جزئیاتی از ارز دیجیتال مشترک امارات و عربستان منتشر شد !
طبق گزارشی که توسط نهاد پولی عربستان سعودی در ۲۹ ژانویه (۹ بهمن) منتشر شد، بانک مرکزی امارات متحده عربی (UAECB) و نهاد پولی عربستان سعودی (SAMA) اعلام کردند، ارز دیجیتال بین بانکی که با همکاری این دو کشور در حال توسعه است، «عابر» نامیده میشود.
طبق بیانیهی مشترک منتشر شده توسط این بانکها، استفاده از عابر محدود به پرداختهای مالی بر بستر فناوریهای دفتر کل توزیع شده است. این ارز دیجیتال در مراحل آزمایشی بوده و برای استفادهی انحصاری تعداد محدودی بانک در این دو کشور طراحی شده است.
با اینکه اخبار مربوط به طراحی ارز دیجیتالی برای پرداختهای بینالمللی بین بانکی در این دو کشور پیشتر گزارش شده، به نظر میرسد این اولین اعلان رسمی با ذکر نام این ارز دیجیتال و بازتاب رسانهای گسترده باشد.
بانکها اظهار داشتند، صدور این ارز دیجیتال در قالب اثبات مفهوم (proof-of-concept) محقق خواهد شد:
در این پروژه، مطالعهی ابعاد فناوریهای جدید و نیز امکانسنجی آنها از طریق بررسی کاربردهای عملی، تعیین تاثیری که بر روی پیشرفت و کاهش هزینههای وجوه ارسالی میگذارند و ارزیابی خطرات فنی و نحوهی برخورد با آنها در دست اجراست.
این بیانیه، تاریخ رسمیای برای صدور آزمایشی این ارز تعیین نکرده اما مشخص کرده که در ابتدا بر روی جنبههای فنی تمرکز خواهد کرد. در این اعلامیه همچنین گزارش شده که هیچ موانع فنیای برای اینکار وجود نداشته و پیشنیازهای قانونی و اقتصادی برای استفادههای آتی در نظر گرفته خواهند شد.
صدور دو جانبهی این ارز برای هر دو کشور اهمیت خواهد داشت چراکه آنها معتقدند با وجود اینکه، سیستمهای پرداخت ملی مرکزی که برای انتقال پول و معاملات داخلی به کار میروند تا به امروز، استحکام خود را ثابت کردهاند، اما در حوزهی پرداختهای بینالمللی به توسعهی بیشتری نیاز دارند. پروژهی عابر برای اطمینان از اینکه ارزهای دیجیتال در این حوزه کمککننده خواهند بود توسعه داده شده است. در این بیانیه همچنین آمده است:
عابر به عنوان یک سیستم ذخیرهی جانبی برای پرداختهای مرکزی داخلی در صورت خرابی آنها نیز در نظر گرفته خواهد شد.
در جلسهی کمیتهی اجرایی شورای هماهنگی عربستان و امارات که در ۱۷ ژانویه برگزار شد، صدور عابر یکی از ۷ طرحی عنوان شد که قرار است بین عربستان سعودی و امارات متحده عربی اجرایی شود.
امارات متحده عربی با ایجاد یک چهارچوب قانونی جدید در خصوص ارزهای دیجیتال، به دنبال پیوستن به کشورهای مقصد برای شرکتهای بلاک چین در سال ۲۰۱۹ است.
در عربستان سعودی نیز مقامات گمرکی به تازگی اعلام کردهاند که یک طرح آزمایشی برای اتصال پلتفرم ترید خود به نام فساح (FASAH) به زیرساخت بلاک چینی تریدلنز (TradeLens) از دو شرکت آی بی ام و مرسک راهاندازی کردهاند.
سلام.میخاستم ببینم چجوری میشه فهمید ارزهای دیجیال که به تازگی وارد بازار شده رو تو کدوم صرافی میتونم پیدا کنم؟؟