ارز‌ها: ۳۱,۸۵۲
ارزش بازار: ۳.۴۳۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۲۸۱ تومان

تریدر کیست و راز موفقیت یک تریدر چیست؟

تریدر کیست و راز موفقیت یک تریدر چیست؟

تریدر (Trader) همان طور که از نامش پیداست، به شخصی گفته می‌شود که از اختلاف قیمت دارایی‌ها در بازارهای مالی برای کسب سود استفاده می‌کند. تریدرها از انواع مختلف تحلیل و از طیف گسترده‌ای از ابزارها استفاده می‌کنند؛ اما همه این‌ها تضمین‌کننده موفقیت آن‌ها نیست. اما راز تبدیل‌شدن به یک تریدر موفق چیست؟

ظهور ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین پای طیف گسترده‌ای از علاقمندان و کاربران این دارایی‌ها را به دنیای ترید و معامله‌گری باز کرده است. این افراد تریدرهایی هستند که تلاش دارند در فضای پویا و پرنوسان کریپتو، فرصت‌های معامله‌گری و کسب سود را شناسایی کنند و از آنها بهره‌مند شوند. اما پیش‌نیازهای موفقیت یک تریدر چیست و تریدرها چگونه می‌توانند در بازارهای مالی سود خود را افزایش دهند؟

در این مقاله، سراغ مفهوم تریدر می‌رویم و و می‌آموزیم که شیوه‌های کسب سود برای یک تریدر چیست. درادامه، برخی ویژگی‌های لازم برای موفقیت در ترید را بررسی می‌کنیم و مروری بر اولین پیش‌نیازهای ورود به دنیای ترید داریم. سپس، کار تریدرها را به‌عنوان یک شغل ارزیابی می‌کنیم و درپایان، نگاهی به انواع تریدر براساس سبک معامله‌گری و بازه زمانی معاملات خواهیم داشت. اگر می‌خواهید بدانید کار تریدر چیست و چه مزایا و معایبی دارد، مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.

همچنین اگر می‌خواهید بدانید ترید چیست و چگونه انجام می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم به این مطلب مراجعه کنید:

ترید چیست؟ تمام آنچه که باید از ترید بدانید

تریدر کیست؟

معامله‌گر یا تریدر (trader) فردی است که در خریدوفروش دارایی‌های مالی در بازارهای مختلف مانند بازار سهام، اوراق قرضه، کالاها، ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال مشارکت می‌کند تا سود کسب کند. معامله‌گرها معمولاً روی کسب سود از نوسانات بازار تمرکز دارند و برای این منظور، به‌صورت مکرر در فعالیت‌های خریدوفروش دارایی‌ها شرکت می‌کنند.

اما خصوصیات یک کریپتو تریدر چیست؟ تریدر یا معامله‌گر ارزهای دیجیتال فردی است که به‌طور خاص در بازار دارایی‌های مبتنی بر بلاک چین و ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند. معامله‌گر ارزهای دیجیتال با خریدوفروش مکرر دارایی‌های دیجیتالی سود به دست می‌آورد. کریپتو تریدر باید اطلاعات کاملی درخصوص مزایا، معایب و خطرهای ارزهای دیجیتالی که ترید می‌کند، داشته باشد تا بتواند عملکرد موفقی در بازار ارزهای دیجیتال رقم بزند.

روش‌های کسب سود تریدر چیست؟

تریدرها از دو روش اصلی تحلیل تکنیکال (technical analysis) و تحلیل فاندامنتال (fundamental analysis) برای بررسی بازار و پیش‌بینی آینده قیمت دارایی‌ها بهره می‌برند. هدف آنها از تحلیل بازار، تعیین بهترین نقاط ورود و خروج از موقعیت‌های معاملاتی برای کسب بیشترین میزان سود است.

تریدرهای تکنیکال اغلب از اندیکاتورها، شاخص‌ها، الگوهای قیمت و روندهای بازار استفاده می‌کنند. درمقابل، تریدرهای فاندامنتال بیشتر فناوری‌های بنیادین، تاریخچه تیم توسعه، اهداف و چشم‌انداز پروژه‌ها، اخبار بازار و رویدادها را دنبال می‌کنند.  

