ارز‌ها: ۳۱,۶۸۱
ارزش بازار: ۳.۲۹۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۷۷۲ تومان

شاخص‌های نزولی روی نمودار بیت کوین؛ سقوط یا حفظ ۵۵ هزار دلار؟

شاخص‌های نزولی روی نمودار بیت کوین؛ سقوط یا حفظ ۵۵ هزار دلار؟

برخی از شاخص‌های کلیدی نشان از اعتمادبه‌نفس بیش از حد سرمایه‌گذاران و طولانی‌شدن روند صعودی اخیر بیت کوین دارند و از طرفی دیگر تعدادی از کارشناسان معتقدند که این روند صعودی می‌تواند بین چند هفته تا چند ماه دیگر ادامه داشته باشد. اما چگونه می‌توان تشخیص داد که بازار در ادامه به کدام سو خواهد رفت؟

به گزارش کوین تلگراف، بسیاری از تحلیل‌گران و رسانه‌های مطرح اخیراً به این موضوع اشاره کرده‌اند که وضعیت شاخص‌ها نشان از طولانی‌شدن روند صعودی بیت کوین دارد.

این دیدگاه‌های نزولی که یکی از آنها مربوط به جان بولینگر (John Bollinger)، خالق اندیکاتور بولینگر باندز (Bollinger bands) است، نشان می‌دهد که معامله‌گران در وضعیت فعلی بازار از حد ضرر شناور (Trailing Stop) استفاده می‌کنند و این موضوع به‌عنوان نشانه‌ای برای رسیدن به سقف در بازارهای صعودی در نظر گرفته می‌شود.

گفتنی است که بولینگر باندز و شاخص ترس و طمع معیارهایی برای سنجش بازگشت قیمت هستند، بنابراین اگر قیمت مانند ۷ روز اخیر ۳۰ درصد رشد کرده باشد، این شاخص‌ها معمولاً اشباع خرید را نشان می‌دهند.

همان‌طور که «TechDev_52»، تحلیل‌گر مطرح بازار ارزهای دیجیتال، به درستی این سؤال را در توییتر خود مطرح کرده است، هیچ راهی وجود ندارد که بتوانیم تشخیص دهیم در ادامه بازار با اصلاحی گسترده مواجه می‌شود یا اینکه روند صعودی ادامه می‌یابد.

برای مثال نبراسکانگونر (Nebraskangooner)، از تحلیل‌گران شناخته‌شده بازار ارز دیجیتال، گفته است که اوج ۵۶,۰۰۰ دلاری اخیر می‌تواند سقف کانال صعودی‌ای باشد که از اواخر ژوییه (تیر) در بازار بیت کوین تشکیل شده است.

نبراسکانگونر گفته است:

مطمئن نیستم که باید منتظر جهش سریع بعدی قیمت باشیم [یا خیر]. شاخص حجم تعادلی (OBV) همچنان در محدوده مشخصی نوسان می‌کند. شاید در کوتاه‌مدت در محدوده ۴۸,۰۰۰ تا ۵۳,۰۰۰ دلار گیر کنیم و [در صورت سقوط بیشتر قیمت] ورود به ناحیه ۴۸,۰۰۰ تا ۵۱,۰۰۰ دلار هم محتمل است. با این حال همچنان فعالیت زیادی در بازار آلت کوین‌ها دیده می‌شود.

شاخص‌های نزولی روی نمودار بیت کوین؛ سقوط یا حفظ ۵۵ هزار دلار؟
نمودار قیمت بیت کوین (تحلیل نبراسکانگونر از نمای ۱ روزه بازار بیت کوین/ دلار)

آیا احساس طمع در بازار ادامه می‌یابد؟

نگاهی به شاخص ترس و طمع می‌اندازیم. نمونه‌های زیر نشان می‌دهند که این شاخص می‌تواند سطوح اشباع خرید را بیش از ۳ یا ۴ هفته حفظ کند.

شاخص‌های نزولی روی نمودار بیت کوین؛ سقوط یا حفظ ۵۵ هزار دلار؟
مقایسه شاخص ترس و طمع و نمودار قیمت بیت کوین

همان‌طور که از تصاویر بالا پیداست، شاخص ترس و طمع بین ۲۹ ژانویه (۱۰ بهمن) تا ۲۶ فوریه (۸ اسفند) موقعیت خود را بالای سطح ۶۵ درصد حفظ کرده است که نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس بیش از حد معامله‌گران در آن زمان است.

این شاخص با استفاده از داده‌های مربوط به حجم معاملات، حجم قراردادهای آتی باز (Open Interest)، فعالیت کاربران شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جستجو، احساسات بازار را اندازه‌گیری می‌کند. منظور از قرارداد‌های باز، آن دسته از قرار‌داد‌های مشتقه است که هنوز تسویه نشده‌اند.

پس از دیده‌شدن علائم هشداردهنده در شاخص ترس و طمع، ۴ هفته طول کشید تا قیمت بیت کوین با اصلاح گسترده‌ای مواجه شود. کسانی که در روزهای ابتدایی نزولی‌شدن شاخص ترس و طمع دارایی خود را به فروش رسانده بودند، رشد ۷۰ درصدی قیمت که در ادامه اتفاق افتاد را از دست دادند.

الگوی مشابهی هم بین ۲۳ ژوییه (۱ مرداد) تا ۲۵ اوت (۳ شهریور) و هم‌زمان با ادامه روند صعودی قیمت تشکیل شده است. درست است که قیمت با نزولی‌شدن شاخص ترس و طمع اصلاح می‌شود، اما چگونه می‌توان گفت که این اصلاح چند هفته یا چند ماه بعد اتفاق می‌افتد؟

بولینگر باندز چه می‌گوید؟

جان بولینگر تحلیل‌گری کارکشته و قابل‌احترام است، اما اندیکاتور که او معرفی کرده تنها ترکیبی از میانگین متحرک (MA) و انحراف قیمت بر اساس نوسانات جاری است. به طور خلاصه و با توجه به نوسانات ۴.۵ درصد در روز معمول بیت کوین، رشد ۳۰ درصدی هفت روزه قیمت در بیشتر موارد خارج از محدوده بولینگر باندز خواهد بود.

شاخص‌های نزولی روی نمودار بیت کوین؛ سقوط یا حفظ ۵۵ هزار دلار؟
نمودار قیمت بیت کوین ( وضعیت بولینگر باندز ۲۰ روزه در نمای ۱ روزه بازار بیت کوین/ دلار)

مشخصاً زمانی که کندل قیمت از مقاومت باند بالایی (خط سبزرنگ) عبور کند، بازار با اصلاحی جزئی مواجه می‌شود، اما همبستگی آن با قیمت بیت کوین برای ۲ تا ۴ هفته آینده صفر است.

وضعیت نرخ تأمین سرمایه

آخرین چیزی که باید مورد بررسی قرار دهیم وضعیت نرخ تأمین سرمایه (Funding Rate) است. از آنجایی که اهر‌م‌های معاملاتی در بازارهای مشتقه با یک‌دیگر تفاوت دارند، صرافی‌های ارز دیجیتال برای تعدیل ریسک بین دارندگان قراردادهای لانگ (خریداران) و دارندگان قراردادهای شورت (فروشندگان) کارمزدی دریافت می‌کند که به آن نرخ تأمین سرمایه گفته می‌شود. مشخصاً زمانی که فشار خرید در بازار افزایش می‌یابد، این شاخص رشد می‌کند.

شاخص‌های نزولی روی نمودار بیت کوین؛ سقوط یا حفظ ۵۵ هزار دلار؟
شاخص نرخ تأمین سرمایه قراردادهای آتی دائمی

متوسط نرخ تأمین سرمایه ۸ ساعته ۰.۰۴ درصد و ۷ روزه ۰.۸ درصد چیز غیرعادی‌ای نیست. بری مثال، در دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) نرخ تأمین سرمایه هفتگی برای یک ماه کامل بالای ۱.۵ درصد قرار گرفته بود و در فوریه ۲۰۲۱ (دی ۹۹) هم همین اتفاق تکرار شد.

این معیار مانند شاخص ترس و طمع نشان می‌دهد که با عبور نرخ تأمین سرمایه ۸ ساعته از ۰.۱۰ درصد، اعتمادبه‌نفس خریداران بیش از حد افزایش یافته است، با این حال رسیدن به این سطح لزوماً به معنی هشدار نیست.

تا زمانی که خریداران از ادامه روند صعودی مطمئن باشند، پرداخت کارمزدهای ۱.۵ درصد و حتی ۳ درصدی برای نرخ تأمین سرمایه هفتگی، آنها را از حفظ موقعیت‌های لانگ (خرید) منصرف نخواهد کرد. به‌عنوان مثال، اگر کاهش عرضه بیت کوین در صرافی‌های ارز دیجیتال و انباشت توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت، دلیل اصلی جهش قیمت به سطح ۵۶,۰۰۰ دلار باشد، احتمال ادامه روند صعودی تا سطح ۸۰,۰۰۰ دلار و بالاتر از آن هم وجود دارد.

با این حال اگر در آینده نزدیک اخبار بدی مانند ردشدن درخواست مجوز عرضه صندوق‌های قابل‌معامله در بورس بیت کوین (ETF) از سوی کمیسیون بورس یا ممنوعیت شدید استیبل کوین‌ها از سوی مقامات ایالات متحده به گوش برسد، احتمال سقوط قیمت وجود دارد. رویدادهایی از این دست می‌تواند مانع رسیدن قیمت بیت کوین به اوج تاریخی شود و در نهایت معیارهای نزولی عمل خواهند کرد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
ehsan h
ehsan h
۳ سال قبل

به طور خلاصه برایند این تحلیل این شد که بیتکوین اگر بره بالا میره بالا، اگر بره پایین میره پایین! ما دنبال پیشبینی صد درصد نیستیم ولی آخر یه تحلیل درست حسابی ندیدیم که حداقل بگه احتمال کدوم بیشتره.

ملکه بیتکویین ها
ملکه بیتکویین ها
۳ سال قبل
پاسخ  ehsan h

تا وقتی وال ها و ماینر ها بیشترین حجم کوین هارو دارن و تصمیم گیر اصلی بازار کریپتو هستن و با هر دلیل منطقی یا غیر منطقی و یا فشاری بازار رو میتونن بالا و پایین کنن هر تحلیلی که روی چارت و نمودار میخونی بی معنی هست، اینو من 4-5 سال پیش بهش رسیدم و خیال خودم رو راحت کردم، یه نگاه به تاریخچه این تحلیل ها بکنی متوجه میشی خودت، تنها چیزی که میتونم پیشنهاد بدم سرمایه گذاری بلند مدت هست بدون نگاه کردن به بالا و پایین رفتن قیمت، اونم روی پروژه های فعال و کاربردی واقعی که تقریبا 99 درصد کوین ها رو شامل نمیشه. اینجوری بدون استرس میتونی سود خودتت رو تنظیم کنی و وقتی بهش رسیدی سرمایه رو تبدیل یا خارج کنی.

ماهان میرزایی
ماهان میرزایی
۳ سال قبل
پاسخ  ehsan h

داداش به جای گوش کردن به تحلیل دیگران بشین خودت فول یاد بگیر تحلیل خودتو انجام بده و میلیاردی در بیار و یادت باشه هیچکی تحلیل درست بهت نمیده .

mohsen
mohsen
۳ سال قبل

شما ک اینقدر قصه بلدی چرا خودت خوابت نمیبره

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب