجی داشته باشد، افت نرخ ارز می‌تواند باعث شود که آن کشور نتواند از عهده پرداخت بدهی خود برآید.

علاوه‌براین، اگر کشوری وابسته به واردات باشد، افت ناگهانی نرخ ارز می‌تواند باعث ناتوانی آن کشور از پرداخت هزینه کالاها و خدمات وارداتی شود. اغلب اوقات، واکنش دولت به چنین بحرانی چاپ مقادیر زیادی از ارز ملی به امید مبادله آن با ارز خارجی موردنیاز است. این امر می‌تواند افت نرخ ارز را سرعت بخشیده و به ابرتورم داخلی دامن بزند.

در گذشته، بانک‌های مرکزی و دولت‌ها نرخ ارز را بااهمیت‌ترین قیمت در نظر می‌گرفتند. آنها تصور می‌کردند که باید راه خود را در جهان با صادرات کالاها و خدمات به سایر کشورها پیدا کنند و می‌دانستند که کنترل نرخ ارز می‌تواند برای صادرات به آنها کمک کند. علاوه‌براین، به گمان آنها اگر کشوری اجازه بدهد نرخ ارز آن در برابر سایر ارزها نوسان داشته باشد، شاهد افت نرخ ارزی خواهد بود که به ابرتورم منجر می‌شود. بنابراین، بانک‌های مرکزی و دولت‌ها برای ارزهای خود پشتوانه‌ای از طلا یا سایر دارایی‌ها قرار می‌دادند. حتی در برخی موارد، واحدهای ارز پشتوانه یکدیگر می‌شدند.

بااین‌حال، حتی مدت‌ها پس از ملغی‌شدن استاندارد طلا، «ترس از نوسان ارز» سیاست‌های پولی کشورها را تعیین می‌کرد. درواقع، این سیاست‌ها هنوز هم در کشورهای درحال‌توسعه در حال اجرا هستند. تا دهه ۸۰ میلادی، فدرال رزرو با کمک سایر بانک‌های مرکزی نرخ ارز دلار را به‌ شکلی مؤثر و فعال مدیریت می‌کرد.

توافق‌نامه لوور (Louvre Accord) در سال ۱۹۸۷ در پاریس امضا شد. هدف این توافق‌نامه، ثبات بازارهای بین‌المللی ارز و توقف روند نزولی دلار ایالات متحده در آن زمان بود. بااین‌حال، توافق‌نامه لوور در سال ۱۹۸۹ به شکست انجامید و پس از آن، فدرال رزرو سیاست مدیریت قدرت خرید داخلی دلار را به‌جای مدیریت نرخ ارز در پیش گرفت. همراه با اکثر بانک‌های مرکزی برجسته، سیاست‌های جدید ایالات متحده، هدفِ تورم قیمت برای مصرف‌کننده را سالیانه ۲ درصد قرار داد و از کنترل نوسانات نرخ ارز دست کشید.

از آن زمان، فدرال رزرو تورم را با تنظیم نرخ بهره‌ای مدیریت می‌کرد که از بانک‌ها برای وام‌گرفتن دلار می‌گرفت. وام‌های بانکی قدرت خرید ایجاد می‌کنند. افزایش هزینه استقراض بانک‌ها آن‌ها را تشویق می‌کند تا بهره بیشتری برای وام‌هایی که به افراد و کسب‌وکارها می‌دهند، در نظر بگیرند. این امر تقاضای افراد و نهادها را برای وام‌گرفتن کاهش داده و درنتیجه وام‌دهی بانک‌ها را کمتر می‌کند. با کاهش وام‌دهی بانک‌ها، نرخ افزایش قدرت خرید نیز کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، وام بانکی کمتر به‌معنای تورم قیمت کمتر برای مصرف‌کننده است.

البته، بانک‌های ایالات متحده به‌هنگام وام‌دهی دلار چاپ می‌کنند. بااین‌حال، فدرال رزرو مستقیما میزان دلارهای چاپ‌شده را کنترل نمی‌کند. علاوه‌براین، این نهاد برای چاپ پول خود نیز محدودیتی قائل نمی‌شود. فدرال رزرو در پاسخ به تقاضای بانک‌ها ذخایری ایجاد می‌کند و در پاسخ به سیگنال‌ها از سوی بازار، نقدینگی را در بازارهای مالی فراهم می‌کند. برخلاف تصور عموم، این امر نه به‌قصد نابسامانی نرخ تورم، بلکه برای حفظ نرخ تورم در محدوده هدف فدرال رزرو، یعنی ۲ درصد، انجام می‌شود.

سیاست پولی بیت کوین یا فدرال رزرو؛ کدام بهتر است؟

برای درک بهتر این مسئله که چرا فدرال رزرو نمی‌تواند دستورالعمل ثبات قیمت‌های خود را مستقیما با کنترل میزان دلار در گردش اجرایی کند، بهتر است نگاهی به رفتار بیت کوین بیندازیم. الگوریتم‌های بیت کوین میزان این ارز دیجیتال را کنترل می‌کنند و نه قیمت‌اش را. میزان بیت کوین در گردش با نرخی ثابت رشد می‌کند و در نهایت به ۲۱ میلیون واحد می‌رسد. البته، زمانی که تمامِ این ۲۱ میلیون واحد عرضه شده باشد، احتمالا هیچ‌کدام از افرادی که اکنون روی کره زمین زندگی می‌کنند، زنده نخواهند بود!

Frances Coppola: Bitcoin-Like Scarcity Would Be a Disaster for the Dollar

نتیجهٔ کنترل تعداد واحدهای بیت کوین به‌جای قیمت، بی‌ثباتی و نوسانات در قیمت آن است. قیمت بیت کوین با کاهش و افزایش تقاضا، نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند، درحالی‌که این امر برای تعداد بیت کوین‌های در گردش صادق نیست. نوسانات بازار اهمیت خاصی برای بیت کوین ندارد؛ زیرا تقریبا هیچ‌کس خرید هفتگی خود را با بیت کوین انجام نمی‌دهد یا تمام پس‌انداز زندگی‌اش را به‌شکل بیت کوین ذخیره نمی‌کند. بااین‌حال، معیشت میلیون‌ها نفر به دلار وابسته است و اگر نوسانات قیمتی که اغلب در نمودارهای بیت کوین دیده می‌شود برای دلار اتفاق بیفتد، وضعیت فاجعه‌بار خواهد شد.

همان‌طور که در سپتامبر سال گذشته (شهریور ۹۸) و مارس سال جاری (اسفند ۹۸) شاهد بودیم، تقاضای بین‌المللی برای دلار در زمان بحران بی‌اندازه زیاد می‌شود. بنابراین، فدرال رزرو تلاش می‌کند تا قیمت دلار را ثابت نگه دارد و برای پاسخ به این تقاضا، چاره‌ای جز چاپ مقادیر زیاد دلار ندارد. البته، اگر سیاست این نهاد کنترل نرخ ارز بود، باز هم این اتفاق رخ می‌داد. کمبود دلار در سرتاسر جهان باعث افزایش نرخ ارز دلار می‌شود.

اگر فدرال رزرو نوعی الگوریتم به کار می‌گرفت که نرخ تولید پول را ثابت نگه می‌داشت یا دلار را به طلا یا سایر دارایی‌ها پیوند می‌داد، مجددا بی‌ثباتی به وجود می‌آمد. این بی‌ثباتی هم در بهای خارجی دلار و هم در قدرت خرید داخلی آن مشهود بود، آن هم نه در طول روندی صعودی بلکه در طول روندی نزولی. درواقع، افت نرخ ارز و ابرتورم خطراتی جدی نیستند. ما از دهه ۳۰ میلادی به خاطر داریم که هرگاه منع قانونی یا استاندارد طلا، مانع از این شده است که فدرال رزرو برای کاهش تأثیرات منفی بحران اقتصادی پول چاپ کند، ترکیدگی بدهی (debt deflation) و رکود شدید اقتصادی به وجود آمده است. ترکیدگی بدهی مفهومی متضاد با تورم و مرتبط با تأثیر بدهی بر قیمت کالاها و خدمات است. در این شرایط، وام‌گیرندگان با کاهش بهای اموال روبه‌رو می‌شوند که می‌تواند پیامدهایی منفی برای اقتصاد داشته باشد.

به‌عقیده فرانسس کوپولا، نویسنده این مقاله، ایالات متحده بهتر است از چنین شرایطی برحذر باشد.  

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

18 دیدگاه
ولی
ولی
۴ سال قبل

میخواستم وارد خرید بیت کوئین بشم و ندنستم ایا بعدش ازمن میخرن یانه

امین
امین
۴ سال قبل

تصلا چه مقاله های بیخودی تو این نوشته میسه هرچند همش ترجمس اخه دلار سلطلان ارزاست الکیه مگه نابود ارز دیجیتتل هیچوقت جای ارز واقعی رو نمیگیره ببنید کی گفتم

تحلیل گر قدیمی
تحلیل گر قدیمی
۴ سال قبل

دلار نابود بشه پس مقیاس اندازه قیمتی هم از بین میره و همه پول ها هم به همین مراتب پس چطور انوقت بیت کوین میمونه پس چطوری قیمت میخوره وقتی دلار نباشه؟ این معادله اصلا جور نیست از نظر ریاضی
مگر اینکه معامله کالا به کالا مثله زمان قدیم رخ بده
مثلا یک بیت کوین معادل اینقدر وزنی طلا
در غیر این صورت هیچ
و این مطلب زیاد نمیتواند از نظر فن ریاضی تحکیم برهان کند

sina
sina
۴ سال قبل

خب به تاریخ نگاه کنین نابودی دلار چیز عجیبی نیست این اتفاق بارها تو تاریخ تکرار شده اکثرا هم موقع جنگ و بیماری همه گیر بوده دلار تو همین چند ماه 40 درصد از ارزششو از دست داد!! تو بیست سال گذشته نزدیک 90 درصد از ارزشش رو از دست داده و تو پنجاه سال گذشته حدود 99 درصد از ارزشش رو از دست داده این برای یک پول واسطه جهانی فاجعست چون تورم ناشی از چاپ دلار به تمام دنیا صادر میشه و امریکا این وسط جیب کشورای دیگه رو میزنه!! هیچ پول کاغذی بدون پشتوانه دوام نیاورده دلار اولیش نخواهد بود صددرصد پایان دلار اتفاق خواهد افتاد! چیزی که میمونه طلا و نقرست وقتی ارز یه کشوری نابود میشه چه اتفاقی رخ میده نمیخام زیاد مثال بزنم اخریش همین بولیوار ونزوئلا از بین رفت دولت پول جدید ساخت با نام پترو گفت از این استفاده کنید پشتوانه نفت داره کشور ما هم احتمالا دومیش باشه ریال که نابود شد یه پول جدید میسازن با پشتوانه نفت یا طلا میگن از این استفاده کنین یه مدت استفاده میکنن جا که افتاد بعد دوباره بدون پشتوانه چاپش میکنن فکر میکنین دولت چی تو سرش میگذره که میخان اوراق نفتی بفروشه به مردم!؟ حالا همین قضیه تو مقیاس جهانی اتفاق میفته قبلا هم بوده قبل جنگ جهانی پوند پول واسطه جهانی بود بعد شد دلار قبل از پوند پول فرانسه پول واسطه بود حالا هم دلار نابود بشه یا کشورای دیگه به دلیل عدم پایبندی فدرال رزرو و چاپ نامحدود دلار به فکر جایگزین باشن، ارز یه کشور دیگه مثل یوان جایگزین میشه اگه کشورا توافق نکنن سازمان بین المللی پول یه پول داره برای مواقع بحرانی موقت از اون استفاده میکنن یه کاری میکنن ساختن یه واحد پولی کاری نداره فقط توافق کشورا لازمه!

در مورد بیتکوین نمیشه نظر دقیق داد احتمال نابودی صنعت بلاکچین صفر هست ولی احتمال نابودی خود بیتکوین بسیار زیاده چون خیلیا فکر میکنن بیتکوین محدودیت 21 میلیون داره و تمام!! ولی بیتکوین هیچ محدودیتی تو چاپ و عرضه نداره هر کسی از راه برسه یه کپی ازش میزنه و این فرقی با چاپ پول نداره لایت کوین بیتکوین کش اس وی دش مونرو و هزاران ارز دیگه که روزانه به این لیست اضافه میشن خیلی از این ارزها کاربردهایی فراتر از بیتکوین دارن بعضی از اینها ماندگار خواهند بود چون دنیای اینده به بلاکچین های گوناگون برای کاربرد های مالی و غیر مالی نیاز شدید خواهد داشت ولی کسی نمیدونه کدومش میمونه و کدوش نابود میشه بیتکوین فقط و فقط به لطف باور عمومی خود مردم هست که تا الآن بالای لیست قرار گرفته (شاید به خاطر قدیمی تر بودن) و تاریخ نشون داده باور عمومی برای ماندگاری یک ارز کافی نبوده و نخواهد بود اگر بیتکوین تک و تنها بود مثل طلا و نمیشد مشابه اون رو ساخت شکی نبود که از طلا پیشی میگرفت ولی بیتکوین ساخته دست بشر هست و همین بشر میتونه هزاران ارز مشابه بیتکوین با تفاوت های جزئی و یا حتی بهتر از بیتکوین رو بسازه چون سرعت پیشرفت فناوری بسیار بالاست کدوم ماندگار خواهد بود!؟ فرض کنید بشر روزی فرمول ساخت طلا رو کشف کنه چه اتفاقی میفته؟ طلا رو میسازه به مردم میگه بیاین از این طلا استفاده کنید مثل بیتکوین کش در مقابل بیتکوین!! در حالی که فرمول ساخت بیتکوین رو همه دارن و هر کسی میتونه یدونه بیتکوین بسازه یا یه گروهی بخان فورک انجام بدن و تنها باور عمومیه که مشخص میکنه کدوم بمونه و همونطور که گفتم باور عمومی هیچ تضمینی برای ماندگاری یک ارز نیست و با یه اتفاق ناگوار یکشبه به باد میره یا در طولانی مدت رقیب های اون به مرور اون رو حذف میکنن!! در نتیجه بیتکوین ساخت بشر هیچ وقت قابل مقایسه با طلا نیست و اگر کسی قصد سرمایه گذاری یا حتی ترید داره باید با پولی وارد بشه که فرض کنه نابود شد!

احمد
احمد
۴ سال قبل

یعنی ارزهای دیجیتال بیان جای ارزهای فیات رو بگیرن ، همه چی اکی هست ؟ تورم نیست ، همه چیز خوب پیش میره ؟ یعنی کنترلی برای انتقال سرمایه نباشه ، هر کاری دوس داشتی بکن . مثل قانون جنگل ، یا مثل الان دیکتاتورهای زمانه قانون هست ولی برای مردم عادی .
مطعمن باشید همیشه نابرابری ، فساد، تورم ...... وجود داره ، حتی با ارزهای دیجیتال ،
مزیت فناوری بلاک چین در عرصه بانکداری این هست که هزینه ها کاهش پیدا کنه و سرعت انتقال سریعتر باشه ، کارمزد کمتر ، مالیات کمتر ، تسهیلات بهتر ، که این امر داره صورت میگیره و در آینده نزدیک قانون گذاری خواهد شد.

Cpto
Cpto
۴ سال قبل
پاسخ  احمد

چه ربطی داره؟ کسی مگه حرفی از تورم و فساد زد؟ چرا بعضی ها فقط بلند مثل پیرمردها غر بزنند، بلاک چین یه تکنولوژی که هم مزایا داره و هم معایب. از بلاک چین بخاطر سکیوریتی بالای اون و غیر متمرکز کردن داده ها (که برای حکومت ها شاید بد، بدلیل عدم کنترل داشتن و برای بانک ها و موسسات شاید مفید باشد) استفاده میکنند. الان دقیقاً مشکل شما چیه؟

ناشناس
ناشناس
۴ سال قبل

احسنت، نه تنها دلار بلکه تمام پول های فیات هیچ پشتیوانه ای ندارند و فقط این مردم هستند که به اونها ارزش میدند و این موضوع برای بیت کوین هم صدق میکنه، یعنی اعتماد مردم به بیت کوین باعث شده که ارزش اون بالا بره، و با توجه به اینکه ما تعداد محدودی بیت کوین داریم و همچنین با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیاز های اکنون جهان، به نظر میرسه ارزش بیت کوین نسبت به پول های فیات به مراتب بیشتر خواهد شد.

مجتبی
مجتبی
۴ سال قبل
پاسخ  ناشناس

میشه بگی پشتوانه بیت کوین چی هست؟
حتما محدودیتش! یا مقبولیتش؟

ناشناس
ناشناس
۴ سال قبل
پاسخ  مجتبی

عزیز جان مثل اینکه کامنت رو نخوندی اصلا، دوباره بخونش ".... تمام پول های فیات هیچ پشتیوانه ای ندارند و فقط این مردم هستند که به اونها ارزش میدند و<b>b: این موضوع برای بیت کوین هم صدق میکنه<b>" به هر دلیلی مردم نظر مثبت به بیت کوین دارند و همین موضوع باعث شده که قیمتش تا چندین هزار دلار هم برسه.

EliyasYari
EliyasYari
۴ سال قبل

این حقیقت رو هم بدونین که وقتی ارز های دیجیتال توسط فدرال رزرو منع بشه ، اون ارز دیگه هیچ ارزشی نداره . حتی اگر اون ارز بیت کوین باشه.

سجاد ربیعی
سجاد ربیعی
۴ سال قبل
پاسخ  EliyasYari

بیت کوین ارزش داره. همیشه هم خواهد داشت. چون کارکرد داره. اهمیتی نداره فدرال رزرو یا هر فرد دیگه ای اونو غیر قانونی اعلام کنه. چون توی صرافی های دکس معامله میشه. تا زمانی که اینترنت هست.کاربر هست، بیت کوین هم هست

ولی
ولی
۴ سال قبل

بنظرشما خرید بیت کویین ضرری نداره ؟

سها
سها
۴ سال قبل
پاسخ  EliyasYari

خیلی از ارزها هستند که تو آمریکا الان ممنون هستند ولی ارزش خیلی هاشون به مراتب از قبل بیشتر شده.

کهن
کهن
۴ سال قبل
پاسخ  EliyasYari

دنیا فقط فدرال رزرو نیست.

ارشی
ارشی
۴ سال قبل

قیمت طلا هم آمريکا میبره بالا.. تا جبران بشه پشتوانه دلار

sina
sina
۴ سال قبل
پاسخ  ارشی

امریکا با افزایش یا کاهش عرضه دلار و سیاست های پولی و نظامی فقط و فقط میتونه ارزش ذاتی دلار رو دستکاری کنه وگرنه عرضه طلا قابل دستکاری نیست و ارزش ذاتی طلا هزاران ساله که ثابت بوده! سنجش ارزش طلا با پول کاغذی هر کسی رو گمراه میکنه!

ناشناس
ناشناس
۴ سال قبل
پاسخ  ارشی

فکر کنم خودتم متوجه نشدی چی گفتی، وقتی ارزش x نسبت به y بیشتر بشه ، یعنی y ارزشش رو از دست داده.

ارشی
ارشی
۴ سال قبل
پاسخ  ناشناس

همیشه همینطوری بوده... طلا و میبرن بالا قیمتش و.. فهمیدنش زیاد سخت نیست

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب