ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۵۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۴۴ تومان

آیا اتفاقات اخیر ونزوئلا ارز دیجیتال پترو را به پایان راه خود رسانده است ؟

آیا اتفاقات اخیر ونزوئلا ارز دیجیتال پترو را به پایان راه خود رسانده است ؟

جهان نظاره‌گر آشفتگی تمام عیار به وجود آمده از مشکلات متعدد اقتصادی در ونزوئلاست. سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال که درصدد دوری گزینی از پیشنهادات رئیس‌جمهور کشور پیرامون ارزهای دیجیتال بودند، هم‌اکنون می‌توانند با خیال نفس آسوده‌ای بکشند.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا به علت وضعیت حاضر در مضیقه قرار گرفته و از طرفی رهبر اپوزیسیون، خوان گوایدو، در روزهای گذشته مدعی مقام ریاست‌جمهوری شده است.

«پترو» ناجی شکست خورده اقتصاد

اقتصاد کشور ونزوئلا تحت رهبری مادورو به شدت فلج شده است. رقمی که به خوبی می‌تواند اقتصاد فاجعه‌بار این کشور را نشان دهد، نرخ تورم است. رقمی که تصورش هم دشوار است: ۱۰ میلیون درصد !

میلیون‌ها نفر به دلیل مشکلات اقتصادی بار خود را از این کشور بسته و از آن خارج شده‌اند. عده‌ای که حاضر به تحمل شرایط و سکونت در این کشور شده‌اند، باید با مشکلاتی مانند کمبود غذا، دارو و کشمکش‌ جناح‌های قدرت در این کشور دست و پنجه نرم کنند.

مادورو که خیال کمک به اقتصاد ویران ونزوئلا را در سر داشت، برای این کار ارز دیجیتال پترو را معرفی کرد.

در همین راستا، مادورو چند ماه قبل اعلام کرد که پترو آماده فروش است. خریداران می‌توانستند این توکن را با بیت کوین و لایت کوین سفارش دهند. اما مشکلی که وجود داشت و همچنان نیز وجود دارد، این بود که گواه بر ماندگاری آن بسیار اندک بود.

به گزارش سی‌سی‌ان در ماه اکتبر، مردم ونزوئلا از خرید پترو استقبال نکردند. در عوض آن‌ها در حال جمع‌آوری بیت کوین بودند. برای مثال، حجم مبادلات بیت کوین در کشور به رکود‌های بی‌نظیری دست یافت. این مسئله تا جایی پیش رفت که ونزوئلا به خانه تریدرهای قدرتمند بیت کوین به نسبت جمعیت این کشور شهرت یافت.

اعطای اجباری پترو به سرمایه‌گذاران

آیا اتفاقات اخیر ونزوئلا ارز دیجیتال پترو را به پایان راه خود رسانده است ؟

مادورو با صدور دستور به پذیرش پترو در بانک‌های محلی و حتی صادر کردن آن، در قبال این مسئله موضع گرفت. گزارش‌هایی نیز وجود داشت که نشان می‌داد حقیق مستمری‌بگیران ار حساب‌هایشان برداشته شده و با ارز دیجیتال پترو جایگزین شده است.

مادورو پترو را به عنوان ابزاری برای کمک به کشور جهت هدایت کشتی اقتصادی در جهت صحیح خواند. طبق ادعای مادورو، پترو توسط بشکه‌های نفت این کشور پشتیبانی می‌شد. شایان ذکر است که ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد.

و اما ناظران دولت جریان امور را به شکل دیگری مشاهده کردند. به عقیده آن‌ها مادورو درصدد استفاده از این ابزار برای دور زدن تحریم‌های اقتصادی آمریکا بود.

طبق گزارش سی‌سی‌ان، تحریم‌ها مانع از حرکت چرخ اقتصادی ونزوئلا شده بود و مادورو قصد داشت با پولی کردن اساسی‌ترین محصول صادراتی کشور یعنی نفت خام در بازارهای جهانی، نیاز خود را از دلار آمریکا قطع کند.

ادعای صورت گرفته این بود که با تزریق منابع مالی حاصله از سوی سرمایه‌گذاران سرتاسر جهان به اقتصاد ونزوئلا، بستری برای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید فراهم شده و صنعت صادرات نفت این کشور جانی تازه گرفت.

اما تحقیق صورت گرفته از سوی رویتر، ادعای فوق را از اعتبار انداخت.

مدعی جدید ریاست‌جمهوری به پترو اهمیت نمی‌دهد

گوایدو تمام تلاش خود را برای تحقیر پترو به کار بست. به عقیده او، پترو نقشه‌ای برای انحراف افکار عمومی است که توسط مادورو طرح‌ریزی شده است.

توییت‌های گوایدو از سال ۲۰۱۷ این موضوع را نشان می‌دهد.

آیا اتفاقات اخیر ونزوئلا ارز دیجیتال پترو را به پایان راه خود رسانده است ؟

نگاه رهبران جهان به گوایدو

رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، در توییت روز چهارشنبه اعلام کرد که گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت می‌شناسد.

وزیر امور خارجه کانادا نیز حمایت این کشور را از گوایدو اعلام کرد. بریتانیا و چندین کشور آمریکای جنوبی نیز به جمع حامیان گوایدو پیوستند.

در این میان مادورو نیز از سوی کشورهای مکزیک، ترکیه، چین و روسیه مورد حمایت واقع شد. به گزارش قبلی سی‌سی‌ان، ارز دیجیتال پترو محصول مشترک همکاری ونزوئلا و مقامات رسمی دولت روسیه بود که با تایید شخصی پوتین صورت گرفت.

کلی پورتر از شرکت مشاوران نویگنت در این باره اشاره کرد که داشتن حمایت ترامپ مهم است. پورتر که مدیر بخش GIC شرکت است، در این باره به سی‌سی‌ان گفت:

به نظرم رهبر جناح سیاسی مخالف تمایلی به اصرار بر روی سازوکار دورزدن تحریم‌های ایالات متحده نخواهد داشت. از نقطه نظر سیاسی، معقول نیست که گوایدو با تایید پترو حمایت دولت آمریکا را زیر سوال برد.

اعتراضات بلای جان کشور تحریم شده

مادورو که اوایل سال جاری برای دور دوم ریاست جمهوری خود سوگند یاد کرده بود، انتخاباتش به سرعت مورد هجمه انتقادات قرار گرفت.

گوایدو خوستار برگزاری هر چه سریعتر انتخابات عادلانه و آزاد است. او نظامیان ونزوئلا را به عدم اطاعت از دولت فراخوانده است. گفتنی است که مادورو حمایت قشر قابل‌توجهی از رهبران نظامی را در اختیار دارد.

منبع: ccn
ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب