درخت طلا: هر آنچه باید درباره ذخایر موجود طلا در دنیا بدانید
در طول تاریخ، طلا همواره یکی از کلاسهای دارایی اصلی در اقتصاد دنیا بوده و تب بازار آن بعد از هزاران سال همچنان داغ است. در اینفوگرافیک «درخت طلا»، به بررسی میزان ذخایر زمینی و زیرزمینی، کاربردها و روشهای سرمایهگذاری روی این فلز گرانبها پرداخته شده است.
شاید باورش سخت باشد اما همهی ذخایر شناخته شدهی جهان را می توان در یک زمین فوتبال در یک لایهی یک متری رویهم قرار داد که نشان دهنده حجم پایین آن در دنیاست.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، بیش از ۵۰ درصد از حجم ذخایر طلا به کاربرد جواهرسازی اختصاص دارد که درصد چشمگیری است. همچنین طبق چیزی که انتظار میرود، بعد از جواهرسازی، بخش بزرگی از ذخایر طلا برای سرمایهگذاری یا همان ذخیره ارزش مورداستفاده قرار گرفته است. حدود ۱۸ درصد از طلای موجود دنیا به انواع روشهای مختلف سرمایهگذاری میشوند.
بعد از سرمایهگذاری، بانکهای مرکزی سراسر جهان هم بخش قابلتوجهی از طلاها را ذخیره کردهاند. طلا بهعنوان یک فلز مرغوب، کاربردهای فراوانی هم در صنایع الکترونیکی، دندانسازی و پزشکی دارد. در حال حاضر بیش از ۱۲ درصد از طلاهای استخراج شده، در زمینه فناوری مورد استفاده قرار میگیرد.
در بحث ذخایر زیر زمینی طلا هم در چند منطقه کوچک از کره زمین شاهد تراکم شدیدی از معادن طلا هستیم. کشورهای استرالیا، چین، روسیه، ایالاتمتحده آمریکا، پرو، کانادا، آفریقای جنوبی و ازبکستان دارای بیشترین ذخایر زیرزمینی طلا در جهان هستند. بزرگترین معدن استخراج طلا هم در ازبکستان واقع است.
به این فلز زرد رنگ، پول خدا هم گفته میشود زیرا برای سالیان سال نقش پول یا پشتوانه پول را ایفا میکرد بدون اینکه انسانها در ایجاد آن نقشی داشته باشند. طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه بريستول، بخش بزرگی از طلاهای روی کره زمین منشا فضایی دارند و حدود ۳.۹ میلیارد سال پیش بر اثر بارانهای شهابی به سیاره زمین منتقل شدهاند.
اگه بحث فضایی داره ، چرا تا حالا از فضا ، طلایی کشف نکردند هنوز