ارزش بازار استیبل کوینها هر روز ۱۰۰ میلیون دلار افزایش مییابد!
نیک کارتر (Nic Carter)، همبنیانگذار کوین متریکس (Coin Metrics) میگوید که حوزه دیفای با سودها و بازدههای سرسامآور، بخش بزرگی از استیبل کوینهای موجود در بازار را به درون خود کشانده است.
به گزارش کوین تلگراف، رشد انفجارگونه پروتکلهای دیفای و تقاضا برای توکنها در استخرهای نقدینگی از جمله عواملی است که عرضه ارزهای دیجیتال باثبات را با موجی افزایشی همراه کرده است.
بر اساس توییت کارتر در روز ۳ سپتامبر (۱۳ شهریور)، عرضه استیبل کوینهایی از جمله بایننس یواسدی (BUSD)، دای (DAI)، اچیواسدی (HUSD)، توکن استاندارد پکسوس (PAX)، یواسدی کوین (USDC)، یواسدیکی (USDK)، تتر (USDT)، USDT_ETH و USDT_TRX در بازهای دوماهه، تقریباً روزانه ۱۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
کارتر مینویسد:
همه در جو هیجانی شکلگرفته پیرامون دیفای غرق شدهاند و کمتر کسی حواسش به این نکته بوده است که از اواسط ژوييه (اواخر تیر) به این سو، روزانه ۱۰۰ میلیون دلار استیبل کوین به بازار سرازیر شده است. بهرهها و نرخهای سود عجیب و غریب دیفای، مثل یک جارو برقی در حال مکش تمامی استیبل کوینها به درون خود است.
در میان توکنهای مورداستفاده در استخرهای نقدینگی پروتکلهای دیفای، استیبل کوینها بسیار پرطرفدار هستند. امسال شاهد سربرآوردن تعداد زیادی پروتکل دیفای بودیم و هر یک از آنها با وعده سودهای کلانتر در پی جذب سپردههای کاربران بودند. در میان استیبل کوینها نیز دای و یواسدیسی از جمله پرکاربردترین ارزهای باثبات برای استقراض و وامدهی در پروتکلهای کامپاند (Compound) و آوی (Aave) بودهاند.
با این حال، تتر کماکان نبض بازار را در اختیار دارد و سلطه یا دامیننس آن به ۸۰ درصد میرسد. مطابق با دادههای کوینمارکتکپ، ارزش بازار تتر با جهشی تقریباً ۵۰ درصدی از ۹.۲ میلیارد دلار در ۱۵ ژوییه (۲۵ تیر) به بیش از ۱۳.۷ میلیارد دلار در حال حاضر رسیده است. در همین بازه زمانی، حجم معاملات یواسدیتی نیز نزدیک به ۱۵۰ درصد افزایش یافته و از ۲۱.۹ میلیارد دلار به بیش از ۵۴ میلیارد دلار بالغ شده است.
در این میان، مقامات ناظر نیز کمکم به این مسئله حساس شدهاند. اندرو بیلی (Andrew Bailey)، رئیس بانک مرکزی انگلستان میگوید که هرچند استیبل کوینها مزیتهایی برای سرمایهگذاران بریتانیایی دارند و میتوانند پرداختها را تسهیل کنند، این کوینها نباید از استانداردهای مقرر در دیگر روشهای پرداخت و پولهای انتقالیافته در آنها عدول کنند. بیلی در ادامه افزوده است که هماکنون، نیاز به تدوین مقررات هماهنگ بینالمللی برای نظارت بر استیبل کوینها بهشدت احساس میشود:
یک استیبل کوین جهانی درواقع یک پدیده فرامرزی است. این پدیده میتواند در یک حوزه قضایی مدیریت، به دیگر ارزها تبدیل و در یک کشور ثالث از سوی کاربران دادوستد شود. بدون شک، چارچوبهای نظارتی موردانتظار باید با این ماهیت ویژه استیبل کوینها همخوانی داشته باشد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.