دبیرکل بانک مرکزی: مطالعات متمرکز بر روی بلاکچین در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است
دبیر کل بانک مرکزی از مطالعات متمرکز این بانک برای بهرهگیری از فناوری بلاک چین خبر داد.
به گزارش ایبِنا و به نقل از ستاد خبری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، محمد طالبی افزود:
بسیاری از مشکلات موجود در دنیای مالی فعلی مانند جعل و کلاهبرداری با سیستم Encrypt (رمزنگاری) پیشرفتهای که در بلاک چین وجود دارد، کلاً متحول خواهد شد.
طالبی درباره اهمیت و ضرورت بررسیهای جدی راجع به تکنولوژی بلاک چین، با این مقدمه که بلاک چین تکنولوژی جدیدی است که در دنیا مطرح شده و پیشبینی میشود تحول بزرگ در دنیا بعد از اینترنت باشد، افزود:
پیشبینی میشود بلاک چین تمام ساختارهایی که توسط اینترنت ایجاد شد را وارد پارادایم جدیدی کرده و تحولات چشمگیری را رقم بزند.
وی با بیان اینکه، تحولات بزرگ در نظام مالی یکی از تغییراتی است که توسط تکنولوژی بلاک چین رقم خواهد خورد، گفت:
پیشبینی میشود که نظام مالی در عصر بلاک چین تا حد بسیار زیادی تغییر کند.
دبیرکل بانک مرکزی، مهمترین خصوصیت بلاک چین را تغییر ساختارهای متمرکز در نظام مالی توصیف کرد و توضیح داد که بر مبنای این تکنولوژی ساختارهای مبنی بر “نهادهای ادارهکننده نظامات مالی بهصورت متمرکز” تغییر خواهد کرد و در قالب اصطلاحاً Distributed ledger technology که همان تکنولوژی بلاک چین هست، اداره خواهد شد.
وی اضافه کرد که نظامات مالی دنیا در حال حاضر بر نهادهای متمرکز مبتنی است، مثلاً سوئیفت تمامی تراکنشهای بین کشورهای دنیا را اداره میکند و بانکهای مرکزی در کشورها همه تراکنشهای مالی درون یک کشور را اداره میکنند، اما تکنولوژی بلاک چین این پارادایم را تغییر میدهد. یعنی دیگر نظارت متمرکزی وجود نخواهد داشت و هرچه هست در یک شبکه اتفاق میافتد.
طالبی با این بیان که، نظام مالی بعد از بلاک چین وارد دنیای جالبی خواهد شد، خاطرنشان کرد:
مثلاً Crowd financing یا همان تأمین مالی جمعی، پدیده جدیدی در حوزه مالی است و معتقدم با تکنولوژی بلاک چین شکل جدیدی خواهد داشت و همچنین نظارت نهادهای نظارتی، به طریق دیگری اعمال خواهد شد ضمن اینکه نحوه مشارکت و سرمایهگذاری و حضور افراد در نظام مالی در یک حالت Privacy(پوشیدگی و امنیت) بیشتری اتفاق خواهد افتاد.
دبیر کل بانک مرکزی پیشبینی کرد که بسیاری از مشکلات موجود در دنیای مالی فعلی مانند جعل و کلاهبرداری با سیستم Encrypt (رمزنگاری) پیشرفتهای که در بلاک چین وجود دارد، کلاً متحول خواهد شد.
طالبی با اشاره به اینکه بحث ارزهای دیجیتال جهان روا مطرح شده، ادامه داد:
هماکنون کشورها به سمت ارزهای دیجیتال ملی و نشنال حرکت کردهاند که تحولاتی را ایجاد خواهد کرد و همچنین بازارهای سرمایه به سمت ابزارهایی رفتهاند که مبتنی بر بلاک چین است.
وی درباره کارکرد همایشهایی که راجع به این موضوع توسط بانک مرکزی برپا میشود گفت که این همایشها میتواند دیدگاه صاحبنظران را راجع به این مسئله جمعآوری کند که در عصر جدید مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین، چه اتفاقی برای نظام مالی ما رخ خواهد داد؟
یادآور میشود، هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با موضوع انقلاب بلاک چین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمنماه ۹۷ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
سلام در مورد بلاکچین سوال داشتم واسه رجیستری،