به دلیل تقاضای بسیار زیاد، وال استریت دیگر نمی تواند بیت کوین را نادیده بگیرد
با توجه به ارزش بازار ۹۵ میلیارد دلاری بیت کوین، افزایش سریع کاربران ارزهای رمزنگاری شده و افزایش پذیرش عمومی بیت کوین به عنوان یک منبع قدرتمند ذخیره ی ارز، دیگر نادیده گرفتن بیت کوین و بازار پول های رمزنگاری شده برای وال استریت بسیار دشوار شده است.
تا همین چند ماه پیش اکثر قریب به اتفاق تحلیلگران وال استریت، بانکداران و سرمایه گذاران، بیت کوین را نادیده می گرفتند و آن را یک حباب مطرح می کردند همانطور که بخش فناوری آمازون را در زمان تأسیس اش در سال ۱۹۹۷(۱۳۷۶) محکوم کرد.
اما با توجه به اوج گرفتن ارزش بازار بیت کوین و بازار سایر پول های رمزنگاری شده، نادیده گرفتن کورکورانه ی این بازار به چالشی برای وال استریت تبدیل شده است.
کاملاً مشهود است که ناتوانی آن ها در پذیرش بیت کوین و پول های رمزنگاری شده ممکن است در بلند مدت منجر به انزوا و کناره گیری بانک ها و مؤسسات مالی از بازار نوید بخش پول های رمزنگاری شده شود.
پذیرش بیت کوین
بسیاری از سرمایه داران میلیاردر و اکثر مؤسسات مالی نظیر مایک نووگراتز(Mike Novogratz)، کایل بیس(Kyle Bass) و گلدمن ساکس تصمیم گرفتند به جای رقابت با بازار بیت کوین و پول های رمزنگاری شده ، آن را بپذیرند و در آغوش بگیرند. قابل توجه است که در اوایل ماه جاری، ارزش بازار بیت کوین از (مجموع دارایی های) گلدمن ساکس پیشی گرفت و به ۱۰۰ میلیارد دلار(۴۰۰ هزار میلیارد تومان) نزدیک شد.
امی بن دیوید (Ami Ben David)، یکی از بنیانگذاران سرمایه صندوق سرمایه گذاری Spice در مصاحبه با فاینشنال تایمز گفت:
“تا پارسال آن ها چیزی درباره ی بیت کوین نمی دانستند، تا شش ماه پیش فکر می کردند نوعی کلاهبرداری است و حالا متوجه شده اند که فقط نمی توانستند آن را درک کنند و اکنون سردرگم شده اند و می خواهند درباره ی آن بدانند. قطعاً، اصلِ ترس از دست دادن زمان و انزوا (FOMO) در اینجا نیز وجود دارد. افرادی که مشاورانشان به آن ها گفته بودند: مراقب باشید! این یک حباب است! اکنون دستپاچه شده اند چون ممکن است آن ها خطا کرده باشند و فرصت را از دست داده باشند.”
پاول ویگنا(Paul Vigna) از وال استریت ژورنال با اذعان به افزایش سریع تقاضای بیت کوین، گزارش می دهد:
گُلدمن ساکس آماده ی راه اندازی پلتفرم تجاری پول رمزنگاری شده برای تحقق بخشیدن به تمایل مشتریانش به حرکت از بخش مالی سنتی به سوی بیت کوین می باشد.
ویگنا همچنین اضافه کرد:
“این تلاش گُلدمن هم شامل بخش معاملات ارزی می شود و هم شامل بخش سرمایه گذاری استراتژیک بانک. آن ها اظهار می کنند که این شرکت معتقد است بیت کوین در آینده به جای یک روش پرداخت، بیشتر یک منبع ذخیره ی چیزهای گران بها نظیر طلا خواهد بود.”
ورود سرمایه گذاران سازمانی (نهادی) به بازار بیت کوین
هفته ی گذشته، مایک نووگراتز، میلیاردر افسانه ای صندوق تأمین سرمایه گذاری (صندوق پوششی)، از صندوق تازه تأسیس شده اش رونمایی کرد و گفت در چند سال آینده بر روی بازار بیت کوین و پول های رمزنگاری شده تمرکز خواهد کرد. همچنین در مصاحبه ای با CNBC تأکید کرد که با همکاری چند شرکت سرمایه گذاری بزرگ نظیر فیدلیتی(Fidelity)، تعدادی از سرمایه گذاران سازمانی (نهادی) بزرگ در حال آماده شدن برای ورود به بازار بیت کوین و پول های رمزنگاری شده هستند.
نووگراتز می گوید:
“بالاخره زمانش رسید. اخیراً در سانفرانسیسکو با چند تن از سرمایه گذاران سازمانی (نهادی) بزرگ ملاقات کردم، هنوز کمی مردد هستند اما چیزی به تصمیم گیری نهایی آن ها باقی نمانده. سرمایه های زیادی جذب خواهد شد و من به جرأت می توانم بگویم که قیمت بیت کوین بالاتر می رود.”
به نظر شما چه زمانی وال استریت تصمیم به ورود به این صنعت را خواهد گرفت؟ این تصمیم چه چشم اندازی را برای بورس های کوچکتر مانند ایران ترسیم میکند؟ آیا ایران هم میتواند از مزایای این صنعت بهره مند گردد؟ ما را از نظرات خود آگاه کنید
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.