ارز‌ها: ۳۱,۷۰۹
ارزش بازار: ۳.۳۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۳۴ تومان

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

صرافی بایننس امروز اعلام کرد که به دلیل یک رخنه امنیتی، مورد حمله هکرها قرار گرفته است. بنا به اعلام صرافی هکرها موفق شدند در یکی از تراکنش‌های تاییدشده، مبلغ ۷,۰۰۰ بیت کوین (به ارزش ۴۰ میلیون دلار) را از این صرافی خارج کنند.

صرافی بایننس در اطلاعیه خود عنوان کرد که امکان برداشت از حساب‌ها تا حدود یک هفته وجود نداشته و همچنین خسارت متحمل شده از سوی بایننس پوشش داده خواهد شد.

اما مورد جالبی که در صحبت‌های مدیر بایننس در یک ویدیوی زنده‌ به آن اشاره شد، امکان استفاده از قدرت هش استخرهای استخراج برای اجرای reorg یا سازماندهی مجدد زنجیره جهت برگرداندن دارایی به سرقت رفته بود. اما واکنش‌های منفی زیادی پس از انتشار این ویدیو روانه صحبت‌هایش شد تا اینکه در نهایت ساعاتی بعد، چانگ‌پنگ ژائو (معروف به CZ) اعلام کرد که در صحبت‌‌هایی که با برخی فعالان این حوزه داشته، نسبت به عملی نبودن این گزینه آگاه شده است.

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

این صحبت‌ها سروصدای زیادی در شبکه‌های اجتماعی توییتر و ردیت به پا کرد. کاربری به نام Melik Manukyan در این باره گفت:

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

تو تصمیم به انجام ندادن این کار نگرفتی، بلکه فهمیدی که نمی‌توانی آن را انجام دهی.

مدیر بایننس نیز در جواب به این کاربر اظهار داشت که این نکته صحیح است و در صحبت‌ها و مشاوره‌هایی که با جیهان‌ وو، موسس شرکت بیت مین، داشته از این تصمیم منصرف شده است.

کاربر دیگری نیز مطرح کردن چنین فرضیه‌ای را یک اشتباه بزرگ خواند.

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

اما CZ پس از اینکه نظر نهایی‌اش را درباره تصمیم خود اعلام کرد، منافع و مزایایی که می‌‌توانست در صورت وقوع یک سازمان‌دهی مجدد (Reorg) در زنجیره بیت کوین رخ دهد را اعلام کرد:

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

مزایا: ۱. می‌توانستیم با انتقال هزینه‌ها به سمت ماینرها از هکرها انتقام بگیریم. ۲. از تلاش‌هایی که برای هک کردن در آینده صورت می‌گرفت، جلوگیری کنیم. ۳. اینکه شبکه بیت کوین با چنین شرایطی چگونه برخورد می‌کرد را کشف می‌کردیم.

معایب: ۱. ممکن بود به اعتبار بیت کوین لطمه بزنیم ۲. امکان داشت در شبکه بیت کوین و جامعه آن سبب جدایش شویم. ۳. هکرها نقاط ضعف ما را در طراحی و سردرگمی کاربران آشکار ساختند که پیش از این مشخص نبود. ۴. در حالی که یک درس پرهزینه از این اتفاق گرفتیم، به هر حال یک تجربه محسوب می‌شود. وظیفه ما محافظت از دارایی کاربران بود. باید به این قضیه اعتراف کنیم. ما یاد می‌گیریم و بهتر می‌شویم. مثل همیشه، از حمایت شما متشکریم.

یکی از فعالین این حوزه به نام یودی ورتهایمر (Udi Wertheimer) نیز در رشته توییتی اقدام مدیر بایننس را مورد انتقاد قرار داد. او این حرکت را از نظر اقتصادی غیرمنطقی خواند و سوالات بزرگتری مطرح کرد:

آیا بیت کوین‌ها قابل بازگشت هستند؟/ واکنش‌ها به ادعای مدیرعامل بایننس

پس با این حساب، نگرانی وجود ندارد. کسی به خاطر ۷ هزار بیت کوین چند روز از وقت خود را صرف بازسازی زنجیره جدیدی نخواهد کرد. اما سوالاتی وجود دارند که باید درموردشان نگران شد. اگر ۵۰۰ هزار بیت کوین دزدیده شود چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر صرافی‌ها نتوانند از پس بازگرداندن سرمایه تمام کاربران برآیند چه؟ چهره‌های تاثیرگذار دوست داشتنی خواهند گفت که «باید reorg کنیم؟»

آیا برگرداندن بیت کوین‌های دزدیده شده امکان پذیر است؟

صحبت‌های مدیر بایننس سوال مهمی را درباره شبکه بیت کوین و میزان تغییرناپذیر بودن آن ایجاد کرد. آیا تراکنشی که انجام شده را می‌توان بازپس گرفت، یا به عبارت دیگر آیا می‌توان بر روی شبکه بیت کوین حمله دوبار خرج کردن را پیاده کرد؟

از لحاظ تئوری در صورتی که ۵۱ درصد از هش ریت شبکه در زنجیره دیگری استخراج را ادامه دهد، امکان ایجاد زنجیره‌ای بزرگتر و دوبار خرج کردن در هر بلاک چینی وجود دارد. اما در صورتی که یک بلاک بیش از چند تایید دریافت کرده باشد (یعنی چندین بلاک پس از یک بلاک مشخص ماین شده باشد) در این صورت پیاده‌ کردن یک حمله ۵۱ درصد امری بسیار هزینه بر خواهد بود؛ چرا که برای ایجاد زنجیره‌ای طولانی‌تر به قدرت هش بیشتری (بیش از ۶۰ یا حتی ۷۰ درصد) نیاز خواهد بود تا زنجیره‌ای طولانی‌تر ساخته شود.

سایت crypto۵۱.app که هزینه لازم برای اجرای یک ساعت حمله ۵۱ درصد در شبکه‌های مختلف را نشان می‌دهد، این میزان را برای بیت کوین حدود ۴۲۰ هزار دلار برای هر ساعت ذکر کرده است. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که در صورت کافی نبودن هش، موفقیت آمیز بودن حمله تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

همچنین موضوع تنها بر سر برگرداندن بیت کوین نیست و این اقدام به تمامی کسب‌وکارهایی که بر روی بلاک چین بیت کوین ساخته‌ شده‌اند، لطمه می‌زند. به خطر افتادن اعتبار شبکه بیت کوین می‌تواند مسئله‌ای بسیار مهمتر از هر هک صرافی یا کیف پول باشد و در بلندمدت مردم را نسبت به بیت کوین بی‌اعتماد سازد.

تاثیرات هک بایننس

هرگونه مبادرت به انجام این حمله، به طور قطع موجب جدایش جامعه و توسعه‌دهندگان یک ارز دیجیتال می‌شود و ارزش آن را در بلندمدت تحت الشعاع قرار می‌دهد. با اینکه CZ، صرافی بایننس را موظف به حمایت از دارایی کاربران دانسته اما هک شدن هر صرافی حتی بایننس می‌تواند از این نظر لطمه ببیند. آثار این زیان را هم باید در هفته‌های آینده در ارزش توکن این صرافی یعنی بایننس کوین (BNB) و حجم معاملات روزانه‌اش مشاهده کرد.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

10 دیدگاه
ملک پور
ملک پور
۵ سال قبل

چقدر راحت دروغ میگه

هکر کلاه سفید
هکر کلاه سفید
۵ سال قبل

آدم خیلی خوشحال میشه که افراد آگاهی رو هم تو این بازار میبینه. بعضی دوستانی که این پایین نظر گذاشتن، مشخصه که نسبت به اکثریت غالب فعالان این بازار آگاه ترن و منطقی تر به قضایا نگاه میکنن و نه از روی احساسات و تعصب.

در مورد مطلبی که سایت ارز دیجیتال ترجمه کرده، خدمتتون عرض کنم که وقتی یک بلاک استخراج میشه و در اون بلاک تراکنش هایی قرار میگیره، اگر قصد برگردوندن اون بلاک به وضعیت قبلی رو داشته باشیم بر اساس پروتکل های لایتغیر بیت کوین فقط کافیه که ۵۱ درصد هش شبکه با هم تبانی و اجماع کنن. این تبانی و اجماع برای چیه؟ برای اینکه بگن اون بلاک و بلاک های بعدی نامعتبر( invalid) هست و هر تراکنشی هم که در اون بلاک ها قرار گرفته بی اعتباره و به وضعیت قبل از اون بلاک خاص برمیگرده. اگر بعد از اون بلاک، بلاک های زیادی قرار گرفته باشه هزینه اش فقط و فقط بی اعتبار شدن تمام تراکنش های قرار گرفته در اون بلاک هاست و لاغیر. هرگز در هیچ یک از پروتکل های شبکه بیت کوین چیزی با این مضمون که اگر بلاک های بعدی تعدادشون زیاد باشه، نیاز به ۶۰ یا ۷۰ درصد هش شبکه داریم، وجود نداره و باز هم اجماع همون ۵۱ درصد کفایت میکنه. تمام هزینه سنگینی که برای حمله ۵۱ درصدی از اون صحبت میشه، هماهنگ کردن استخرها و ماینرهایی هست که ۵۱ درصد نرخ هش شبکه رو در اختیار دارند و تقریبا این امر غیر ممکن به نظر میرسه چون اگر این هش در دست افراد و ماینرهای بسیار زیادی باشه هرگز هیچ کسی حتی قدرتمندترین دولت های دنیا هم نمیتونن این تعداد افراد رو هماهنگ کنن تا این افراد بر علیه منافع خودشون اقدام کنند. یادمون نره که منفعت ماینرها در برقراری شبکه و وجود سلامت بیت کوینه و آدم عاقل علیه منفعت خودش اقدام نمیکنه. اما اگر کسی پیدا بشه و منفعتی خیلی بیشتر به اون ماینرها پیشنهاد بده اونم خیلی سریع و بدون دردسر و هزینه زیاد، شاید بتونه اون ماینرها رو قانع کنه که چنین اقدامی انجام بدن که در این حالت هم وقتی تعدادشون خیلی زیاد و پراکنده باشه میشه گفت هماهنگ کردنشون تقریبا محاله.
اما مشکل اینجاست که بیش از ۵۰ درصد نرخ هش شبکه در دست فقط چند استخر و تولیدکننده تجهیزات ماینینگه و اگر کسی پیدا بشه که انقدر اعتبار و نفوذ داشته باشه که این ها رو هماهنگ کنه، براش هیچ هزینه ای به غیر از اون تعداد ساعتی که برای تولید بلاک های بعد از بلاک مورد نظر نیاز صرف میشه، نداره.
گفتم که اون تراکنش هایی که در بلاک های بعدی که نامعتبر شدن، قرار گرفتن دیگه معتبر نیستن و این ماینرها میتونن اون تراکنش ها رو به غیر از تراکنش های مربوط به سرقت در بلاک های جدید تولید شده قرار بدن.
هر بلاک حدود ۱۰ دقیقه طول میکشه تا استخراج بشه و در طول هر روز در تمام دنیا حدود ۱۴۴ بلاک استخراج میشه. هزینه استخراج هر بلاک ۱۲.۵ بیت کوینه. فرض کنیم چانگ پنگ ژائو با دو روز تاخیر میخواست بلاک مورد نظر رو بازگردانی کنه یعنی دو برابر ۱۴۴ بلاک که میشه ۲۸۸ بلاک رو مجددا تولید کنه در این صورت حداکثر( خونه پر پرش ) هزینه ای معادل ۱۸۰۰ بیت کوین داشت که در برابر حفظ منافع و درسی که به هکرها میداد هیچ نبود. این در حالیه که خود CZ گفته بود که تمام ۷۰۰۰ بیت کوین رو به مشارکت کنندگان در حمله میده که این مشارکت کننده ها قطعا حدود ۴ برابر حالت عادی منفعت میبردن. گذشته از این ها بسیاری از بلاک ها از تراکنش پر نمیشن و اگر نودها یا ماینرهایی بخوان تعداد تراکنش بیشتری رو در یک بلاک قرار بدن خیلی ساده هست و حتی راهکارهای لایه دوم و لایتنینگ رو اگر بخوایم اعمال کنیم که حتی با هزینه ای بسیار بسیار کمتر میشه تمام تراکنش ها را احیا کرد. حتی اگر اجماع کنند میتونن سایز بلاک رو افزایش بدن.
وقتی من بیسواد میتونم به این شکل یک حمله ۵۱ درصد رو با هزینه ای بسیار کمتر از رقم های گفته شده برنامه ریزی کنم، یقین کنید که متخصصان این امر راحت تر میتونن. پس مشکل اصلا هزینه نیست و چانگ پنگ ژائو هم اینو به خوبی میدونسته، مشکل بزرگ فقط و فقط هماهنگ کردن ۵۱ درصد هش شبکه هست و این مورده که کار رو تقریبا غیرممکن میکنه.
و اما در مورد دولت ها، چون هرگز نمیتونن ماینرها رو ترغیب کنن که شبکه رو نابود کنن پس خودشون باید هزینه ای بسیار زیاد کنند تا دستگاه های زیادی رو که معادل ۵۱ درصد هش شبکه میشه تهیه کنند و هزینه راه اندازی و مکانش و برق و زمان رو هم بهش اضافه کنید که این هزینه شاید از بودجه سالانه بسیاری از کشورها بیشتر بشه و در ضمن ممکنه موفق نشن چنین نرخ هشی رو تامین کنند، پس تقریبا غیرممکنه. اما اگر بنا باشه که بیت کوین ضررهایی بیش از بودجه چند کشور بهشون بزنه حاضرند هزینه سنگینی برای نابودیش بکنند ولی فعلا دولت ها چنین خطری رو احساس نکردن.
دوستان آگاه( مخاطب من دوستان با تعصب زیاد نیستن)، خیلی از مطالبی که در سایت های دنیا می‌نويسن گاهی شبه علمه یا گاهی حتی بی اساسه و فقط جنبه تبلیغاتی داره و عامه مردم هم متوجه نادرست بودنش نمیشن ولی متخصصان اون امر که تعدادشون خیلی کمه متوجه میشن ولی اغلب کار خاصی از دستشون برنمیاد. عمده فعالان این بازار ماکسیمالیست هستند و از هر ابزاری برای ساختن یک چیز رویایی و مدینه فاضله در ذهن دیگران استفاده میکنند. و بعد بقیه ماکسیمالیست ها هم چون صحبتی مطابق میلشون میشنون خوشحال میشن و اون ها رو تایید میکنن. فقط کافیه که کسی چیزی خلاف میل این ماکسیمالیست ها بگه اون وقته که مورد هجمه همه قرار بگیره.

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۵ سال قبل

سلام دوست عزیز
ممنون از توضیحاتتون، اما متوجه شدم که یک سری مفاهیم رو اشتباه ذکر کردین.
حمله 51 درصد با در اختیار داشتن 51 درصد قدرت شبکه میتونه موفقیت آمیز باشه، ولی در یک زمان خیلی طولانی.
برای همینم در عمل برای اینکه حمله موفقیت آمیز بشه و سریعتر تموم بشه (چون که خرج داره و هش ریت رو به یه زنجیره دیگه هدایت کردن یعنی چشم پوشی از سودی که تو زنجیره اصلی به وجود میاد)، به درصد بیشتری از قدرت ماینرها (بیشتر از 50 یا حتی 60 درصد) نیاز پیدا میشه
در واقع الگوریتم اثبات کار به این شکل نیست که گفته شه اگه 51 درصد قدرت هش توسط یه عده ماینر در یک سمت قرار بگیره، و 49 درصد بقیه در یک سمت دیگه، در این صورت بلاک‌هایی که اون گروه 51 درصدی پیدا میکنن همیشه سریعتر پیدا میشه. ممکنه گروه 49 درصدی تا چند بلاک هم جلوتر بیفته، اما در یک بازه زمانی طولانی میشه گفت که اگر توازن قدرت‌ها به هم نخوره، گروه 51 درصد جلوتر خواهد افتاد و زنجیره طولانی تر رو خواهد داشت. (از نظر عملی غیرممکنه چون هش ریت ماینرا هی کم و زیاد میشه و نمیشه این عددارو ثابت فرض کرد)
برای همینم برای انجام یک حمله 51 درصد موفقیت آمیز، بعضا تا 80 درصد قدرت شبکه رو در اختیار میگیرن تا دیگه اون ماینرایی که رو زنجیره اصلی دارن کارشونو میکنن نتونن سریعتر بلاک تولید کنن. (کلا اثبات کار بر این اساسه که نودها زنجیره طولانی‌تر رو به عنوان زنجیره اصلی میشناسن. پس هدف اینه که شما سریعتر از بقیه بلاک‌هارو حل کنید و یه زنجیره طولانی تر ایجاد کنین و بعد اون رو به نودها اعلامش کنین. در این صورت زنجیره‌ای که شما ساختین معتبر شناخته میشه و زنجیره‌)
نکته بعدی اینکه شما 51 درصد شبکه رو راضی کنی، 49 درصد بقیه هم راه خودشون رو ادامه خواهند داد. دلیل وجود این همه فورک از بیت کوین هم همینه که هر جامعه‌ای با باوری که به کدهاش داشته، راه خودش رو ادامه داده.

هکر کلاه سفید
هکر کلاه سفید
۵ سال قبل

ببین دوست عزیز
شما بهتره که مطالعه و تحقیق بیشتر بر اساس منابع تخصصی کنید و نه منابع خبری. صحبت های شما تخصصی نیست بلکه خبریه. یعنی صحبتتون پرت و خالی از حقیقت نیست اما صحبتتون رو نمیشه گفت کاملا درسته و تخصصی.
بله، بلاک های بعدی که ساخته میشن در هر دو دسته به راه خودشون ادامه میدن ولی بیت کوین اون بیش از ۵۱ درصد هش شبکه خواهد بود و دسته دیگر، بیت کوین نیست بنابراین بلاک های اون ها در شبکه بیت کوین نامعتبره ولی در فورک خودشون معتبره.
صحبت دیگه شما مبنی بر اینکه در عمل تلورانس وجود داره هیچ تناقضی با صحبت مبنایی و تخصصی مبنی بر اینکه اجماع ۵۱ درصد شبکه میتونه راه جدید و بازگشت تراکنش ها رو داشته باشه نداره. در واقع همون ۵۱ درصد کفایت میکنه منتها به خاطر نوسانات هش شبکه و تلورانسی که وجود داره برای اطمینان بیشتر نیاز به تامین میزان هش بیشتری هست. اما قاعده و اصل اینه که برای تضمین اعتبار بلاک های جدید و موفقیت آمیز بودن بازگشت تراکنش ها و اینکه گروه اجماع کننده جزء دسته فورکی غیر از بیت کوین قرار نگیرند، نباید قدرت هششون از ۵۱ درصد هش شبکه کمتر بشه. بنابراین ۵۱ درصد شرط لازم و کافیه اما برای اطمینان از نتیجه بهتره که میزان هش بیشتری با هم اجماع کنند. صحبت از ۸۰ درصد نرخ هش شبکه یک صحبت ایده آلیستی و برای اطمینان از صحت کاره و یک صحبت تخصصی بر اساس اصول نیست.
من هم اکنون در کشوری غیر از ایران هستم و مشغول در یک پروژه مرتبط. بنابراین بدون تخصص صحبت نمیکنم.
در ضمن نیازی به توضیحی بیشتر از این هم نمیبینم و نیازی به معرفی خودم هم ندارم. شما میتونید در دیدگاه های ماکسیمالیستی خودتون پافشاری کنید اما من علیرغم اینکه خودم از طرفداران این زمینه و فعال در این زمینه هستم و مقادیری هم بیت کوین دارم، تلاش میکنم، واقع بینانه تر به موضوع نگاه کنم.

نیما ملک پور
نیما ملک پور
۵ سال قبل

بلاک‌هایی که قراره از یک بلاک مشخص به بعد تو یه زنجیره دیگه ساخته بشه، با پروتکل فعلی شبکه مغایرتی نداره. اما در صورتی که جامعه اون رو قبول کنه، میشه یک رول‌بک (rollback) و اگه قبول نکنه بخشی از جامعه میشه reorg. برای اتریوم این اتفاق افتاد و بخشی از جامعه‌اش برگردوندن پول‌های به سرقت رفته DAO رو قبول نکردن و شدن اتریوم کلاسیک. در واقع این اتفاقی که بحثش برای بیت کوین به وجود اومد، یکبار روی اتریوم به وقوع پیوسته.
51 درصد رو نمیتونیم نه شرط لازم بدونیم و نه کافی. چون اجرای موفقیت آمیز حمله 51 درصد یک احتماله. هش ریت بالاتر، احتمال رو بالاتر میبره. وگرنه میشه با 40درصد هش ریت هم حمله 51 درصد زد اما خب احتمال پایینی برای موفقیت وجود داره. ازونجایی که بودجه برای اجرای حملات 51 درصد محدوده، بین هش‌ریتی که از شبکه باید در اختیار گرفت و مدت زمان اجرای این حمله همیشه یه بده بستانی هستش.
ضمن اینکه واقع بینانه‌ترین حالتی که میشه به این قضایا نگاه کرد همین حالته، چون بر پایه احتمالات بنا شده. نه اینکه 51 درصد رو یک رقم قطعی و همیشگی اعلام کنیم.
موفق باشید

tbt
tbt
۵ سال قبل

سلام
در شرایط بحرانی این چنینی معمولا شرکت ها و سازمان های بزرگ از یک تیم crisis management برای به کمترین حالت رساندن خسارات ممکن استفاده می کنند و در این شرایط مطمئنا توییت هایی که مدیر عامل شرکت ارسال می کند از یک سری فیلتر هایی عبور می کند و با توجه به حساسیت موضوع دور از ذهن است که این توییت ها بدون انجام هماهنگی و تحقیق قبلی و از روی احساسات ارسال شده باشند.
یک احتمال این است که با توجه به اینکه بایننس در شرایطی قرار دارد که موظف به تهیه بیت کوین و بازگرداندن موجودی کاربران مالباخته است ، برای کاهش هرچه کمتر قیمت بیت کوین و در نتیجه ضرر دلاری کمتر ، طی این سری توییت ها قصد ایجاد التهاب موقتی در بازار را داشته تا اقدام به جبران بیت کوین های خارج شده از سیستم با کمترین وجه دلاری کند .

2008659
2008659
۵ سال قبل

در اصل بزرگ های این صنعت بیت کوین و باقی را فقط به چشم یک کالا asset می بینند که توانسته اند از طریق ان سرمایه دار شوند و برای هر چه بیشتر پولدار شدن حاضر هستن هر طعمه‌ای بکنند.
بهتر است این موضوع را درک کنیم و در بازار هایی نزولی ابلهانه به کوین هایمان نچسپیم.

رامین
رامین
۵ سال قبل

و‌ آیا این باعث لطمه به اعتبار بیت کوین خواهد شد؟

دیجیتال نوت | DigitalNote_XDN
دیجیتال نوت | DigitalNote_XDN
۵ سال قبل

خسته نباشی دلاور ، پهلون !
مثلا مالک یه صرافی کریپتو هستی ، با این جملت کل بیت کوین رو زیر سوال بردی
روزی که بشه فقط یه ساتوشی رو برگردونی اون روز بیت کوین برا همیشه " مرده ".

مسلم
مسلم
۵ سال قبل

یعنی دوباره خرج کردن

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب