کپسول هفتگی سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال – شماره سوم – هفته سوم بهمن ۹۷
کپسول هفتگی، خلاصهای از حوادث و اخبار مهم هفتهای که گذشت را برای کاربران، مخصوصا سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال را پوشش میدهد. هر هفته، روزهای دوشنبه شمارهی جدید این مجموعه منتشر خواهد شد. برای اطلاع از انتشار شماره جدید از کسپول هفتگی میتوانید اعلانات (Notifications) سایت ارزدیجیتال را بر روی مرورگر خود را فعال کنید.
اخبار مهم هفته
ونزوئلا قوانین و چارچوب ارزهای دیجیتال را اعلام کرد
لایحه قانونی جدید برای ارائه چارچوب قانونی در کشور ونزوئلا تحت عنوان «Gaceta Oficial» به تصویب رسید. این سند که به دستور مجلس موسسان ونزوئلا برای صنعت ماینینگ، تریدرها و کارآفرینان این حوزه تدوین شده، متشکل از ۵۳ ماده قانونی است. همچنین در متن منتشر شده به تعریف برخی اصطلاحهای کلیدی حوزه ارزهای دیجیتال از جمله، استخراج، بلاک چین و داراییهای دیجیتال پرداخته شده است. طبق لایحه تصویب شده سازمانی تحت عنوان سوناکریپ (Sunacrip) قادر به کنترل تمامی فعالیتهای مربوط به تولید، عرضه، انتقال، تجاریسازی و مبادله ارزهای دیجیتال در ونزوئلا خواهد بود. نکته قابل توجه عدم اشاره به ارز دیجیتال پترو در حکم قانونی منتشر شده است.
مدیرعامل توییتر به شبکه لایتنینگ بیت کوین پیوست
مدیرعامل توییتر هفته گذشته به حرکت نمادین «مشعل لایتنینگ» (Lightning Torch) در شبکه لایتنینگ که راهحل لایه دوم مقیاسپذیری بیت کوین است، پیوست. طی این حرکت الگو گرفته از مشعل المپیک، هر فرد با دریافت تراکنش در شبکه لایتنینگ و با افزودن ۱۰ هزار ساتوشی، مشعل (تراکنش) را به دست فرد دیگری میسپرد. جک دورسی که از حامیان بیت کوین محسوب میشود، پیش از این بیت کوین را به عنوان ارز اینترنت و برخواسته از ارزشهای آن معرفی کرده بود. هفته گذشته توییتهای مکرری از سوی دورسی درباره بیت کوین منتشر شد. جک در یکی از توییتها گفته بود که تنها ارز دیجیتالی که نگهداری میکند بیت کوین است. شبکه لایتنینگ ظرفیت ۲ میلیون دلاری را پشت سر گذاشته و در حال حاضر ظرفیتی معادل ۲.۲ میلیون دلار دارد.
جزئیات جدید ارز دیجیتال تلگرام منتشر شد
بر اساس سند منتشر شدهای که گفته میشود برای سرمایهگذاران تلگراف ارسال شده، ۹۰ درصد پروژه تکمیل شده است. در سند منتشر شده ذکر شده که توسعه مهمترین بخش پلتفرم یعنی ماشین مجازی تلگرام کامل شده است. به نقل از منابع نزدیک به تلگرام، این شرکت به دنبال آن است که ارز دیجیتال این پلتفرم یعنی گرام را در صرافیهای بزرگ آسیایی مانند هیوبی، بایننس و اوککس عرضه کند. همچنین گفته میشود که تلگرام به دنبال همکاری با فروشگاهها و خردهفروشیهاست تا بتواند فروشگاه آنلاینی بر روی پیامرسان خود راهاندازی کند. شبکه آزمایشی پلتفرم TON در ماه مارس راهاندازی شده و به توسعهدهندگان اجازه آشنایی با آن را خواهد داد. به گزارش سیسیان تعداد کل واحدهای ارز دیجیتال گرام ۵ میلیارد عدد خواهد بود که بخش اندکی از آن برای هزینههای توسعه در اختیار شرکت خواهد بود.
قوانین جدید ارزهای دیجیتال در فیلیپین اعلام شد
فیلیپین قوانین جدیدی را برای عرضه اولیه توکن داراییهای دیجیتال ارائه داد. هدف از ارائه مجموعه قوانین جدید برای تنظیم چارچوب قانونی این صنعت و محافظت از سرمایهگذاران در تملک توکنهای کاربرد پذیر و اوراق بهادار بوده است. مجموعه قوانین در سه بخش تنظیم شده و تمامی افرادی که قصد عرضه توکن دیجیتال دارند را ملزم به ارائه مدارک، جزئیات پروژه و اطلاعات صادر کننده میکند. در این مجموعه قوانین اشارهای به عرضه اولیه سکه یا ICOها نشده است و چارچوب جدید قوانین میتواند قدمی در راستای تصویب قوانین ICOها از سوی کمسیسیون بورس و اوراق بهادار فیلیپین باشد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار فیلیپین پیشنویس مقررات ارزهای دیجیتال را در آگوست ۲۰۱۸ منتشر کرد اما این پیشنویس هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
پلتفرم بکت تا اواخر سال ۲۰۱۹ راهاندازی خواهد شد
جفری اسپرچر، مدیرعامل بورس بین قارهای در نشستی اعلام کرد که راهاندازی بکت تا اواخر سال ۲۰۱۹ میتواند به تاخیر بیافتد. این پلتفرم مبادله داراییهای دیجیتال که مستقل از بورس بین قارهای اداره خواهد شد و توسعه زیرساخت مخصوص خود را خواهد داشت، قرار بود در ابتدای سال جاری میلادی راهاندازی شود اما به دلیل بروز برخی مشکلات اجرای آن به اواخر سال ۲۰۱۹ موکول شد. این پلتفرم پیش تر فرایند استخدام توسعهدهندگان ارشد خود را آغاز کرده بود. بورس بین قارهای مالک بازار بورس بزرگ نیویورک و ۱۱ بازار قانونی دیگر است.
برندگان و بازندگان هفته
بازار ارزهای دیجیتال اواخر هفته جاری صعود نسبتاً خوبی را تجربه کرد، بطوریکه بیت کوین به قیمت ۳,۶۵۴ ، ریپل ۰.۳۰ و اتریوم به محدوده ۱۱۷ دلار رسید. ارزش کل بازار نیز در حال حاضر به رقم ۱۲۱ میلیارد دلار رسیده است.
سه آلت کوین برتر هفته که بیشترین سودآوری را داشتند توکن GETX، نالکس (Nullex) و اماماو کوین (MMOCoin) بودند. در طرف دیگر سه ارز دیجیتال بازنده هفته که بیشترین افت ارزش را در هفته گذشته تجربه کردند، اولترا کوین (Ultra Coin)، بیتکوئی (bitqy) و داو کوین (DOWCOIN) بودند.
ارزهای دیجیتالی که بیشترین سودآوری را در این هفته داشتند:
- ارز دیجیتال گارنتید اتورنس توکن اکسترا (GETX): حدود ۴,۳۷۸ درصد
- ارز دیجیتال نالکس (Nullex): حدود ۲,۰۷۲ درصد
- ارز دیجیتال اماماو کوین (MMOCoin): حدود ۱,۱۸۰ درصد
ارزهای دیجیتالی که بیشترین ضرردهی را در این هفته داشتند:
- ارز دیجیتال اولترا کوین (Ultra Coin): حدود ۹۳ درصد
- ارز دیجیتال بیتکوئی (bitqy): حدود ۸۷ درصد
- ارز دیجیتال داو کوین (DOWCOIN): حدود ۸۶ درصد
نقلقولهای برگزیده هفته
من تنها بیت کوین دارم!
آمازون باید دیر یا زود ارز دیجیتال خودش را عرضه کند.
مت هوگان، مدیر سایت ETF.com
نزدیک به ۲۰۰۰ ارز دیجیتال وجود دارد که ۹۵ درصد آنها بیفایده هستند و مرگ دردناکی خواهند داشت. هر چه زودتر این اتفاق بیافتد، بهتر خواهد بود.
رابرت جی.جکسون، تنها مقام دموکرات SEC
در نهایت آیا کسی پیدا خواهد شد که استانداردهای ETF را رعایت کرده باشد؟ بله امیدوارم، و من اینطور فکر میکنم.
بئاتریس کالوت، مدیر بخش تجاری بانک چند ملیتی HSBC
از آنجا که شفافیت و آنی بودن قدرتهای حقیقی بلاک چین است، علاوه بر صرفهجویی قابل توجه در زمان و افزایش امنیت، باید موجب صرفهجویی در هزینهها هم شود.
دنیل هادنشیلد، مدیر تازه انتخاب شده شرکت Crypto Valley
ما نیاز داریم که در قوانینمان تغییراتی ایجاد کنیم و این به تعامل با قانونگذاران و تنظیمکنندگان مقررات بستگی دارد. ما باید سوئیس را به کشوری تبدیل کنیم که شرکتها به راحتی در پروژههای بلاک چینی سرمایهگذاری کنند.
اخبار منفی هفته
به غیر از اخبار مهم هفته که به آن پرداخته شد، در این بخش به مرور اخبار منفی فضای ارزهای دیجیتال و بلاک چین در هفتهای که گذشت، میپردازیم:
متخصص رمزنگاری هاروارد: ارزهای دیجیتال به دردنخور هستند
بروس اشنایر با اشاره به اینکه ارزهای دیجیتال و به خصوص بیت کوین، در رسیدن به بنیادیترین هدف خود یعنی رفع مسئله اعتماد ناکام ماندهاند، آنها را به درد نخور توصیف کرد. اشنایر مسئله برطرف نشده هک صرافیها، از دست دادن داراییهای دیجیتال در کیف پولها و فراموش کردن کلیدها را نقطه ضعف بلاک چین و ارزهای دیجیتال عنوان کرده و سیستمهای متمرکز فعلی را به آنها ارجحیت داد. همچنین این متخصص رمزنگاری موضوع مصرف بیش از اندازه انرژی برای استخراج ارزهای دیجیتال را نیز یادآور شد و آن را دلیلی بر بیفایده بودن آنها دانست.
پنج آسبپذیری جدی در پلتفرم ایاس کشف شد
شرکت توسعهدهنده ایاس (EOS.io) به ازای ۵ آسیبپذیری یافت شده در پلتفرمش به هکرهای کلاه سفید مبلغی معادل ۴۰ هزار دلار جایزه داده است. جزئیات عمومی این آسیبپذیریها اعلام نشده است. بالاترین جایزهای که ایاس برای پیدا کردن باگهای سیستم تعیین کرده رقم ۱۰ هزار دلار است.
پای بدافزار استخراج مونرو به سیستم عامل لینوکس هم باز شد
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که تعداد بدافزارهای استخراج مونرو که شرکتهای بزرگ را هم هدف قرار میدهند، در حال افزایش است. نسخه جدیدی از بدافزار شلبات که در ماه نوامبر فراگیر شده بود، بار دیگر در سیستمهای آلوده شایع شده است. گزارش شده که آخرین حمله بدافزار کاربران سیستم عامل لینوکس را هدف قرار داده است.
حملات گسترده فیشینگ به کیف پولهای مایاترولت و الکتروم
کیف پول مایاترولت در هفته گذشته با انتشار توییتی درباره ایمیل فیشینگی که به کاربران ارسال شده بود، هشدار داد. از سوی دیگر به گفته کاربری در ردیت، نسخه جعلی کیف پول الکتروم نیز که درخواست بروزرسانی به نسخه ۴.۰ نرمافزار را دارد، کاربران را گمراه کرده است. توییت الکتروم در این خصوص نشان میدهد که آخرین نسخه این کیف پول ۳.۳.۳ است و سرورهای مخرب قادرند پیامهایی مبنی بر دانلود نسخههای جعلی بر روی دسکتاپ ارسال کنند. همچنین الکتروم به کاربران هشدار داد که نسخه رسمی این کیف پول را تنها و تنها از سایت رسمی آن دانلود کنند.
اخبار مثبت هفته
فیس بوک به دنبال جذب استارتاپهای مبتنی بلاک چین است
سایت خبری چدرا مدعی شد که فیسبوک فرایند جذب اولین استارتآپ بلاک چینی را آغاز کرده است. البته جذب این استارتآپ به صورت جذب تخصص و مهارت افراد تشکیل دهنده استارتآپ بوده و فیسبوک کاری به محصولات آنها نداشته است. این استارتآپ که چیناسپیس نام دارد و به همت جمعی از محققین کالج دانشگاهی لندن شکل گرفته، بر روی مشکلات مقیاسپذیری بلاک چین و به خصوص شیوه شاردینگ فعالیت داشته است.
آمادگی غول ژاپنی برای ارائهی ریپل و دیگر ارزهای دیجیتال به ۲۳ میلیون مشتری در ماه مارس
شرکت بزرگ مالی ژاپنی SBI اعلام کرد با راهاندازی پلتفرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال امکان سپردهگذاری و برداشت بیت کوین، ریپل، اتریوم و بیت کوین کش را فراهم خواهد کرد. این شرکت مالی که از سال ۲۰۱۶ با ریپل همکاری داشته است، برآورد کرده که با راهاندازی پلتفرم خرید و فروش، ۲۳ میلیون مشتری جذب کند.
پذیرش بیت کوین برای حمل و نقل عمومی در ۳۷ شهر آرژانتین
از این پس کارت حمل و نقل عمومی در آرژانتین با استفاده از بیت کوین قابل شارژ خواهد بود. کارت SUBE که در این کشور برای جابهجا شدن با مترو، قطار و اتوبوس مورد استفاده قرار میگیرد، با استفاده از پلتفرم «آلتو ویاهه» و علاوه بر امکان شارژ شدن با پیپل و راپیپاگو که سیستم پرداخت دیجیتال آرژانیتن است، قابلیت شارژ شدن با بیت کوین را نیز خواهد داشت. هدف از افزودن بیت کوین به سیستم حمل و نقل، دسترسی گستردهتر به فناوری انقلابی بیت کوین عنوان شده است.
مرورگر اپرا سرویس خرید ارز دیجیتال را به کیف پول اندروید خود اضافه میکند
اوپرا با همکاری صرافی سوئدی مبادلات بیت کوین سافلو قابلیت خرید مستقیم اتریوم را به کیف پول مرورگر خود اضافه کرد. این سرویس قابلیت خرید با کارت نقدی و اعتبار را خواهد داشت و در زمان راهاندازی تنها در کشورهای سوئد، نروژ و دانمارک قابل دسترسی خواهد بود. اوپرا ماه دسامبر سال گذشته کیف پول مرورگر خود را معرفی کرد که از اتریوم و استاندارد ERC ۲۰ پشتیبانی میکرد.
مقالات برگزیده هفته
آخرین پیش بینی قیمت بیت کوین در آینده توسط افراد مطرح
پیشبینی قیمت بیت کوین جدا از جنبه غیرواقعیاش، همیشه جذاب بوده است. در این میان چهرههای شناختهشده دنیای ارزهای دیجیتال و بازارهای سرمایهگذاری علاقه خاصی به اعلام قیمتهای عجیب و غریب داشتهاند. این مقاله به بررسی دلایل و پیشبینیهای افراد مختلف این حوزه درباره قیمت بیت کوین پرداخته است.
چگونه از زمستان ارزهای دیجیتال نجات پیدا کنیم – بخش دوم
بخش دوم از سری مقاله جذاب دنیل جفریس که با زبانی شیوا در آنها به بررسی پروژههایی پرداخته است که در دوران رکود ارزهای دیجیتال به بقای خود ادامه میدهند و منتظر جرقهای برای شکوفا شدن هستند. در این بخش دنیل جفریس پروژه بلاک استک را زیر ذره بین قرار داده و به مفهوم تمرکززدایی پرداخته است.
افرادی که گوگل، فیسبوک و شرکتهای بزرگ را رها کردند تا وارد دنیای ارزهای دیجیتال شوند
شاید پیش از این داستان کسانی را که شغل مناسبشان در شرکتهای بزرگ رها کردهاند تا به دنبال فرصت رویایی خود پرواز کنند را شنیده باشید. این مقاله به معرفی چند تن از افرادی میپردازد که از غولهای فناوری مانند گوگل و فیسبوک خارج شدهاند تا وارد حیطه کاری ارزهای دیجیتال شوند؛ افرادی که فرصت درخشان حوزه نوظهور را دیدهاند و به سوی آن حرکت کردهاند.
راز ثروتمند شدن وارن بافت – بخش دوم
وارن بافت اینجاست تا به شما راز پولدار شدن را آموزش دهد! بخش دوم از سری مقاله «راز ثروتمند شدن وارن بافت» به نگارش جیمز آلتوچر، داستان خرید سهام گلدمن ساکس توسط وارن بافت را تعریف میکند و ترفند به ظاهر ساده اما موثری که بافت در معامله سهام آن به کار برد را بازگو میکند.
در یک کلام عالی بود از دوستان یه راهنمایی مخیوام
من ارز بیتکوین کشی که از سایت های رایگان بدست اورده بودم و میارم به اتریوم تبدیل کرده بودم ولی الان دیدم که این هفته پر ضرر بوده چه پیشنهادی دارید ؟ به کدوم ارز چنج و تبدیل کنم ؟