رشد شدید سهام تسلا پس از همکاری با هرتز؛ ارزش بازار دارنده بیت کوین از ۱ تریلیون دلار عبور کرد
همکاری تسلا با یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در زمینه اجاره خودرو باعث شد تا ارزش بازار سهام این شرکت برای اولین بار در تاریخ از ۱ تریلیون دلار عبور کند. این شرکت که ایلان ماسک آن را رهبری میکند، مالک ۴۲,۰۰۰ واحد بیت کوین است که بهطور متوسط با قیمتی حدود ۳۱,۷۰۰ دلار خریداری شدهاند.
به گزارش گاردین، پس از آنکه شرکت اجاره خودرو هرتز (Hertz) سفارش خرید ۱۰۰,۰۰۰ خودرو را به تسلا داد، ارزش بازار این شرکت فعال در حوزه تولید خودروهای برقی برای اولین بار در تاریخ از ۱ تریلیون دلار عبور کرد.
ارزش سهام تسلا در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ افزایش یافته است، زیرا سرمایهگذاران اطمینان دارند فروش خودروهای برقی تا پیش از آنکه دولت خودروهای دیزلی و بنزینی را بهخاطر کاهش آلودگی هوا ممنوع کند شتاب زیادی خواهد گرفت.
بعد از اینکه شرکت هرتز روز دوشنبه سفارش خود را اعلام کرد، ارزش سهام تسلا تا ۹ درصد افزایش یافت و پیش از اصلاح بازار به اوج تاریخی خود در ۱,۰۴۵ دلار رسید. بر اساس تعداد سهام اعلامشده در آخرین اسناد این شرکت، سهام تسلا باید بالای ۹۹۵.۷۵ دلار معامله شود تا ارزش بازار تسلا بیشتر از ۱ تریلیون دلار باشد.
درنتیجه تسلا توانست مانند شرکتهای بزرگ حوزه فناوری از جمله اپل، آمازون، آلفابت، فیسبوک و مایکروسافت، ارزش بازار خود را به بالای ۱ تریلیون دلار برساند. اپل اولین شرکتی بود که توانست در سال ۲۰۱۸ به این رقم دست یابد.
این اتفاق پس از آن رخ داد که فروش سهماهه سوم تسلا در سال ۲۰۲۱ رکورد زد و خودروی مدل ۳ (Model3) این شرکت در ماه سپتامبر (شهریور) توانست بهعنوان پرفروشترین خودروی سراسر اروپا معرفی شود. این برای اولین بار بود که یک خودروی برقی توانسته بود در صدر جدول فروش ماهانه منطقه اروپا قرار بگیرد.
هرتز اعلام کرده است که این خودروها تا انتهای سال ۲۰۲۲ تحویل داده میشود تا این شرکت بتواند برنامه خود را برای ایجاد بزرگترین ناوگان خودروهای الکتریکی اجارهای در آمریکای شمالی به اجرا درآورد. با این حال هرتز درباره جزئیاتی مانند چگونگی تأمین منابع مالی مورد نیاز برای این خرید که احتمالاً حتی با تخفیف عمده هم به ۴ میلیارد دلار میرسد، توضیحی نداده است.
هرتز سال گذشته اعلام ورشکستگی کرد و این در حالی است که تام بریدی (Tom Brady)، مدافع کهنهکار فوتبال آمریکایی، قرار است در کمپین تبلیغاتی مربوط به ناوگان جدید تسلا حضور داشته باشد و برای این شرکت تبلیغ کند.
با افزایش قیمت سهام تسلا، ثروت مدیرعامل آن یعنی ایلان ماسک هم افزایش یافت. دارایی خالص او قبل از روز دوشنبه بیش از ۲۵۲ میلیارد دلار بود. ثروت او تقریبا ۶۰ میلیارد دلار بیشتر از جف بزوس است. بزوس بنیانگذار وبسایت آمازون، ثروتمندترین مرد جهان پس از ایلان ماسک و بنیانگذار شرکت فضایی بلو اوریجین (Blue Origin) است که رقیب شرکت فضایی ایلان ماسک، یعنی اسپیس اکس (SpaceX) محسوب میشود.
با اینکه تسلا مجبور شد در آخر هفته بهروزرسانی قابلیت رانندگی خودکار اتومبیلهای خود را لغو کند، قیمت سهام این شرکت روز دوشنبه افزایش یافت. ایلان ماسک روز یکشنبه در توییتی اعلام کرده بود که این شرکت به نسخه قبلی قابلیت رانندگی خودکار خود باز میگردد، اما روز دوشنبه اعلام کرد که بهروزرسانی جدیدی منتشر خواهد شد.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی جاتو داینامیک (Jato Dynamics) که در زمینه جمعآوری دادههای مربوط به خودروها فعالیت میکند، شرکت تسلا توانسته در ماه سپتامبر (شهریور) ۲۴,۶۰۰ خودروی مدل ۳ خود را در اروپا به فروش برساند. این فروش که ۲.۶ درصد از سهم بازار اروپا را به خود اختصاص داده، نشان میدهد که این مدل تسلا در مقایسه با مدلهای دارای موتور درونسوز، مانند کلیو (Clio) شرکت رنو یا گلف شرکت فولکس واگن، عملکرد بهتری دارد.
خودروی مدل ۳ تسلا شاید در ادامه نتواند موقعیت خود در صدر جدول فروش را حفظ کند، چراکه این شرکت پیشتر تحویل این مدلها را تا پایان سهماهه آخر سال جاری میلادی به تعویق انداخته بود. با این حال این مسئله نقطه عطف دیگری در صنعت خودروسازی است چراکه این صنعت باید در ۱۰ سال آینده خود را برای پایان فروش خودروهای بنزینی و دیزلی در بازارها بعضی از کشورها آماده کند. ضمن اینکه تا سال ۲۰۳۵ هم تمام موتورهای درونسوز در انگلستان ممنوع خواهد شد؛ جایی که خودروی مدل ۳ تسلا در حال حاضر محبوبترین وسیله نقلیه الکتریکی است.
خودروهای بنزینی همچنان بازار اروپا را در دست دارند، چرا که هنوز خودروهای برقی مناسبی با باتریهای مقرونبهصرفه تولید نشده است. با این حال فروش خودروهای دیزلی کاهش قابلتوجهی داشته است و دلیل آن هم مسائل مربوط به کیفیت هواست. قبل از شیوع ویروس کرونا به ازای هر وسیله نقلیه الکتریکی یا هیبریدی، ۱۰.۳ خودروی دیزلی جدید ثبت میشد. طبق اطلاعات شرکت جاتو داینامیک، این نسبت در حال حاضر کاهش یافته و به ۱.۳ رسیده است.
تسلا هفته گذشته توانست رکورد فروش سهماهه خود را افزایش دهد و با درآمدی ۱.۶ میلیارد دلاری، رکورد درآمدی خود را هم بهبود بخشد. موفقیت فروش مدل ۳ و خودروی شاسیبلند مدل «Y» در ماه سپتامبر (شهریور)، به این معنی است که تسلا بزرگترین فروشنده خودروهای دارای باتری برقی در اروپا است.
احتمالاً شرکتهای آلمانی فولکس واگن و استلانتیس (Stellantis) و شرکت فرانسوی-ایتالیایی که قرار است با ادغام پژو (Peugeot) و فیات کرایسلر (Fiat Chrysler) به وجود بیاید، تسلا را به چالش خواهند کشید.
با صعود تسلا و رسیدن این شرکت به رتبه اول جدول فروش اروپا، این تولیدکننده خودروهای برقی اولین شرکت غیراروپایی است که توانسته به این امتیاز دست یابد. این در حالی است که بسیاری از رقبای سنتی تسلا مدتهاست با کاهش فروش مواجه بودهاند و دلیل آن هم کمبود تراشههای کامپیوتری در سراسر جهان است؛ بحرانی که به خودروسازان کشورهای مختلف آسیب رسانده است. در این میان، تسلا برای رفع این مشکل سعی کرده با بازنویسی نرمافزارهای خود از تراشههای موجود استفاده کند.
طبق دادههای سایت جاتو داینامیک، ثبتنام خودروهای اروپایی در این ماه به ۹۶۴,۸۰۰ مورد کاهش یافته است. این عدد در مقایسه با سپتامبر (شهریور) ۲۰۲۰، ۲۵ درصد و در مقایسه با سپتامبر (شهریور) ۲۰۱۹، قبل از شیوع ویروس کرونا، ۲۴ درصد کمتر شده است.
بعد ایران هنوز داره پراید میسازه😂