چگونه اعتیاد به ارزهای دیجیتال زندگیام را نابود کرد؟
اعتیاد به ارزهای دیجیتال چیزی شبیه به اعتیاد به قمار است؛ با این تفاوت که کسی زیاد درباره آن صحبت نمیکند.
به گزارش کریپتو گلوب، دکتر تئو دی وریز (Theo de Vries)، مدیرعامل کلینیک بازپروری دیاموند ریهَب (The Diamond Rehab) است که سابقه مشارکت در درمان افراد معتاد به ارزهای دیجیتال را دارد. دی وریز میگوید اعتیاد به ارزهای دیجیتال معمولاً با اعتیاد دیگری همراه میشود و بسیاری از بیماران او علاوه بر ارزهای دیجیتال به الکل یا مواد مخدر هم معتاد هستند. او میگوید کلینیک آنها اعتیاد به ارزهای دیجیتال را با روشی شبیه به اعتیاد به قمار درمان میکند. بهگفته این متخصص ترک اعتیاد، اعتیاد به قمار «بالاترین نرخ خودکشی بین تمام اشکال اعتیاد» را دارد.
وبسایت کوین دسک اخیراً با یک بیمار ناشناس که در گذشته بهشدت به ارزهای دیجیتال معتاد بود، مصاحبه کرده است. این شخص ۳۸ سال سن و دو فرزند دارد و صاحب یک شرکت بازاریابی است. او در سال ۲۰۱۶ میلادی و بعد از شنیدن اخباری درباره اتریوم، وارد دنیای ارزهای دیجیتال شد.
این بیمار ناشناس گفته است اعتیاد او بهطور پیوسته و با گذشت زمان رشد میکرد و پس از آنکه در جریان هک کیف پول شخصیاش تقریباً تمام سرمایهاش را از دست داد، وضعیتش وخیمتر از قبل شد. پس از این هک او تلاش میکرد تا فرصتی برای بازگرداندن پولهای دزدیدهشده و جبران ضررهای قبلیاش پیدا کند. این معتاد به ارزهای دیجیتال گفته کاملاً شیفته و دیوانه اتریوم بوده و پس از مدتی از بانک و حتی دوستان و خانواده خود وام میگرفت تا بتواند سرمایهگذاریاش را بیشتر کند.
در نهایت نیز به بهانهتراشی و دروغپردازی روی میآورد تا وام بیشتری دریافت و با آن در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کند. این بیمار گفته است مدام قیمت ارزهای دیجیتال را بررسی میکرد، نسبت به ارزهای دیجیتال وسواس ذهنی داشت، تمام وقت آزادش را به تماشای ویدیوهای مرتبط در یوتیوب اختصاص میداد و مدام به این فکر میکرد که پروژه داغ بعدی بازار ارزهای دیجیتال کدام است.
یکی از افراد نزدیک به این بیمار در نهایت او را متقاعد کرد تا برای درمان اعتیادش به ارزهای دیجیتال، کمک بگیرد و وارد یک مرکز توانبخشی شود. او در نهایت توانست بر اعتیادش غلبه کند و دیگر سراغ سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال نرود؛ اما طبق گفتههای خودش، دوری از ارزهای دیجیتال خصوصاً در جریان بازار صعودی اخیر، واقعاً برایش سخت بوده است.
همچنین بخوانید: چرا پس از دو سال کار تماموقت در حوزه ارزهای دیجیتال از آن خارج شدم؟
او در پاسخ به این سؤال که افراد چطور میتوانند متوجه اعتیادشان به ارزهای دیجیتال شوند، گفته است:
این که به خود تلقین کنیم این [اعتیاد] مشکلی جدی نیست، کار راحتی است. این مسئله را بین دوستان خودم دیدهام. منظورم این نیست که آنها حتماً باید به یک مرکز توانبخشی مراجعه کنند، اما اینکه هر دقیقه تلفن همراه خود را چک کنید تا ببینید قیمت ارزهای دیجیتال بالا رفته است یا نه، رفتار سالمی نیست. باید بپذیرید که با یک معضل طرف هستید؛ این اولین کاری است که باید انجام دهید.
او که دیگر دور ارزهای دیجیتال را بهکلی خط کشیده است، به کسانی که اکنون مانند گذشتهٔ او به ارزهای دیجیتال اعتیاد دارند، توصیه کرده است:
در قدم بعدی باید از ارزهای دیجیتال خود مراقبت کنید. زمانی را به انجام اقدامات امنیتی اختصاص دهید. میدانم چیزی که گفتم به اعتیاد به ارزهای دیجیتال ربطی ندارد؛ اما این پیام مهمی بود که باید آن را مطرح میکردم.
میلیلاردی تو ضرریم
بدتر از جنگ اوکران