بیشتر بخوانید: چطور با استفاده از اخبار معامله کنیم؟

در بازارهای صعودی (bullish market)، تریدرها معمولاً با خرید دارایی در قیمت پایین و فروش آن در قیمت بالا سود به دست می‌آورند. این موقعیت تحت‌عنوان موقعیت لانگ (long) یا موقعیت خرید شناخته می‌شود. اما هنگامی که بازار نزولی (bearish market) و درحال افت است، برخی تریدرها وارد موقعیت شورت (short) یا موقعیت فروش می‌شوند.

بیشتر بخوانید: موقعیت Short و Long چیست؟ با کاهش قیمت سود کنید!

در موقعیت شورت، تریدر با پیش‌بینی احتمال افت قیمت، دارایی‌ موردنظر را از پلتفرم معاملاتی وام می‌گیرد و آن را می‌فروشد تا پس از افت ارزش، همان مقدار دارایی را در قیمتی پایین‌تر خریداری کند، وام را بازپس دهد و مابه‌التفاوت قیمت فروش و قیمت خرید را به‌عنوان سود در اختیار بگیرد.

روش‌های کسب سود تریدر چیست

فرق بین سرمایه‌گذار و تریدر چیست؟

تریدر و سرمایه‌گذار با هدف مشترک کسب درآمد در فعالیت‌های مالی بازارها شرکت می‌کنند. بااین‌حال، برخلاف سرمایه‌گذارانی که چشم‌اندازی بلندمدت را دنبال می‌کنند، تریدرها اغلب روی روندهای کوتاه‌مدت‌تر تمرکز دارند. تریدرهای ارز دیجیتال گاهی از نوسانات کوچک و چنددقیقه‌ای بازار هم برای کسب سود بهره می‌برند؛ اما سرمایه‌گذارها معمولاً دارایی دیجیتال خاصی را می‌خرند و اغلب آن را برای مدت‌زمانی طولانی (گاهی درحد چند سال) نگهداری می‌کنند.

تریدرها معمولاً از تحلیل الگوها و اندیکاتورهای تکنیکال برای پیش‌بینی حرکات بازار و تصمیم‌گیری استفاده می‌کنند. از آنجا که روند قیمت پیوسته درحال تغییر است، تریدرها باید به‌طور مداوم نمودارهای قیمت را بررسی و اخبار روز بازار را پیگیری کنند. درمقابل، سرمایه‌گذاران معمولاً براساس تحلیل فاندامنتال، ارزیابی تیم توسعه پروژه و چشم‌اندازهای بلندمدت رشد دارایی دست به سرمایه‌گذاری می‌زنند. بنابراین، سرمایه‌گذارها اغلب به ردیابی مستقیم روند بازار با توجه به نوسانات کوتاه‌مدت‌تر نیازی ندارند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ سوءتفاهم درباره سرمایه‌گذاری و ترید در بازار ارزهای دیجیتال

ویژگی های یک تریدر موفق چیست؟

اگر سابقه ترید در بازارهای پرنوسانی همچون بازار ارزهای دیجیتال را داشته باشید، احتمالاً می‌دانید که معامله‌گری به‌ویژه در این بازارهای پرتلاطم، به‌هیچ‌وجه کار آسانی نیست و تریدرها برای موفقیت نیازمند کسب مهارت‌های متعددی هستند.

در ادامه، اشاره می‌کنیم که ویژگی‌ها و مهارت‌های کلیدی برای موفقیت یک تریدر چیست. با رشد و توسعه این ویژگی‌ها می‌توانید شانس موفقیت خود را در معاملات تاحد قابل‌ملاحظه‌ای افزایش دهید و به‌طور مستمر در کار ترید پیشرفت کنید.

تفکر تحلیلی و دوری از هیجانات

تفکر منطقی برای تریدر چیست

برای تریدکردن، پیش از هر چیز باید مهارت تحلیل و بررسی داشته باشید و بتوانید داده‌ها را به‌شکلی عینی ارزیابی کنید. تفکر تحلیلی و منطقی کمک می‌کند به استراتژی معاملاتی خود پایبند بمانید و تاحدممکن از فومو (FOMO) و تصمیم‌گیری هیجانی دوری کنید. همچنین، قدرت تحلیل و بررسی منطقی به فرد اجازه می‌دهد هنگام تصمیم‌گیری و ترید بر احساساتی همچون ترس، حرص، طمع یا بی‌صبری غلبه کند.

بیشتر بخوانید: چطور از شر فومو خلاص شویم و به استراتژی خود پایبند بمانیم؟

مهارت‌های تحلیلی در درک اندیکاتورها، تشخیص الگوهای بازار و توانایی تحلیل سریع داده‌ها هم ابزاری اساسی به شمار می‌روند. اگرچه تفکر تحلیلی لزوماً وابسته به ریاضیات و فرمول‌های پیچیده ریاضی نیست، معمولاً پیشنهاد می‌شود تریدرها مهارت‌های عددی و ریاضی خود را هم بهبود ببخشند تا درک سریع‌تر و جامع‌تری از میزان سود و زیان معاملات و همچنین،‌ مفاهیم، اندیکاتورها و الگوهای پیچیده بازار داشته باشند.

مهارت‌های تصمیم‌گیری

رشد و بهبود مهارت‌های تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کند بعد از تحقیق و بررسی کافی، استراتژی مشخصی را انتخاب کنید و بتوانید سودمندترین معاملات را در کمترین زمان ممکن تشخیص دهید. تصمیم‌گیری آگاهانه، ثبات‌قدم شما را هم بیشتر می‌کند و باعث می‌شود مسئولیت تصمیم‌گیری‌های خود را بپذیرید. گفتنی است مهارت‌های تصمیم‌گیری مستقیماً به دانش و تجربه تریدر از بازارهای مالی بستگی دارند و با افزایش شناخت روش‌های تحلیل بازار بهبود پیدا می‌کنند.

مدیریت ریسک

هر اقدامی که خطر ازدست‌دادن سرمایه را کاهش دهد، مدیریت ریسک نامیده می‌شود. حتی حرفه‌ای‌ترین تریدرها هم نمی‌توانند از معاملات بازنده اجتناب کنند؛ اما با برخی استراتژی‌های مدیریت ریسک می‌توان میزان خطر احتمالی را تاحدممکن کاهش داد.

برخی از اقداماتی که می‌توانید در راستای مدیریت ریسک انجام دهید شامل هدف‌گذاری مشخص، تعیین میزان تحمل ضرر، تنوع‌بخشیدن به پورتفو و سبد سرمایه‌گذاری، استفاده از سفارش‌های حد ضرر (stop loss) و سفارش توقف (stop order)، تعیین نسبت ریسک به پاداش و مدیریت حجم هر معامله می‌شوند.  

بیشتر بخوانید: سفارش‌گذاری در صرافی‌های ارز دیجیتال

ایجاد ژورنال معاملاتی

یکی از بهترین روش‌های کسب تجربه و پیشرفت سریع در معامله‌گری، ثبت داده‌ها و تجربیات مربوط به تمام معاملات در یک ژورنال (دفترچه) معاملاتی است. ژورنال معاملاتی در بلندمدت به تاریخچه کامل و منظمی از معاملاتتان تبدیل می‌شود و در تصمیم‌گیری و تحلیل پخته‌تر و آگاهانه‌تر به شما کمک می‌کند.

برخی مزایای داشتن ژورنال معاملاتی شامل رهگیری عملکرد، تشخیص اشتباهات تکرارشونده، تشخیص الگوهای موفقیت معامله، تعیین نقاط قوت و ضعف، بهبود مهارت‌های تصمیم‌گیری، بهبود استراتژی‌های ترید، درک و کنترل احساسات هنگام ترید، امکان بررسی دلایل شکست‌ها، پیگیری میزان پیشرفت درطول زمان و افزایش اعتمادبه‌نفس می‌شوند.

سازگاری و یادگیری

به‌همان‌اندازه که پایبندی به استراتژی‌ها و تصمیم‌های معاملاتی اهمیت دارد، سازگاری و انعطاف دربرابر شرایط متغیر بازار هم می‌تواند ابزار قدرتمندی در دست معامله‌گر باشد. سازگاری در ترید توانایی تنظیم و تغییر روش‌ها، استراتژی‌ها و برنامه‌هایتان براساس شرایط جدید و نوسانات بازار را افزایش می‌دهد. این ویژگی به‌طور خاص در بازارهای پرریسک و پرنوسانی همچون بازار ارزهای دیجیتال یک مزیت رقابتی برای معامله‌گر محسوب می‌شود.

همچنین، ویژگی سازگاری با تغییرات باعث می‌شود درطول زمان کنجکاو باقی بمانید و از یادگیری استراتژی‌ها و نکات جدید بیشتر استقبال کنید. اگر سازگاری و انطباق‌پذیری را در خود پرورش دهید، شکست را هم به‌عنوان بخشی طبیعی از ترید می‌پذیرید و برای اشتباهات بیش‌ازحد خودسرزنشگری نمی‌کنید. قدرت سازگارشدن و اشتیاق به یادگیری به تریدر اجازه می‌دهد راحت‌تر با معاملات بازنده گذشته کنار بیاید و صرفاً تلاش کند از آنها درس بگیرد.

راهکار مقابله با شکست تریدر چیست
شکست بخشی از ترید است؛ خودتان را سرزنش نکنید و فقط از باخت‌ها درس بگیرید.

ثبات و نظم شخصی

انضباط شخصی به شما کمک می‌کند سیستم معاملاتی مشخصی تدوین کنید و به آن پایبند بمانید. نظم و ثبات‌قدم معامله‌گر می‌تواند به کنترل احساسات و هیجانات، مدیریت ریسک، صبر، تمرکز طولانی‌مدت، سازگاری، انطباق‌پذیری، مسئولیت‌پذیری، تصمیم‌گیری آگاهانه، یادگیری مستمر، پذیرش شکست و تلاش برای بهبود کمک کند.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت یک سیستم معاملاتی؛ از کجا شروع کنیم؟

نظم شخصی به ایجاد تعادل بین کار و زندگی هم کمک می‌کند. ترید می‌تواند کاری پاره‌وقت یا تمام‌وقت باشد؛ اما به‌عنوان یک تریدر در بازارهای ۲۴ساعته‌ای مانند بازار ارزهای دیجیتال، باید بتوانید بین معامله‌گری و زندگی شخصی خود مرزگذاری کنید. انضباط شخصی در ایجاد روتین منظمی برای کار، تفریح، ورزش، استراحت و رسیدگی به امور شخصی به تریدر کمک می‌کند و مانعی دربرابر فرسودگی بیش‌ازحد ناشی از کار ترید است.

نکاتی برای کریپتو تریدرها

خصوصیات بالا به هر تریدری در کسب موفقیت بیشتر کمک می‌کنند. بااین‌حال، اگر تلاش دارید روی ترید در بازار ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کنید، بهتر است نکات و ویژگی‌های زیر را هم درنظر بگیرید:

  • نمودار حرکات قیمت بیت کوین را پیگیری کنید. در اغلب موارد، روند حرکت آلت کوین‌ها متأثر از روند حرکت بیت کوین است.
تریدر کیست و راز موفقیت تریدر چیست؟
  • نوسانات مداوم و ۲۴ساعته بازار کریپتو را دست‌کم نگیرید. حد سود و حد ضرر خود را در هر معامله مشخص کنید و پیش از شناخت کامل ابزارهای پرخطری همچون اهرم‌های معاملاتی، بی‌گدار به آب نزنید.

بیشتر بخوانید: ۵ روش برای درامان‌ماندن معامله‌گران ارزهای دیجیتال از نوسانات شدید قیمت‌ها

  • پیش از ایجاد حساب در هر پلتفرم معاملاتی داخلی یا خارجی، تمام شرایط و ضوابط آن را بشناسید. به‌علت تحریم‌های بین‌المللی، بسیاری از پلتفرم‌های خارجی به کاربران ایرانی خدمات ارائه نمی‌دهند. به خاطر داشته باشید که همیشه امکان مسدودشدن حساب شما در پلتفرم‌های غیرایرانی وجود دارد. خوشبختانه درحال‌حاضر، بسیاری از پلتفرم‌های داخلی هم خدمات کاملی به کاربران خود ارائه می‌دهند. با استفاده از این لینک می‌توانید با فهرست کاملی از پلتفرم‌های معاملاتی ایرانی آشنا شوید.
  • استفاده از کیف پول شخصی با کلید خصوصی ایمن را فراموش نکنید و هرگز دارایی خود را برای مدت‌ طولانی در کیف پول صرافی نگه ندارید.
  • مراقب مشکل نقدشوندگی برخی آلت کوین‌های جدید باشید. گاهی ممکن است توکنی که می‌خرید رشد خوبی داشته باشد، اما مشتری خرید آن را در پلتفرم موردنظرتان پیدا نکنید.

بیشتر بخوانید: ۸ مورد از رایج‌ ترین اشتباهات تریدرها که باید بدانید

چگونه تریدر شویم؟

برای تبدیل‌شدن به یک تریدر، به دانش و مهارت زیادی احتیاج دارید. باید درک درستی از نحوه عملکرد بازار هدف خود داشته باشید و بدانید چه عواملی روی قیمت‌ها و روند آنها تأثیر می‌گذارند. همچنین، باید با استراتژی‌ها و تکنیک‌های معاملاتی مختلف مانند تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال درکنار شیوه‌های مدیریت ریسک و تأمین امنیت دارایی‌ها آشنا شوید.

اگر قصد دارید در بازاری مانند بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنید، باید با اصول و فناوری بلاک چین هم آشنا شوید و شناخت کاملی نسبت به عملکرد انواع مختلف ارزهای دیجیتال به دست آورید. همچنین، باید یک برنامه معاملاتی با درنظرگرفتن اهداف، میزان تحمل ریسک و استراتژی‌های ورود و خروج از معاملات تدوین کنید. پس از آن، اولین گام برای آغاز به کار، انتخاب یک پلتفرم معاملاتی و یک کیف پول دیجیتالی ایمن است.

بهتر است پیش از ورود سرمایه به بازارها، ترید را در یک محیط شبیه‌سازی‌شده یا آزمایشی تمرین کنید تا بدون ریسک‌کردن پول واقعی، تجربه عملی کسب کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد استراتژی‌های مختلف را بیازمایید، رویکردتان را درصورت نیاز اصلاح کنید و اعتماد بیشتری نسبت به توانایی‌های تصمیم‌گیری خود داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ اکانت دمو صرافی برای یادگیری معاملات ارزهای دیجیتال

اما آموزش ترید به همین نقطه ختم نمی‌شود. معامله‌گرهای حرفه‌ای پیوسته درحال تمرین و یادگیری هستند تا مهارت‌های تحلیلی خود را توسعه دهند. از پیگیری اخبار و تحولات بازار غافل نشوید، در وبینارهای آموزشی شرکت کنید و در محیط‌های گفتگوی آنلاین مانند کریپتو توییتر فعالیت داشته باشید.

آیا تریدر بودن شغل است؟

کار تریدر چیست

ترید می‌تواند شغلی پاره‌وقت یا تمام‌وقت با درآمد کم یا زیاد محسوب شود. برخی افراد تمام یا بخشی از زندگی حرفه‌ای خود را وقف آموزش و کسب تجربه در معامله‌گری می‌کنند. بااین‌همه، باید توجه داشته باشید که اگر قصد دارید به ترید به‌عنوان یک شغل نگاه کنید، باید هرروز زمان و تلاش قابل‌توجهی روی آن صرف کنید.

در اولین گام، باید بتوانید بازاری را انتخاب کنید که متناسب با مهارت‌ها و ترجیح‌های شخصی شما باشد. هر بازار مختصات و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد و می‌تواند سطح خاصی از ریسک را به همراه داشته باشد. مثلاً، با انتخاب بازار سهام ممکن است فقط ساعات خاصی از صبح روی ترید کار کنید؛ اما اگر بازار ارزهای دیجیتال را انتخاب کنید، با نوساناتی ۲۴ساعته در ۳۶۵روز سال سروکار دارید.

همچنین، اگر ترید را به‌عنوان شغل پاره‌وقت یا تمام‌وقت انتخاب می‌کنید، باید مسئول تمام حساب‌وکتاب‌های مالی خود باشید و ریسک ازدست‌دادن مقداری از سرمایه خود را به جان بخرید. تفاوت‌های جغرافیایی، قوانین قضایی خاص هر منطقه و تحریم‌های بین‌المللی علیه کاربران ایرانی هم مسئله جدی دیگری است که می‌تواند برای تریدرهای تمام‌وقت در ایران به دغدغه تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: روش خرید ارز دیجیتال از صرافی‌‌ها چیست؟

باید توجه کنیم که ترید روزانه تلاشی انفرادی است و ممکن است باعث شود فرد از تعاملات اجتماعی با همکاران و مشتریان در یک شغل معمولی دور بماند. درمجموع، معامله‌گری روزانه شغلی بسیار پراسترس و دشوار است که احتیاج به احتیاط و مدیریت ریسک دقیق دارد. ترید روزانه تنها برای افرادی شغل مناسبی محسوب می‌شود که متعهد به یادگیری، پذیرش شکست و پیشرفت مستمر هستند.

انواع تریدرها

تریدرها براساس معیارهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. رویکرد معامله‌گری، مدت‌زمان حضور در بازار و چشم‌انداز کوتاه‌مدت یا بلندمدت می‌توانند معیارهایی برای دسته‌بندی معامله‌گرها باشند. به‌طور کلی، تریدرها براساس دو رویکرد تحلیلی فاندامنتال و تکنیکال دست به معامله می‌زنند.

  • معامله‌گرهای تکنیکال از داده‌های تاریخی و نمودارهای قیمت برای شناسایی الگوها و روندهای بازار استفاده می‌کنند. به‌عقیده این تریدرها حرکات قیمت، روند تاریخی خود را تکرار می‌کنند؛ بنابراین، با تشخیص الگوهای بازار می‌توان مسیر و مقصد بعدی قیمت را پیش‌بینی کرد. تریدرهای تکنیکال معمولاً بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت‌تر را برای کار خود در نظر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ۱۰ الگوی نموداری تحلیل تکنیکال که هر معامله‌گری باید بداند

  • معامله‌گرهای فاندامنتال به‌دنبال اصول بنیادین پروژه‌ها هستند. در بازار ارزهای دیجیتال، تریدرهای فاندامنتال مواردی همچون تیم توسعه، وایت پیپر، فناوری زیربنایی، جامعه کاربران و نقشه مسیر پروژه را زیر نظر می‌گیرند تا میزان رشد احتمالی دارایی را ارزیابی کنند. به‌این‌ترتیب، تریدرهای فاندامنتال معمولاً چشم‌انداز بلندمدت‌تر دارایی موردنظر خود را مورد تحلیل قرار می‌دهند.

گفتنی است که تریدرها می‌توانند از هردو رویکرد فاندامنتال و تکنیکال در بررسی کوین‌ها و توکن‌های دیجیتال استفاده کنند. به‌عنوان مثال، تریدر می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی مانند کریپتوتوییتر پروژه‌های جدید را شناسایی کند و پس از مطالعه منابعی مانند وایت‌ پیپر، آشنایی با اقتصاد توکنی و اطمینان از پتانسیل فناوری پروژه‌ها، از اندیکاتورها و الگوهای تکنیکال برای بررسی حرکات بازار بهره ببرد. 

سبک‌های معاملاتی تریدر چیست؟

تریدر کیست و راز موفقیت تریدر چیست؟

درکنار رویکرد تحلیل، بازه زمانی حضور تریدر در بازار هم می‌تواند معامله‌گرها را در سبک‌ها و دسته‌های مختلفی جای دهد که هریک ویژگی‌های خاص خود را دارند. درادامه، به انواع تریدرها براساس سبک‌های معاملاتی که انتخاب می‌کنند، اشاره می‌کنیم:

اسکالپر

اسکالپینگ (scalping) یک سبک معاملاتی سریع است که به تریدرها اجازه می‌دهد با انجام معاملات کوتاه‌مدت و متعدد در طول روز از تغییرات اندک قیمت سود ببرند. تریدرهای سبک اسکالپینگ یا همان اسکالپرها (scalper) برای شناسایی نقاط ورود و خروج صرفاً به تحلیل تکنیکال تکیه دارند و معمولاً موقعیت خود را فقط برای چند ثانیه تا چند دقیقه حفظ می‌کنند.

هدف اصلی اسکالپرها این است که در شلوغ‌ترین ساعات معاملاتی، مقدار بسیار اندکی سود به‌دفعات کسب کنند. انجام معاملات متعدد با سودهای اندک درنهایت می‌تواند به برآیند سود قابل‌ملاحظه‌ای طی چندین روز ختم شود. برخی از اسکالپرها هم با پذیرش ریسک بیشتر، حجم بسیار زیادی سرمایه وارد معاملات چنددقیقه‌ای خود می‌کنند تا به سود بیشتر دست پیدا کنند. 

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین دوره‌های خارجی ارزهای دیجیتال

معامله‌گرهای روزانه

تریدرهای روزانه (day trader) موقعیت‌های معاملاتی خود را در طول یک روز باز می‌کنند و آنها را در همان روز با سود یا زیان می‌بندند. درواقع، این افراد صرفاً از نوسانات قیمت در بازه‌های زمانی چنددقیقه‌ تا چندساعت استفاده می‌کنند و روز را با موقعیت باز به پایان نمی‌رسانند. ترکیبی از اخبار روزانه (تحلیل فاندامنتال) و الگوهای تحلیل تکنیکال به تریدرهای روزانه کمک می‌کند. 

از آنجا که نوسانات بازار ارزهای دیجیتال حتی درطول یک روز می‌تواند بسیار شدید باشد، اسکالپرها و تریدرهای روزانه اغلب با ریسک زیادی روبه‌رو هستند و باید تحلیل دقیق‌تر و مدیریت ریسک قدرتمندتری به کار بگیرند.

معامله‌گرهای نوسانی

تریدرهای نوسانی (swing trader) از حرکات و نوسانات کوتاه‌مدت تا میان‌مدت بازار استفاده می‌کنند و موقعیت‌های معاملاتی خود را برای چند روز تا چند هفته باز نگه می‌دارند. بازه‌های زمانی معامله‌گران نوسانی نسبت به معامله‌گران روزانه طولانی‌تر است.

این تریدرها اغلب از نمودارهای ساعتی تا نمودارهای روزانه و هفتگی بهره می‌برند و با استفاده از اندیکاتورهای مختلف اغلب به‌دنبال شناسایی الگوهای صعودی یا نزولی هستند که ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشند. معامله‌گرهای نوسانی از تحلیل فاندامنتال درکنار تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند تا دقیق‌ترین الگوها را شناسایی کنند.  

نکات قابل‌ملاحظه برای کریپتو تریدر چیست

بیشتر بخوانید: آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

معامله‌گران موقعیت

تریدرهای موقعیت (position trader) روی رویکردهای بلندمدت‌تر تمرکز دارند و موقعیت‌های معاملاتی خود را برای هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها حفظ می‌کنند. هدف این تریدرها سرمایه‌گذاری روی روندهای طولانی‌مدت است و برای شناسایی این روندها، در درجه اول به تحلیل فاندامنتال تکیه دارند. این معامله‌گرها به کمک بررسی بنیادین، پروژه‌های کم‌ارزش‌گذاری‌شده یا بیش‌ارزش‌گذاری‌شده را شناسایی و روی آنها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

سایر روش‌های مورداستفاده تریدر چیست؟

تریدرها ممکن است از روش‌های مختلف دیگری هم برای انجام ترید استفاده کنند. این روش‌ها اغلب تحت‌عنوان سبک‌های مجزای معامله‌گری شناخته نمی‌شوند و ممکن است درکنار سایر روش‌ها و استراتژی‌ها به کار گرفته شوند. بااین‌همه، به‌عنوان تریدر بد نیست با برخی از اصطلاحات دیگری که درخصوص تریدرها به کار می‌روند هم آشنا باشید.

به‌عنوان مثال، معامله‌گرهای احساسی (sentiment trader) تلاش دارند براساس تشخیص احساسات مثبت (صعودی) یا منفی (نزولی) بازار وارد معاملات شوند و معامله‌گرهای مومنتوم (momentum traders) به‌دنبال شناسایی شتاب (مومنتوم) حرکت در جهتی خاص و افزایش/کاهش ناگهانی قیمت هستند.

ممکن است اصطلاح معامله‌گرهای خلاف جهت (contrarian trader) را هم شنیده باشید. به‌عقیده تریدرهای خلاف جهت، احساسات مثبت یا منفی بیش‌ازحد می‌توانند نشان‌دهنده بازگشت قیمت باشند. به‌همین‌دلیل، این تریدرها تلاش می‌کنند برخلاف ذهنیت جمعی دست به ترید بزنند. البته، نمی‌توانیم بگوییم همه تریدرها از تحلیل و بررسی خاصی پیروی می‌کنند. به‌عنوان مثال، معامله‌گرهای نویز (noise trader) بدون تحلیل صحیح و صرفاً براساس شنیده‌ها، دست به معامله می‌زنند و معمولاً تصمیم‌گیری تکانشی یا غیرمنطقی دارند.

بیشتر بخوانید: بزرگ‌ترین اشتباهات تازه‌کارها در دنیای ارزهای دیجیتال

سوالات متداول

در این بخش، برخی از کلیدی‌ترین پرسش‌ها درمورد تریدرها را مرور می‌کنیم.

تریدر کیست و روش کسب سود تریدر چیست؟

معامله‌گر یا تریدر فردی است که با هدف کسب سود از نوسانات بازار ابزارها و دارایی‌های مالی را به‌صورت مکرر خریدوفروش می‌کند. تریدرها ازطریق خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت بالا سود کسب می‌کنند.

مهارت‌ها و ویژگی های تریدر چیست؟

موفقیت در ترید به خصوصیات و توانمندی‌های مختلفی از جمله مهارت‌های تحلیلی و تفکر منطقی، تصمیم‌گیری، کنترل هیجانات، مدیریت ریسک، انعطاف‌پذیری، صبر، یادگیری مستمر و نظم شخصی احتیاج دارد.

انواع تریدرها براساس سبک‌های معامله‌گری چگونه دسته‌بندی می‌شوند؟

تریدرها از نظر رویکرد تحلیل به دو دسته فاندامنتال و تکنیکال تقسیم می‌شوند و از نظر بازه زمانی و سبک معامله‌گری در چند دسته اصلی اسکالپرها، تریدرهای روزانه، تریدرهای نوسانی و تریدرهای موقعیت جای می‌گیرند.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم مفهوم تریدر را توضیح دهیم، نگاهی به انواع تریدرها داشته باشیم، و ویژگی‌های یک تریدر موفق را بررسی کنیم. در انتها قصد داریم تأکید کنیم که فارغ از نوع تریدی که انجام می‌دهید و مهارتی که دارید، ترید همیشه حدی از ریسک را با خود به همراه دارد.

بازارهای مالی دائماً در نوسان هستند و مفهوم ترید هم کسب سود از همین نوسانات است. اما باید به خاطر داشته باشیم که نوسانات بازار همیشه به‌نفع ما نیستند و گاهی ممکن است به ضرر ما عمل کنند. بنابراین پیش از ورود به این دنیا تا حد امکان اطلاعات خود را افزایش دهید و با آگاهی کامل رفتار کنید.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
علی .م
علی .م
۱ سال قبل

سلام وقت بخیر.لطف کنین بفرمائید که این نوع معامله در ایران قانونی هست یاخیر؟

حسین جدی
حسین جدی
۱ سال قبل

با سلام و عرض ادب خدمت دست اندرکاران این سایت آموزنده ؤپرمحتوا. آیا یک تریدر فقط باید دربازار ارزهای دیجیتال فعالیت کند یا دربازار ارزهای خارجی مانند دلار و ین ویوروو.....هم میتواند فعالیت کند با سپاس از پاسخ وبذل توجه آن عزیزان

محسن
محسن
۱ سال قبل

تریدر = معامله‌گر
پس میتونه توی کریپتو باشه ، توی بورس باشه ، توی فارکس باشه ، بازارای مشتقات و ...

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب