فروش سهام تسلا از سوی ایلان ماسک چگونه بر بیت کوین تأثیر میگذارد؟
با افزایش فشارهای اقتصادی و کاهش فروش خودروهای برقی تسلا، ممکن است ایلان ماسک مجبور شود بخشی از بیت کوینهای این شرکت را مانند سهام شخصی خود بفروشد. کارشناسان معتقدند کمبود باتریهای لیتیومی در سراسر جهان، از اصلیترین عواملی است که شرکتهای تولیدکننده خودروهای برقی را تحتفشار قرار داده است.
به گزارش یوتودی، مشکل کمبود احتمالی باتریهای لیتیومی که در تولید خودروهای برقی تسلا از آن استفاده میشود، ممکن است برنامههای ایلان ماسک را برای عرضه یک خودرو برقی ۲۵,۰۰۰ دلاری متوقف کند؛ اتفاقی که شاید در آینده باعث کاهش سرعت فروش دیگر خودروهای این شرکت شود.
بر اساس گزارش گلوبال دیتا (GlobalData)، با توجه به افزایش تقاضا برای خودروهای سازگار با محیطزیست، تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی که در کشورهای غربی فعالیت میکنند، احتمال میدهند که در آینده نزدیک در تأمین موادمعدنی یون لیتیوم که برای تولید باتریهای خودروهای برقی بهکار میروند، با مشکل مواجه شوند. در این گزارش آمده است که بر اساس پیشبینیها، تولید خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۲۶ به ۱۲.۷ میلیون عدد در سال میرسد و اکثر آنها در چین تولید خواهند شد.
در همین حال، بررسیهای بیشتر نشان میدهند که افزایش تولید و تقاضا برای خودروهای الکتریکی، درنهایت باعث میشود که قیمت قطعات باتری افزایش یابد، حاشیه سود کمتر شود و امید به هزینه ۱۰۰ دلاری برای هر کیلووات ساعت باتری از بین برود. بدون وجود این باتریهای قابلشارژِ مقرونبهصرفه برای سرعتبخشیدن به روند تولید و فروش خودروهای الکتریکی، این احتمال وجود دارد که بهجای رسیدن به وضعیت رقابت تجاری در این حوزه، تنها یک «رویای سبز» برایمان باقی بماند.
انجمن بینالمللی لیتیوم در وبسایت خود اعلام کرده است که موادمعدنی لیتیومی طبیعی تقریباً فراوان هستند و در بسیاری از کشورها مانند استرالیا، آرژانتین، بولیوی، چین، برزیل، زیمبابوه و پرتغال یافت میشود. لیتیوم خام در این کشورها در مقیاس وسیع تولید میشود، با این حال مشکلاتی در روند تولید و تبدیل مواد خام به لیتیوم قابلاستفاده در باتریها وجود دارد و رسیدن به ظرفیت کامل چند سال زمان میبرد.
مشکل در روند تولید لیتیوم از یک سو و افزایش تقاضا برای خودروهای الکتریکی از سوی دیگر، باعث میشوند که قیمت این ماده معدنی افزایش یابد و در نهایت، فروش به مشتریان محدودتر شود.
اما این شرایط چطور میتواند بیت کوین را تحتتأثیر قرار دهد؟ تسلا بعد از مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، دومین شرکت بزرگ سهامی عام است که بیشترین بیت کوین را در ترازنامه مالی خود دارد. این احتمال وجود دارد که تسلا بهدلیل کاهش فروش خودروهای الکتریکی، مجبور شود بخشی از ۴۸ هزار بیت کوین خود را که ارزشی معادل ۳.۱۷ میلیارد دلار دارد، بفروشد.
تسلا در تابستان گذشته، ۱۰ درصد از ذخیره بیت کوین خود را با هدف بازپرداخت بدهیهای کوتاهمدت فروخت. ایلان ماسک هم چند روز پیش ۱۰ درصد از سهام شخصی خود در تسلا را به فروش رساند و در نتیجه باعث شد که قیمت سهام این شرکت بیشتر از ۱۵ درصد کاهش پیدا کند. چندان عجیب نیست که ایلان ماسک بخواهد از روی میل شخصی، بخش زیادی از دارایی خود را بفروشد، خصوصاً اگر این تصور را داشته باشد که خودروهای الکتریکی علاقه شخصی او هستند و ارزهای دیجیتال بیشتر جنبه سرگرمی دارند.
الان موقع خریدن بیت ه