کپسول ۳۷: از حمله نمایندگان کنگره به زاکربرگ تا ریزش دوباره قیمت بیت کوین
کپسول هفتگی، خلاصه اتفاقات و وقایعی که هفته گذشته در بازار ارزهای دیجیتال رخ داد را بازگو میکند. در کپسول هفتگی نگاهی به وضعیت بازار در هفته اخیر میاندازیم و هر هفته با یک قسمت از مجموعه «۲۱ درسی که از بیت کوین آموختم» همراه شما خواهیم بود. جمعه هر هفته منتظر شماره جدید کپسول باشید.
اخبار مهم هفته
تعداد بیت کوینهای استخراج شده به ۱۸ میلیون واحد رسید
هفته گذشته تعداد بیت کوینهای استخراج شده از مرز ۱۸ میلیون عدد عبور کرد تا برای ۱۲۰ سال آینده تنها ۳ میلیون بیت کوین دیگر برای استخراج شدن باقی بماند. با این حال به نظر میرسد خیلی زودتر از ۱۲۰ سال آینده منبع اصلی درآمد ماینرها از پاداش بلاک به کارمزد تراکنشها تغییر کند. از طرفی آنتونوپولوس، از متخصصین بیت کوین، نگرانیها در خصوص نزدیک شدن به استخراج تمامی بیت کوینها را بیمورد خواند و گفت که این روند به صورت تدریجی اتفاق خواهد افتاد. سرمایهگذار دیگری نیز در این باره اظهار داشت که رویداد هاوینگ در مقابل باقی ماندن ۳ میلیون سکه برای استخراج، از اهمیت خیلی بیشتری برخوردار است.
جلسه دادگاه ارز دیجیتال تلگرام تا سال ۲۰۲۰ به تعویق افتاد
جلسه دادگاه تلگرام که قرار بود آخر این هفته در نیویورک برگزار شود، به سال آینده موکول شد. قاضی پرونده در این خصوص گفته که تلگرام حق عرضه توکنهایش را تا این زمان نخواهد داشت و از این رو، باید قید راهاندازی بلاک چین تلگرام و عرضه توکنهایش را در سال جاری زد. این پیامرسان ضربالاجل قراردادش با سرمایهگذاران را نیز به تعویق انداخت و در پیامی گفت که این اتفاق را باید به فال نیک گرفت. کمیسیون بورس و اوراق بهادار چند هفته گذشته با صدور حکمی از توقف اضطراری و فوری عرضه گرام خبر داده بود. پیش از این دستور طبق قرارداد بین سرمایهگذاران گرام و تلگرام، قرار بود تا انتهای ماه اکتبر بلاک چین تلگرام راهاندازی شود.
زاکربرگ: اگر لیبرا نباشد ارز دیجیتال چین دنیا را میگیرد
زاکربرگ هفته گذشته یکی از روزهای بد خود را سپری کرد. مدیر فیسبوک با حضور در کنگره، در برابر حملات تند نمایندگان که بیشتر سوالاتشان مربوط به شرکت فیسبوک بود، جوابی برای نمایندگان عصبانی نداشت. زاکربرگ در خصوص سوالات مطرح شده درباره لیبرا گفت که اگر این ارز دیجیتال موفق به اخذ مجوز نشود، در نهایت این ارز دیجیتال چین است که دنیا را فرا خواهد گرفت. اما پاسخ زاکربرگ به بسیاری از پرسشهای نمایندگان یک واقعیت را دنبال میکرد؛ فیسبوک دیگر در جایگاه کنترل انجمن لیبرا نیست و فعالیت این انجمن مستقل است. مدیر فیسبوک در جواب یکی از نمایندگان که پرسیده بود اگر لیبرا بدون تایید قانونگذاران عرضه شود فیسبوک چه رویکردی را اتخاذ خواهد کرد، گفت که به اجبار این انجمن را ترک خواهد کرد.
سقوط شدید قیمت بیت کوین به ۷,۳۰۰ دلار
بازار ارزهای دیجیتال چند ماهی است که روی خوش به خود ندیده است؛ و این قضیه همچنان ادامه دارد. هفته گذشته قیمت بیت کوین با ریزش حدود ۸۰۰ دلاری، تا مرز ۷۳۰۰ دلار کاهش یافت. برخی از تحلیلگران برای ریزش اخیر سه دلیل اصلی یاد کردند که وضعیت تکنیکال بیت کوین، حضور زاکربرگ در جمع نمایندگان کنگره و تایید رسمی گوگل برای کامپیوتر کوانتومیاش جزو این دلایل بودند. به عقیده تحلیلگران ارز دیجیتال لیبرا و انتظاراتی که از آن میرفت، در روند صعودی میانه سال جاری نقش عمدهای داشت. از چند ماه گذشته نیز واکنش قانونگذاران و ماجرای فیسبوک برای گرفتن مجوزی برای عرضه لیبرا، بیت کوین را هم به دردسر انداخته است.
مدیرعامل بایننس: پوتین پرنفوذترین فرد در حوزه بلاک چین است!
مدیر صرافی بایننس در مصاحبهای عجیب، از رئیسجمهور روسیه به عنوان تاثیرگذارترین فرد در حوزه بلاک چین یاد کرد. ژائو همچنین گفت که به افرادی که در این صرافی فعالیتهای غیرقانونی انجام میدادند هشدار داده که بایننس برای چنین فعالیتهایی ساخته نشده است. بایننس که به نظر میرسد ارتباطات نزدیکی با مقامات قضایی روسی دارد، چندی پیش روبل روسیه را به عنوان اولین ارز فیاتی معرفی کرد که جفتارزهای مبادلاتی آن با ارزهای دیجیتال در دسترس کاربران صرافی قرار میگیرد.
برندگان و بازندگان هفته
هفته گذشته بازار نوسانات شدیدی را تجربه کرد و ارزش بسیاری از ارزهای دیجیتال به همراه بیت کوین با افت شدیدی روبرو شد. بیت کوین که در محدوده ۸۱۰۰ دلار به نوسان خود ادامه میداد، در یک حرکت ناگهانی حمایت یک ماهه خود را ۷۸۰۰ دلار شکست و تا ۷۳۰۰ دلار ریزش داشت. ارزش دلاری سایر ارزهای دیجیتال نیز مانند اتریوم و ریپل کاهشهای مشابهی را تجربه کردند. در حال حاضر بیت کوین، اتریوم و ریپل به ترتیب حدود ۷,۶۰۰، ۱۶۵ و ۰.۲۸۲ دلار خرید و فروش میشوند.
ارزهای دیجیتالی که بیشترین سودآوری را در این هفته داشتند:
- ارز دیجیتال SixEleven: حدود ۲,۴۰۴ درصد
- ارز دیجیتال ERA: حدود ۱,۶۱۷ درصد
- ارز دیجیتال Jesus Coin: حدود ۱,۱۲۵ درصد
ارزهای دیجیتالی که بیشترین ضرردهی را در این هفته داشتند:
- ارز دیجیتال Bitcoin God: حدود ۹۵ درصد
- ارز دیجیتال Caixa Pay: حدود ۹۴ درصد
- ارز دیجیتال OceanChain: حدود ۹۲ درصد
نقلقولهای برگزیده هفته
نوریل روبینی، اقتصاددان
من دلار آمریکا را به تمام کوینهای مزخرف شما ترجیح میدهم.
چانگپنگ ژائو، مدیر بایننس
قیمت توکن BNB در حال کاهش است. بازارها بیشتر اوقات مردم و حتی من را سردرگم میکنند.
دیوید مارکوس، مدیر کیف پول کالیبرای فیسبوک
اگر ویزا و مسترکارت در صدد عرضه کارتهایی برای کیف پول لیبرا برآیند، آنها میتوانند این کار را بدون اینکه عضوی از انجمن لیبرا باشند انجام دهند.
مایک راندز، سناتور آمریکایی
این عمیقا متاثرکننده است که همکاران من با چنین لحنی شما را خطاب میکنند، که من میترسم جلوی نوآوری را در بلندمدت بگیرد.
اخبار منفی هفته
لایحه قانونگذاران آمریکا برای تبدیل استیبل کوینها به اوراق بهادار
اوضاع برای استیبل کوینها خوب پیش نمیرود. پس از اعلام موضع سختگیرانه سران G۷ در قبال ارزهای دیجیتال باثبات، کنگره آمریکا به دنبال قرار دادن این ارزها در دستهی اوراق بهادار است. هفته گذشته در پیشنویس لایحهای که نماینده دموکرات پیشنهاد داد، با اشاره به قوانین اوراق بهادار ۱۹۳۳ وی این درخواست را مطرح نمود. طبق گفته این نماینده ارزش بازار این ارزهای دیجیتال، به صورت مستقیم و غیرمستقیم از پیش تعیین شده است.
سرقت بیش از ۱۰۰ دستگاه استخراج در مشهد
هفته گذشته سارقان بیش از ۱۰۰ دستگاه به ارزش حدودی ۷۰۰ میلیون تومان را در یکی از واحدهای صنعتی در ۴۵ کیلومتری مشهد به سرقت بردند. فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی با بیان جزئیات این سرقت گفت که ۴ نفر با ورود به این واحد صنعتی اقدام به بستن دست و پای نگهبان کردهاند.
اخبار مثبت هفته
گوشی جدید مبتنی بر بلاک چین HTC عرضه شد
غول تایوانی فعال در حوزه ساخت تلفنهای هوشمند از جدیدترین گوشی خود، اکسودوس وان اس، رونمایی کرد. این گوشی توانایی اجرای فول نود بیت کوین را خواهد داشت و میتواند تراکنشهای بیت کوین را مخابره کرده و بلاکها را اعتبارسنجی کند. این گوشی با قیمت ۲۴۴ دلار به بازار عرضه خواهد شد.
امکان پرداخت مستقیم با بیت کوین در مرورگر اپرا فعال شد
مرورگر دوستدار ارزهای دیجیتال، اپرا، در اطلاعیهای اعلام کرد که از این پس کاربران قادر خواهند بود که به طور مستقیم با بیت کوین در این مرورگر پرداختهای خود را انجام دهند. این مرورگر نامآشنا که بیش از ۳۵۰ میلیون کاربر دارد، برای ارزهای دیجیتال ترون و بیت کوین امکان ایجاد کارتهاا را در داخل مرورگر قرار داده تا کاربران بتوانند به وسیله آنها موجودی خود را چک کنند.
۲۱ درسی که از بیت کوین آموختم
مجموعه «۲۱ درسی که از بیت کوین آموختم» تجربه شخصی یکی از دوستداران بیت کوین است که آن را در ۲۱ بخش جذاب آماده کرده است. هر هفته در کپسول هفتگی، با یکی از بخشهای این مجموعه همراه شما خواهیم بود. در شماره ۳۷ کپسول هفتگی به سراغ بخش هشتم (اول بخش از فصل دو این مجموعه) رفتهایم. برای مطالعه قسمتهای قبلی این مجموعه به شمارههای قبلی کپسول مراجعه کنید.
جهل اقتصادی
یکی از شگفتانگیزترین چیزها برای من، آن مقدار لازم از علم مالی، اقتصاد و روانشناسی بود تا بخشی از چیزی را که در نگاه اول به عنوان یک سیستم فنی خالص و شبکهای از کامپیوترها میدیدم، درک کنم. به عبارت خلاصه اگر فیلم ارباب حلقهها را دیده باشید، مانند کاراکتر سم که به فرودو میگوید: قدم گذاشتن به وادی بیت کوین کار خطرناکی است فرودو! تو وایتپیپر آن را خواندی، اگر حواست را جمع نکنی، نمیدانی که به چه چیزی دل خواهی بست!
برای درک یک سیستم پولی جدید، باید سیستم قبلی را خوب بشناسید. خیلی زود فهمیدم که آموزشی که از علم اقتصاد در سیستم آموزشی دیده بودم، تقریبا صفر بود. همانند یک کودک پنج ساله شروع به سوال پرسیدن از خودم کردم. سیستمهای بانکی چگونه کار میکنند؟ بازار سهام چگونه کار میکند؟ پول فیات چیست؟ پول معمولی چیست؟ چرا این همه بدهی در جهان انباشته شده است؟ چقدر پول تا الان چاپ شده است و چه کسی تصمیم چاپ کردن آن را میگیرد؟
پس از شوکه شدن از جهل خودم، خیلی زود فهمیدم که در سمت و سوی درستی قرار دارم.
آیا به نظرتان عجیب نیست که بیت کوین بیشتر از همهی این سالهایی که در موسسات مالی کار میکردم، به من درباره پول یاد داد؟ که یکی از این شغلها نیز آغاز حرفه کاریام در یکی از بانکهای مرکزی بود. – آرون تِی
من در سه ماه گذشتهای که با ارزهای دیجیتال آشنا شدم درباره علم مالی، اقتصاد، فناوری، رمزنگاری، روانشناسی، سیاست، نظریه بازیها، قانون و در نهایت خودم بیشتر از سه و نیم سال دانشگاه یاد گرفتم. – بیتکوین دانی
اینها تنها تعدادی از اعترافاتی ست که در توییتر انجام شده است. بیت کوین همانطور که در درس اول گفتیم، یک موجود زنده است. میزس، اقتصاددان آلمانی نیز گفته بود که اقتصاد یک موجود زنده است. همانطور که در تجارب شخصی خود دریافتهایم، کشف و درک موجودات زنده یک فرایند پیچیده است.
یک سیستم علمی چیزی جز یک ایستگاه بیانتها و پیشرونده برای جستجوی علم نیست. این سیستم الزاما در تلاشهای طبیعی و ناکافی هر انسانی نهفته است. اما آگاهی از این واقعیات به این معنی نیست که اقتصاد امروز با گذشته سازگار باشد. بلکه تنها بدان معنی ست که اقتصاد یک موجود زنده است و برای زنده بودن باید ناقص و در حال تغییر باشد. – لودویگ فن میزس
ما درباره بحرانهای مالی مختلف در اخبار چیزهایی شنیدهایم. اما هنوز جای تعجب دارد که چگونه چنین وقایع بزرگی اتفاق افتادهاند و این معما که کسی خسارات ناشی از آن را که تریلیونها دلار بوده به عهده گرفته باشد، هنوز بیجواب مانده است. من هنوز سردرگمم، اما دستکم از اوضاع دنیای اقتصاد و چیزهایی که در آن میگذرد، چیزهایی فهمیدهام.
برخی افراد پارا فراتر میگذارند و جهالت عمومی در چنین موضوعاتی را به یک نادانی تعمدی و سیستماتیک تعمیم میدهند. در حالی که تاریخ، فیزیک، زیست، ریاضیات و زبان همگی بخشی از فرایند آموزشی را تشکیل میدهند، دنیای پول و اقتصاد به طور عجیبی تنها به صورت سطحی و گذرا آموزش داده میشود، که البته این آموزش جزئی هم معمولا ارائه نمیگردد. برای من جای سوال دارد که آیا مردم در صورت آموزش دیدن در حوزههای مالی و اقتصاد، باز هم به انباشتن بدهی تا جایی که میتوانند، علاقهای نشان میدادند؟ و سپس به این فکر میکنم که کلاه آلومینیومیام باید چند لایه داشته باشد تا موثر واقع شود. و جواب احتمالا سه لایه است! (کلاه آلومینیومی نمادی است که القا میکند مغز انسان را از مداخلات خارجی حفظ میکند)
این سقوطها، این ورشکستگیها، هیچکدام تصادفی نیستند. و اگر هم از سر تصادف بوده باشند به خاطر نبود آموزشهای مالی در مدارس است. درباره این موضوع از قبل مطالعه شده و تصمیماتی گرفته شده است. درست مثل دوران جنگ داخلی آمریکا که آموزش یک برده غیرقانونی بود، ما هم نباید درباره پول در مدارس چیزی یاد بگیریم. – رابرت کیوساکی
مثل جادوگر در شهر اُز، به ما گفتهاند که به مرد پشت پرده توجه نکنیم. اما بر خلاف جادوگر شهر اُز، یک جادوگر واقعی وارد شهرمان شده است: شبکهای باز، بدونمرز و مقاوم در برابر سانسور که قادر به انتقال ارزش است. پردهای نیست و جادو برای همه عیان است.
بیت کوین به من آموخت که پشت پرده را ببینم و با جهالت خودم در اقتصاد روبرو شوم.
مقالات برگزیده هفته
شناخت بیت کوین – بخش دوم
داستان شناخت بیت کوین به دومین بخش خود رسیده است. در این بخش به مبادله کالا با سایرین، تخصص و سه ویژگی اساسی بیت کوین پرداختهایم که میتواند دید شما را به بیت کوین، نسبت به قبل ارتقا بخشد.
آشنایی با الگوریتم RandomX؛ حرکت مونرو به سمت استخراج با CPU !
به نظر میرسد توسعهدهندگان مونرو از آرمانهای خود که کوتاه نمیآیند هیچ، بلکه قصد دارند آنها را در بهترین حالت ممکن هم اجرا کنند. الگوریتم رندومایکس، الگوریتم استخراج جدید مونرو خواهد بود که جایگزین الگوریتم نامآشنای کریپونایت خواهد شد. در این الگوریتم کار برای GPUها هم سختتر میشود و این تنها CPUها خواهند بود که به بهترین سختافزارهای استخراجکننده مونرو تبدیل میشوند. با مطالعه این مقاله با گام بلند مونرو به سوی تمرکززدایی بیشتر آشنا شوید.
آشنایی با ProgPow؛ الگوریتم استخراج اتریوم برای مقابله با ASICها
در سوی دیگر، تعدادی از توسعهدهندگان اتریوم هم از اینکه ایسیکها مشغول استخراج در شبکهشان هستند، دل خوشی ندارند. زمان پیادهسازی این الگوریتم که هنوز قاطعیت کافی برای اجرای آن دیده نمیشود، احتمالا سال ۲۰۲۰ خواهد بود. در این مقاله با این الگوریتم بیشتر آشنا شوید.
شما هم قاطی کردید . اون لحظه ای که این مطلب رو میتونید اصلا نگاه کردید وضعیت بیتکوین رو؟ نزدیک ۹۰۰۰ رسیده خدارشکر