شرکت تسلا برای تسریع واردات کالا به چین بلاک چین را آزمایش میکند
تسلا با همکاری چند شرکت دیگر، برنامهای آزمایشی را برای استفاده از فناوری بلاک چین در ارتباط با روند حملونقل کالاها و تسهیل ترخیص آنها در بنادر اجرا کرده است. این برنامه آزمایشی در چین مورد استفاده قرار گرفته و به گفته شرکای تسلا، موفقیت خوبی را نیز به همراه داشته است.
به گزارش کوین دسک، شرکت بلاک چینی کارگو اسمارت (CargoSmart)، یکی از ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل مبتنی بر بلاک چین، دیروز و طی اطلاعیهای اعلام کرد که تسلا همراه با شرکتِ گرداننده حملونقل دریایی چین (COSCO) و گروه بینالمللی بندر شانگهای (SIPG) که گرداننده انحصاری این بندر است، یک نرمافزار بلاک چینی را آزمایش کردهاند. این نرمافزار بلاک چینی، به کاهش زمان ترخیص محمولهها در بنادر کمک میکند. از طرف دیگر، این امکان برای تیمهای تسلا فراهم میشود تا به محض خالی شدن بارها، به سرعت کنترل آنها را به دست بگیرند.
سیستم جدید که از دسامبر سال گذشته میلادی (آذر ۹۸) وارد فاز آزمایشی خود شده است، از بلاک چین برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و اسناد حملونقل میان شرکای ذینفع، از جمله تسلا، بهره میبرد. کارگو اسمارت در ارتباط با این سیستم جدید عنوان میکند:
دسترسی مشترک به منبع اطلاعاتی، تمام روند کار را تسریع میکند و تسلا را قادر ساخته است تا تحویل بار خود را با استفاده از یک پلتفرم امن و قابل اطمینان انجام دهد.
به گفته وو یو (Wu Yu)، رئیس بخش حملونقلِ شرکت COSCO، این برنامه آزمایشی علاوه بر فرآیند ترخیص محمولهها، با ارائه یک منبع قابل اعتماد و مشخص برای ثبت اسناد مرتبط با شرکای ذینفع، در برنامهریزیهای زنجیره تأمین نیز کاربردهای فراوانی از خود نشان داده است.
ترخیص محموله به فرایندی گفته میشود که در آن، متصدی حملونقل کالا، محمولهها را تحویل مقصد دهد. برای جلوگیری از سردرگمی و سرقت کالاها، تحویلگیرنده به یک بارنامه یا لیست بارگیری که مشابه یک رسید است، نیاز دارد. متصدیان نیز برای تأیید اصالت و ترخیص محموله به این بارنامهها اتکا میکنند.
معمولا در صورت گم شدن یا مخدوش شدن بارنامه، فرایند ترخیص محموله متوقف میشود. در واقع، متصدیان بنادر بدون این بارنامهها نمیتوانند کالا را تحویل دهند. این امر باعث ایجاد تأخیر در زنجیره تأمین میشود و ممکن است به جریمههای سنگین کشتیهایی منجر شود که بیش از مدت مجاز در اسکلهها میمانند.
به دنبال موفقیت آمیز بودن برنامه آزمایشی تسلا، شرکت کارگو اسمارت اعلام کرد قصد دارد این پلتفرم را در دیگر بنادر آسیایی از جمله در چینگدائو چین و لائم چابانگِ تایلند آزمایش کند. ایجاد ائتلافی متشکل از متصدیان حملونقل دریایی که سامانه دفاتر توزیعشده را راهاندازی و اداره میکنند، از اهداف آتی این شرکت است.
در این اطلاعیه به نوع بلاک چین مورد استفاده در این سیستم و همچنین کالاهای وارداتی تسلا به چین اشارهای نشده است. تسلا در حال حاضر دارای چند کارخانه در چین است. به عنوان مثال، در کارخانه شانگهای، تسلا به ساخت باتری و مونتاژ خودروهایش مشغول است و این احتمال وجود دارد که این کالاها برای مصرف همین کارخانهها بارگیری شده باشند.
به گزارش لسآنجلس تایمز، مقامات چینی اوایل سال جاری مواد اولیه مورد نیاز تسلا را برای تسریع جبران خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا بهسرعت فراهم کردهاند. طبق گزارش بلومبرگ، تسلا در سکوت خبری، تمرکز ویژهای روی بازار چین گذاشته است و به زودی قصد رونمایی و عرضه خودروی جدیدی را با برد طولانیتر و مختص این بازار دارد. گفته میشود در روزهای آینده باید منتظر معرفی این محصول جدید باشیم.
البته مشخص نیست که تسلا چه برنامهای برای ادامه استفاده از فناوری بلاکچین برای تسهیل واردات کالاهای خود به چین یا کشورهای دیگر دارد. تسلا، هنوز واکنشی نسبت به سؤال خبرنگاران نشان نداده است.
منظورم کارگو اسمارت هست