ماینینگ ارزهای دیجیتال، انرژی بیشتری را نسبت به استخراج از معادن مصرف می کند!
مطالعۀ اخیری که توسط مجلۀ علمی Nature Sustainability در تاریخ ۵ نوامبر منتشر شده است، نشان می دهد که در ازای تولید ارزش مشخصی از بازار، استخراج ارزهای دیجیتال، انرژی بیشتری نسبت به استخراج مواد معدنی، مصرف می کند.
محققان دپارتمان انرژی موسسۀ آموزشی و پژوهشی Oak Ridge ایالات متحده، مطالعه ای را برای ارزیابی میزان انرژی مصرف شده برای استخراج ارزهای دیجیتال، در مقایسه با استخراج آلومینیوم، مس، طلا، پلاتین و اکسیدهای خاکی کمیاب ارائه کردند.
محققان، دورۀ زمانی مابین اول ژانویه ۲۰۱۶ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۸ را بررسی کرده و دریافتند که استخراج بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، لایت کوین (LTC) و مونرو (XMR) به طور متوسط، به ترتیب ۱۷، ۷، ۷ و ۱۴ مگاژول انرژی را برای تولید ارزهای دیجیتال به ارزش یک دلار ، مصرف خواهند کرد.
در مقابل، استخراج آلومینیوم، مس، طلا، پلاتین و اکسیدهای خاکی کمیاب ۱۲۲، ۴، ۵، ۷ و ۹ مگاژول انرژی را مصرف خواهند کرد تا بتوانند مقدار ارزش مشابهی را تولید کنند. این یافته ها نشان می دهد که استخراج مواد معدنی به استثنای آلومینیوم و برخی از اکسیدها، انرژی کمتری نسبت به استخراج ارزهای دیجیتال، مصرف خواهد کرد.
میزان انرژی مصرف شده در استخراج ارزهای دیجیتال، در مقایسه با استخراج از معادن
علاوه بر این، مجموعه اطلاعات این تحقیق نشان می دهد که مصرف انرژی برای سه ارز از چهار ارز ذکر شده (بیت کوین، اتریوم و لایت کوین)، با گذشت سالها، افزایش می یابد. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۶، استخراج بیت کوین به ارزش ۱ دلار امریکا، نیاز به ۱۷ مگاژول انرژی داشت که این مقدار در سال جاری به ۱۹ مگاژول افزایش یافته است.
بنا بر اعلام این گزارش، مصرف انرژی در ازای استخراج ارزهای دیجیتال به ارزش ۱ دلار، روند افزایشی خود را حفظ خواهد کرد. همچنین محققان به این نتیجه رسیده اند که در طی این سه سال، استخراج این ارزها، باعث تولید و انتشار ۳ الی ۱۵ میلیون تن کربن دی اکسید (CO2) شده است.
به اعتقاد برخی از منتقدان، از مصرف بالای انرژی برای استخراج ارزهای دیجیتال اصلی، به عنوان «پاشنۀ آشیل» این ارزها یاد می شود. مطابق گزارش ماه فوریه، انتظار میرفت که استخراج ارزهای دیجیتال در ایسلند، انرژی بیشتری نسبت به استخراج خانگی در سال ۲۰۱۸، مصرف کند.
بر اساس مقاله ای دربارۀ «مشکل روز افزون انرژی بیت کوین» که توسط اقتصاددانی به نام Alex de Vries در ماه می منتشر شده بود، اعلام شده بود که در سال ۲۰۱۸، انرژی مورد نیاز برای استخراج بیت کوین، ۰.۵ درصد از مصرف کل دنیا را شامل خواهد شد.
با این حال، بعد از آن Katrina Kelly، متخصص انرژی های پاک، پیش بینی های انجام شده را به چالش کشیده و اعلام کرد که با دیدگاهی “سهل انگارانه” به این مسئله پرداخته شده است. وی اظهار داشت که برای مثال ایسلند، اکثراً به منابع انرژی تجدید پذیر متکی است. به این معنی که بیت کوین هایی که در این کشور استخراج شده اند، در تولید کربن نقشی نداشته اند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.