ارز‌ها: ۳۱,۸۷۳
ارزش بازار: ۳.۴۳۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۶۷۴ تومان

آموزش تحلیل تکنیکال؛ انواع نمودار – بخش دوم

آموزش تحلیل تکنیکال؛ انواع نمودار – بخش دوم

به طور کلی در تحلیل تکنیکال با توجه به هدف معامله‌گر سه نوع نمودار پر کاربرد وجود دارد: نمودارهای خطی، نمودارهای میله‌ای و نمودارهای شمعی. قبل از اینکه به هر یک از این موارد بپردازیم، نمودارهای OHLC را بررسی می‌کنیم.

نمودار OHLC

قابلیتی که نمودارهای OHLC در اختیار معامله‌گر می‌گذارند این است که نوسان قیمت را در قالب یک میله و یا شمع در دوره خاصی به ما نشان می‌دهند؛ چیزی که در نمودارهای خطی امکان مشاهده آن وجود ندارد. کلمه OHLC از قرار دادن نام اول کلمات زیر بدست می‌آید: Open یا قیمت آغازین High یا بالاترین قیمت معامله شده Low یا پایین‌ترین قیمت معامله شده Close یا قیمت بسته شدن موارد ذکر شده را در ادامه بر روی نمودارهای شمعی و میله‌ای بررسی خواهیم کرد.

تایم‌ فریم (بازه زمانی)

قبل از وارد شدن به بحث انواع نمودارها، با مفهوم تایم‌فریم یا بازه زمانی باید آشنا شوید. تایم‌فریم به معنی یک دوره زمانی است که طول زمانی معینی دارد و در زمان مشخصی شروع و پایان می‌یابد. هر تایم‌فریم با توجه به نوع نمودار می‌تواند یک نقطه، یک شمع (کندل) و یا یک میله را نشان دهد. هر تایم‌فریم کوچکترین بخش نمودار است که اطلاعاتی نظیر قیمت آغازین معامله، قیمت بسته شدن و بالاترین و پایین‌ترین قیمت را در اختیار معامله‌گر قرار می‌دهد؛ البته اطلاعات بدست آمده از هر تایم‌فریم، به نوع نمودار نیز بستگی دارد. ‎با این توضیحات به سراغ انواع نمودارها می‌رویم.

نمودار خطی (Line Chart)

نمودارهای خطی ساده‌ترین نمودارها در تحلیل تکنیکال هستند و تنها قیمت بسته شدن معاملات را در هر تایم‌فریم ثبت می‌کنند. مثلا نمودارهای خطی در تایم‌فریم یک روزه، در هر روز تنها یک نقطه بر روی نمودار نشان می‌دهند و این نقطه آخرین قیمت معامله شده در آن روز است. با اتصال نقاط بدست آمده از هر روز، نمودار خطی در تایم‌فریم یک روزه به دست خواهد آمد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ انواع نمودار – بخش دوم
نمودار خطی بیت کوین

نقطه ضعف این نمودار این است که تنها قیمت نهایی را ثبت می‌کند؛ یعنی اینکه تمامی معاملات انجام شده در یک روز ارزشی ندارد و تنها آخرین قیمت آن روز در نمودار خطی ارزشمند است. اغلب معامله‌گران برای تایید شکست‌های حمایتی و مقاومتی از قیمت بسته شدن استفاده می‌کنند، برای همین نیز این قیمت اهمیت بیشتری دارد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ انواع نمودار – بخش دوم
نحوه تغییر قیمت استفاده شده در هر تایم‌فریم

هرچند می‌توان از قیمت‌های دیگری نظیر قیمت آغازین یا میانگین بالاترین و پایین‌ترین قیمت‌ها نیز استفاده کرد، اما پیشنهاد می‌شود درصورتی که می‌خواهید از نمودار خطی جهت تحلیل استفاده کنید، آن را روی حالت پیش‌فرض یعنی قیمت بسته شدن قرار دهید.

نمودار میله‌ای (Bar Chart)

در نمودارهای میله‌ای هر تایم‌فریم یک میله (Bar) را نشان می‌دهد که بالاترین و پایین‌ترین قیمت، قیمت آغازین و بسته شده بر روی هر میله مشخص شده است. یعنی در نمودار میله‌ای هر میله (Bar) می‌تواند نشان‌دهنده تغییرات قیمتی در بازه یک ساعته (تایم‌فریم یک ساعته)، یک روزه (تایم‌فریم یک روزه) یا یک هفته‌ای (تایم‌فریم هفته‌ای) باشد. اینکه از چه تایم‌فریمی استفاده کنیم به خودمان و استراتژی معاملاتی‌مان بستگی دارد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ انواع نمودار – بخش دوم

هر میله از خطوط عمودی تشکیل شده است که قیمت آغازین و بسته شده در آن با خطوط تیره‌ افقی نشان داده شده و دو سر میله بالاترین و پایین‌ترین قیمت را نشان می‌دهند. قیمت آغازین با خط تیره افقی در سمت چپ و قیمت بسته شده با خط تیره افقی در سمت راست میله نمایش داده می‌شود. میله‌ای که در آن خط افقی سمت چپ بالاتر از خط افقی سمت راست باشد، یا به‌عبارتی دیگر قیمت آغازین بیشتر از قیمت بسته شده باشد، میله نزولی است. برعکس این، یعنی اگر خط تیره چپی پایین‌تر از خط تیره راستی باشد در اینصورت میله صعودی خواهد بود.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ انواع نمودار – بخش دوم

رنگ این میله‌ها با توجه به صعودی یا نزولی بودنشان می‌تواند تغییر کند. در نمودار زیر میله صعودی با رنگ سبز و میله نزولی با رنگ قرمز نمایش داده شده است.

نمودار میله‌ای بیت کوین

نمودار شمعی (Candlestick Chart)

نمودار شمعی نیز به مانند نمودار میله‌ای خصوصیات نمودارهای OHLC را دارد و تنها نقطه تفاوت آن با نمودار میله‌ای در نحوه نمایش هر تایم فریم است. تریدرها در بازار ارزهای دیجیتال برای راحتی کار و تفسیر آسان‌تر معمولاً نمودار کندل‌استیک را جایگزین نمودار میله‌ای می‌کنند.

 مشخصات کندل نزولی و صعودی
مشخصات کندل نزولی و صعودی

در این نمودارها در هر تایم ‌فریم یک شمع یا کندل (Candle) نمایش داده می‌شود. به مانند نمودارهای میله‌ای، هر تایم‌فریم می‌تواند نشان‌دهنده یک دقیقه، یک ساعت، یک روز یا یک ماه باشد. همچنین نزولی یا صعودی بودن کندل‌ها را از رنگشان می‌‌توان تشخیص داد. در کندل‌های صعودی (Bullish) قیمت آغازین پایین‌تر از قیمت بسته شده قرار دارد و کندل به رنگ سبز یا بی‌رنگ نمایش داده می‌شود.

در کندل‌های نزولی (Bearish) قیمت بسته شده پایین‌تر از قیمت آغازین قرار دارد و رنگ این کندل‌ها اغلب قرمز یا مشکی است. هر کندل در نمودارهای شمعی از دو بخش تشکیل شده است: ۱- بدنه کندل (Body) و  ۲- سایه (Shadow) که به آن فیتیله (Wick) یا میله هم گفته می‌شود.

نمودار شمعی بیت کوین

بخش سوم آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

16 دیدگاه
علیرضا بختیاری
علیرضا بختیاری
۲ سال قبل

بهترین 💚🙌🏻💚

ابوالفضل طاهری نجیب
ابوالفضل طاهری نجیب
۳ سال قبل

اصلا چیزی متوجه نمیشیم حالا خوبه فهمیدیم که نباید پول بدیم کلاس ثبت‌نام کنیم چون اونجام همین چرندیاتو تحویلمون میدن و میگن برو به سلامت و تمام پولتو به فنا بده تا شاید چیزی یادبگیری😡😡😡

اکبر طهماسبی
اکبر طهماسبی
۳ سال قبل

اصلا خوب نیست یه سری مطالب بی استفاده که وقت آدم را میگیره

علی جاویدی
علی جاویدی
۳ سال قبل

خسته نباشید باچه برنامه ای امکان تحلیل تکنیکال هست؟

majid
majid
۲ سال قبل

کوین مارکت کپ

Ali esm
Ali esm
۳ سال قبل

با توضیحات شما چقدر چراغ توی ذهنم روشن میشه
از صمیم قلب سپاسگزارم

سینا عظیمی
سینا عظیمی
۳ سال قبل

خیلی ممنون بابت اطلاعات مفیدتون ??

فرشاد
فرشاد
۴ سال قبل

سلام وقت بخیر از مطالبتون میتونیم برای توسعه پیجمون استفاده کنیم؟

Jahaan
Jahaan
۴ سال قبل

سلام. میخواستم بپرسم در ادامه بحث کندلها، در نمودارها چگونگی تشکیل کندل بعدی به چه عواملی بستگی دارد؟یعنی وضعیت فعلی یک کندل به چه پارامترهایی ازقبیل طول بدنه وسایه های کندل قبلی داره؟ اگه لطف کنید راهنمایی کنید ممنون میشم.

Pasha
Pasha
۴ سال قبل
پاسخ  Jahaan

پاسخ رو به راحتی میتونید در اینترنت جستجو کنید!

رضا جاوید
رضا جاوید
۴ سال قبل

با عرض سلام
ببخشید نرم افزاری که باهاش دارید کار می‌کنید و عکسهاشو گذاشتین چی هست؟
خیلی ممنون

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۴ سال قبل

سلام، تریدینگ ویو
آموزشش رو میتونین تو این پست مطالعه کنین:
آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) و استفاده از ابزارها

رضا جاوید
رضا جاوید
۴ سال قبل

ببخشید نرم افزار اندرویدشم کاربردی هست و میشه تو گوشی ازش استفاده کرد؟
چون تو گوگل پلی حجمش فقط 6.5 mb هست؟

رضا جاوید
رضا جاوید
۴ سال قبل

خیلی لطف کردین مرسی

کریمی
کریمی
۴ سال قبل

چقدر خوب بود همه این مباحث رو در فایل پی دی اف ارائه میکردین

med
med
۴ سال قبل
پاسخ  کریمی

آقای کریمی زیر پست ها نوشتن تمام اینا تو دوره کامل اطلس ارز دیجیتال هست،فقط هزینه داره اگه برات ارزشمنده میتونی تهیه کنی.باز همینم خدا خیریشون بده

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب