ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۵۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۸۷ تومان

تلگرام گزارش عملکرد فنی ارز دیجیتال خود را منتشر کرد

تلگرام گزارش عملکرد فنی ارز دیجیتال خود را منتشر کرد

تلگرام، که یک شرکت بزرگ در حوزه پیام‌رسان‌های موبایلی است و اخیراً به خاطر سرمایه‌پذیری ۱.۷ میلیارد دلاری از طریق فروش اولیه ارز دیجیتال جدید خود یعنی «گرام»، با کمیسیون بورس و اروراق بهادار آمریکا درگیر بوده، روز گذشته جزئیات بیشتری را در مورد مشخصات فنی بلاک چین خود به نام تون (TON) منتشر کرد.

به گزارش کوین دسک، در این گزارش عملکرد که به اصطلاح «وایت پیپر» نام دارد، مراحل اعتبارسنجی بلاک‌ها به تفصیل شرح داده شده است و از آن به عنوان پروتکل تحمل خطای بیزانس برای شبکه‌ اثبات سهام یاد شده است. سال گذشته میلادی، کمی پیش از عرضه رسمی ارز دیجیتال تلگرام، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، به اتهام فروش اوراق بهادار ثبت نشده بر علیه این شرکت اقامه دعوی کرد. اما به نظر نمی‌رسد این شکایت مانع از پیشرفت و توسعه پلتفرم تون شده باشد.

توسعه‌دهندگان این پروژه از بهار گذشته به رهبری «Ton Labs» در حال تست کردن شبکه بودند. میتجا گوروفشسکی (Mitja Goroshevsky) در این باره می‌گوید:

این وایت پیپر در مورد پروتکل اجماع جدید، به توسعه‌دهندگان این پروژه درک رسمی از آنچه که آزمایش کرده‌اند، می‌دهد. پروتکل اجماع بخش اصلی هر بلاک چینی است و باید برای تحلیلِ بیشترِ بلاک چین و کد آن، به طور کامل توضیح داده شود.

ابتدا قرار بود این مقاله در اکتبر ۲۰۱۹ (مهر ۱۳۹۸) منتشر شود. اما دادرسی SEC این روند را مختل کرد. گوروفشسکی مدعی است برنامه‌های تلگرام برای پروتکل در این مدت هیچ تغییری نکرده است.

در این وایت پیپر ذکر شده است:

این پروتکل در سال ۲۰۱۸ با استفاده از ۳۰۰ نود (Node) که در سراسر دنیا توزیع شده بودند تست شد. طبق نتایج بدست آمده از تست مشخص شد که بلاک چین تون می‌تواند در هر ۴ الی ۵ ثانیه یک بلاک جدید تولید کند، دقیقاً به همان اندازه که از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

طبق توضیحاتی که توسط Ton Labs منتشر شده است، «کت‌چین» (Catchain) یک پروتکل کاربردی تحمل خطای بیزانس است که تا حدودی شبیه به موارد استفاده شده در کازماس (Tendermint)، کاردانو (Ouroboros) و اتریوم (Casper) است.

در کت‌چین هر مرحله از سه قدم تشکیل می‌شود؛ نود اعتبارسنج بلاک را برای تایید به شبکه ارسال می‌کند، نود اصلی بلاک را به منظور رای‌گیری برای سایر نودها می‌فرستد. و در پایان نودهای اعتبارسنج رای‌های خود را به اشتراک می‌گذارند.

اگر اعتبارسنج‌ها نتوانند به توافق برسند، از آن مرحله پرش می‌شود (آن مرحله نادیده گرفته می‌شود) و آن بلاک به بلاک چین افزوده نمی‌شود. اگر چند مرحله پشت سرهم رد شود و اعتبارسنج‌ها نتوانند به اجماع برسند، انتخاب اعتبارسنج جدید می‌تواند بن‌بست را حل کند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در ادعاهای خود در دادگاه به این موضوع اشاره کرده است که تلگرام برخلاف آنچه که قول داده بود، بلاک چین بادوامی نساخته است. SEC در این باره می‌گوید:

تلگرام در حالی که ادعا می‌کند می‌تواند عملکرد بهتری از بیت کوین و اتریوم داشته باشد، اما هیچ مدرک مشخصی مبنی بر دستیابی به این هدف ارائه نداده است. صرفاً یک بیانیه مبهم و بدون مدرک است که نتیجه‌گیری کرده است بلاک چین کاملاً کاربردی و آماده راه‌اندازی است.

تلگرام این ادعاها را بی‌ربط دانست و گفت:

وظیفه SEC این است که اثبات کند گرام اوراق بهادار است یا نه، نه اینکه درباره کارکردهای فناوری آن اظهارنظر کند.

شبکه آزمایشی تون از مارس ۲۰۱۸ (اسفند ۱۳۹۶) فعالیت خود را شروع کرده است. تلگرام در ماه سپتامبر (شهریور) کد مربوط به نودهای تون را منتشر کرد و از سرمایه‌گذاران خواست کیف پول‌های خود را ایجاد کنند.

ممکن است علاقه مند باشید
نات کوین جدید راه‌اندازی شد
نات کوین جدید راه‌اندازی شد 4 ماه قبل
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
سعید قدرتی
سعید قدرتی
۴ سال قبل

دوستان برای توسعه به عنوان برنامه نویس شخص ثالث پروژه تون چه زبانی رو باید یاد گرفت؟ برای مثال برای اتریوم پیتون خوبه برا اون سکه فیس بوک اگه اشتباه نکنم گفته بودن روبی برای تگرام ؟

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب