ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۱۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۹,۸۱۰ تومان

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷

در این مقاله به بررسی ارتباط بین تولید توکن‌ها و قیمت تتر که توسط دلار پشتیبانی می‌شوند و افزایش قیمت شدید بیت کوین در اواخر ۲۰۱۷ خواهیم پرداخت که احتمالا یکی از بزرگترین دستکاری‌های قیمتی اخیر را رقم زده است.

ایده‌ها و آنالیزهای استفاده شده در این مقاله جدید نیستند و از مقاله اخیر «آیا بیت کوین از تتر جدا شده است؟» آقای جان گریفین و گزارش تتر الهام گرفته شده‌اند. هرچند نتایج نشان داده شده در این مقاله بروزتر بوده و از برخی لحاظ از مقاله‌های اشاره شده درکشان راحت تر است. کد پایتون استفاده شده در Jupyter نیز در انتهای مقاله قابل دسترسی است.

تتر یا همان USDT

ارزدیجیتال تتر به عنوان توکنی که همیشه جنجال‌ساز بوده در سال ۲۰۱۴ ساخته شد. سازندگان مرموز این ارز ادعا دارند که به ازای هر یک توکن تتر یک دلار پشتوانه نگه‌داری می‌شود. به همین دلیل تتر یک ارز باثبات شناخته می‌شود، چرا که ارزش آن در بازه بسیار کوچکی از یک دلار نوسان می‌کند. جالب است که در اسناد پارادایس که در نوامبر ۲۰۱۷ منتشر شد، از روابط دو صاحب منصب صرافی بیت‌فینکس و دخالت‌های سودجویانه آن‌ها در تتر، پرده برداشته شد. علی‌رغم تمام شایعات و مدارک مبنی بر اینکه تعداد توکن‌های تولید شده تتر بیش از مقدار دلار ذخیره توسط این شرکت است، و همچنین احضاریه صادر شده از سوی کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده، این ارز دیجیتال ارزش یک دلاری خود را حفظ کرده و تریدرها در سرتاسر جهان برای نگه‌داشتن ارزش سرمایه خود در هنگام سقوط ارزش ارزهای دیجیتال، از این ارز استفاده می‌کنند.

usdt

از نظر فنی، تتر، بلاک چین مخصوص خود را ندارد و در لایه پروتکل Omni در بلاک چینِ بیت کوین اجرا می‌شود. در عمل، تمام تراکنش‌های تتر همانند بیت کوین در دفتر کل توزیع شده و به‌صورت عمومی از طریق سایت omniexplorer قابل دسترسی است.

همچنین تتر جهت شفافیت بیشتر، لیست ثروتمندترین حساب‌ها را که بسیاری از آن‌ها برچسب صرافی‌ دارند، منتشر کرد. علاوه بر این تتر مقدار موجودی فعلی دلار و آدرسی که توکن‌های جدید تتر را با آن تولید می‌کند، منتشر کرد:

۳MbYQMMmSkC۳AgWkj۹FMo۵LsPTW۱zBTwXL

در صفحه بازشده برای این آدرس تتر تمام رخدادها، از جمله تمام توکن‌های اضافه شده به شبکه را می‌توان مشاهده کرد.

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017

در شکلی که ارائه شده، اتفاقات مربوط به تولید تتر (میله‌های خاکستری رنگ) از مارس ۲۰۱۷ تا جولای ۲۰۱۸ ، میزان کل تترها (خط قرمز) ، تغییرات قیمت بیت کوین (خط آبی) و احضاریه بیت‌فینکس/تتر در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۱۷ ، مشخص شده است. نمودار قیمتی بیت کوین در تایم‌فریم ۱ ساعته، از شاخص قیمتی کوین‌دسک انتخاب شده است.نکته جالب اینجاست که تولید توکن‌های تتر از تاریخ نوامبر تا ژانویه ۲۰۱۷ بیشتر بوده است. دقیقا هنگامی که حباب دسامبر ۲۰۱۷ بیت کوین در حال شکل‌گیری بود.

آنالیز آماری دستکاری تتر

این فرضیه به صورت دقیق در مقاله آقای گریفین موشکافی شده است. همچنین در گزارش تتر به تولید توکن‌های بیشتر و انتقال آن به صرافی‌های مختلف که منجر به کاهش قیمت بیت کوین و تلقین بازار نزولی کوتاه مدت به معامله‌گران که منجر به جذب بیشتر سرمایه‌گذاران در یک بازار صعودی قوی و خرید بیشتر بیت کوین و به طبع افزایش قیمت آن ، اشاره شده است. بنابراین این فرضیه که افزایش قیمت بیت کوین تا ۲۰,۰۰۰ دلار، نتیجه‌ی یک هماهنگی عظیم بین تولید و خرید تتر و خرید بیت کوین در مواقعی که قیمت آن افت می‌کرده، دور از ذهن نیست.

در صورتی که این فرضیه صحیح باشد باید انتظار داشته باشیم که :

  • ساعاتی قبل از تولید توکن‌های تتر، به صورت میانگین قیمت بیت کوین افت کند.
  • و ساعاتی بعد از تولید این توکن‌ها، به صورت میانگین قیمت بیت کوین شروع به افزایش کند.

یک راه برای اینکه بتوانیم این معما را از نظر آماری حل کنیم مقایسه دو توزیع زیر می‌باشد:

۱- اختلاف قیمتی (بازگشت قیمتی) برای مثال ۱۰ ساعت قبل از هر رخداد مربوط به تولید تتر و قیمت حین اتفاق افتادن آن

۲- تمام اختلافات پیشینه‌ قیمتی (بازگشت قیمتی) مشاهده شده در بازه‌های ۱۰ ساعته

سپس از تست کولموگروف-اسمیرنف برای این منظور استفاده می‌کنیم که آیا امکان دارد که این دو توزیع متفاوت باشند و درواقع یکی از دیگری بالاتر و یا پایین‌تر باشد. این آزمون آماری در نهایت پارامتر p-value را به ما برمی‌گرداند که بیانگر احتمال نرمال بودن توزیع اتفاق افتاده بین A و B است. معمولا اگر پارامتر p-value کمتر از ۰.۰۵ شود نشان‌دهنده این است که توزیع اتفاق افتاده نرمال نیست. به این معنی که تنها ۵ درصد احتمال (احتمال بسیار کم) وجود دارد که داده‌های انتخابی از A و B به‌صورت رندوم از یک توزیع انتخاب شده باشند. مفهوم آن این است که دو توزیع انتخاب شده، از نظر آماری ۹۵ درصد احتمال دارد که متفاوت باشند.

توزیع اختلاف قیمتی قبل از تولید تتر

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017
بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017

آزمون یک‌دامنه‌ای با دو‌نمونه برای مشاهده اینکه توزیع اختلاف قیمتی بین x ساعت قبل از تولید تتر و قیمت حین این اتفاق، کمتر از توزیع تمام اختلافات قیمتی x شود، انجام شد. این کار برای x در بازه‌های زمانی ۱- تا ۴۸- ساعته انجام شد. در ضمن تست استفاده شده به‌صورت یک‌دامنه‌ای بود چرا که هدف ما بررسی این است که یک توزیع (برای مثال اختلاف قیمت ۱۰ ساعت قبل رویداد) کمتر از دیگری (برای مثال تمامی ۱۰ ساعت اختلاف قیمتی) است به جای اینکه بررسی کنیم این دو توزیع متفاوت از هم هستند. (این مربوط به تست دو‌ دامنه‌ای است)
نتایج قابل توجه این آزمون، در شکل زیر آمده است:کاملا قابل مشاهده است در مواردی که مقدار p-value قابل توجه بوده (کمتر از ۰.۰۵) توزیع به سمت چپ رفته و یا چند جهش در سمت چپ ایجاد کرده است. شکل بعدی، تمامی p-valueها را برای بازه ۴۸- تا ۱- ساعته رسم کرده است.این نشان می‌دهد که قیمت‌ها بیش از میانگین قبل از تولید تتر پایین رفته‌اند و فرضیه اولیه نیز با این نتیجه که تتر در جهت کاهش قیمت بیت کوین تولید شده است، صدق می‌کند.

توزیع اختلاف قیمتی بعد از تولید تتر

طبق فرضیه اولیه، بعد از اینکه تتر به بازار تزریق شد، گیرندگان توکن‌های تتر از این توکن‌ها جهت خرید مجدد بیت کوین استفاده کرده‌اند. در این صورت می‌توان انتظار داشت که توزیع اختلافات قیمتی بین x+ ساعت و زمان تولید تتر به سمت راست جابه‌جا شود و برای مثال از توزیع تمامی x ساعت اختلاف قیمتی بیشتر باشد. بازه‌ای که برای x انتخاب شد بین ۱+ تا ۴۸+ ساعت بود و نمونه‌هایی از این تست در شکل زیر آمده است:

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017
بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017

و همچنین نمودار تمامی p-value ها برای بازه زمانی x رسم شده است.می‌توان مشاهده کرد که حداقل ۶ نقطه از ۴۸ نقطه اختلاف آماری را نشان می‌دهد. این موضوع نشان‌دهنده این است که بعد از تولید تتر، قیمت بیت کوین بیشتر از مقدار میانگین رشد کرده است.

همبستگی در برابر علت

نقطه نظر جالبی وجود دارد که می‌توان نسبت به این مطالعه ارائه کرد. اینطور به نظر می‌رسد که بعد از تولید تتر قیمت بیت کوین افت کرده و سپس شروع به افزایش داشته است. چگونه با اطمینان می‌توان گفت که تولید تتر منجر به ایجاد چنین اتفاقی شده است؟ جواب این سؤال را در این بررسی به سختی می‌توان فهمید. مطالعات بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد همبستگی بین پدیده‌ها دلیل بر علت و معلول آن‌ها نیست. برخی از آن‌ها نیز خنده‌دار هستند مانند ارتباط آدم‌هایی که در استخر غرق شده‌اند و فیلم‌هایی که نیکلاس کیج در آن‌ها نقش آفرینی کرده است! اما با وجود جالب بودن این بحث و مجادله، موضوع مطرح شده خارج از حیطه بررسی این مقاله است.

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017

عواقب دستکاری بیت کوین با تتر

اگر ملاحظات و فرضیات ما درست باشد، عرضه تتر می‌تواند تمام بازار ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر خود قرار داده و به نوعی آن‌ها را دستکاری کرده باشد (توجه داشته باشید که تمام ارزهای دیجیتال همبستگی شدیدی با بیت کوین دارند) و منجر به ایجاد حباب بیت کوین و ارزهای دیجیتال شده باشد. سوالی که به‌وجود می‌آید این است که: به چه اندازه؟ در حالی که گفتن این مقدار به‌صورت دقیق بسیار دشوار است، من شبیه‌سازی‌هایی برای اینکه ببینم بازار تا چه اندازه از عرضه‌های متوالی تتر تاثیر گرفته، انجام داده‌ام.

جهت این کار، من این فرض را در نظر گرفته‌ام که اگر عرضه تتر بازار را دستکاری نمی‌کرد، قیمت ارزهای دیجیتال نیز به گونه‌ی «عجیب و قابل توجه از نظر آماری» که به یاد داریم، رشد نمی‌کرد. بنابراین تمام وقایعی که از لحاظ توزیع آماری متفاوت بود، که شامل ۳۴۱ نمودار شمعی (حدودا ۱۴ روز) می‌شد، همگی پاک شدند. این را نیز در نظر داشته باشید که این وقایع تنها شامل افزایش قیمت بیت کوین نبود بلکه کاهش‌ قیمت هم در آن دیده می‌شد. برای اینکه با قیمت واقعی بیت کوین بتوان مقایسه انجام داد، تمامی قیمت‌های مرتبط با این رویدادها نیز پاک شدند. همچنین جهت پر کردن این قیمت‌های پاک شده، از میان‌یابی با استفاده از نمودارهای شمعی مجاور استفاده شد.

قیمتی که توسط این شبیه‌سازی‌ها با استفاده از مقادیر مختلف آلفا (آلفا همان معناداری آماری است که مقادیر آن در این شبیه‌سازی ۰.۰۵ و ۰.۱ در نظر گرفته شده است) بدست آمده به همراه قیمت واقعی بیت کوین در چارت قابل مشاهده است.

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017

جهت کمی‌سازی تغییرات مشاهده شده در شبیه‌سازی‌ها، اختلافات قیمتی را برای بیشترین قیمت بیت کوین (All-Time-High) که در تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷ رخ داد به همراه تفاوت‌های بین قیمت واقعی و شبیه‌سازی تا به امروز محاسبه کردم.

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017


نتیجه‌ای که حاصل شد این بود که دستکاری تتر مسئول ۱۰ الی ۷۰ درصد افزایش قیمت بیت کوین بوده است. همچنین این اعداد با نتایجی که جان گریفین ارائه داشته و ادعا کرده که این رقم ۵۰ درصد بوده، همخوانی دارد.

نتایج و نظر شخصی

در این مقاله ما اثر تولید تتر را بر روی دستکاری قیمت بیت کوین بررسی کردیم. برخی از نتایج مهمی که بدست آمد به شرح زیر است:

۱- آمار و ارقام از نظریه عرضه تتر و هم‌دست بودن بیت‌فینکس در این قضیه جهت استفاده از تتر برای خرید بیت کوین در سال ۲۰۱۷ و اوایل ۲۰۱۸ ، حمایت می‌کند.

۲- تتر درست بعد از افت قیمت‌های گذرای بیت کوین عرضه شده و بین شبکه‌ای از حساب‌های سازمان‌یافته در صرافی‌های مختلف توزیع شده است. (در مقاله جان گریفین به این موضوع پرداخته شده است)

۳- این سازمان با توکن‌های تازه عرضه شده، بیت کوین را که در قیمت پایین‌تری قرار داشت خریداری می‌کرد و توجه سرمایه‌گذاران و مردم را به اینکه بازار در حال صعودی شدن است، با این کار جلب می‌کرد و نهایتا منجر به خرید بیشتر بیت کوین توسط مردم و شکل گیری این حباب شد.

۴- طبق قسمتی از استراتژی این کار و مقاله‌ای که به آن اشاره شد، تتر بیت کوین‌هایی که خریده بود را به حساب بیت‌فینکس انتقال می‌داد.

بررسی تخصصی تاثیر تتر بر افزایش شدید قیمت بیت کوین در سال 2017

۵- نظر شخصی من این است که بیت‌فینکس بیت کوین‌های انتقال یافته را یا به‌صورت خرد در صرافی خود یا دیگر صرافی‌ها بفروش می‌رساند و یا اینکه این بیت کوین‌ها را به‌صورت مستقیم و خارج از صرافی به سرمایه‌گذاران می‌فروخت. گزینه دوم برای بیت‌فینکس بسیار سودآورتر تلقی می‌شود چرا که ضمن فروختن این بیت کوین‌ها به دلار از ایجاد عوارض جانبی مانند ایجاد بازار نزولی در خود صرافی‌های متمرکز به وسیله فروختن بیت کوین‌ها جلوگیری می‌کند.

سخن نهایی

اطلاعات تهیه شده در این مقاله تنها جهت اهداف آموزشی است و هیچگونه توصیه مالی در آن صورت نگرفته است و با کسانی که در این مقاله ذکر شده بنده هیچ ارتباطی ندارم.

کد پایتون

به کد پایتونی که در این مقاله از آن استفاده شده می‌توانید از لینک گیت‌هاب دسترسی داشته باشید.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب