ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۹۳ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۵۳ تومان

سولانا یا گوگل؛ کدام اکوسیستم از نظر زیست‌محیطی آسیب کمتری دارد؟

سولانا یا گوگل؛ کدام اکوسیستم از نظر زیست‌محیطی آسیب کمتری دارد؟

بنیاد سولانا به‌تازگی گزارشی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد دو جستجوی ساده در گوگل، در مقایسه با انجام یک تراکنش در شبکه سولانا، به انرژی بیشتری نیاز دارد. این بنیاد برنامه‌هایی هم دارد تا پیش از آغاز سال میلادی جدید، مصرف انرژی شبکه خود را کمتر از قبل کند.

به گزارش کریپتو پوتیتو، سولانا اخیراً نام خود را به‌عنوان جایگزینی مناسب برای مجموعه‌ای از بلاک چین‌ها مطرح کرده است. این شبکه نه‌تنها در انجام تراکنش‌ها کارآمد است، بلکه در مقایسه با سرویس‌های گوگل هم از نظر زیست‌محیطی آسیب کمتری دارد.

از زمانی که ردپای کربن دارایی‌هایی مبتنی بر الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) زیر ذره‌بین رفته است، آخرین گزارش مصرف انرژی سولانا در ماه نوامبر (آبان) شکل‌گیری روند کاملاً جدیدی را نشان می‌دهد که ارزهای دیجیتال را به‌سمت آسیب زیست‌محیطی کمتر هدایت می‌کند.

بنیاد سولانا اخیراً با انتشار گزارشی تأکید کرده است که هر تراکنش در این شبکه ۰.۰۰۰۵۱ کیلووات‌ ساعت یا به عبارتی ۱,۸۳۶ ژول انرژی مصرف می‌کند. سولانا در این گزارش برای روشن‌ترشدن موضوع از فعالیت‌هایی نام برده است که در مقایسه با این شبکه انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

برای مثال یک جستجوی ساده در گوگل حدود ۱,۰۸۰ ژول انرژی مصرف می‌کند. این یعنی انجام دو جستجو در گوگل انرژی بیشتری نسبت به انجام یک تراکنش در شبکه سولانا مصرف می‌کند.

موضوع به همین‌ جا ختم نمی‌شود و آن‌طور که پیداست تراکنش‌های سولانا ۲۴ برابر کمتر از شارژ باتری تلفن‌های همراه به انرژی نیاز دارد. همچنین تراکنش‌های این شبکه در مقایسه با انرژی لازم برای روشن نگه‌داشتن یک لامپ «LED» به‌مدت یک ساعت، مصرف کمتری دارد. گفتنی است چنین فعالیتی ۳۶,۰۰۰ ژول انرژی نیاز دارد. این مقدار از یک ساعت کار با کامپیوتر و مانیتور که ۴۶,۸۰۰ ژول انرژی مصرف می‌کند هم کمتر است.

همچنین بخوانید: کدام ارزهای دیجیتال آلودگی زیست‌محیطی بیشتری تولید می‌کنند؟

جالب‌ اینجاست که شبکه سولانا سالانه به‌طور کلی حدود ۳,۱۸۶,۰۰۰ کیلووات ساعت انرژی مصرف می‌کند. این مقدار انرژی معادل میانگین مصرف برق ۹۸۶ خانوار در آمریکاست.

در همین حال، مقامات کشورهای مختلف سراسر جهان بر سر به‌حداقل‌رساندن انتشار کربن با یکدیگر اختلاف دارند. برای بخشی که مرتبط با ارزهای دیجیتال است، به نظر می‌رسد بنیاد سولانا مشتاق کارکردن روی مشکلات مربوط به انتشار کربن است.

بنیاد سولانا قول داده است که تأثیرات زیست‌محیطی اکوسیستم خود را بیشتر از قبل کاهش دهد. برنامه‌های سولانا برای روزهای باقی‌مانده از سال ۲۰۲۱، شامل معرفی برنامه‌ای برای خنثی‌کردن کربن شبکه اعتبارسنج‌های سولانا و جبران ردپای این اکوسیستم است.

علاوه بر آن، این بنیاد گفته است که گزارش‌هایی را درباره انرژی مصرفی پروژه خود به‌صورت دوره‌ای منتشر خواهد کرد. به‌طور خلاصه، به نظر می‌رسد سولانا جایگزین سریع‌تر و کم‌مصرف‌تری برای اتریوم باشد. اتریوم همچنان با مشکل بالا‌بودن قیمت گس و مصرف برق زیاد شبکه روبه‌روست. می‌توان گفت که اکنون رقابت اصلی میان این دو اکوسیستم بر سر ارائه یک فناوری کارآمد و سازگار با محیط‌زیست است.

سولانا تنها اکوسیستمی نیست که تلاش زیادی برای کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی خود می‌کند. از ریپل گرفته تا اولنچ (Avalanche) و نئون لبز (Neon Labs)، پلتفرم‌های متعددی در تلاش هستند تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

ممکن است علاقه مند باشید
نات کوین جدید راه‌اندازی شد
نات کوین جدید راه‌اندازی شد 4 ماه قبل
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

3 دیدگاه
علی ترشیزی
علی ترشیزی
۲ سال قبل

دور از ذهن نیست که سولانا با کنار گذاشتن بی ان بی به جایگاه سوم بازار برسه هرچند سخته چون بی ان بی پشتش به بایننس گرمه و بایننس در مواقعی که سولانا میخواد به پشتوانه فناوری برتر و غیرمتمرکز بودنش قدرت بگیره با دستکاری قیمت هاش این حرکت رو براش سخت میکنه. ولی کافیه تعداد پروژه های سولانا کمی بیشتر بشه اون موقه دیگه بایننس هم کاره ای نخواهد بود

Dt
Dt
۲ سال قبل

ادا هم همین طور

B.U.L
B.U.L
۲ سال قبل

نئون واقعا معرکه است کارمزد تراکنش ها صفره چرا پیشرفت نمیکنه خدا میدونه

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب