ارز‌ها: ۳۱,۸۷۳
ارزش بازار: ۳.۴۴۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۵۴۲ تومان

شکست حمایتی (Breakdown) در تحلیل تکنیکال چیست؟ + ویدیو

شکست حمایتی (Breakdown) در تحلیل تکنیکال چیست؟ + ویدیو

شکست حمایتی (Breakdown) یک حرکت قیمتی است که منجر به شکست حمایت (Support) می‌شود. معمولا این شکست با حجم سنگین فروش و کاهش شدید قیمت همراه است.

معامله‌گران تکنیکال پس از شکست خطوط حمایتی، موقعیت‌های فروش (Short Positions) ایجاد می‌کنند چرا که این شکست نشانه محکمی از کنترل اوضاع بازار توسط خرس‌ها است، بطوریکه با فشار فروش بیشتر همراه می‌شود. شکست حمایتی معمولا نشانگر آغاز یک روند نزولی است.

در نمودار زیر پس از شکل‌گیری الگوی سر و شانه، خط حمایتی شکسته شده است.

شکست حمایتی (Breakdown) در تحلیل تکنیکال چیست؟

مختصری درباره شکست حمایتی

تریدرها با استفاده از ابزارهای تکنیکال مانند میانگین متحرک، خطوط روند و الگوها، شکست حمایتی را تشخیص می‌دهند. تریدرها خطوط روند را با اتصال مناطقی که قیمت‌ در آن‌ها حمایت شده بدست می‌آورند تا مناطقی که حساسیت قیمت به وجود می‌آید را مشخص کنند. حجم سنگین معاملات می‌تواند منجر به شکسته شدن این خطوط شود و به پایینتر رفتن قیمت نیز کمک کند.

هنگامی که تریدرها با شکست حمایتی مواجه می‌شوند، با استفاده از اندیکاتورها و تایم‌فریم‌های مختلف درصدد تایید این شکست برمی‌آیند تا با یک حرکت قیمتی فریب دهنده رو دست نخورده باشند. برای مثال یک شکست حمایتی در تایم فریم ۱۵ دقیقه‌ای در صورتی که تیم‌فریم‌های روزانه و هفتگی در روند نزولی باشد، شانس بالاتری دارد که در ادامه نیز به صورت نزولی باشد. شکست حمایتی نقطه مقابل شکست مقاومتی است.

نحوه معامله در شکست حمایتی

معامله‌گران برای استفاده از این فرصت می‌توانند با قراردادن سفارش فروش stop-limit در زیر سطح حمایتی از آن استفاده کنند. پس از اینکه سطح حمایتی شکسته می‌شود، به دلیل اینکه سفارش‌های stop-loss موقعیت‌های خرید (Long Positions) فعال شده است و هم اینکه تریدرهای دیگری در پی استفاده از فرصت بازکردن پوزیشن فروش هستند، فشار فروش بیشتر و بیشتر می‎شود. البته در صورتی که شدت این فروش بسیار زیاد باشد، می‌تواند به بازیابی قیمتی متوسطی منجر شود.

همچنین تریدرها در صورتی که این فرصت را از دست داده باشند، می‌توانند در یک اصلاح قیمتی (رشد کوتاه مدت قیمت) وارد موقعیت فروش شوند. آن‌ها می‌توانند موقعیت فروش را بصورت limit order در جایی که قیمت سطح حمایتی را شکسته، باز کنند؛ چرا که این سطح حمایتی هم اکنون به یک مقاومت تبدیل شده است. معمولا وارد شدن به معاملات بعد از اصلاح قیمتی نتیجه بهتری نسبت به وارد شدن در ابتدای شکست حمایتی دارد. تنها بدی که این نوع معامله می‌تواند داشته باشد این است که قیمت تا سطح حمایتی پیشین بالا نیاید و اساسا معامله‌ای بعد از اصلاح قیمت آغاز نشود.

هنگامی که تریدرها در پوزیشن فروش قرار دارند، می‌توانند از اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک برای بستن موقعیت خود استفاده کنند. برای مثال هنگامی که قیمت بالای میانگین متحرک بسته می‌شود، معامله باید بسته شود. همچنین اگر معامله‌گر اعتقاد دارد که شکست حمایتی آغاز یک روند نزولی است، باید از میانگین متحرک‌های طولانی استفاده کند تا از قسمت اعظم روند نزولی، سود کافی را ببرد.

منبع: investopedia
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
Mkjjjj
Mkjjjj
۶ سال قبل

پاراگراف آخر رو میشه بیشتر توضیح بدین؟یاد منبعی معرفی کنید بیشتر دربارش بدونم؟

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۶ سال قبل
پاسخ  Mkjjjj

سلام دوست گرامی
معمولا از شکست حمایتی برای باز کردن موقعیت‌های فروش (Short Posiiton) استفاده می‌کنند. حد ضرری که در این معاملات باید قرار داده شود برعکس معاملات عادی (خرید در قیمت پایین فروش در قیمت بالا یا همان Long Position) هست. یعنی در صورتی که قیمت از یک حدی بالاتر رفت موقعیت بسته بشه و با ضرری کمتر از معامله خارج بشیم. برای مشخص کردن این قیمت از ابزارهایی مثل EMA 20 می‌توان استفاده کرد، مثلا یعنی اگر قیمت بالای این اندیکاتور بسته شد باید از معامله خارج شد. البته این به استراتژی معامله هر شخص بستگی دارد که حدضرر را چگونه انتخاب کند. باز هم اگر سوالی بود من در خدمتم

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب